herbowy1 29.01.07, 15:46 Przez rzeke pelna krokodyli chca sie przeprawic dwaj koledzy.Posiadają jeden ponton w ktorym miesci sie tylko jedna osoba.W jaki sposób przeprawili sie na przeciwlegly brzeg? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nikzmienilem Re: Jak to zrobić? 29.01.07, 15:51 Użyli szniurka na zasadzie promu.Jeden popłynął z dwoma szniurkiem uczepionymi jeden brzegu , drugi pontonu . Jak nie mieli szpagata,przeprawili się jako duchy. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Proste ! 29.01.07, 16:31 Spuszczają duch z pontonu,zwijają żeby mniej miejsca zajmował i idą szukać mostu. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Re: Proste ! 30.01.07, 08:56 Niku...do takiego rozumowego rozwiązania potrzebna jest kobieta. Mężczyźni pewnie wrzucili do wody truciznę i przeszli po trupach krokodyli na drugi brzeg! Bo na zdrowy rozum: co nawet ponton dwuosobowy "poradzi" w rzece Pełnej krokodyli ??!! ☺ Ps. I żeby nie było wątpliwości to co wyżej to żart!! ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Proste ! 30.01.07, 09:07 Pojęcie "rzeka pełna krokodyli" sugeruje,że to rzeka bez wody(inaczej byłoby rzeka pełna wody),że to rzeka z krokodyli,bez wody.Krokodyl bez wody,to nieżyjący krokodyl.Ponton niepotrzebny nawet,żeby przejść,po krokodylach,żywych inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Hmm 30.01.07, 09:11 Niku...ja tam się tradycyjnie mogę mylić ale...sam wyraz rzeka sugeruje wodę, chyba, że to wyschnięte koryto...ale wtedy krokodyli to tam na pewno nie ma... Oj chyba za bardzo zakręciłam...☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Hmm 30.01.07, 09:18 Alutka,z tym myleniem przesadziłaś.Wskaż ,jesli bardzo chcesz,posty ,w ktorych się myliłaś. Krokodyle nie żyją w naszym klimacie.Tam,gdzie żyją,rzeki często wysychają.Dalej to się nazywa rzeką,ale jakby tylko wklęsłość terenu z martwymi krokodylami. Sądzę,że herbowy też nie wie o co chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
herbowy1 Re: Hmm 30.01.07, 09:35 Herbowy wie ,że rzeka jest pełna mleka. Krokodyle nie atakuja pontonu i sa dwa brzegi. W tej podpowiedzi jest juz cale rozwiazanie zagadki. Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Ja już wiem ! 30.01.07, 09:43 Po konsultacjach z autorem łamiłebka , wiem jak to zrobić.Pózniej napiszę. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Jak to zrobić? 30.01.07, 12:46 Wydaje mi się że znam odpowiedź, ale nie wiem czy mogę ją upubliczniać. Chodzi o strony... tak? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka aha... 30.01.07, 13:09 Jeśli stoją sobie po dwóch stronach rzeki to nie ma sprawy, przeprawia się jeden, a później przeprawia się drugi :)) Dziękuję ... Chyba, że nie...;) ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
herbowy1 Re: aha... 30.01.07, 13:17 Z testu na inteligencje najlepsz jest kobieta-brawo. Panowie do roboty. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: Podziękowałam!! 30.01.07, 13:33 "hmmmm ...." było do herbowego1 Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: aha... 30.01.07, 13:31 ja-alutka napisała: > Jeśli stoją sobie po dwóch stronach rzeki to nie ma sprawy, przeprawia się > jeden, a później przeprawia się drugi :)) Dziękuję ... Chyba, że nie... Z tego ,co mi autor powiedział,to prawda- są po róznych stronach rzeki.Alutka z rozbiegu znowu ich przewiozła na dwa przeciwne brzegi.Chodziło chyba o to,że ktoryś miał na ktorymś brzegu zadużo Heinekena i mieli razem żłopnąć.Tylko,ktory miał browara,a który ponton ? Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka Niku...czepiasz się! 30.01.07, 13:33 To właściwie żadna różnica...:) Czyż nie ?! ☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: Niku...czepiasz się! 30.01.07, 13:45 Niekoniecznie,jesli jeden ma i browara i ponton,a tylko sam się mieści,bez browara,to jest problem. Odpowiedz Link Zgłoś
ja-alutka No tak 30.01.07, 13:53 Ale za to, kiedy ten drugi dopłynie na jego miejsce...będzie miał co "robić"...☺ Odpowiedz Link Zgłoś
nikzmienilem Re: No tak 30.01.07, 13:59 No to ten temat można potraktować ,jako miernik IQ dla innych forumnów.Herbowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
herbowy1 Re: No to moze jeszcze jeden test. 30.01.07, 14:59 Pewien facet jest ubrany na czarno. Ma czarne spodnie, skarpetki, kurtkę, rękawiczki i czapkę. Idzie tak ulicą, na której nie świeci się żadna latarnia, niebo jest zachmurzone, w oknach domów też nie widać żadnych świateł. Z naprzeciwka jedzie czarny samochód z dużą prędkością, z wyłączonymi światłami. Mimo to kierowca zauważył pieszego i zatrzymał się przed nim. Jak to możliwe? Odpowiedz Link Zgłoś
herbowy1 Re: Tzn: Akcja toczy się w środku dnia! 30.01.07, 15:12 Jestem pelen podziwu. Alutka jest WIELKA. Odpowiedz Link Zgłoś
herbowy1 Prawda czy fałsz? 30.01.07, 15:19 Ilu z was pracuje? - Z majstrem siedmiu. - Czyli bez majstra sześciu? Odpowiedz Link Zgłoś
pitzlad Re: Prawda czy fałsz? 30.01.07, 15:25 Bez majstra to nikt nie pracuje. Takie przepisy są. Odpowiedz Link Zgłoś
nikandr Temat pontonu 30.01.07, 15:37 podrzuciłem na forum Białystok.Marnie im to idzie.Żrą sie akurat o Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
herbowy1 Re: Prawda czy fałsz? 30.01.07, 15:43 To jest dobra odpowiedz. Dobra odpowiedzią jest rowniez:Bez nadzoru nikt nie pracuje. Odpowiedz Link Zgłoś
bielszczanin Re: aha... 30.01.07, 13:53 nikzmienilem napisał: Alutka z rozbiegu znowu ich przewiozła na dwa przeciwne brzegi. Z jakiego rozbiegu? Przecież chcieli się przedostać. Skoro zosstali na przeciwległych brzegach to i na dwóch przeciwległych w końcu powinni się znaleźć. Odpowiedz Link Zgłoś