Gość: Janusz IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 16:13 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: www Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.gazeta.pl 06.07.01, 16:58 Trzy pytania to chyba lekka przesada. www Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 17:42 kto pyta nie błądzi..moze odpowiesz chociaz na jedno.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 06.07.01, 18:11 za moich czasow najlepsz bylo 1 LO , a jak jest teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kwadrat Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 06.07.01, 23:47 Teraz najlepsze jest II LO z BJN Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 07.07.01, 13:24 ..ale pod jakim wzgledem ? czy w ilosci absolwentow dostajacych sie na studia ? czy w olimpiadach ... i mam pytanie jesli wiesz.."czy aby sie uczyc w 2 LO konieczna jest znajomosc Bialoruskiego i czy bialoruski jest obowiazkowy bo wiadomo ze to jezyk bez przyszlosci nawet na Bialorusi ,czy to nie strata czasu?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gruby Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.*.*.* 08.07.01, 07:48 zdecydowanie 1LO. Pod każdym względem.(chociaż ostatnio niektórzy nauczyciele zaniżają nieco poziom). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 08.07.01, 21:05 ..tez tak mysle ...pzdrawiam grubego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AcidFOKA Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 18:01 gruby ma racje... chociaz sam wlasnie napisalem mature w Bialorusach to... sam bym teraz nikomu nie radzil do niej isc... najgorsza byla pANI dYREKTOR(mysle ze sadzi podobnie okolo 75% absolwentow tej szkoly) ... dobrze wam radze omijajcie `this shit` z daleka...a bialoruski to rzeczywiscie strata czasu... ale najwidoczniej pANI dYrektor tego zrozumiec nie moze... gdyz jest zajeta ganianiem uczni do czyszczenia ubikacji (tak tak, to prawda)...mysle ze szkola zyskalaby naprawde duzo jezeli zmienilibysmy dYREKTORKE.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 09.07.01, 18:29 Uczniowie sprzatajacy kible to rzeczywiscie przesada , w kosciuchu do kibla chodzilo sie na dymka , choc byl taki jeden "ZLOTY" go nazywali ,ktory potafil za to dac w kosc ,ale poza tym byl rowny gosc . Jestem za dyscyplina ,ale bez ponizania, szczegolnie mlodych ludzi bo im to zostaje i pozniej tak samo traktuja innych. A tak poza tym dzieki za szczerosc Acid. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ppp Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? A TO DOBRE IP: 10.0.100.* / *.man.bialystok.pl 06.08.01, 13:08 Gość portalu: gruby napisał(a): > zdecydowanie 1LO. Pod każdym względem hehe smiac mi sie chce od takich bzdur, moze podasz choc kilka "względów"? ja skonczylem to w 1997 roku i jedynie Wala trzymała poziom, reszta olewała wszystkich i wszystko: 1. na polak mozna bylo chodzic lub nie, nie mowie juz o przeczytaniu jakiejkolwiek lektóry (nie powiem u kogo bo dażę tę osobę sympatią) 2. biologia - sciaganie na calego 3. historia - dziewczyny bily sie z facetem od historii 4. chemia - kosmos, nikt nic nie wiedzial ale wszyscy zaliczali 5. ...aaa szkoda gadania jeden wielki burdel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? A TO DOBRE IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 16:36 Gość portalu: ppp napisał(a): > hehe smiac mi sie chce od takich bzdur, moze podasz choc kilka "względów"? To jaka szkoła jest niby lepsza? Białorusy? > ja skonczylem to w 1997 roku i jedynie Wala trzymała poziom Wala to strasznie śmieszna baba, na niektórych lekcjach normalnie padamy ze śmiechu. A tak w ogóle jest chyba trochę przereklamowana: mało kiedy tłumaczy, tylko wymaga, a gdy ktoś nie umie najpierw wrzeszczy na klasę, a później mało nie dostaje apopleksji i biegnie zażyć swoje kropelki > reszta olewała wszystkich i wszystko: Teraz niektórzy olewają, a u niektórych musisz zap... jak dziki osioł. Ach ta biologia... > 1. na polak mozna bylo chodzic lub nie, nie mowie juz o przeczytaniu > jakiejkolwiek lektóry (nie powiem u kogo bo dażę tę osobę sympatią) A może to coś więcej niż sympatia? Jej bliskie zażyłości z niektórymi uczniami są tajemnicą poliszynela. (jeżeli oczywiście mówimy o tej samej polonistce, a podejrzewam, że tak) > 2. biologia - sciaganie na calego U Knoty? > 3. historia - dziewczyny bily sie z facetem od historii Zdzisław rulez! Gorzej jak ktoś chce zdawać historię... > 4. chemia - kosmos, nikt nic nie wiedzial ale wszyscy zaliczali ??? > 5. ...aaa szkoda gadania jeden wielki burdel Nie jest tak źle:))) A może aż tyle się zmieniło od "twoich czasów"? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? A TO DOBRE 12.12.01, 22:18 Szkoda, że ostatnie wpisy z października, bo z chęcią bym popolemizował... Swoją drogą, to wypisywanie dat ukończenia szkoły zmobilizowało mnie, do spojrzenia na świadectwo dojrzałości (dojrzałości - ha,ha,ha ale jaja!) i ze zgrozą spostrzegłem, że STARA DUPA jestem... >:-((( Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Życzenia świąteczne 12.12.01, 22:26 Serdeczne dla: Wali ! Rudkowej !!! Lońki Knoty Złotego !! Proroka ! Dzidka Sławka ! Saczuni -------------- Znacznie mniejsze dla (tfu...) Frośki ! Czaja śp. Trusi Keit !! Kowera Jancewicz !!! CZEŚĆ ICH PAMIĘCI Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Życzenia świąteczne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 30.01.02, 16:41 hejka, miło przypomnieć sobie te wszyskie ksywy (ew. nazwiska) naszych profesorów... dawno ich nie słyszałam - skończyłam "kościuchy" w ubiegłym wieku :) jeżeli już wspominam tę szkołę - robię to z rozrzewnieniem. zawsze rywalizowaliśmy z taraszkiewiczem i, niestety, należy pochylić przed nimi czoło. uważam jednak, że szkoły powinny uczyć również życia, a w tej dziedzinie stary, poczciwy "kościuszek" bił białorusy na głowę... :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EatMyShi Re: Życzenia świąteczne IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 30.01.02, 19:49 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NoName Re: Życzenia świąteczne IP: 212.244.106.* 31.01.02, 13:46 Gość portalu: maga napisał(a): > uważam jednak, że szkoły powinny uczyć również życia, a w tej dziedzinie stary, > > poczciwy "kościuszek" bił białorusy na głowę... :) A co mam przez to rozumieć?.. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Życzenia świąteczne 31.01.02, 16:16 Tak, to prawda. Kościuchy wspaniale uczą kombinowania (to się naprawdę przydaje w życiu) i dają takie przekonanie, że zawsze jakoś to będzie! Wystarczy przebrnąć pierwszy rok i potem przez trzy lata można nie zaglądać do żadnej książki, a i tak maturę ma się w garści. Szczerze mówiąc lepiej wspominam szkołę jako instytucję i klimat w niej panujący niż większość (choć oczywiśnie nie wszystkich ;-) kumpli z klasy. Może dlatego, że nie pasowało mi kujoństwo za wszelką cenę i trochę śmieszyli mnie ludzie, którzy za grosz do czegoś nie mieli talentu, ale byli uparci i pracowici (choć to akurat też się w życiu przydaje). A oni z kolei nie rozumieli kilku gości, którzy w czerwcu mieli same pały, ale zamiast zakuwać chodzili na piwo. PS. Pani Mago, a których z ww. nauczycieli Pani zna? (Bo o wiek kobiet się nie pyta, więc wężykiem, wężykiem...) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Życzenia świąteczne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 01.02.02, 16:22 dzięki, że wytłumaczyłeś się za mnie w sprawie "nauki życia" :))) rzeczywiście, to co ująłeś w swoim poście, również wg mnie stanowi istotę tej szkoły... cóż, liceum.... dawne czasy... jakże odległe... znam wszystkich wymienionych nauczycieli. czy będą dalsze podchwytliwe pytania :) a może sam się przyznasz, w którym roku zdawałeś maturę? może okaże się, że siedzieliśmy w ławkach obok? albo snułeś się po korytarzach jako pierwszak, gdy ja byłam w ostatniej klasie? :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Życzenia świąteczne 01.02.02, 22:56 Sz. P. Mago! Nie byłem nigdy ulubieńcem prof. Walentyny (raczej swoim beztalenciem doprowadzałem ją do szału), ale zmobilizowałem się, sięgnąłem po pisak i resztki tajemnej wiedzy matematycznej i... policzyłem! Oto wnioski: Zakładając, że zna Pani wszystkich wymienionych nauczycieli (tzn. uczyła się Pani w Kościuchach, gdy oni pracowali), to maturę mogła Pani zdawać w latach: 1995 - 1998. W skrajnych przypadkach jest więc Pani albo ode mnie o rok starsza, albo dwa lata młodsza ;-) W ten sposób zdradziłem, w którym roku pisałem maturę. Proszę o ocenę moich obliczeń i dalsze wskazówki ;-) PS. Od czego wywodzi się sygnaturka 'maga'? Czy są to np. pierwsze sylaby imienia i nazwiska? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Życzenia świąteczne IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 04.02.02, 10:44 kaukonsky napisał(a): > Sz. P. Mago! > Nie byłem nigdy ulubieńcem prof. Walentyny (raczej swoim beztalenciem > doprowadzałem ją do szału), ale zmobilizowałem się, sięgnąłem po pisak i resztk > i > tajemnej wiedzy matematycznej i... policzyłem! Oto wnioski: > Zakładając, że zna Pani wszystkich wymienionych nauczycieli (tzn. uczyła się Pa > ni > w Kościuchach, gdy oni pracowali), to maturę mogła Pani zdawać w latach: 1995 - > > 1998. W skrajnych przypadkach jest więc Pani albo ode mnie o rok starsza, albo > dwa lata młodsza ;-) > W ten sposób zdradziłem, w którym roku pisałem maturę. Proszę o ocenę moich > obliczeń i dalsze wskazówki ;-) Trud Mrs Walentyny nie poszedł na marne. Zakłądając dopuszczalny błąd statystyczny +/- 5%, zmieściłeś się w jego granicach :) Uwzględniając go, dopuszczam do siebie myśl, że bliższy prawdy jest przypadek skrajny nr 1, z korektą jednego roku :) > PS. Od czego wywodzi się sygnaturka 'maga'? Czy są to np. pierwsze sylaby imien > ia > i nazwiska? czysta fantazja Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Gdzieś jest błąd! 04.02.02, 18:27 Ups... Tu już się zaczynam gubić... Bo jeśli potrzebny był margines błędu, to znaczy, że nie trafiłem. Jednak błąd do 5 proc. w skali czteroletniej nauki daje niespełna 3 miesiące. A trzy miesiace niczego nie zmieniają - czyli trafiłem! Mam mętlik... Przypadek skrajny nr 1 (tj. 1995 rok) z korektą jednego roku - hm... Jeśli trzeba było uwzględnić jakikolwiek margines błędu, to sugeruje to rok 1994. W tymże roku jesienią zmarła Trusia, więc wiosenna absolwentka nie miałaby zajęć z obecną radną miejską z ramienia Prawicy Samorządowej "Jedność" Jolką Jancewicz. A to nie zgadza się z pierwszym założeniem, że miała Pani zajęcia ze wszystkimi wymienionymi nauczycielami! Cóż, chyba ani na krok nie przybliżyłem się do prawdy. Gdzie w moim rozumowaniu tkwi błąd? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Gdzieś jest błąd! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 05.02.02, 11:02 dzisiaj dokladnie wczytalam sie w liste odbiorcow "swiatecznych zyczen" .... i, przyznaje, mea culpa, wymienione przez ciebie nazwisko rzeczywiscie z niczym mi sie nie kojarzy (przy okazji - kim jest kower???)... wybacz, nieswiadomie wprowadzilam cie w blad. rozumiesz - w moim wieku i wzrok, i pamiec - juz nie te... :) 1994. bingo!!! moje gratulacje!!! sztuke dedukcji opanowales do perfekcji!!! i pozdrowienia :) maga Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Gdzieś jest błąd! 05.02.02, 19:02 Szacunek, dla Koleżanki, która była już w trzeciej klasie, gdy ja miauczałem kocie piosenki w Klubie. (Ciekawe, czy ta wieloletnia tradycja nie zaginęła - Kościuszkowcy, odezwijcie się!) Jancewicz to nauczycielka chemii, przyszła po śmierci Trusiakowej. Zaczynała w Mechaniakach, ale tam - wiadomo - sami faceci, tak jej pojechali po uszach, że nie wytrzymała i czmychnęła do Kościuchów. I na nas, kościuszkowych - nie bójmy się, kurcze, tego słowa - MIĘCZAKACH, trochę sobie odbijała. Ponieważ swoją edukację z zakresu chemii zakończyłem w klasie trzeciej, więc po kilku miesiącach nauki pod jej okiem wylądowałem z mierną na świadectwie maturalnym. A najbardziej mnie wkurzyło to, że wbrew swojej naturze usiadłem na jeden dzień do książki, powkuwałem, a ona mnie nie chciała przepytać. Nie lubię jej za to... Dziś dziewczyna robi karierę polityczną - zasiada w Radzie Miasta (Sidoryk też się starał, ale go nie wybrali). Jancewicz jest jednym w niewielu radnych (jeśli nie jedynym), który chyba przez całą kadencję nie zabrał na sesji głosu! Ale dieta do kieszeni wpada... Kower, to ksiądz Roman Kowerdziej. Podobno uwielbiali go ludzie z kręgów oazowych, ale takiego niedowiarka, jakim byłem ja, jakoś przekonać nie potrafił. Ani do siebie, ani do swoich racji. Preferował podejście dogmatyczne, nie wdawał się w dyskusje. Więc ja się poświęcałem czytaniu 'Piłki nożnej' (zresztą wspólnie z kumplem, który w końcu trafił do drohiczyńskiego seminarium - takie to ludzkie losy...) A co do pamięci, to ostatnio jakiś preparat reklamuje Hanka Bielicka (brawo dla firmy reklamowej za dobór aktora). Za pięćdziesiąt lat Mago - jak znalazł! Ja już zbieram pieniądze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Gdzieś jest błąd! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 06.02.02, 15:50 kaukonsky napisał(a): > Szacunek, dla Koleżanki, która była już w trzeciej klasie, gdy ja miauczałem > kocie piosenki w Klubie. pomiałkujesz sobie jeszcze czasami pod nosem? dzięx ci bardzo za wyczerpujące życiorysy zamieszczone w poście powyżej... interesujące osobowości. pozostaje mi cieszyć się, że nie musiałam uczęszczać na zajęcia z tą niewiastą (na religię i tak nie uczęszczałam) > A co do pamięci, to ostatnio jakiś preparat reklamuje Hanka Bielicka (brawo dla > firmy reklamowej za dobór aktora). Za pięćdziesiąt lat Mago - jak znalazł! Ja j > uż zbieram pieniądze ;-) może też zacznę... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Mru, mru... 06.02.02, 18:22 Miau, miauu, miauuuczeć??? Ja już jestem dużym kotkiem! Kotkiem weterankiem! Ale dla kurażu lubię sobie pomruuuuczeć... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Mru, mru... IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 07.02.02, 15:10 kaukonsky napisał(a): > Miau, miauu, miauuuczeć??? Ja już jestem dużym kotkiem! Kotkiem weterankiem! > Ale dla kurażu lubię sobie pomruuuuczeć... nawyki.... nałogi... bywają rózne :) ludzie różnie spędzają wolny czas... zakładam, że mruczenie rozładowuje stresy. kotki tak mają - leży taki na kolanach, mruczy, skórka unosi się mu podczas oddechu. militkie to-to i cieplutkie, takie uspokajające maleństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Mru, mru... 07.02.02, 19:07 Mruczenie rozładowuje stresy i kotka i posiadacza kolanek ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Debil Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 11.07.01, 21:25 Najlepsza szkoła to SP Nr 1 i jej dyrektor Stefan T. To on nauczył mnie życia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 12.07.01, 20:47 jeeeee Stefan jest the best....., Chmurka tez jest cool...Galakan its shit.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Qba Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 20.10.01, 16:38 Lucky Luke rulez!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.pratt 31.05.02, 14:41 Lucky Luke to nie przypadkiem ten nauczyciel co uczyl w szkole pods. nr 2 pracy - techniki? ( ten co syrenko jezdzil na poczatku a potem sobie kupil Citroena) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: piotrek Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 13:50 Zespol SZkol Budowlanych ,, hehe kto wszkoli lepszych murarzy i tynkarzy , LO - to dobre dla mieczakow . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Janusz Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.07.01, 20:13 niech sie mury pna do gory ...szanujemy murarzy , tynkarzy i inne wolne zawody , ale co wy chlopaki wybudujeta jak my , inzyniery projekta wam nie zrobim , roboty nie dopilnujem ,piwskiem sie opic nie pozwolim , ( chyba ze z nami) :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Chwilowo dyskusja została rozstrzygnięta 10.01.02, 16:12 9 stycznia w warszawskiej Szkole Głównej Gospodarstwa Wiejskiego nastąpiło rozstrzygnięcie tegorocznego Ogólnopolskiego Rankingu Szkół Średnich, przygotowanego przez dziennik 'Rzeczpospolita' i miesięcznik 'Perspektywy'. Wielki sukces odniosło II Liceum Ogólnokształcące z Białoruskim Językiem Nauczania im. Bronisława Taraszkiewicza w Bielsku Podlaskim zajmując ÓSME miejsce w skali kraju! Przy opracowywaniu rankingu brano pod uwagę przede wszystkim liczbę laureatów konkursów przedmiotowych. I LO im. Tadeusza Kościuszki nie zostało sklasyfikowane. Wyniki czołowych szkół z Podlasia: 8. II LO Bielsk Podlaski 32. I LO Łomża 53. III LO Białystok 66. LO Sokółka 76. II LO Hajnówka 77. I Lo Suwałki 93. ZS Elektr. Białystok 105. VI LO Białystok 151. I LO Białystok 167. LO Łapy 180. ZS Rol. Rudka (pow. bielski) 197. Tech. Rol. Krzyżewo. Gratulacje dla wszystkich absolwentów 'odwiecznego rywala' wychowanek 'Kościuchów' KAukonskY Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MAX #1 Re: Chwilowo dyskusja został... NIE MASZ RACJI !! IP: *.*.*.* 22.01.02, 16:17 Taki ranking NICZEGO nie odzwierciedla!!! Dlaczego?? ano Dlatego ze wyniki są oparte o ilość laureatów konkursow przedmiotowych. niewtajemniczeni zachwycaja sie wynikiem ale Ci co choc troche mysla powinni sie zgodzic ze mna ze: DUZA wiekszosc jak nie wszyscy (no moze przesadzilem) laureaci to laureaci w konkursie jezykowy jezyka bialoruskiego. W Polsce (z tego co wiem) istnieja 2 (slownie dwie) szkoly z bialoruskim jezykiem nauczania ( druga w Hajnowce) i tylko one wystawiaja swoich uczniow. skoro laureatow w ogolnopolskich finalach konkursu jest ok.10 to podejrzewam ze w tym jest podobnie. wiec zastanowcie sie ilu bedzie laureatow jezeli wystartuja np. wszyscy chetni w liczbie 20 osob. polowa najpewnie zostanie laureatami. HA i sa wyniki dla RANKINGU ABSOLUTNIE nie ujmuje niczego laureatom z innych przedmiotow bo aby dostac sie na szczebel centralny trzeba byc naprawde oblatanym w danej dziedzinie. Wiec nie rozpatruj KAUKONSKY ktora szkola jest lepsza pod tym wzgledem bo kraj nie zna naszych realiow. nie jest chyba prawda ze jedno z najlepszyvh liceow w Warszawie im.stefana Batorego jest za II LO z BJN !!! To co napisalem nie znaczy ze uwazam II LO za najgorsza lub gorsza od I LO im. T Kosciuszki w ktorym sie usczylem (ukonczona 2001). W I LO niegdys poziom trzymali raczej uczniowie niz nauczyciele. obecnie nie jest najciekawiej bo nauczyciele w wiekszosci albo pozwalaja na wszystko albo oceniaja surowo bez podstakw ku temu. Tym samym nie chce rozstrzygac sporu bo nie ma jednoznacznej odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Chwilowo dyskusja został... NIE MASZ RACJI !! 23.01.02, 09:52 1. Ten ranking odzwierciedla dużo. Kapituła przyjęła (na jakiejś podstawie) takie zasady a nie inne, są one obowiązujące i trudne je kwestionować. 2. Konkursów językowych w naszym kraju jest wiele - od popularnych poczynając - na litewskim czy hiszpańskim kończąc. Nic nie stoi na przeszkodzie, by taki Cervantes z Warszawy zgarnał dziesięciu laureatów. Albo liceum z Puńska... - przynajmniej tak się tłumaczy Nowicka. Logicznie. 3. Prócz białoruskiego w zeszłym roku Białorusy miały laureatów z wiedzy o świecie i prawach człowieka. Faktycznie luźniejsze tematy. Ale w poprzednich latach (od 77r.) ponoć im się trafiali poważni laureaci. 4. Zgodnie z kryteriami konkursu Białorusy okazały się lepsze od Staszica, I Społecznego, Witkiewicza i dopiero Batorego (pozdrowienia dla Ani Muchy!) - bo taka kolejność była w Warszawie. Ale co to znaczy lepsze? Dla mnie najlepsze były kościuchy, gdzie nauczyłem się olewactwa oraz tego, że niegdy tak nie było, żeby jakoś nie było. Teraz to mi wychodzi w życiu... Pozdrowienia dla Kolegi absolwenta, od absolwenta-weterana! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jerzy Re: Chwilowo dyskusja został... NIE MASZ RACJI !! IP: *.bialystok.sdi.tpnet.pl 23.01.02, 13:50 Masz rację w stu procentach!. Kraj nie zna Waszych realiów, ale Białystok już owszem. I delikatnie się z tego "obiektywnego" rankingu podśmiewa... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Białystok? 23.01.02, 17:44 Białystok się podśmiewa? No tak, bo cóż mu biednemu pozostało... III LO dało się wprawdzie wyprzedzić tylko Bielskowi i Łomży, ale pozostałe licea ze stolicy województwa przegrały też z Sokółką, Hajnówką i Suwałkami. W przypadku Bielska i Hajnówki można zwalić na niesprawiedliwe kryteria promujące obce języki, ale co zrobić z Łomżą, Sokółką i Suwałkami? Jak to wytłumaczyć światu?! Najlepiej wyśmiać... Szkoły białostockie i sami białostoczanie mają wśród dużej części podlasian opinię taką, jaką warszawiacy wśród reszty Polaków - nienajlepszą. Po części jest to z pewnością wynik zakompleksienia i poczucia niższości, ale jest też w tym ziarno prawdy... Na Podlasiu białostockie nie znaczy lepsze... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hul Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: 200.242.30.* 27.02.02, 20:53 Ja sie kiedys uczylem w podstawowej dwujce, ale zmadrzelm i zucilem te nauke w tej dziuze I wyjechalem sobie!!!!! Bo tylko glupi chodza do szkoly!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? 28.02.02, 16:49 No nie? Dobrze mówisz! Bo jak ktoś jest mądry, to po co ma się uczyć?! Ja też rzuciłem studia, chociaż zaliczyłem trzy lata. I jak widzę, jak moja dziewczyna się męczy, to się cieszę, że ja już nie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hul Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: 200.242.30.* 01.03.02, 01:10 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Do byłych Kościuszkowców 11.03.02, 16:12 W zeszłym tygodniu w wieku 45 lat zmarł historyk 'Dzidek' Boryszewski. Zwłoki znaleziono w nocy opodal SDH. Prawdopodobnie zapił się. Pogrzeb odbył się w sobotę... Odpowiedz Link Zgłoś
kuba# Re: Do byłych Kościuszkowców 11.03.02, 16:41 > W zeszłym tygodniu w wieku 45 lat zmarł historyk 'Dzidek' Boryszewski. Zwłoki > znaleziono w nocy opodal SDH. Prawdopodobnie zapił się. Pogrzeb odbył się w > sobotę. Z tego co wiem, Zdzisław miał zawał i całą noc przeleżał na ulicy bo nikt nie udzielił mu pomocy. A czym ten zawał był spowodowany to już inna sprawa... Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Do byłych Kościuszkowców 12.03.02, 22:00 Faktycznie, użyłem niewłaściwej formy, to było niesmaczne, przepraszam. Tak to jest, człowiek naprawdę umiera, a wszyscy myślą, że tylko się ululał... Przykro mi, to był równy facet. Jak wielu uczniów będę go wspominał z sentymentem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Do byłych Kościuszkowców IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 13:27 czy to żart??!! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Do byłych Kościuszkowców 14.03.02, 15:17 Nie żart Mago, zmarł na zawał. Chlapał ostatnio ostro, widziałem go parę razy koło godz. 13, 14 - od razu po zajęciach szedł na piwko do 'Piekiełka', takiej knajpki na os. Centrum. Ale ja z nim nie piłem, to nie wiem, jak spędzał dnie. Chyba jednak nie za trzeźwo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maga Re: Do byłych Kościuszkowców IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 19.03.02, 14:23 jestem nieco w szoku. a nawet bardzo. był jednym z moich ulubionych profesorów. może niekonicznie najlepszy pedagog, ale... z jakiegoś powodu lubiłam słuchać jak opowiada i zawsze siedziałam w pierwszej ławce.... smutne, doprawdy... Odpowiedz Link Zgłoś
nun Re: Do byłych Kościuszkowców 18.05.02, 22:03 Dopiero teraz trafiłam na wasze forum. Przejrzałam ten watek, ponieważ zawsze mnie bawiła odwieczna rywalizacja pomiedzy tymi dwoma liceami. Tak, tak... już w moich czasach tak było, a i wcześniej również (matura '75). I proszę taka smutna wiadomość. Zdzisiek Boryszewski umarł ... i do tego w taki sposób. Był moim kolegą w równoległej klasy. Pamietam go jako młodego, wesołego chłopaka. Ruszyło mnie to trochę. Pewnie dlatego, że już z mojej półki biorą. Poza tym te wspomnienia. Ne spodziewam się, że odezwą się ludzie z mojego pokolenia. Raczej nie używają internetu. Chyba, że z Ameryki może. Nie wiedziałam nawet, że uczył w swoim dawnym liceum. Jeżeli odziedziczył po swoim Ojcu, oprócz wyglądu, osobowość, to myślę, że jego uczniowie mają kogo żałować. Bardzo dobrze wspominam Boryszewskiego seniora jako nauczyciela. Był niezwykłym polonistą. Nigdy nikomu nie narzucał swego zdania. Raczej prowokował do myślenia. W moich czasach było w I LO kilkoro dobrych nauczycieli. Oprócz Boryszewskiego dobrze wspominam Panią Gabrylewską, mimo że potrafiła zaleźć za skórę (również Pana Gabrylewskiego, ale to już inna historia). Był też fantastyczny fizyk: Maniuś Grenik. Prawdziwy artysta. Miło wspominam Panią Knot. Była moją wychowawczynią. Czy Ona jeszcze uczy? Pozdrawiam Bielsk. Nun Odpowiedz Link Zgłoś
kuba# Re: Do byłych Kościuszkowców 25.05.02, 14:49 > Miło wspominam Panią Knot. Była moją wychowawczynią.Czy Ona jeszcze uczy? > Pozdrawiam Bielsk. Nun Tak :-( Ale już w następnym roku odchodzi :-) (uśmieszki możesz zamienić miejscami) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Farmer Re: Do asolwentów Zespołu Szkół Rolniczych IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 25.05.02, 21:42 Absolwenci innych bielskich szkół prezentują się na tym forum, często przesadnie chwaląc swoje szkoły. Warto aby odezwali się absolwenci Zespołu Szkół Rolniczych w Bielsku Podlaskim, bardzo zacnej szkoły którą ukończyło wiele znanych osób. Nauczyciele którzy pracowali w tej szkole, szczególnie w latach 70-tych byli dobrymi pedagogami. Szkoda że szkoła ta została tak zdegradowana (podobno teraz jest tam nieciekawie). Uważam że tzw. ogólniaki mają daleko do poziomu jaki był w tej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
nun Re: Do byłych Kościuszkowców 28.05.02, 11:50 kuba# napisał(a): > > Miło wspominam Panią Knot. Była moją wychowawczynią.Czy Ona jeszcze uczy? > > Pozdrawiam Bielsk. Nun > > Tak :-( > Ale już w następnym roku odchodzi :-) > > (uśmieszki możesz zamienić miejscami) Pewnie, że zamienię. Te młode to naprawdę mają poprzestawiane wartości! :-| Nun Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: 149.152.115.* 14.03.02, 01:49 Jakie wogole sa szkoly w bielsku. Ja znam tylko dwie. Szkola Podstawowa Nr. 2 im. Wladyslawa Wysockiego Szkola Podstawowa Nr. 1 im. Tadeusza Kosciuszki Oczywiscie jeszcze sa Bialorusy ale nie znam pelnej nazwy szkoly Czy moze ktos by tak byl bardzo mily i podal wszystkie szkoly z bielska Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sławek Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 14.03.02, 10:07 Najlepsza szkoła w Bielsku Podlaskim to oczywiście ZSE, znanana też jako Ekonomy. Ma wszystko to czego nie mają I i II LO. Więcej o szkole na republika.pl/zsebielsk Szkoły ponadpodstawowe w powiecie bielskim: www.bisi.and.pl odnośnik Edukacja. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? 14.03.02, 15:20 Jestem gotów zgodzić się co do jednego - na pewno Ekonomy mają laseczki myślące bardziej życiowo, niż Kościuchy czy Białorusy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 08:50 co to mialo oznaczac? mysla bardziej zyciowo? a co z facetami z tej szkoly? Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? 19.03.02, 19:36 Faceci mają przeje..., bo podrywali moją dziewczynę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 20.03.02, 11:03 Ja jej osobiscie pilnowalem. Wiedzialem ze Panna M. bedzie Twoja dziewczyna. Kazdy ktory cos od M. chcial musial najpierw ze mna sie skontaktowac i zapytac o pozwolenie. A ja oczywiscie zalatwialem ich odmownie. Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? 20.03.02, 16:34 Dzięki serdeczne! Wiedziałem, że na Kolegę z Rodzinnego Clubu mogę liczyć! Co to znaczy dobrze rozbudowana sieć konfidentów! A Madzia nie wierzyła, że mam ją 'pod kloszem'... Oczywiście teraz w JasnejGórce też Kolega ma ją na oku??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 21.03.02, 08:08 Oczywiscie, nie musisz nawet pytac. karamba. Szpieg z Krainy Deszczowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: SS Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.wygoda.sdi.tpnet.pl 18.03.02, 08:51 uczyles sie w Ekonomach? kiedy konczyles? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EatShit Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bialystok.cvx.ppp.tpnet.pl 14.03.02, 10:08 ... wszystkie adresy bielskich szkul znajdziesz na www.bielsk.pl ... chyba taki byl adres strony ... ale nie jestem pewien Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? 14.03.02, 15:22 I w książce telefonicznej! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ps Re: Która szkoła w Bielsku jest najlepsza ? IP: *.bielsk-podlaski.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 12:27 a moze odezwie się kotś kto ukończył Kościuchy w 1995 roku ( najlepiej z klasy (mat-fiz) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś