romanpidlaszuk 22.12.05, 19:00 Wszystkim Polakom z okazji Swieta Bozego Narodzenia najlepsze zyczenia skladaja prawoslawni Ukraincy Podlasia Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
serwispodlasia Wśród 394 Ukraińców są też katolicy 22.12.05, 19:16 Zapomniałeś o Ukraińcach – katolikach. Są tacy w Bielsku. Nawet życzeniami świątecznymi od niespełna 400-osobowej mniejszości można zepsuć święta. Ciekawe co na ZUP? Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Wśród 394 Ukraińców są też katolicy 22.12.05, 19:42 O co Ci chodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: Wśród 394 Ukraińców są też katolicy 22.12.05, 19:56 serwisowi jak zwykle się za szybko napisało... :) romanpidlaszuk nie mógł złożyć życzeń w imieniu Ukraińców katolików - bo on nim nie jest i tyle... tak przynajmniej myślę, a złożył w imieniu swoim i innych którzy go o to poprosili... serwisie nie siej fermentu... człowiek chciał być miły a ty go od razu poniżej pasa walisz... nieładnie :( Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Nacjonalistycze życzenia 22.12.05, 20:09 To nie prościej napisać "wszystkim katolikom". A swoją drogą ciekawe, czy rpidlaszuk złoży teraz oddzielnie życzenia Ukraińcom- Katolikom. A jakby r.pidlaszuk chciał być miły to nie powinien był pisać najbardziej nacjonalistycznych życzeń, jakie pojawiły się na tym forum. Nie każdy Polak musi być katolikiem i nie każdy katolik musi być Polakiem. I nie sieję fermentu, tylko zwróciłem uwagę, że tak życzeń się nie składa. Chyba, że chce się coś osiągnąć.... no właśnie siać zamęt. Odpowiedz Link Zgłoś
wujekjarek1 Re: Nacjonalistycze życzenia 22.12.05, 20:16 masz rację serwisie :) byłoby prościej... ale napisał jak napisał, mi się też to nie spodobało, ale uznałem, że fakt złożenia życzeń jest ważniejszy niż podtekst narodowościowy, kazdy ma prawo do własnej subiektywnej oceny... moja była taka - ja bym tak życzeń nie złożył :) Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Miły gest r.pidlaszuka 22.12.05, 20:36 drogi wuju.... r.pidlaszuk poprawił już życzenia i brzmią nienacjonalistycznie. Teraz mogę mu podziękować jako katolik za życzenia. Ten miły gest będę pamiętał długo i na pewno mu się zrewanżuję. Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Wśród 394 Ukraińców są też katolicy 22.12.05, 19:57 O to, że "r.pidlaszuk" szufladkuje Ukraińców do jednego wyznania, a ja chrzciłem Ukrainkę w kościele rzymsko-katolickim w Bielsku. Więc chyba wiem, że nie wszyscy z 394-ch bielskich Ukraińców są wyznawcami prawosławia. Zaraz powiesz, że może to farbowani Ukraińcy. Ale oni do niedawna mieli obywatelstwo Ukraińskie i przyjechali ze stolicy Ukrainy. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Wśród 394 Ukraińców są też katolicy 22.12.05, 20:23 Ależ jesteś rzetelniak. 394. Jak mniemam, to pewnie są to dane ze spisu powszechnego. A Ci, co podali, że są podlaszukami, tutejszymi lub prawosławnymi, to ilu ich było, jeśli można zapytać? Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia 394 Ukraińców 22.12.05, 21:13 Masz chyba neta, więc sobie sprawdź w Narodwym Spisie Powszechnym. O takiej liczbie ukraińców w Bielsku słyszałem w radio białystok 29 maja 2005 r. kwadrans przed 14-tą. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: 394 Ukraińców 22.12.05, 21:18 A czemu napisałeś "ukraińców" z małej litery podczas gdy nawet "Narodwym Spisie Powszechnym" napisałeś z wielkiej? Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: 394 Ukraińców 22.12.05, 21:40 Czepiasz się z powodu braku merytorycznych argumentów do dyskusji. fORUm mA luźną formę i każdy pisze tak jak mu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: 394 Ukraińców 22.12.05, 21:46 Nie no, nie czepiam się. Ugodowy dziś jestem. Nie mam ochoty do kłótni. Powaga. Pogadałbym o czymś ale zbytnio nie ma o czym. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 20:18 Wszystkim Katolikom z okazji Swieta Bozego Narodzenia najlepsze zyczenia skladaja prawoslawni Ukraincy Podlasia Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 20:27 Roman, przestań, jeśli ktoś zechce to sam złoży. Nie jesteś rzecznikiem Ukraińców. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 20:39 Roman, przestań, jeśli ktoś zechce to sam złoży. Nie jesteś rzecznikiem Ukraińców. --------------------------------------------------------------------- Oczywiscie,ze nie jestem rzecznikiem Ukraincow,zyczenia skladam w SWOIM imiemiu ale jestem przekonany,ze wszyscy prawoslawni Ukraincy Podlasia zycza Wesolych Swiat swoim sasiadom swietujacym w grudniu . Odpowiedz Link Zgłoś
partizan79 Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 20:29 Poprostu złóż od siebie jeśli chcesz. Odpowiedz Link Zgłoś
texciarz Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 21:49 Nie poddawaj się tak szybko presji nacjonalistów. Tych życzeń nie przyjmą wszyscy Ci Polacy, co obchodzą grudniowe święta, a nie są katolikami. Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Bingo texciarzu!!!! 22.12.05, 23:15 Masz rację. Tych życzeń nie przyjmą Polacy niekatolicy. Czyli kto? Ateiści???!!! Oni świętują Boga Narodzenie? A może Zydzi??!!! nie są katolikami, ale też nie uznają Syna Bożego. O kim mówisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
texciarz Re: Bingo texciarzu!!!! 23.12.05, 07:14 Użyj trochę więcej inteligencji, bo dotychczasowa nie jest na właściwym poziomie, skoro wyeliminowałeś wiele dziesiątek tysięcy Polaków z tych świąt! Odpowiedz Link Zgłoś
texciarz Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 21:48 Jako że szykuje się do świąt za życzenia dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 23:31 texciarz napisał: > Jako że szykuje się do świąt za życzenia dziękuję. Jakich świąt? Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 23:36 Rodzinnych ? Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 23:40 kristian_wolf napisał: > Rodzinnych ? Teraz będziesz ściemniał: ciepłych, wesołych, śnieżnych itd. I dlaczego odpowiadasz za texciarza??? A może na jednym kompie pisze(cie) i tymi samymi paluszkami? Gdzie jest wlap_37??? Odpowiedz Link Zgłoś
szpila555 Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 23:46 wlap37 pewnie czyta posty z ostatniego tygodnia, a ty go wzywasz na forum ... Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 00:00 to nie odpowiedź , to pytanie . Czepiasz się z powodu braku merytorycznych argumentów do dyskusji. fORUm mA luźną formę i każdy pisze tak jak mu pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 00:12 Czy żeby stwierdzić że używasz tego samego IP co obserwer, trzeba w dawać się jakąkolwiek dyskuję. Przecież to jest fakt. Chyba, że... O to już sprawa poważniejsza Lepiej uproś wlapa żeby wykasował wszystkie twoje posty z tego kompa, a my dowiemy sie wtedy ile nicków ubędzie z tego forum. Bo to śmierdząca spra.... Odpowiedz Link Zgłoś
texciarz Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 07:13 A jak to sprawdzić, ten IP. Legalnie oczywiście! Też bym chętnie podpatrzył, kto ma ile wcieleń. Poza tm mam pewną wątpliwość. Niektórzy koledzy w blokach porobili mini sieci. Podzielili neostradę na 3-ech lub 4-ech. Każdy z nich ma to samo IP! A będąc sąsiadami mogą nie wiedzieć, że są uczestnikami tego samego forum. To też żaden dowód, choć dużo mniejsze prawdopodobieństwo? Ale jeżeli ktoś już sprawdził ten IP bez hakowania strony, to tylko u administratora forum. Czy wlap37 sypie? Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Teraz to ty sypiesz, sypnąłeś siebie i kolegów!!! 23.12.05, 07:36 popisałeś się inteligencją jak mało kto, aż szkoda słów. A czy zgłaszona ta sieć do SM, a może jeszcze rada nadzorcza, czy zarząd na niej "jedzie". Odpowiedz Link Zgłoś
texciarz Re: Teraz to ty sypiesz, sypnąłeś siebie i kolegó 23.12.05, 09:54 0% odpowiedzi 100% ataku! Czegoś się obawiasz? Odpowiedz Link Zgłoś
texciarz Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 07:06 Trudno odpowiadać, jak się śpi! Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 23:52 kristian_wolf napisał: > Rodzinnych ? ========================= A może "zielonych świąt". Toż to przypomina cyrk monty pytona!!! Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 22.12.05, 22:57 A ja zycze Wam osoboem switujacym 24 grunia Narodzenie Jezusa wszystkiego najlepszego.Wiecej zdrowia,wiecej milosci,wiecej szczerosci,i naprawde milych swiat Bozego narodzenia.Oby Wam gwiazda przynisla same szczescia i obyscie byli zdrowi.zakochani,szczesliwi,bogatsi o nowe doswiadczenia.Zycze Wam wszystkiego najelszego ze szczerego mojego malego aczkolwiek pojemego serca.WSZYSTKIEGO NAJ :**************Wm i Waszym rodzinom:) A jesli komukolwiek sprawilam przykrosc,moze doprowadzilam do zlosci to przepraszam i mam nadzieje,ze po swietach zaczniemy od tej naszej milszej strony.A Tobie Bielszczaninie( moj najwiekszy i najbardziej pozadany konwersancie zycze jeszcze wiecej niz innym ;] w gruncie rzeczy nie jestem taka zla jakby sie wydawalo) Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 00:10 Wszytskiego co najlepsze i najpiekniejsze Kochani ... :)Wesolych zdrowych i szczesliwych Świąt... Czegos pod choinka usmiechnietego karpia...samych życzliwych ludzi wokół...:)) Odpowiedz Link Zgłoś
obuszek Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 07:51 uśmiechniętego karpia ??? hehe dobre. .. no i zadowolenia z rodzinnego miasta Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 09:27 Wesołych Świąt i Szczęśliwego Nowego Roku Szanowni Państwo Zbliża się czas, który dla nas wszystkich ma znaczenie szczególne. Czas radosnego nastroju, wzajemnej serdeczności, miłości i obdarowywania się prezentami. Czas kiedy zasiądziemy do Wigilijnej Kolacji, aby wspólnie uczcić jedyne i niepowtarzalne dni w roku - święta Bożego Narodzenia. Życzymy, aby wyjątkowa aura świąt, ciepło rodzinnego ogniska i wspaniały nastrój towarzyszyły Państwu przez cały rok. Aby praca zawodowa była źródłem sukcesów, a spotykani ludzie źródłem inspiracji. Zespół Conrada Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 09:31 www.conrad.pl Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 11:42 Tez mam wrazenie ze w tych zyczeniach wazniejsze bylo kto komu a nie co. Ale moze jestem przewrazliwony. Wszystkim najlepszego! Odpowiedz Link Zgłoś
kaukonsky Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 12:24 Pokłócili się nawet o życzenia... To jest właśnie Bielsk... Wszystkiego - co tam kto tam sobie życzy... Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 23.12.05, 20:52 Przi Wiliji Niych moj opłatek w sieci nom leci To co nojlepsze we duszach nieci Przełom se z bliźnim - podej mu rynka Życie to przeca niy zowdy mynka Dzieciontko z nami - pomyślcie tako Niychej we Gody wszyndy jednako Blikej na inkszych - uwidź w nich siebie Trza dyć niywiela by czuć sie w niebie Boga w czowieku widzieć wystyknie Mało iskerka - już bydzie piyknie Toż we Wilijo Jezus jest z nami My z Niym - nojciynży jak my som sami. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 24.12.05, 10:03 Fajniaste! Co to? Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 24.12.05, 19:31 A to pan Broneknotgelt. Kiedyś naszło mnie na czytanie forum o forum i trafiłem na taki wątek forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=23110579&a=23110579 . Barwna postać. Wesołych świąt. Odpowiedz Link Zgłoś
broneknotgeld Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 24.12.05, 23:10 Na pastyrka Ze pastyrzami chnetko pódymy Dzieciontko radośnie witać Już narodzone - to dobrze wiymy Niy trza nikogo sie pytać Toż na pastyrce nom kolyndować Nowina rozgłosić w świecie Pszonie we sercach rozblysko z nowa Nadzieja dowo nom Dziecie. Odpowiedz Link Zgłoś
serwispodlasia Re: Wesolych Swiat Bozego Narodzenia ! 24.12.05, 21:41 romanpidlaszuk napisał w Siemiatyczach: > Wszystkim Polakom > z okazji Swieta Bozego Narodzenia > najlepsze zyczenia skladaja prawoslawni Ukraincy Podlasia > -------------------------------- forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11009&w=33669751&a=33882841 Odpowiedz Link Zgłoś