Dodaj do ulubionych

Problem z sikaniem

20.07.24, 22:46
Przychodzę do was z prośbą o pomoc, bo mi już ręce opadają. Mam w domu młodego kocura, który robi do kuwety, ale kiedy zostawię w pokoju cokolwiek miękkiego, czy to ręcznik, czy kapcie, zaraz jest przez niego osikane i nie mam pojęcia jak go tego oduczyć. Za każdym razem pokazuje mu co zrobił i wkładam do kuwety, żeby może skojarzył, ale on nic sobie z tego nie robi i wszystko co miękkie = dla niego kuweta. Proszę o pomoc, bo ja nie mam już siły ciągle prać i wycierać
Obserwuj wątek
    • mysiulek08 Re: Problem z sikaniem 21.07.24, 01:13
      kocurek wykastrowany?
      badania (mocz, krew, usg) byly robione?
      • asdfg122 Re: Problem z sikaniem 21.07.24, 10:37
        Jeszcze nie wykastrowany bo ma dopiero 4 miesiące ale u weterynarza był i wszystkie badania miał robione
        • mysiulek08 Re: Problem z sikaniem 21.07.24, 17:40
          wykastruj jak najszybciej, zanim utrwali nawyki i sprobuj zmienic zwirek, jakiego uzywasz?
          • asdfg122 Re: Problem z sikaniem 21.07.24, 19:18
            Benek różowy, zawsze najlepiej mi się sprawdzał, bo fajnie zbryla i nie śmierdzi
            • mysiulek08 Re: Problem z sikaniem 21.07.24, 22:50
              moze zapach za mocny (sa takie koty, ktore nie zalatwia sie do pachnacego zwirku), moze za drobny/za gruby?

sprobuj najzwyklejszy, pachnacy 'ziemia' np benek ekonomik, tydzien-dwa jakos wytrzymasz
              moze roslinny? corn benka

kuweta w innym miejscu?

sprzatasz po kazdym urobku? moze mu przeszkadza to co jest w kuwecie?

jesli zdrowotnie ok, to trzeba szukac w behawiorze, na cos musi tak reagowac

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka