Dodaj do ulubionych

Grzeją vol. 2:)

18.10.06, 10:50
U mnie w końcu zaczęli. No i fajnie, ale nowy problem - suchość w mieszkaniu.
Jak sobie z tym radzicie tzw. domowymi metodami? (za nawilżacze po 300 PLN
dziekuję bardzo). Wieszam na kaloryfer takie pojemniki z wodą, ale tylko na
noc - w dzień nie mogę, bo mi taka mała dziewczynka wszystko strąca:))...w
sumie mało to poprawia atmosferę...
Obserwuj wątek
    • dwa-filary Re: Grzeją vol. 2:) 18.10.06, 16:26
      U mnie na kaloryferze wisi filtr z wkładem bibułowym.Działa bardzo dobrze ,tylko
      trzeba pamiętac o dolewaniu wody.Natomiast w zimie ,gdy grzeją mocno
      kaloryfery,kłade na nie mokre ręczniki.Skutkuje.Do filtra mozna dolewać kilka
      kropli olejka eterycznego i zapach rozchodzi sie po całym mieszkaniu/bez przesady/
    • vvesna Re: Grzeją vol. 2:) 18.10.06, 19:13
      U nas też grzeją, ale okazało się, że kaloryfery w jednym pionie w bloku nie
      działają. U nas niedziałający kaloryfer wypada w kuchni, więc nie ma tragedii,
      bo jak w niej jesteśmy, to zazwyczaj gotujemy, więc podgrzewamy pomieszczenie
      mimochodem kuchenką gazową. Ale np. sąsiedzi mają nie wesoło, bo u nich zimny
      jest największy-dzienny pokój.
      Co do nawilżania, to poza nawilżaczem w formie wiszącego naczynia, nie umiem nic
      doradzić. No chyba, że suszenie prania na kaloryferach, ale ja, z racji tego, że
      jestem estetką, jestem skłonna robić tylko w chwilach desperacji.
    • aankaa Re: Grzeją vol. 2:) 18.10.06, 21:42
      pojemniki na kaloryferach (wywaliłam bibuły - pleśnieją), okna pouchylane na
      max, kaloryfery nastawione na "5" (wiem, płacę za ciepełko wylatujące przez
      okno, ale mam świeże powietrze i ogrzewanie w jednym)

małej dzieweczce wytłumacz, że tego się nie rusza - po 2/4 tygodniach powinno
      zadziałac'
    • krwawymsciciel Re: Grzeją vol. 2:) 19.10.06, 16:05
      w leroy merlin w arkadii kupilem nawilzac za stowke z plusem. nie narzekam,
      dobrze sie sprawowal.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka