dj135 15.03.11, 17:40 Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Hajnówki? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dejfid1 Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 15.03.11, 18:03 bo woda bardziej mokra :) Odpowiedz Link Zgłoś
kornilo Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 15.03.11, 20:14 ciągnie wilka do lasu :) Odpowiedz Link Zgłoś
t55a Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 16.03.11, 00:25 A ja słyszałem, że dlatego, gdyz na naszym basenie obowiązuje odpowiednia długość stroju kąpielowego, a takze obowiązkowy czepek i wiele innych obostrzeń..skądinąd słusznych niekiedy, ale momentami bezsensownych...no i zamotałem :) Odpowiedz Link Zgłoś
dj135 Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 16.03.11, 19:27 Od poniedziałku do czwartku od godz. 16 czyli kiedy ludzie kończą pracę, są tylko 2 godziny kiedy cały basen sportowy jest wolny tzn. żadna jego część nie jest zajęta przez jakieś grupy. W związku z tym nie ma możliwości spokojnego popływania, gdyż np. kiedy na czterech torach pływają "grupy" to reszta ludzi musi się cisnąć na pozostałych dwóch. Jakby nie mogli tych grup ustawiać np. w sobotę i niedzielę rano kiedy na basenie jest mało ludzi, ale po co, lepiej takie grupy ustawiać w czasie kiedy najwięcej ludzi przychodzi na basen. No i sauna, to chyba ewenement, żeby sauna nie była wliczona w cenę normalnego biletu, ktoś chce skorzystać z sauny i basenu to musi najpierw iść na saunę przebrać się, po saunie ubrać, wrócić do wejścia kupić karnet i potem znowu się przebierać aby móc po tych wszystkich przebieraniach wreszcie popływać. Brawo dla pomysłodawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 16.07.11, 14:34 dj135 napisał: > No i sauna, to chyba ewenement, żeby sauna nie była wliczona w cenę normalnego > biletu To raczej normalka jest. Natomiast chory jest sposób w jaki trzeba za saunę płacić - powinno być przejście na chip, tak jak na zjeżdżalnię. Z kolei żeby zjeżdżalnia była płatna to jest żenujące. Aha, no i szafki na chip też by się przydały - na kluczyk: żenua. Podsumowując, sposób zarządzania bielskim basenem to śmiech na sali, nic dziwnego że nie ma chętnych i ratusz musi dopłacać do biletów. Basen w Hajnówce jest przyjaźniejszy użytkownikom i bardziej cywilizowany. Hajnówka ma: - brak debilnego nakazu noszenia czepków - cieplejszą wodę i wnętrze - więcej atrakcji - lepszą (nic dupy nie obija) i darmową zjeżdżalnię - saunę w cenie biletu - szafki na chipy - większą liczbę przebieralni (sensownie zamykanych) - kulturalniejsze i działające natryski - bieżącą wodę w basenie do omywania nóg - gastronomię pod bokiem, od razu przy wyjściu itp. itd. I wszystko to za cenę praktycznie taką samą jak w Bielsku (w niektórych okresach +1 zł, ale np: w sobotę rano cena identyczna). Zauważyłem jedynie dwie drobnostki lepsze w naszym wodniku: - większe i "bardziej bąbelkowe" jacuzzi (w Hajnówce jest nieco ciasno, jakieś niewygodne żłobienia i słabe bąbelkowanie) - wydzielona kabina pod prysznicami (można przynajmniej się rozebrać i umyć bo niestety na Podlasiu mamy wstydliwą kulturę pozostawania cały czas w majtach) Oczywiście Hajnówka też ma kilka swoich niedoróbek, ale to naprawdę drobnostki, np: słabe wykonanie saun (złe, strasznie rozgrzewające się materiały, zwłaszcza irytuje to pseudo-drewno w saunie suchej), śliska posadzka czy niewygodne jacuzzi. Ja rozumiem, że pewnym rzeczy nie da się przeskoczyć bez rozbudowy basenu albo generalnego remontu (chociaż swoją drogą nie wierzę, że np: w momencie budowy Wodnika nie było dostępnych szafek na chipy, albo że nie dało się przewidzieć, że basen to nie powinien być tylko basen sportowy ale też mini-aquapark przyciągający całe rodziny) ale takie pierdoły jak zniesienie zakazu czepków, otwarcie za darmo zjeżdżalni, dostawienie mini-zjeżdżalni dla maluchów, podniesienie temperatury wody - to chyba nie jest trudne do zrobienia. Ale do tego potrzeba mądrego menedżera. Ja byłem w Hajnówce pierwszy raz, ale od teraz jak będę szedł w 2 osoby i chciał nie tylko popływać to wolę pojechać do Hajnówki: cena dojazdu wyrówna mi się na korzystaniu z bielskiej sauny i zjeżdżalni. Odpowiedz Link Zgłoś
t55a Ale o majtkach zapomniałeś ! 17.07.11, 23:55 długość majtek w Bielsku liczy się niezmiernie, w dłuższych nieco wejść już nie wolno - kurne, ale nikt nie mierzył mi tych majtek centymetrem!!! Ponadto nie lubię chronicznie obcisłych, krótkich majtek, a to z dwóch powodów - niezdrowo, a i obciskane przez materiał męskie genitalia wyglądają ... jak wyglądają... Nie będę dlatego na zdrowotności tracił za swoje pieniądze. Niech tam sobie kierownictwo w obcisłych majtach chodzi... Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Ale o majtkach zapomniałeś ! 18.07.11, 08:38 No zapomniałem, to fakt, może dlatego, że sam nie do końca czuję o co chodzi, bo - o ile na plaży uważam to za pomyłkę - to na basen i tak chodzę w kąpielówkach (bokserkach, nie slipach), bo po prostu jest wygodniej pływać sportowo (a niczego innego w Bielsku robić się nie da). Zresztą dałbym głowę, że w Hajnówce też gdzieś widziałem regulamin, że powinny być obcisłe i nie dłuższe niż do połowy uda... ale mogę się mylić. Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 02.08.11, 08:35 popkuriozysta napisał: > dj135 napisał: > > No i sauna, to chyba ewenement, żeby sauna nie była wliczona w cenę norma > lnego > > biletu > > To raczej normalka jest. > Natomiast chory jest sposób w jaki trzeba za saunę płacić - powinno być przejśc > ie na chip, tak jak na zjeżdżalnię. www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20110801/BIALYSTOK/939882450 a w BP w jednym budynku nie da się zapłacić za jednym razem za basen i saunę... Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta trochę a propos basenów 18.07.11, 11:18 warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,9963382,Czy_na_basenie_mozna_brac_prysznic_nago__Niekoniecznie.html Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 17.10.11, 12:43 wrotapodlasia.pl/pl/wiadomosci/region/Wladze_Siemiatycz_oglosza_konkurs_na_budowe_basenu.htm "Mają być tory pływackie, ale większość obiektu ma służyć rekreacji. Dodatkowo musi zawierać też kaskady, natryski, armatki wodne, zjeżdżalnie, saunę i łaźnię parową." Co z tego, że mieliśmy pierwszy basen w okolicy, jak teraz będziemy ciągnąć się w ogonie? A przecież infrastrukturę mamy, mamy i zjeżdżalnię, i bicze wodne, i saunę. Na pewno przydałaby się jeszcze choć jedna atrakcja w części rekreacyjnej, ale ważniejsze jest żeby wykorzystywać to co się ma. No ale niestety u nas nic się nie da, nie da się zrobić darmowej zjeżdżalni, nie da się połączyć basenu z sauną na jeden bilet, nie da się zrezygnować z czepków, nie da się wpuszczać do basenów cieplejszej wody. To i później nic dziwnego, że miasto musi dopłacać połowę do każdego biletu... Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 28.11.11, 08:42 forum.poranny.pl/basen-nie-przynosi-zyskow-gmina-musi-doplacic-do-plywalni-800-tys-zl-t84450/ Może w końcu trzeba coś z tym zrobić państwo radni? Odpowiedz Link Zgłoś
kahuna11 Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 28.11.11, 10:30 popkuriozysta napisał: > rel="nofollow">forum.poranny.pl/basen-nie-przynosi-zyskow-gmina-musi-doplacic-do-plywalni-800-tys-zl-t84450/ > Może w końcu trzeba coś z tym zrobić państwo radni? A dlaczego mają to od razu robić radni? I w jaki sposób? Przecież Pływalnią Miejską ktoś zarządza, ktoś nadzoruje ją z ramienia Gminy Miejskiej, a w końcu jest jeszcze Burmistrz jako organ wykonawczy. Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 28.11.11, 10:42 kahuna11 napisał: > popkuriozysta napisał: > > rel="nofollow">forum.poranny.pl/basen-nie-przynosi-zyskow-gmina-musi- > doplacic-do-plywalni-800-tys-zl-t84450/ > > Może w końcu trzeba coś z tym zrobić państwo radni? > > A dlaczego mają to od razu robić radni? I w jaki sposób? > Przecież Pływalnią Miejską ktoś zarządza, ktoś nadzoruje ją z ramienia Gminy Mi > ejskiej, a w końcu jest jeszcze Burmistrz jako organ wykonawczy. A przeczytałoś w ogóle ten link co wkleiłem? W tamtej dyskusji rzecz idzie o to że zarządzający jest do dupy, a jego przełożony (burmistrz) nic z tym nie robi bo sam bez konkursu wsadził go na tę posadkę. Stąd zostaje rada. Odpowiedz Link Zgłoś
t55a Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 28.11.11, 23:43 TO WYJAŚNIA WSZYSTKO: CYT."jak bedzie takie kierownictwo jak Kuczynski i pani Krzywiec to nigdy nie bedzie lepiej.nie podnosic ceny biletow/wBialymstoku moga bo itak jest b.duzo chętnych/tylko zachecac ludzi promocjami tak jak w Hajnowce,przyklady podawal moj poprzednik.Woda,zwlaszcza w basenie rekraacyjnym powinna byc cieplejsza/dziecko prosi do Hajnowki bo tam cieplej/.trzeba wymienic prysznice na samoregulujace czas podawania wody,a tak dzieciak nie zakreci i koszty.../Sauna i zjezdzalnia powinny byc w cenie biletu.Strona internetowa pozal sie Boze!,jak mam sie dowiedzec kiedy plyw.jest nieczynna,w jakich godz.sa zajete tory itd.Kolezanka chciala wejsc przebrac dzecko na zajecia iwrocic nie mozna-paranoja!!no inajlepsze:slyszalem,ze ratownik musi placic jak chce w czasie wolnym plywac albo pójsc na silownie-jak mam czuc sie bezpiecznie jak rat.bedzie słaby.To chybajedyna plyw.na swiecie ktora kaze placic rat.za trenowanie!!!Tak to jest,jak kierownicy sa zatrudniani po znajomosci,bez kompetencji i wyobrazni,oni sa w starym stylu socjalizmu realnego.Powinien plywalnia kierowac mlodszy,wyksztalcony menadzer ktory nie bedzie smędził i narzekal jak Kuczynski,tylko powie co jeszcze mozna zrobic zeby bylo lepiej.Radni pojdzcie wreszcie po rozum do glowy i zróbcie z tym porzadek. " Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 07.12.11, 12:46 sebcioo napisał: > Takie pytanie przyszlo mi do glowy: > bielski basen ma straty roczne rzedu 800 tysiecy, a jakie wyniki finansowe ma hajnowski? Zbyt mała liczba klientów parku wodnego w Hajnówce powoduje, że gmina musi do niego dopłacić w tym roku 710 tysięcy złotych. ale: "Burmistrz chce obniżyć wysokie koszty utrzymania obiektu i już złożył wniosek na założenie kolektorów słonecznych z unijnych pieniędzy." oraz "Na terenie parku znajduje się salon mini spa, jest aktywnie działający certyfikowany punkt informacji turystycznej oraz "Galeria Sztuki Regionalnej" z imponującą ekspozycją obrazów, rzeźb i innych dzieł twórców regionalnych. Park wodny może pochwalić się także certyfikatami: Miejsce przyjazne przyszłej mamie, oraz Obiekt przyjazny maluchom." a co u nas? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 07.12.11, 16:02 nie chcę nikogo bronić, a nawet byłbym bardzo daleki od bronienia kierownictwa basenu, zwórcę tylko uwagę, że "linia obrony" prezentowana przez "układ" jest taka, że w Bielsku mamy basen sportowy, a w Hajnówce rekreacyjny, nawet w tym linku, który zamieścił popkuriozysta pojawia się określenie aquapark i tu jest zapewne pies pogrzebany, chociaż nie - pies jest pogrzebany gdzie indziej w "betonie zarządzającym basenem", sporo ludzie wyleli zalów na forum Porannego w tej kwestii, ale dopóki Burmistrzowi nie będzie zależało na zmianach w pływalni, to obecny Dyrektor wprowadzać ich nie będzie i raczej nie ma co liczyć na zmianę zarządzających po zakończeniu sondy na temat Dni Bielska postaram się zamieścić sondę dotyczącą funkcjonowania basenu - jak ktoś ma propozycje pytań, to śmiało proszę o ich umieszczanie w tym wątku (mam nadzieję, że admin się nie obrazi) lub przesyłanie ich do mnie na mejla pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 08.12.11, 08:08 wujekjarek1 napisał: > nie chcę nikogo bronić, a nawet byłbym bardzo daleki od bronienia kierownictwa > basenu, zwórcę tylko uwagę, że "linia obrony" prezentowana przez "układ" jest t > aka, że w Bielsku mamy basen sportowy, a w Hajnówce rekreacyjny, nawet słusznie prawią, tylko: a) kto wymyślił, że to ma teraz i na zawsze być basen sportowy z 1 tylko zjeżdżalnią? naprawdę tak krótkowzrocznie podchodzono do kwestii rekreacji projektując basen tą dekadę temu? bo mam wrażenie że są w Polsce starsze aquaparki; b) kto każe utrzymywać ten, jak sami zauważają, mało dochodowy profil? kto każe wlewać do basenu zimną wodę, płacić dodatkowo za zjeżdżalnię, utrudniać dostęp do sauny itp. itd. > pies jest pogrzebany gdzie indziej w "betonie zarządzającym basenem" rzekłeś Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 07.03.12, 10:36 Odświeżam a propos ankiety wuja. Może na sesji zasieje ferment i zrobi się o basenie ciut głośniej, chociaż i tak nie wierzę żeby burmistrz dopuścił do siebie, że basen jest źle zarządzany. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 08.03.12, 13:37 > Odświeżam a propos ankiety wuja. > Może na sesji zasieje ferment i zrobi się o basenie ciut głośniej, chociaż i ta > k nie wierzę żeby burmistrz dopuścił do siebie, że basen jest źle zarządzany. widzę Popie, że jesteś częstym obserwatorem mojej strony, no ale ona i po to jest, żeby ktoś na nią zaglądał :) tak jest, zamieściłem nową sondę dotyczącą funkcjonowania pływalni, chętnych do oddania głosu zapraszam na www.borowski.3o.pl a co do fermentu, to nie chodzi o jego sianie tylko o konstruktywną rozmowę, mam sprawozdanie z działalności pływalni za rok 2010, niedługo radni dostaną za rok 2011 - będzie można zacząć wysuwać sensowne wnioski, tylko, żeby była chęć do dyskusji, bo w zeszłym roku takiej woli niestety nie było pozdrawiam jb Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 27.03.12, 12:35 dzisiaj na sesji jest zapisane że będzie informacja o funkcjonowaniu m.in. Wodnika - mam nadzieję, że wuj zasiał konstruktywny ferment :) no i że zda nam relację Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 27.03.12, 22:42 Przed dyskusja kazdy z radnych powinien publicznie przyznac sie kiedy ostatnio byl badz jak czesto chodzi na bielski basen. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 "Wodnik" na sesji 29.03.12, 12:47 Niestety z przykrością muszę napisać, że nie zdam relacji :( jeszcze w poniedziałek miałem zamiar wziąć udział w sesji, niestety około południa otrzymałem interpretację prawną, że będąc na zwolnieniu lekarskim nie powinienem brać udziału w sesji :( Zatem jeśli chodzi o relację, to proszę szukać kogoś kto ma kablówkę i może nagrać obrady na dvd albo czekać na protokół z sesji - sam jestem ciekaw jak było, bo telefoniczna relacja nie odda tego co było na sesji, albo liczyć, że jakiś inny radny zechce się wypowiedzieć. Natomiast Sebcio dotknął ważnego tematu - przy którym basen to mały pikuś - jestem gotów postawić duże pieniądze, że są radni, którzy nie czytają materiałów czy projektów uchwał i głosują dokładnie nie wiedząc jaki będzie skutek tak podjętych decyzji. Nie byłem na sesji, ale zgodnie z przysługującym mi prawem przekazałem Przewodniczącemu pytania, które miały być zadane w moim imieniu - wśród tych pytań było również takie: Czy Pan Dyrektor (pływalni) korzysta z basenu i sauny osobiście? I jeśli tak to kiedy ostatnio to było? Ludzie mówią, że na basenie jest jak jest bo dyrekcja z niego nie korzysta... Jaka padła odpowiedź jeszcze nie wiem. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bedivan Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 07.03.12, 18:31 Bo tylko tu mozna znalezc grzyby w zimie. Odpowiedz Link Zgłoś
szczesliwasiodemka Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 09.03.12, 23:58 no tak, a ostatnie dni na plywalni w wieczornych godzinach to istna katorga... po kilka oaob na jeden tor pfffffffffffffffffffffffffffff Odpowiedz Link Zgłoś
odziej Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 29.03.12, 15:15 a może również dlatego? ;) happyday.pl/happyday/0,113001,,71024.html Odpowiedz Link Zgłoś
popkuriozysta Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 30.03.12, 07:49 No ale to jest składowa część zarządzania i marketingu, tak samo jak sprzedaż przestrzeni reklamowej, tak samo jak niepobieranie opłat za zjeżdżalnie, tak samo jak niezmuszanie do chodzenia w czepkach, tak samo jak temperatura wody itp. itd. Ale u nas zarządzanie polega na niezarządzaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
kpdpb Re: Czemu ludzie z Bielska jeżdżą na basen do Haj 28.11.14, 12:09 bo fajny jest tam basen www.elmesspa.pl/basen Odpowiedz Link Zgłoś