Dodaj do ulubionych

Autorytety

17.11.05, 23:26
Ciekawy jestem kto dla was jest dzis autorytetem - osoba ktorej tekstu
poszukujecie w gazetach, slow na falach radiowych a gdy zobaczycie w TV nigdy
nie przelaczycie na inny kanal. Moje typy to prof Karol Modzelewski, Ryszard
Bugaj i - kiedys - Jacek Kuron.
Obserwuj wątek
    • burak-cukrowy Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 17.11.05, 23:40
      . teraz to Marcinkiewicz Kazio ,
      .. Michnik Aaaadaam ,
      ... Mann Wojtek.
      zacząłem od literki "M" , troszku niealigancko , ale Premier
      > wybaczcie < rozumiecie , może buraki bedo w cenie ...
      • khaki3 Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 17.11.05, 23:45
        Autorytetem jest dla mnie P.Coleho lubie czytac jego ksiazki.
        • burak-cukrowy Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 17.11.05, 23:50
          alaż khaki3+ chodzi o autorytety medialne
          • hansgrubber Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 17.11.05, 23:52
            Nie chodzi o medialne. Z checia dorzuce nazwizko malo znane - prof. Andrzej
            Mencwel. :)
          • khaki3 Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 17.11.05, 23:52
            A p.Coleho nie jest medialna osoba?Dzisiaj ogladalam z nim wywiad na TVN
            Style.Cale 3 godziny.Fascynujace.

Pozatym autorytety medialne nie sa moimi autorytetami.Choc przyznac ze
            ogladajac Perepeczko nie moglam oderwac od Niego oczu.I dlatego taka wielka
            nostalgia i zal mnie ogarnia.
            • hansgrubber Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 17.11.05, 23:58
              :)
              • khaki3 Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 17.11.05, 23:59
                Czyzby to byl niewinny usmiech????
                • bielszczanin Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 18.11.05, 00:01
                  Khaki, o której był ten wywiad i o czym mówił Coelho?
                  • khaki3 Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 18.11.05, 00:22
                    Dzisiaj o 4 nad ranem.Cierpie na besennosc.Duzo czasu poswiecil swoim
                    ksiazkom.Najcieplej mowil o "nad brzegiem rzeki Pierdy usiadlam i
                    plakalam".Mowil o swojej rodzinie,dziecinstwie, o wielu ciekawych rzeczach
                    mowil.
                    • hansgrubber Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 18.11.05, 01:01
                      To jedyna ksiazka tego autora ktora czytalem. Uwazam ze jest bardzo zla.
                      Zupenie mi sie nie podoba. Antyliteratura.
                      • hajdis Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 22.11.05, 14:03
                        Ja przeczytałam ja dwa razy. Za pierwszym razem miałam mieszane uczucia.
                        Wkurzyła mnie troszeczkę. Już za drugim razem wydobyłam z niej trochę głebi,
                        wynalazłam podteksty. cos we mnie tknęła.
                        choc dalej jestem zdania ze dobra ksiązka powinna ruszac już przy pierwszej
                        lekturze.

Tesciowa nawet jej niedoczytała do konca. Znudziła się ;)
                    • partizan79 Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 22.11.05, 13:04
                      Pierda - wdzięczna nazwa. Może ten Coleho;) pomylił się w tytule? Nad Płaczką
                      się siada i płacze, a nad Pierdą... no nie wiem.
                      • hansgrubber Re: Autorytety TV ..... rządowe ? 22.11.05, 15:52
                        Prosze...
    • bielszczanin Re: Autorytety 18.11.05, 00:08
      Chyba, niestety muszę skonstatować, że obecnie nie dostrzegam takiego
      autorytetu. Może jak się głębiej zastanowię to coś znajdę...
      Lubię niektórych polityków, publicystów bardziej niż innych, ale nikogo nie
      mógłbym nazwać: autorytet. Hmmm
      Nie przejdę obojętnie np. obok wypowiedzi ks. prof. Życińskiego - ale po
      pierwsze, niestety nie zawsze się z nim zgadzam a po drugie to dla mnie przede
      wszystkim autorytet naukowy i moralny - więc nie w temacie.
      Jak przemyślę - dam znać.
      • hansgrubber Re: Autorytety 18.11.05, 00:17
        Wsrod ksiezy np ks. prof. Michal Czajkowski. Nie lubia go bo Jana Pawla II
        zawsze nazywa papiezem a nie Ojcem Swietym... :)
        • bielszczanin Re: Autorytety 18.11.05, 00:25
          Stosunek do Żydów, ekumenizm, pogląd na twmat Radia Maryja...
          wybitny teolog.

Bliski papieżowi JPII
          • hansgrubber Re: Autorytety 18.11.05, 00:38
            I jaki fantastyczny w bezposrednim kontakcie. Dla mnie wsrod ksiezy idol.
            • bielszczanin Re: Autorytety 18.11.05, 00:39
              Cóż, ja go osobiście nie poznałem.

Więcej nam takich Pasterzy!
              • khaki3 Re: Autorytety 18.11.05, 00:41
                A dla mnie autorytetem byl S.P Baciuszka ktory zmarl na guza mozgu.Uczyl mnie w
                1 klasie Lo.Przesympatyczny czlowiek.Niestety nazwiska nie pamietam.Pochowali
                go przy "pimaranczowej" cerkwii.To dopiero autorytet znosil moje humorki i
                zawsze z usmiechem do ludzi :o)
                • hajdis Re: Autorytety 22.11.05, 14:31

I "autorytet" chyba dla kazdego znaczy co innego. No cóż.....
    • hansgrubber Re: Autorytety 22.11.05, 00:10
      Ale sie watek rozwinal, nie ma co! :)
      • toovo Re: Autorytety 22.11.05, 12:22
        W kwestiach ogólnych - rodzice. W polityce - ostatnio Chirac, bo dla ocalenia
        samochodów mógł wysłać czołgi, ale tego nie zrobił. W literaturze - Hrabal, bo
        w odpowiednim momencie nie zawahał sie pofrunąć za ukochanymi gołębiami.
        W kwestich towarzyskich - Kirsam Salihandzarow, zwyczajny facet z dalekiej
        Kałmucji. Po dwóch litrach alkoholu trzyma sie na nogach, nie przeklina i nie
        szuka zwady. Ma dwie żony, dla których jest tak wielkim autorytetem, że nigdy
        się ze sobą nie kłócą.:)
        • bielszczanin Re: Autorytety 22.11.05, 12:34
          Oczywiście Chirac to Twój autorytet, ale to Twoje "mógł wysłać czołgi", to na
          serio? czy się zgrywasz?

To co: "ludzki pan, przecież mógł zabić"?

No chyba, że chodzi Ci o nieangażowanie wojska. Ale co z tego.
          Przecież ktoś to piwo nawarzył?
          • hansgrubber Re: Autorytety 22.11.05, 13:05
            Tak to zbyt prosty przepis na zostanie autorytetem. Pomijając to że czołgów nie
            mogl wysłac - gdyby wyslal moglby pakowac walizki a moze nawet przymierzac
            zgrabny pasiak. :)
            • toovo Re: Autorytety 22.11.05, 13:35
              Czołgi były w przenośni, jako zdecydowane uzycie siły, prowadzące do masowych
              ofiar. W sytuacji gdy nie ma dobrych rozwiązań, lepiej ryzykować straty
              materialne niż ofiary w ludziach.
              • hansgrubber Re: Autorytety 22.11.05, 13:39
                Amen.
              • bielszczanin Re: Autorytety 22.11.05, 14:05
                Ja uważam, że opcja siły była li tylko w teorii.
                Nie podziwiałbym człowieka za coś czego nie zrobił bo w zasadzie nie mógł
                zrobić. To Francja a nie Algiera kilkadziesiat lat temu.

I pozostaje odpowiedzialność za taki a nie inny stan rzeczy. Tu i władza jak
                zwykli ludzie jak i cały system ma sobie dużo do zarzucenia. Ale szczegónie
                władza. Czyli też Shirac.
              • partizan79 Re: Autorytety 22.11.05, 14:12
                Mnie bardziej niż Chirac zainteresował ów dżentelmen z Kałmucji o trudnym
                nazwisku. Jak można wypić 2 litry alkoholu (rozumiem, że wódy) i stać na
                nogach, nie kląć, nie szukać zwady i jeszcze dwie żony mieć?? To musi być
                gooość..
                • hajdis Re: Autorytety 22.11.05, 14:36
                  Podejrzewam ze zony go nieprzytomnego przytrzymywały z obu stron żeby byle jak,
                  ale "stał na nogach". A mąz i żona jedno ciało, czyli można uznać że stał na
                  nogach mimo iz go podtrzymywały.

naakombiinowałaaam.... ;D
                  • partizan79 Re: Autorytety 23.11.05, 11:06
                    A może ledwie stoi na nogach, nie szuka zwady, bo jak zrobi krok to rymznie a
                    nie klnie, bo nie da rady wypowiedzieć żadnej spółgłoski...
    • hajdis Re: Autorytety 22.11.05, 14:39
      Faceci o człogach a kobitki.....

Dla mnie jezeli chodzi o styl i klasę Jolanta Kwasniewska. Zawsze stosownie do
      okazji, do wieku i z podniesioną głową (nie mylić z zadartą). Polska długo
      poczeka na taaaką pierwsza damę..... oj długo
      • toovo Re: Autorytety 22.11.05, 14:44
        No, aktualna Pierwsza ma podniesiony nos.... Czy zadarty? :)
        • khaki3 Re: Autorytety 22.11.05, 14:46
          Raczej zadarty ;)

A co do Jolanty Kwasniewskiej to sie zgodze.Dama z klasa i swietnym
          wygladem.Bardzo dystyngowana i naprawde mozna o niej mowic w superlatywach.Ile
          ja bym dala zeby wygladac jak ona w jej wieku.Dluuugo poczekamy na taka
          Pierwsza dame.Chociaz zona Tuska tez jest ladna i ma mila twarz.A ta zona
          kaczynskiego ( osobiscie nie zunaje go za prezydenta ani jej za pierwsza dame)
          hmm bez komentarza.
          • hansgrubber Re: Autorytety 22.11.05, 15:53
            Tak tak ale sprobuj jej zadac niewygodne pytanie. :) Potrafi nie byc tak mila
            jak na komisji sledczej.
            • bielszczanin Re: Autorytety 22.11.05, 16:01
              Tak do końca to nie wiemy jaką jest naprawdę. Ile w niej to robota ludzi od
              wizerunku.
              Ale pewnie tak możnaby było powiedzieć o większości publicznych osób.
              • khaki3 Re: Autorytety 22.11.05, 17:00
                Nie wazne jaka jest w domu.Czy potrafi ugotowac pierozki z grzybaki i kapusta(
                moje ulubone) tylko wazne jest to jak sie prezentuje.Bo to ona byla "wizytowka"
                naszego kraju.a teraz nam tej wizytowki brak :/
                • hansgrubber Re: Autorytety 22.11.05, 23:25
                  Tak czy inaczej dla mnie autorytetem nie jest.
                  • khaki3 Re: Autorytety 22.11.05, 23:26
                    Nie musi byc:) Ilu ludzi na siwecie tyle autorytetow i z kazdym nie trzeba sie
                    zgdadzac ale szanowac jego wybor:)
                    • bielszczanin Re: Autorytety 22.11.05, 23:42
                      Khaki, sorki, ale może byś otworzyła słownik i sprawdziła definicję
                      słowa "autorytet".
                      • khaki3 Re: Autorytety 22.11.05, 23:51
                        A co jest nie w porzadku?<Moze to,ze kazdy z nas ma inne autorytety?A moze
                        to,ze trzeba szanowac wybor innych ludzi?A moze poprostu przestan sie czepiac?
                        • bielszczanin Re: Autorytety 23.11.05, 00:01
                          A moze byś pomyślała zanim coś napiszesz?
                          A może byś otworzyła słownik?
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=32141364&a=32357143
                          • khaki3 Re: Autorytety 23.11.05, 00:04
                            A moze bys sie odczepil?
                            Moze zamiast czytac jeden topik przeczytalbys wszystkie?Moze zamiast pastwic
                            sie nademna to znalazbys sobie jakies hobby?Moze to dla Ciebie jakas
                            niepochamowana orzyjemnosc?Jak sie nie uczepisz jednego dnia do Khaki to dzien
                            stracony?
                            • bielszczanin Re: Autorytety 23.11.05, 00:09
                              Może byś wzięła odpowiedzialność za swoje słowa?
                              • khaki3 Re: Autorytety 23.11.05, 00:11
                                Oczywiscie,ze biore odpowiedzialnosc nie tylko za slowa ale i za czyny.Mniedzy
                                innymi na tym polega "doroslosc".Ale moze Ty bys wytlumaczyl mi na czym polega
                                moj blad?Gdziez ja o bezwstydna go popelnilam?Oh gdzie oh gdzie oh gdzie?Czy
                                Bielszczanin mi powie?Czy nie?
                                • hansgrubber Re: Autorytety 23.11.05, 01:37
                                  Strasznie sie klocicie - i to juz w ktoryms watku. To musi byc milosc! :)
                                  • bielszczanin Re: Autorytety 23.11.05, 10:52
                                    e tam
                                    • khaki3 Re: Autorytety 23.11.05, 13:22
                                      Przesadzasz.Poprostu robi sie ciekawiej i nie zawsze trzeba sie zgadzac na
                                      wszystko;)
                                      • hansgrubber Re: Autorytety 23.11.05, 15:55
                                        Akurat mnie tego mowic nie trzeba - Bielszczanin sie chyba zgodzi. :)
                                        • bielszczanin Re: Autorytety 23.11.05, 16:48
                                          Będę dogmatyczny i nieprzejednany: nie zgadzam się Hansie.
                                          • hansgrubber Re: Autorytety 23.11.05, 19:45
                                            Dogmatycy na ogol zle koncza - ale dziwie sie ze nie zgadzasz sie, ze
                                            zdaniem ,ze grubber wie dobrze, ze nie zawsze trzeba sie zgadzac. :)
                                            • bielszczanin Re: Autorytety 23.11.05, 21:07
                                              POwiedziałeś: bielszczanin chyba się zgodzi.

Otóż nie.

Nie jestem dogmatykiem, ale nie mogę Ci przyznać racji.

W tej jedenej sprawie jestem nieprzejednany. Po prostu nie mogę się z Tobą
                                              zgadzać. ;)
                                              • hansgrubber Re: Autorytety 23.11.05, 21:47
                                                No to sprobujmy

Grubber mowi: Bielszczanin inteligentny gosc
                                                Bielszczanin odpowiada: ...

• bielszczanin Re: Autorytety 25.11.05, 00:11
                                                  Nie potwierdzam , nie zaprzeczam.
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 25.11.05, 00:21
                                                    A gdzie nie moge sie zgodzic?
                                                  • bielszczanin Re: Autorytety 25.11.05, 00:22
                                                    a zgodziłem się?

Dobra zakończmy tą dyskusję.

Przyznam się: czasami się zgadzam z Tobą
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 25.11.05, 00:32
                                                    "Witaj jutrzenko swobody..." :)
                                                  • obserwer11 Re: Autorytety 28.11.05, 00:05
                                                    Hansie nie odpowiedziałeś na pytanie Bielszczanina , czego uczyłeś w szkole
                                                    wiem ,że to sasiedni wątek ,ale proszę
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 28.11.05, 00:15
                                                    Bylo takie pytanie? :)
                                                  • obserwer11 Re: Autorytety 28.11.05, 00:22

• Re: Znow pobity niemowlak!
                                                    bielszczanin 17.11.05, 21:01 + odpowiedz

hansgrubber napisał:

> Zle trafiles. Jestem bylym nauczycielem - zapewniem Cie ze nikt nie plul a ja
                                                    > nikogo nie bilem. Nawet nie podnosilem glosu. :)

A jeśli możesz odpowiedzieć - to zdradź - czego uczyłeś?

jak odpowiesz to powiem co kombinuję !
                                                  • khaki3 Re: Autorytety 28.11.05, 00:24
                                                    uuuuuuuuuuuu Hansik byl nauczycielem?Ot to ciekawe.Ja mysle,ze uczyl Historii
                                                    albo Polskiego,albo jakichs przedmiotow humanistycznych.
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 28.11.05, 00:26
                                                    Polskiego.
                                                  • obserwer11 Re: Autorytety 28.11.05, 00:29
                                                    tak przypuszczałem , napewno byłeś i jesteś autorytetem ?
                                                  • obserwer11 Re: Autorytety 28.11.05, 00:27
                                                    Khaki# - daruj tą ostatnią linijkę ! znów serwispodlasia mnie zadziobie !
                                                  • khaki3 Re: Autorytety 28.11.05, 00:31
                                                    nie nie nie.Kazdy musi znac twe piekne zdolnosci poetyckie!!Zobaczysz kiedys
                                                    powiesz tak tak pamietam to khaki pierwsza docenila moje zdolnosci.Dobra z niej
                                                    kobieta byla.nikt inny mnie nie docenial w kwestii poezji i pisania moich
                                                    wrazliwych mysli.tylko ona!!!

Wiedzialam ze humanista!!jakas nagroda bedzie?Byl konkurs?A moge dostac nagrode
                                                    za spotrzegawczosc i wspaniala dedukcje.Moge byc DEDEKTYWEM :p
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 28.11.05, 00:35
                                                    Ani nie bylem ani nie jestem. Jestem zwyklym Hansem.
                                                  • khaki3 Re: Autorytety 28.11.05, 00:36
                                                    Jaaasne.O Twojej skrolonosci juz conieco wiem.Ale zeby az tak?no wiesz co?
                                                    WSTYDZIAJ SIE!

A zaraz bielszczanin wyskoczy ze niejestes taki chwalipietek jak ja itp itd jak
                                                    to w jego stylu zacznie mi mazgi walic.ehh zycie bywa ciezkie.
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 28.11.05, 00:45
                                                  • obserwer11 Re: Autorytety 28.11.05, 00:49
                                                    polonista i Hans jakoś nie w parze !
                                                    chyba ,że masz rodzinę w Niemczech i oni tak do Ciebie mówią ?
                                                    i tak pozostało już na łamach .
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 28.11.05, 00:51
                                                    Aaaale o co chodzi? :)
                                                  • khaki3 Re: Autorytety 28.11.05, 00:53
                                                    A moze hans lubial Hansa Kllosa?A grubber mialo moze3 byc od groboskornego alew
                                                    mu nie wyszlo bo sie okazalo ze misia z niego a nie wredny cham :p ot i
                                                    tajemnica rozwiazana :p
                                                  • obserwer11 Re: Autorytety 28.11.05, 00:54
                                                    no jak o co chodzi :
                                                    polskość - Janek , Janko , Januszek
                                                    a Hans ?
                                                    takie pseudo stosowali Mazurzy lub Ślązacy
                                                  • hansgrubber Re: Autorytety 28.11.05, 00:58
                                                    Zaczyna mi byc ciezko. :)
                                                  • khaki3 Re: Autorytety 28.11.05, 00:58
                                                    Toc mowie,ze moze Klos byl jego ulubionym Klosem

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka