Dodaj do ulubionych

Mamy nowego Zastępcę Burmistrza

01.04.11, 13:24

Od 1 kwietnia na stanowisko Zastępcy Burmistrza został powołany Jan Radkiewicz. Ma się zajmować w naszym mieście kulturą, oświatą i gospodarką przestrzenną. Tekst linka
Obserwuj wątek
    • ckmi Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 01.04.11, 14:09
      trocmarek napisał:

>
      > Od 1 kwietnia na stanowisko Zastępcy Burmistrza został powołany Jan Radkiewicz.
      > Ma się zajmować w naszym mieście kulturą, oświatą i gospodarką przestrzenną.
      > Tekst linka

a to pan czy pani burmistrz ? - patrz paragraf 3
    • popkuriozysta Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 01.04.11, 14:51
      To ten co w trakcie debaty wyborczej wprost mówił, że się na szkolnictwie kompletnie nie zna?
      • zdrafko Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 01.04.11, 21:16
        popkuriozysta napisał:

> To ten co w trakcie debaty wyborczej wprost mówił, że się na szkolnictwie kompl
        > etnie nie zna?

To chyba ten co jest strażnikiem w lesie. To niby skąd ma się na szkolnictwie znać?
        • kahuna11 Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 01.04.11, 21:34
          Już był jeden nauczyciel Burmistrzem!
          A teraz co drugi radny to nauczyciel, jeszcze burmistrz ma znać się na szkolnictwie? Po co?
          Przecież uczyć w szkole nie będzie!!!
          • popkuriozysta Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 07.09.11, 08:28
            kahuna11 napisał:

> Już był jeden nauczyciel Burmistrzem!
            > A teraz co drugi radny to nauczyciel, jeszcze burmistrz ma znać się na szkolni
            > ctwie? Po co?
            > Przecież uczyć w szkole nie będzie!!!

Słusznie, nowa pani Sekretarz poprawi średnią nauczycieli we władzach. Swoją drogą ciekawe co to nowe stanowisko zmieni w pracy urzędu.
            • kahuna11 Re: Burmistrz zrezygnował 30.09.11, 07:11
              Miasto bankrutuje, burmistrz zrezygnował. "To mój krzyk rozpaczy, nie uciekam"
              Burmistrz kilkutysięcznej Nieszawy w Kujawsko-Pomorskim zrezygnował ze stanowiska, z powodu braku pieniędzy w miejskiej kasie. Niewielkie miasto nie ma pieniędzy na pensje dla pracowników i oświetlenie ulic, a za kilka tygodni po prostu zbankrutuje. Burmistrz tłumaczy, że za taką sytuację odpowiada polityka państwa. - To mój krzyk rozpaczy, nie uciekam - mówi dziennikarzom TVN24.

wiadomosci.onet.pl/kraj/miasto-bankrutuje-burmistrz-zrezygnowal-to-moj-krz,1,4866162,wiadomosc.html
    • nikzimowy Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 01.04.11, 15:01
      Nalezałoby lekko poprawić - od 1 kwietnia 2011, do 1 kwietnia 2011 ...
      • pawlozsiul to niestety nie prima aprilis 01.04.11, 15:35
        Też początkowo byłem dumny, że nie dałem się "nabrać". To przymiarki do Wielkiej Koalicji po wyborach parlamentarnych.
        • proffet Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 01.04.11, 18:47
          Nareszcie
          • pawlozsiul Tu mnie Proffet zaskoczyłeś 03.04.11, 06:11
            Że możesz być ideową sierotą po PO-PiSie, to jeszcze mi do Ciebie pasi. Ale że jesteś zwolennikiem koalicji postbolszewi z neo-bolszewikami, to jednak spora zaskoczka...
            • proffet Re: Tu mnie Proffet zaskoczyłeś 04.04.11, 08:25
              Oj Pawlo nie zrozumiałeś mojej radości, cieszę się że człowiek może się wreszcie wykazać , dostał stanowisko.
    • popkuriozysta Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 30.11.11, 07:47
      www.bielsk-podlaski.pl/index.php?id1=0&id2=122&id3=0
      a obie persony mają zapewne tak wielki wpływ na otrzymanie tego certyfikatu, że hoho
      • mosberg Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 30.11.11, 08:12
        Popie, tu nie jest ważne jaki mają wpływ na uzyskanie takiego czy innego certyfikatu - dla osób będących w branży "biznesowo-konferencyjnej" tego rodzaju certyfikaty to tylko kolejne statuetki za które płaci ta czy kolejna firma, która się nimi chce posługiwać. Natomiast prawda jest oczywista, że tego rodzaju prestiżowe nagrody mają znikomą, a jeśli chodzi o kontakty z innymi Państwami europejskimi żaden prestiż... po prostu wywalono kasę i tyle.

Zainteresowanych odsyłam do regulaminu konkursu, gdzie ujęto jedynie oczywiste opłaty za tytułowanie się znakiem. Natomiast jak ktoś sobie przeliczy ile kosztuje przygotowanie takiej imprezy to zrozumie, że takie prestiżowe nagrody to niezły interes dla firmy, która je sprzedaje, przepraszam chciałem napisać, że nominuje i wyłania kandydatów, laureatów itp...

Życzę miłej lektury przy porannej kawie.
        • popkuriozysta Re: Mamy nowego Zastępcę Burmistrza 30.11.11, 08:28
          mosberg napisał:
          > Popie, tu nie jest ważne jaki mają wpływ na uzyskanie takiego czy innego certyfikatu
          >
          Ale ja to doskonale wiem:
          Koszt, który pokrywa firma/instytucja uczestnicząca w Europejskim Programie Promocji Jakości:
          - 5300 PLN firmy i instytucji, opłata roczna EuroCertyfikatu za pierwsze12 miesięcy posługiwania się Tytułem i profitami wynikającymi z uczestnictwa w pierwszym roku otrzymania Tytułu Laureata w wyniku pozytywnej weryfikacji Komisji Konkursowej
          - 3400 PLN - firmy i instytucji, opłata roczna EuroCertyfikatu za kolejne 12 miesięcy posługiwania się Tytułem i profitami wynikającymi z uczestnictwa w drugim roku
          - 2600 PLN - firmy i instytucji, opłata roczna EuroCertyfikatu za kolejne 12 miesięcy posługiwania się Tytułem i profitami wynikającymi z uczestnictwa w trzecim
          - 8500 PLN - EuroKonsument / EuroGmina - opłata roczna

Chodziło mi raczej o to, że jeżeli już udawać, że ten papier jest oznaką profesjonalizmu i zajebistości urzędu to może niech odbiera go ktoś, kto rzeczywiście ma wpływ na pracę urzędu a nie osoby, które nie przepracowały nawet roku w dodatku bez kompetencji do pracy w urzędzie.
          • kahuna11 Re: Eurocertyfikat 30.11.11, 09:39
            Moim zdaniem ten "Ceniony Certyfikat" przyznano niewłaściwemu urzędowi.
            Koniec kropka. Na uzasadnienie swego zdania musiałbym napisać wiele gorzkich słów odnośnie odnoszenia się do interesantów, a szczególnie do przewlekłego rozpatrywania drobnych spraw, które kiedyś załatwiało się od ręki, teraz zaś "w terminach certyfikowanych".
            • kahuna11 Re: Eurocertyfikat - punktacja 30.11.11, 09:55
              L.P. Kryterium Max ilość punktów
              1 Teren działania firmy 20
              2 Wdrożony system zarządzania jakością ISO 9001 10
              3 Wdrożony system zarządzania środowiskowego ISO 14 001 5
              4 Wdrożony system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP 10
              5 Standardy i wymogi w zakresie unijnego prawa ochrony środowiska 10
              6 Informatyzacja w przedsiębiorstwie 10
              7 Prowadzenie Polityki Równych Szans 10
              8 Oferta produktowa, usługowa/asortyment. 10
              9 Konkurencyjność na rynku 10
              10 Bezpieczeństwo danych i informacji poufnych 10
              11 Wdrożone nowe technologie 10
              12 Wielkość Kapitału Własnego 5
              13 Spełnianie warunków branżowych – bezpieczeństwo higieny pracy 10
              14 Wykorzystywanie finansowych środków unijnych 10
              15 Wykorzystywanie innych zewnętrznych Ľródeł finansowania działalności 10
              16 Brak zaległości wobec ZUS i US 10
              17 Brak innych zaległości finansowych 10
              18 Systemy gwarancyjne 10
              19 Nowe inwestytcje 10
              20 Dynamika wzrostu obrotów firmy 5
              21 Skala działań marketingowych i promocyjnych 10
              22 Ilość stanowisk kierowniczych 5
              23 Ilość osób posiadających specjalistyczne certyfikaty zawodowe 5
              24 Dynamika wielkości zatrudnienia 5
              25 Szkolenia pracownicze 10
              26 Posiadane nagrody, wyróżnienia, certyfikaty 10
              27 Uczestnictwo w targach, misjach handlowych, konferencjach, sympozjach 10
              28 Referencje pracowników, kontrahentów i innych 30
              29 Ekspansja firmy na inne europejskie rynki 10
              30 Udział eksportu w sprzedaży 10
              31 Pozycja firmy na rynku 10
              32 Plany inwestycyjno-rozwojowe na najbliższy rok 15
              33 Działalność charytatywna i społeczna 10
              34 Jakość oferowanych produktów i usług 30
              OCENA DODATKOWA
              1. Wskaźnik płynności szybkiej 5
              2. Wzmocnienie konkurencyjności na rynkach europejskich 5
              3. Innowacyjność w skali Europy 5
              4. Indywidualna ocena ekspercka 100
              MAX ILOŚĆ PUNKTÓW 480

Ciekawam tego eksperta od oceny indywidualnej ;)
              • popkuriozysta Re: Eurocertyfikat - punktacja 30.11.11, 11:56
                haha, rzeczywiście, dobre, dobre, na starcie ma się już z banki 20% punktów, a nawet więcej bo gros tych wskaźników odnoszących się tylko do przedsiębiorstw odpadnie w przypadku gminy :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka