Dodaj do ulubionych

Ubrali Syrenkę! Koniec świata!

24.08.06, 10:16
miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,3569240.html
Mysle ze nadszedl czas na niektore obrazy w muzeach!
Obserwuj wątek
    • burak-cukrowy Wikipedia 24.08.06, 15:08
      Pewnego razu bogaty kupiec zobaczył nagą syrenę i usłyszał jej piękny śpiew.
      Szybko przeliczył, ile zarobi, jeżeli uwięzi syrenę i będzie ją pokazywać w
      negliżu na jarmarkach. Podstępem ujął syrenę i uwięził ją w drewnianej szopie,
      bez dostępu do wody. Skargi syreny usłyszał młody parobek, syn rybaka, i z
      pomocą przyjaciół w nocy uwolnił ją. Syrena z wdzięczności za to, że mieszkańcy
      stanęli w jej obronie obiecała im, że w razie potrzeby oni też mogą liczyć na
      jej pomoc , oraz może ich przytulić do piersi . Z tego właśnie powodu
      Warszawska Syrena jest z odsłoniętymi piersiami , chętna karmić bezdomnych z
      Dworca Centralnego ,uzbrojona jest na wypadek aktu gwałtu – ma miecz i tarczę
      dla obrony tego miasta.
    • i.madzia Re: Ubrali Syrenkę! Koniec świata! 24.08.06, 18:43
      Ale jedno ramię gołe zostawili...to duże ustępstwo, jak na kó..o ró...we.
    • ja-alutka A propos lub nie A propos!! 25.08.06, 09:49
      Pamiętam kilka dobrych lat temu, kiedy jeszcze "NIE" wzbudzało sensację, jego
      pracownicy przeprowadzili akcję propagandową z ubieraniem pewnego pomnika.
      Pomnik ten stał przed jakimś bodajże białostockim kosciołem i przypominał...
      Pośladki!! Urbam wymyślił uszycie ogromnych majtek i naciągnął je na ten
      pomnik...Ile szumu wtedy było, nie jestem pewna czy nie oparło się to o sąd...☺
      • ball7 Oparło się! 25.08.06, 21:04
        Oparło się o sąd i to białostocki.dwie dziennikarki w I instancji ukarano
        grzywną . Jasne ,ze redakcja zapłaciła ,ale wizja czarnogrodu pozostała. Dalej
        nie obserwowałem sytuacji ,ale można sprawdzić w archiwum redakcji.
        www.nie.com.pl
        "Nie" lubi Białystok ,bo ma tu sporo tematów typiczno czarnogrodowych .
        • hansgrubber Re: Oparło się! 28.08.06, 00:31
          Swiat konserwy. :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka