Dodaj do ulubionych

Występ...

23.06.06, 22:42
Jutro mam występ i już zaczynam się denerwowaćbig_grin. Mimo iż to nie mój pierwszy
raz, ale jakoś wyjątkowo czuje nerwy, bo pierwszy raz do żywego zespołu (!!!)
i to jeszcze na dużej imprezie... (co prawda festyn, ale co mi tam trzeba
godnie reprezentować szkołę tanca hehesmile. Więc ogólnie zaczynam się powoli
stresować, chociaż tańczymy tylko 2 tańcee - rumbę i sevillanas i znam je w
zasadzie na pamięć i muzykę do nich też, no ale czego nerwy z człowiekiem nie
potrafią zrobić hehe. Nie no, ale jestem dobrej myśli, będzie nas kilka, a w
grupie raźniej. Najgorsze jest, że jak już jestem na miejscu występu (były
różne: klub muzyczny, a nawet centrum handlowe!!!;P) to zazwyczaj występ się
dużo przesuwa w czasie: raz o dwie godziny... No, ale będzie dobrze trzymać
kciuki i też się podzielcie wrażeniami ze swoich pierwszych czy tak jak w moim
przypadku koleinych występów, piszcie co robicie przed występem (ja np. rano
latam po mieszkaniu i zaglądam 10 razy do torby żeby zobaczyć w dzikim szale
czy wszystko spakowałam, a w między czasie (tego biegania i zaglądania do
torby) robię sobie makijażsmile. No a w oczekiwaniu na występ to jakaś krótka
rozgrzeweczka lub powtórzenie układu... Piszcie coś dziewczyny, bo ostatnio
zrobił się zastuj na forum!!!big_grin
Obserwuj wątek
    • buleria Re: Występ... 24.06.06, 16:56
      W momencie kiedy pisałaś tego posta właśnie robiłam chałturę na jakiejś
      beznadziejnej imprezie hotelowej...wink Też z zespołem, ale Ty miałaś o tyle
      lepiej,że tańczyłaś z grupą-ja muszę sobie radzić samasmile A już w poniedziałek
      koncert ze szkołą flamenco!smile)) Na szczęście nie zżerają mnie nerwy, jeżeli
      już to boję się nie tyle samego tańca,ile tego co może się stać z rekwizytami-
      ciągle mam wizję wachlarza, który się nie otwiera, wplątuje w spódnicę czy
      spada ze sceny...;-D Ale może nie będzie tak źlesmile W każdym razie zeszłoroczny
      koncert był świetny, chociaż osobiście nigdy nie jestem z siebie do końca
      zadowolona... Ale to chyba dobrzesmile A jak poszedł Ci występwink?
      • witamina-c Re: Występ... 24.06.06, 18:42
        Występ poszedł bardzo dobrze, mimo że scena była za mała na nas wszystkie
        (jakieś osiem osób) i tańczyłyśmy na betonie (!!!) i to na dodatek takim, który
        był pod kątem (był to zjazd) więc wyobrażasz sobiebig_grin. Tańczyłam na święcie ulicy
        Świętojańskiej w Gdyni, dzisiaj nawet pokazują to w tv, ale na szczęście w
        czasie mojego występu nie filmowali (uffffsmile. Ale o dziwo tuż przed samym
        występem nerwy mnie opuściły. A jutro mam drugi "występ", a tak naprawdę fiestę
        na zakończenie roku w takim fajnym klubiesmile. Napewno będzie super, bo będzie
        duuużo osób i chyba najprawdopodobniej zespół flamenco działający przy w szkole,
        w której uczę siętego tańca, więc zapowiada się naprawdę fajnie;D. Życzę Ci
        miłego występu jutro!kiss
        • hipiska7 Re: Występ... 26.06.06, 23:36
          hej, ja też jestem już po występie końcowo-rocznym i wyszło bardzo miło i chyba
          dosyć dobrze. Stresowałam sie trochę, bo tańczyłam kilka wyczerpująco długich
          choreografii, o gadgety typu latające wachlarze i plączące się chusty też się
          martwiłam, ale potem dałam sie ponieść emocjom i chyba było oksmile
          Witamino, żałuję ,ze nie przyszłam Was zobaczyć- miałyście zakończenie dzien
          później niż ja. Może Ty byłaś w Żaku i mozesz mi dać jakieś wskazówki i
          konstruktywną krytykę?
          Nasz występ był bardzo miły i emocjonujący, wystąpił też genialny zespół Saca
          Veneno z Warszawy- kto nie słyszał śpiewającej Małgosi Myszki ten stracił
          możliwość wielkich wzruszeń!
          • buleria Re: Występ... 27.06.06, 00:43
            Hola,właśnie wróciłam do domu po koncercie na zakończenie rokusmile Też było
            bardzo miło,chociaż jak zwykle nie jestem z siebie do końca zadowolona...
            Najgorsza była siguiriya- po kilku compasach nagle wyłączono muzykę, i nie
            wiedziałyśmy,czy puszczą ją dalej od tego samego miejsca gdzie przerwali czy
            dalej... W efekcie część podobno przez chwilę w ogóle nic nie robiła, a potem
            wydaje mi się że przez moment byłam w ogóle w innym miejscu niż reszta grupyuncertain
            W końcu się znalazłyśmy, ale cały nastrój się zniszczył...sad Ale poza tym było
            naprawdę baaaardzop sympatyczniesmile I,o ile jestem w stanie ocenić po moich
            skromnych dwóch latach tańczenia,całkiem dobrzewink Nawet z moim wachlarzem nic
            strasznego się nie stało!smile)A już buleria w wykonaniu Kasi Burgiel i żywego
            (jak to idiotycznie brzmi...:-p) zespołu była po prostu rewelacyjna!big_grin A może
            ktoś był na tym koncercie? Jestem bardzo ciekawa opinii...smile
          • alekswir Re: Występ... 27.06.06, 08:37
            Nie mogłam co prawda uczestniczyć osobiście w końcowym pokazie (czego baaardzo
            żałuję), ale obejrzałam sobie juz nagranie. Wszystko wypadło bardzo dobrze. A
            Tobie mogę powiedzieć, że prezentujesz się w tańcu doskonale, mi podobasz się
            zwłaszcza w guajiras - jesteś taka, jaka powinna być tancerka w tym palo smile. I
            nie jest to tylko moje zdanie. Mogę natomiast przekazać Ci jedną uwagę od osoby
            tańcem zajmującej się profesjonalnie od lat wielu - głowa do góry - tancerka ze
            spuszczona głową wiele traci ze swego wdzięku.
            • alekswir Re: Występ... 27.06.06, 08:38
              to była oczywiście odpowiedź do postu hipiski smile
              • hipiska7 Re: Występ... 27.06.06, 09:52
                dziękuję wink Słysząłm już o głowie i wyciagam wnioski:0
                W sumie ja też najbardziej lubię tańczyć guajiras ( te kubanskie wpływy). A
                można wiedzieć, kto nagrywał i czy da sie jakoś zdobyć płytkę? Pozdrawiamsmile
                • witamina-c Re: Występ... 27.06.06, 14:38
                  Hipisko!!! Bylam!!!! heheh;D naprawde. Niech zgadne... okularki, spodnica z
                  dwoma falbanami, jasna w czerwone roze?? Jezeli tak to widzialam Cie juz
                  wczesniej i szczerze mowiac jestes jedna z najlepszych uczennic tej szkoly;P. Ja
                  nie chce krytykowac, bo potem sie jeszcze zle skonczy jakas klotnia albo cos,
                  ale powiem Ci , ze jezeli dobrze Cie kojarze to naprawde jest dobrze, moze tylko
                  takie maluuutkie niedociagnieca (wlasnie cos w stylu glowa skierowana na dol itp
                  ale musze sie przyznac, zetez nad tym pracuje, bo mam taki "tik" hehe). No i
                  strasznie podobal mi sie wystep zespolu z Wawy. Kojarzysz ostatnia piosenke "A
                  chili pu"? Mamy do niej choreografie i jest ona sztandarowa na naszych
                  wystepach, wiec wyobrazasz sobie jak mnie w fotelu rzucalo jak to slyszalamtongue_out.
                  Tez zaluje, ze Cie nie bylo w niedziele - bylo bossko. Oprocz naszych tancow,
                  byl tez zespol Ali Moreny - Aire Flamenco, ktory bardzo lubie (moze bylas na
                  jakims jego koncercie?) - niedawno tanczylam na wystepie (w sobote) do wlasnie
                  "A chili pu" na zywo w ich wykonaniu. Alicja tez potanczylam (zatanczyla
                  naprawde super Alegrie i to chyba byla Solea por buleria). A do tego
                  "brzuchaczki" - nauczycielki tanca brzucha i ich uczennice. A potem ludzie
                  zaczeli sie zmywac, ale my grupa jeszcze troche siedzielismy i w koncu wrocilam
                  do domu o polnocy hehe a zabawe skonczylam sevillana tanczana w KOLE (prawie sie
                  o siebie pozabijalysmy ale bk byla - wiem zeto trudno sobie wyobrazic ale to
                  byla pewna improwizacja). I byly konkursy i wygralam darmowe wejscie na 3-dniowy
                  warsztat w lipcu!!! (www.elduende.pl w lato beda warsztaty zamiast regularnych
                  zajec - Hipisko moze wtedy sie zobaczymysuspicious??). A ogolnie bylo super, ale u Was
                  wystep w zaku tez byl fajny - swietny klimat (swietna byla choreografi chyba
                  Malgosi Matuszewskiej z "Carmen").
                  • hipiska7 Re: Występ... 30.06.06, 11:01
                    he, przebóg, rozpoznali mniesmile
                    Dziękuję za słowa pochwały i krytyki też. Widziałm koncert Aire Flamenco w
                    Uchu, podobały mi się zwłaszcza tańce Alicji z wachlarzem- trzeba przyznać, ze
                    umie cudownie poruszać rękoma. Byąłm moze troszeczke rozczarowana, bo większość
                    utworów przez nią tańczonych to rumby i tangosy (plus jedna guajira), ale
                    tamten koncert miał widać zamysł taki zabawowy i luźny.
                    A choreografie Małgosi sa genialne, z reszta to była tylko częśc, poneiważ
                    Carmen to ma być całę przedstawinie- umiemy już tangosa,, Tabacalera'', 2
                    części bulerias( pierwsza prezentowałam z koleżanką na koncercie)oraz męską
                    sevillanę. Pod koniec lipca mamy warsztaty- ostatnia częsć projektu- siguiriyas
                    con manton i sevillanas con castanuelas. Miała być też powtórka wszystkiego,
                    ale za mało chętnych, więc przewidywany występ możliwy dopiero jesienią.
                    Może przyjdź na warsztaty? Można dołączyc w dowolnym miejscu, bo choć
                    choreografie się łącza w całość, to równie dobrze można każdą potraktować
                    osobno.
                    A Saca Veneno byli boski- A chili pu uwielbiam, pierwszy raz słyszałm właśnie
                    wykonane prze Aire flamencosmile Małgosia Myszka ma jak dla mnei najlepszy głos
                    flamenco w Polsce, no moze z nią konkurować jeszcze Kuba z Por Fiestysmile
                    A jak śpiewaął '' Cucurrucucu paloma'' to małos ie nie rozpłakałam...
                    Pozdrawiam serdecznie.
                    • witamina-c Re: Występ... 30.06.06, 11:48
                      AAAAA!!! ' Cucurrucucu paloma'' tez uwielbialamsmile. Wiesz Malgosia ma fajny glos,
                      chociaz szczerze mowiac najlepszy do wykonywania takich lirycznych piesni jak
                      wyzej wymieniona, a rumby itp troszke mniej mi sie podobaly - moze kwestia
                      nierwyrobionego ucha?hehe. Dla mnie chyba najlepszym spiewakiem polskim jest
                      wlasnie Kuba z Por Fiesty - z moja mama po prostu zakochalysmy sie w jego barwie
                      glosutongue_out. Ale ja tez bardzo lubie Agnieszke Tomale z Aire Flamenco - wlasnie
                      siwetnie pasuje do klimatow rumb itp. A wtedy rzeczywiscie w Uchu byly glownie
                      rumby, tangosy, bo jak sami mowili to ma byc zabawowy wystep. A ta guajira to
                      jest jeden z "numerow popisowych" Alicji, jesli to tak mozna nazwac, bo zawsze
                      wzbudza wielkie emocje. Tym razem w Autsajderze tez byl koncert ich, ale Alicja
                      tanczyla tez do plyty. I zatanczylam Alegrias i chyba Solee por bulerie. I tu mi
                      szczena opadla po prostusmile. Niestety na warsztaty z M. Matuszewska nie pojde,
                      poniewaz trzymam pieniadze na warsztaty z Ana Azules w pazdzierniku (moze
                      poczatek listopada), bo przyjedzie na 98%. U nas byla w czerwcu i mialam isc,
                      ale mialam silna kontuzje nogi, nie tanczylam przez miesiac i chodzilam o
                      kulachsad. Ale dziewczyny mowily, ze to swietna nauczycielka tanca i spiewu. Z
                      reszta mialam okazje ja poznac osobiscie i to swietna osoba pelna pasjismile.
                      Hipisko chyba mnie zabijesz, ale mam 1 malutka rzecz, do ktorej bym mogla sie
                      przywalic hehe ale nie odbieraj tego jako atak, tylko chec zwrocenia uwagi na
                      rzecz, ktorej moze po prostu nie widzisz za bardzo (ale ja tez robie podobnie,
                      ale od czasu jak byl u nas Juan Trigueros przestalam, bo mnie oduczyl hehe):
                      trzymasz troszke za bardzo przy ciele rece. Tzn jak np robisz palmas to od
                      ramienia do lokcia sa one prawie "przyklejone" do tulowia. W tancu to mnie
                      widac, ale wystarczy ze bardzo delikatnie je rozlozysz, a juz bedzie np super;D.
                      Ja w lato (tzn w lipcu) tez mam warsztaty, ale nadal z Alicja bo po prostu
                      przechodzimy na ten tryb zawsze w lato. Ide na sevillanas z wachlarzem, guajire
                      z wachlarzem, solee por bulerie (mialam isc na cantine z chusta ale jednak sie
                      nei zdecydowalam - solea tez jest piekna a chusta moze se jeszcze poczekacsmile i
                      na rumbe z wachlarzem("Verde"!!! - tez jest sliczna choreografia). A wiec jak to
                      powiedziala Alicja: "Jak sie wachlarzowac to sie wachlarzowac"" hehe bo wyszlo
                      ze tylko solea por buleria jest bez. No i oczywiscie kastaniety, ale jeszcze nie
                      wiadomo czego sie bedziemy uczyc, bo to zalezy kto przyjdzie. No i Hipisko
                      nastala nalezna pora aby sie tez ujawnicbig_grin. Tanczylam w Uchu (tzn nie tylko ale
                      tam tezsmile do wlasnie "A chili pu" i powiem ze jestem mniej wiecej w Twoim wieku,
                      wiec mysle ze mozesz w miare mnie kojarzyc (albo i niesmile.
                      • hipiska7 Re: Występ... 30.06.06, 13:03
                        ha, podejrzewałam, ze tam tańczyłaś, ale niestety już nie wiele z tego
                        pamiętamsmile
                        Może też nosisz okulary? ?
                        A apropos warsztatów z Antje to chetnei bym sie wybraał, bo w czerwcu też nie
                        mogłąm- wyjzady itp
                        • witamina-c Re: Występ... 30.06.06, 13:16
                          Dobry strzalbig_grin Trafiony-zatopiony Hipiskotongue_out...
                          • hipiska7 Re: Występ... 30.06.06, 16:36
                            w takim razie, jeśli jesteś jedyna taka, to widziałąm Cie też podczas naszego
                            występusmile
                            • witamina-c Re: Występ... 30.06.06, 17:21
                              Napewno, bo z naszej szkoly byla tylko 2 osoby, ale zdecydowanie nie odpowiadaja
                              opisowi, wiec super obie wiemy kim jestes;D. Jak bede miala jakies info o
                              koncertach, imprezach flamenco itp to bede Ci slac wiadomosc na maila, mam
                              nadzieje ze tez czasem cos skrobnieszsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka