malysiusiak 30.11.11, 14:31 I wyjaśniło się co będzie zamiast meblowego - ML Delikatesy. Mam dziwne przeczucie, że okoliczni sklepikarze powoli mogą zamykać interesy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
warszawianka_jedna Re: Meblowy na rogu JPII/Nowolipki 30.11.11, 15:57 malysiusiak napisała: > I wyjaśniło się co będzie zamiast meblowego - ML Delikatesy. Mam dziwne przeczu > cie, że okoliczni sklepikarze powoli mogą zamykać interesy. no nie wiem, na Nowolipki 13 są 3 spore sklepy + budka spożywcza i warzywniak i od lat jakoś dają radę. "Delikatesy" świadczą o tym, że będzie to sklep dla klienta w krawacie ;-) Ja bardzo rzadko bywam w osiedlowych sklepach, raczej robię zakupy 1-2 razy w tygodniu w Arkadii. Mąż czasem wyskoczy na Nowolipki po chleb czy piwo, czyli to co niezbędne ;-) Odpowiedz Link
gosiasadowska77 Re: Meblowy na rogu JPII/Nowolipki 30.11.11, 19:12 ML delikatesy są też w "Kwirynie" na Anielewicza i szczerze mówiąc wykosiły nawet Marcpol na Smoczej, nie wspominając o warzywniakach. Są konkurencyjne. Sceptycznie do nich podchodziłam, ale ciężko im coś zarzucić po za wiecznymi kolejkami ;) Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Meblowy na rogu JPII/Nowolipki 01.12.11, 09:35 I wyjaśniło się co będzie zamiast meblowego - ML Delikatesy. Mam dziwne przeczucie, że okoliczni sklepikarze powoli mogą zamykać interesy. Nie zgadzam się. Dobry sklep sam się obroni. Jeżeli właściciel miły i ma dobry towar to i delikatesy mu nie zaszkodzą. Po co mi delikatesy kiedy mam kilku fajnych sprzedawców, którzy znają mnie, wiedzą co lubię i dadzą na krechę jak pieniędzy w portfelu zabraknie. Bezduszne sieciówki to nie dla mnie. Odpowiedz Link
konradbryw Re: Meblowy na rogu JPII/Nowolipki 01.12.11, 13:26 dorota.28 napisała: > Nie zgadzam się. Dobry sklep sam się obroni. Jeżeli właściciel miły i ma dobry > towar to i delikatesy mu nie zaszkodzą. > Po co mi delikatesy kiedy mam kilku fajnych sprzedawców, którzy znają mnie, > wiedzą co lubię i dadzą na krechę jak pieniędzy w portfelu zabraknie. Bezduszne > sieciówki to nie dla mnie. ML to żadna sieciówka. Pamiętam ich jeszcze sprzed ok. 10 lat, jak mieli dwa sklepy: w Sulejówku i Wesołej (wtedy nazywały się jeszcze K&L) i były to jedyne sensowne supermarkety w okolicy. Widać firma się trochę rozwinęła, ale do sieciówki daleko. Odpowiedz Link
dorota.28 Re: Meblowy na rogu JPII/Nowolipki 02.12.11, 13:51 może się źle wyraziłam, chodziło mi ogólnie o sklepy spore, w którym jestem bezosobową klientka a nie Dorotą z psem Benkiem Odpowiedz Link
kugorki Re: Meblowy na rogu JPII/Nowolipki 02.12.11, 15:06 zgadzam się, ja też polubiłam Kwirynę, wcześniej ją omijałam. Ale warzywniak nie narzeka mimo to ;) Co do jakości w Kwirynie-jednego dnia widziałam wielki ementaler szwajcarski cały mechaty od pleśni. następnego dnia go nie było-nie odkroili pleśni i wsadzili do lodówki, tylko wyrzucili. Odpowiedz Link
gosiasadowska77 Re: Meblowy na rogu JPII/Nowolipki 02.12.11, 18:11 I wcale nie czuje się tam anonimowo ;) Odpowiedz Link