Dodaj do ulubionych

Do widzenia

21.11.24, 17:03
Mgła właśnie wypuściła live album, dwie godziny muzyki, dwadzieścia kawałków granych w różnych momentach w różnych stronach świata, ostatni, i tak drogi memu sercu, miałam niekłamaną przyjemność słyszeć osobiście. Będę, jak wrócę.
Obserwuj wątek
    • yoma Re: Do widzenia 24.11.24, 13:41
      Już wracałam. Ale po drodze przytrafiło mi się to i znowu odpłynęłam. Pozdrowienia z przestrzeni międzygwiezdnej.
      belowthesunband.bandcamp.com/album/immanence

Ich gitarzysta prowadzący i niekłamany mózg kapeli zmarł kilka lat temu śmiercią samobójczą i nikt nie myślał, że jeszcze wrócą, a oto są.

Uwielbiam, jak słychać, jak wokalista bierze wdech :) Albo jak gitarzysta przesuwa palce po gryfie, też.
      • czan-dra Re: Do widzenia 25.11.24, 10:42
        Ale się przeraziłem tym "Do widzenia", a teraz kamień z serducha zleciał z łoskotem, mam małe problemy, i nie chciałem Cię nimi obarczać, więc postanowiłem pomilczeć, cieszę się że nie do widzenia, a na razie,
        Uwielbiam, jak słychać, jak wokalista bierze wdech :) Albo jak gitarzysta przesuwa palce po gryfie, też. Wg mnie to świadczy o mistrzostwie muzyków, mało ingerencji w dźwięki, mało "czyszczenia" zostaje ich utwór, taki jak chcieli by był.
        • yoma Re: Do widzenia 25.11.24, 12:59
          No nie? Niewyczyszczone, naturalne, prawdziwe. Ta Mgła wymiata...

Jak chcesz wyrzucić z siebie, dawaj śmiało.
          • yoma Re: Do widzenia 25.11.24, 14:35
            Yay! Jestem samowystarczalna!!!

Byłam w rzapce 😆

Jest taki myk, że jedzenie i pastę do zębów mogę sobie kazać dostarczyć pod drzwi, gorzały, żeby się zapić na śmierć, nikogo to nie interesuje, ale fajek nie wolno ni ni. Dyrektywa unijna. Musiałam prosić dobrych ludzi.

Wiedziałam, że ta Mgła będzie dobra do dalekich podróży 😆 Dlaczego, kiedy M śpiewa "the pyres grow higher" ja za każdym słyszę "pałac kultury"?

Za 10 dni grają Civerous. W klubie ze schodami WSZĘDZIE 😎
          • czan-dra Re: Do widzenia 27.11.24, 10:01
            Moja była wróciła, i mieszać pragnie, chce mnie zaprosić do Niemcowni na święta, samego, i iGrażka się o tym dowiedziała i mam bałagan, a ta zdradziecka ....., do łba nie bierze tego że kazałem jej wypierdalać jak najdalej od nas.
            • yoma Re: Do widzenia 27.11.24, 12:16
              No to Grażka, jeśli mądra, to powinna wiedzieć, że była miesza tylko po to, żeby mieszać?

Twoja była przy moim byłym jest doprawdy śmieszna ;)
              • czan-dra Re: Do widzenia 28.11.24, 06:30
                iGrażka wie że jest specjalnej troski, ale niesmak pozostał, poczuła się jak ersatz, ale znikła pewnie któryś z kumpli jej uświadomił jej pomyłkę, a iG..... jest uwielbiana, bo nas wozi na "męskie " spotkania i odbiera, co ważne.
                • yoma Re: Do widzenia 28.11.24, 12:11
                  A to dobra kobieta jest, a nawet bardzo, i niech nie marudzi, ty pewnie też nie byłeś jej pierwszy. Się zastanawiam, co ja bym zrobiła. Pewnie bym powiedziała "a to jedź (do Niemcowni) jak chcesz" i patrzyła, co zrobisz, he hee 😆

Proscription dzisiaj grają, ale w Częstochowie, już nie mieli gdzie? 😢 Idę ćwiczyć schody...
                  • czan-dra Re: Do widzenia 28.11.24, 13:51
                    Jak Ty mnie nie znasz, powiedziałem RAZ, że nie chcę mieć z nią żadnych kontaktów, i tak będzie po kres dni moich, kiedyś przegrałem zakład i oddałem Floydów "Scianę" a podpisami i dedykacją dla mnie, kur.a boli do dziś, idę zwinąć się w pozycję płodową i tak se poleżę ze dwa dni.
                    • yoma Re: Do widzenia 28.11.24, 14:11
                      No rozumiem, ale nie płacz, powiedziałam, co ja bym zrobiła, a nie co ty, nie? I po takim moim tekście ty byś mógł na przykład paść na kolana i wygłosić ten twój, płomiennie.

A tego to kompletnie nie rozumiem. Moja Transience z dedykacją jest zapisana w testamencie kumplowi dobremu i do mojej śmierci nikt nie ma prawa na nią popatrzeć, a co dopiero tknąć palcem, a jeszcze zakład???

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka