Dodaj do ulubionych

TeleRubiś...

26.01.07, 10:53
No to teraz powiedzcie mi proszę, co jest takiego w jego "sztuce", że płyty
sprzedają się jak świeże bułki. Ja tego pojąć nie mogę.
Chętnych zapraszam na jego stronę.
Dla mnie to bufon.
Obserwuj wątek
    • ja-alutka Moim zdaniem... 26.01.07, 11:07
      Jego piosenki pojawiy sie wraz z tzw "hitami" kinowymi, swietnie wpasowaly sie
      w atmosfere. Sa latwe lekkie i przyjemne, ale ta "moda" minie jak wiele takich
      przedtem. Teraz jest Rubik niedlugo bedzie jakis Kowalski lub jakis Kotowicz:))
      Za kilkanascie lat ludzie nadal beda wiedziec co to Dire Strates, Kasa Chorych
      albo Frank Sinatra, a beda pytac : Rubik hmm, a kto to byl ? ☺
      Ps. Co nie znaczy, ze nie slucham jego utworow (sztuk 3), bo slucham :) A poza
      tym moze ktos mi powie dlaczego nie dzialaja mi polskie litery ;(
      • pitzlad A Moim zdaniem... 26.01.07, 11:39
        A dla mnie to z niego taki artysta jak trąba z koziej. Na swojej stronie
        internetowej przechwala się, że uczył się ze sławnymi polskimi artystami, że
        był na kursach u najlepszych muzyków, np. Ennio Morricone, ale na pytanie co
        wyniósł z tego kursu odpowiedział na łamach jakiegoś pisma, że niewiele
        ponieważ Ennio słabo mówi po angielsku.
        Więc po co wspominał, że brał udział w takim kursie? Dla podwyższenia swych
        kwalifikacji?
    • bielszczanin Re: TeleRubiś... 26.01.07, 11:50
      Byłem niedawno na jego koncercie w Kongresowej.

Rewelacja.
      Świetna atmosfera, orkiestry, połaczone chóry, wokaliści.
      A dyrygent (Rubik) hmmmm, dość specyficzny, tak powiem.

Byłem oczarowany.
      • pitzlad Re: TeleRubiś... 26.01.07, 11:54
        Więc to nie był jego koncert a wokalistów, chóru i orkiestry i to oni tworzą
        atmosferę. Równie dobrze by to wypadło z innym dyrygentem. Nie wiem zatem
        dlaczego koncert był reklamowany jako jego.
        • proffet Re: TeleRubiś... 26.01.07, 12:17
          autopromocja perfekcyjna zmysł wyczycia potrzeb rynku
          9np same tytuły płyt) a poza tym ładna fasada za którą nic nie ma
          • pitzlad Re: TeleRubiś... 26.01.07, 12:35
            Na swej stronie opisuje swą drogę kariery, zaznacza że uczył się a Liceum
            Muzycznym z A.M. Jopek i pianistą P. Anderszewskim. Pani Jopek skończyła klasę
            fortepianu na Akademii Muzycznej, zatem dlaczego nie poszła dalej w tym
            kierunku tylko zaczęła śpiewać? Nie była odpowiednio dobra? A może był ktoś kto
            ją wypromował jako wokalistkę?
            A co do Pana Anderszewskiego to spytam, kto go zna? Dlaczego ten pianista nie
            jest znany w Polsce? Otóż w Polsce uznano że nie nadaje się do grania, jego
            kariera zaczęła się dopiero jak wyjechał za granicę, tam go doceniono.

O Rubiku jest ostatnio głośno, Telekamera, inne nagrody... Dlaczego w swej
            biografi nie wspomniał nic o tym że, jakiś czas temu prowadził jakiś
            teleturniej w telewizji?
            Nie wiem także po co w swym dorobku artystycznym wymienia skomponowanie
            dźwięków i melodi np. w reklamach, czołówkach programów telewizyjnych...
    • pitzlad Re: TeleRubiś... 26.01.07, 14:08
      jego twórczość jest żenująca...
    • colour-ize Re: TeleRubiś... 26.01.07, 15:57
      > co jest takiego w jego "sztuce", że płyty
      > sprzedają się jak świeże bułki. Ja tego pojąć nie mogę.

To samo co w "sztuce" Wiśniewskiego. Czy większości polskich "artystów".
    • ckmi Re: TeleRubiś... 27.01.07, 18:00
      W normalnym kraju byłby to artysta jednego przeboju, fajnego kawałka, który
      faktycznie jest trochę inny i zprzyjemnościa się go słucha.
      Jednak trafił na dobry czas. Swą twórczość okrasił Pismem Swiętym zadedykował
      JP2 i proszę - odpowiedni człowiek w odpowiednim czasie. Wielka orkiestra,
      wielki chór, reklama w tv i gość jest na fali.
      Większość wielkich kapeli poczynając od Deep Purple a koncząc na Metallice czy
      Dzemie dobrze brzmiało z wielką orkiestrą. A ten artysta trafił na dobry czas,
      gra dobre nuty (czarne klawisze) i na dodatek ma jeszcze do dyspozycji wielki
      chór. Niewątpie WIDOWISKO pierwsza klasa. Ale on gra tylko ładne piosenki,
      które w tej aranżacji brzmią dobrze. Ja zamiast ładnych piosenek wolę dobrą
      muzyką taką jak np dziś znalazłem na stronie Serwisa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka