obserwer11 22.11.06, 14:23 Prezudent Lech Kaczyński na konferencji prasowej powiedział , że na wprowadzenie żałoby narodowej jeszce za wcześnie . Jednak należy ograniczyć do monimum kampanię wyborczą oraz zawiesić programy rozrywkowe ! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
khaki3 Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:25 irytuje mnie fakt, ze ktos mi dyktuje kiedy ja mam nosic zalobe a kiedy nie. irytuje mnie fakt,ze jest to kolejne zbieranie punktow dla rzadzacych na cudzym nieszczesciu, irytuje mnie to,ze za chwile znowu obiecaja pomoc i znowu oleja cala sprawe i irytuje mnie fakt fali "akcja zapalmy swieczke" i wszyscy hipokryci zapalaja swieczki! rodzinom wspolczuje, co nie zmienia faktu,ze cudza smierc nie jest na pokaz! Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:27 Nie irytuj się tak, idź na spacer, wyluzuj... Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:30 bylam na spacerze kosz-dom zmarzlam i juz nie pojde wiecej:D Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:32 Zmarzłaś, hmmmm, a może cię przewiało? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:34 Nie nic mnie nie przewialo:) W domu mam cieplo wiec chodze w koszulce letniej i tak wyszlam na zewnatrz i zmarzlam:) i juz odeszla ochota na spacery:( Odpowiedz Link Zgłoś
nikandr Khaki ma racje. 22.11.06, 15:57 khaki3 napisała: > irytuje mnie fakt, ze ktos mi dyktuje kiedy ja mam nosic zalobe a kiedy nie. > irytuje mnie fakt,ze jest to kolejne zbieranie punktow dla rzadzacych na cudzym nieszczesciu, irytuje mnie to,ze za chwile znowu obiecaja pomoc i znowu oleja cala sprawe i irytuje mnie fakt fali "akcja zapalmy swieczke" i wszyscy > hipokryci zapalaja swieczki! > rodzinom wspolczuje, co nie zmienia faktu,ze cudza smierc nie jest na pokaz! Po co tam pojechał prezydent ? Czy wdowy chcą akurat widzieć wielkiego prezydenta ? Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Khaki ma racje. 22.11.06, 16:01 to juz prezydent jest malo wazny, chodzi o cala szopke, po co ona? zostawmy tych ludzi w spokoju, niech zyja swoja tragedia, pomuzmy im finansowo, a obiecuje rzad ze cos zrobi i nic nie robi. po co politycytam jada? uscisk dloni nic nie da wdowom i rodzinom zmarlych. obiecuja pomoc dla szpanu, na pokaz, a tak naprawde to zostana rodziny zdane na siebie.i po co to? Odpowiedz Link Zgłoś
diabel_21 Re: Khaki ma racje. 22.11.06, 17:22 > to juz prezydent jest malo wazny, chodzi o cala szopke, po co ona? zostawmy tyc > h > ludzi w spokoju, niech zyja swoja tragedia, pomuzmy im finansowo, a obiecuje > rzad ze cos zrobi i nic nie robi. po co politycytam jada? uscisk dloni nic nie > da wdowom i rodzinom zmarlych. obiecuja pomoc dla szpanu, na pokaz, a tak > naprawde to zostana rodziny zdane na siebie.i po co to? zawsze tak bylo i chyba zawsze tak bedzie... kwas jezdzil, przed kwasem byl wąsaty i tez jezdzil, tak sie przyjelo to i kaczka jezdzi...a moze i lata nie wiem nie wnikam... jakby nie przyjechal tez zle by bylo a moze i nawet gorzej... polska mentalnosc... sami szukacie dziury w calym... zanim skupic sie nad tym ze tam ludzie zgineli Wy szukacie co prezydent, co premier i co reszta szopki robi... dla mnie nie oni sa zalosni tylko ludzie szukajacy dziury w calym... KAZDY DOBRZE WIE ZE POLITYCY G..O POMOGA W TYM NIESZCZESCIU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Khaki ma racje. 22.11.06, 17:26 skoro kazdy dobrze wie to po co ta szopka? to zerowanie na cudzym nieszczesciu tylko po to,zeby slupki popularnosci podbijac? po co to? ludzie gina codziennie, czy codziennie do nich jezdza? czy codziennie sie o nich mowi? nie! po co politycy rozpaczaja po fakcie?niech wreszcie zadbaja o nas polakow, o ich wyborcow,niech wreszcie cos zrobia,zeby uniknac kolejnej katastrofy!niech sie wezma za bary i zrobia cos wzajemnie dla nas a nie dla siebie! niech zaczna profilaktycznie leczyc nasze panstwo a nie po rozlaniu mleka ubolewaja! niech wreszcie czlowiek moze spokojnie isc do pracy czy na zakupy i nie musi sie bac o to,ze moze nie wrocic bo jakis zdzisiek nie dopilnowal,zeby wszystko bylo dopiete na ostatni guzik! wtedy tragedii nie bedzie i nie bedzie potrzebna zaloba narodowa! a tak to potrafia tylko ubolewac i wspolczucie wyrazac, a zeby zrobic cos co poprawi nasze zycie i bezpieczenstwo??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka To samo było jak się Hala zawaliła!! 23.11.06, 08:09 Wiele hałasu, szumu, przerost formy nad treścią, politycy, prezydent, premier - dlatego nie cierpię polityki!! Brr Odpowiedz Link Zgłoś
to_ja8 Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:27 obserwer11 napisał: > ... należy ograniczyć > do monimum kampanię wyborczą oraz zawiesić programy rozrywkowe. a co to jest MONIMUM? ... Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:32 monimum jest to ograniczenie wypowiedzi jedynie e formie wołacza " O " Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 14:42 Dziennie ginie na drogach ok. 30 osob. W zwykly weekend ok. 50. Tu zginelo 8 plus mozliwe dalsze ofiary. Wniosek: zaloba narodowa powinna byc codziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 15:01 żałoba narodowa jest ogłaszana z powodu śmierci wybitnej osobowości lub katastrofy. Smierć 8 górników i pozostałych nie odnalezionych, co graniczy niemal z pewnością, że również nie żyją, jest właściwym powodem do ogłoszenia żałoby. Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 15:07 a nie jest przesada to,ze codziennie ktos umiera i codziennie ktos traci zycie w tragediach i nikt o tym nie pisze i nie pieje z zachwytu nad wlasna dobrocia poprzez pokazanie zalobnej miny? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 15:14 To paradoksy demokracji medialnej. Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 15:15 Ale powod do zaloby jest i to oczywisty. Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 15:40 > To paradoksy demokracji medialnej. Kiedys byla demokracja ludowa, a teraz jest medialna? Ludowa z demokracja nie miala nic wspolnego, a co z medialna? Odpowiedz Link Zgłoś
hansgrubber Re: Żałoba narodowa 22.11.06, 16:01 To glos sprzeciwu wobec tego co napisalem? Odpowiedz Link Zgłoś
sebcioo Re: Żałoba narodowa 23.11.06, 08:03 Raczej kontestacja rzeczywistosci. I sprzeciw wobec takiemu wypaczaniu idei demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
romanpidlaszuk Re: Żałoba narodowa 23.11.06, 07:29 żałoba narodowa jest ogłaszana z powodu śmierci wybitnej osobowości lub katastrofy. Smierć 8 górników i pozostałych nie odnalezionych, co graniczy niemal z pewnością, że również nie żyją, jest właściwym powodem do ogłoszenia żałoby. ----------------------- Wielka tragedia. Wprowadzenie zaloby narodowej w takich okolicznosciach jest jak najbardziej wskazane. Odpowiedz Link Zgłoś
i.madzia Re: Żałoba narodowa 24.11.06, 01:17 romanpidlaszuk napisał: > > Wielka tragedia. > Wprowadzenie zaloby narodowej w takich okolicznosciach jest jak najbardziej > wskazane. ----------- Tak, Romanie a ja jeszcze ze swej strony dodam, że choć nie pałam do obecnego Rządu szczególną miłością, to w tym wypadku należy im się ułon. Powinni tam być i byli. Bądź co bądź ,reprezentują nas wszyskich.☺ Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Żałoba narodowa 23.11.06, 08:07 Wszyscy nie żyją - 23 osoby ... Niech spoczywają w spokoju! Odpowiedz Link Zgłoś
khaki3 Re: Żałoba narodowa 23.11.06, 08:38 Wszyscy zgineli, i jak teraz politycy, wlasciciele fimr, i wszyscy w to zamieszani spojrza w oczy rodziom ofiar? Dlaczego nikt nic nie zrobil wczesniej? Pokaz glupoty i chwciosci zakonczony masowym pogrzebem. Odpowiedz Link Zgłoś
kristian_wolf Re: Żałoba narodowa 23.11.06, 08:42 dodałbym jeszcze - rodzinna smutek Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Żałoba narodowa 25.11.06, 16:30 Całą tą szopkę najlepiej wg mnie opisał Adam Ziemkiewicz: fakty.interia.pl/felietony/ziemkiewicz/news/trzy-dni-obludy,820751 W 100% popieram. Odpowiedz Link Zgłoś
napchafte_chochoncy Re: Żałoba narodowa 25.11.06, 16:39 doktorpajchivo napisał: > a nie Rafał przypadkiem ??? Racja, Rafał Ziemkiewicz, doktor wybaczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
doktorpajchivo Re: Żałoba narodowa 25.11.06, 16:52 ok niech Ci będzie ... jeszcze tym razem Ci wybaczę :P Odpowiedz Link Zgłoś
obserwer11 Re: Żałoba narodowa 25.11.06, 22:22 normalnie mnie zaimponowaliście * Odpowiedz Link Zgłoś