Dodaj do ulubionych

Niewidomy Kotek

09.11.06, 10:55
No wlasnie mam takie urwisa w domu. I moje pytanie czy ktos juz chowal takiego
kotka? jesli tak to jakie zabawki najlepiej mu kupic i jaka rozrywke zapewnic.
Kotek niewidzi od urodzenia i ma okolo 4 miesiecy.
Za kazda podpowiedz bede wdzieczny...
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • cytrynka123 Re: Niewidomy Kotek 18.11.06, 18:11
      Mialam niewidomego kotka. Rozwija sie on tak samo jak zdrowe koty, tylko
      ostrozniej chodzi. Usuwaj wszelkie niepezpieczne przedmioty i zabezpieczaj
      zrodla pradu i goraca. Pilnuj by nie wychodzil na niezabezpieczony balkon ani
      na dwor, gdzie czyhaja psy i samochody. Zabawki takie same jak dla pozostalych
      kotow. Najlepiej dzwiekowe, dzieki ktorym kocio rozwinie swoj talent muzyczny
      öö Moj pieknie mruczal i glosno podspiewywal z zadowolenia. Niewidomego kotka
      nie nalezy karcic za pewne przewinienia, za ktore zdrowy kot powinien dostac
      bure. Niewidome kotki sa ostrozne i zwykle, gdy cos zmajstruja, to raczej nie
      ze zlosliwosci czy przekory, lecz z przypadku. Jezeli kotek jest uczuciowy, to
      trzeba go tulic, glaskac i mowic do niego. on potrzebuje tego bardziej niz
      zdrowy rowiesnik.
      Poza tym, slepaczek to przede wszystkim dzikusek i lowca, jak kazdy kociak.
      Wymaga tylko wiecej milosci i uwagi.
      Gratuluje wyboru. Moja Fela byla poprzetracana w kregoslupie i zaswierzbiona, a
      teraz lata jak rakieta po mieszkaniu siostry i sieje terror wsrod kwiatkow i
      pojemnikow z cukrem. To nie Fela, to Falluja....
      • mifku Re: Niewidomy Kotek 15.01.07, 22:06
        my tez mamy jednego slepaczka, znajda, wiec nie wiemy, czy od urodzenia, czy cos
        sie stalo. jest bardzo pieszczotliwy, w nocy chce spac caly czas w lozku, bardzo
        sie ucieszyl z drugiego kotka, lizal ja ciagle, tuli sie do niej, jak nas nie
        ma. ogolnie jest kochany urwis, zabawki lubi glownie brzeczace, ale czasem
        dorwie cos niebrzeczacego i tez sie bawi. tylko przez to, ze nie wskakuje, a sie
        wdrapuje, to nam troche poniszczyl meble sad ostroznie chodzi, ale trzeba troche
        bardziej uwazac - no nie zostawiac szafy otwrtej, bo biegnac w nia wpqadnie itp.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka