Dodaj do ulubionych

pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu

07.03.07, 07:31
1.Dlaczego panstwo polskie z polskich bandytow mordujacych ukrainskojezyczna
ludnosc Podlasia robi bohaterow?
www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070307/REGION06/70306033/-1/REGION00

2.Dlaczego panstwo polskie CENZURUJE pomniki poswiecone ukrainskojezycznej
ludnosci Podlasia pomordowanej przez polskich bandytow?
www.poranny.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20070220/REGION06/70220040/-1/REGION00
Wszyscy pamietamy ile trwalo wydanie pozwolenia przez panstwo polskie na
postawienie tego pomnika i ile razy polskie wladze panstwowe ingerowaly w
jego ksztalt i tresc napisu na nim.

Dlaczego panstwo polskie ingerowalo w ksztalt pomnika i tresc napisow na nim?
Przeciez to jest naruszenie wolnosci slowa obywateli!

3.
a. Dlaczego srodowiska zwiazane z kierownictwem PAKP, jakie de facto
prowadzily budowe tego pomnika, za wszelka cene unikaly i unikaja podanie
narodowosci pomordowanej ludnosci ukrainskojezycznej z Podlasia oraz unikaly
i unikaja podawania faktu, ze byla to ludnosc ukrainskojezyczna?
Dlaczego nie ma o tym informacji na pomniku?

Coz to za okreslenie "prawoslawni furmani"?
Przeciez kazdy czlowiek ma jakas narodowosc i rozmawia jakims jezykiem, w tym
konkretnym wypadku pomordowane ofiary rozmawialy ukrainskim dialektem z
Podlasia
www.harazd.net/~nadbuhom/holosy-pidliaszszia/mapa_holosy_mp3.htm
Dlaczego ten istotny fakt kierownictwo PAKP przemilcza?
Czy probuje wytworzyc falszywy obraz, ze narodowosc pomordowanych to nibyto
tzw. prawoslawni "Polacy"?

b.Dlaczego na pomniku nie ma napisu w ukrainskim dialekcie z Podlasia, jezyku
ojczystym pomordowanych przez polskich bandytow- czy to wladze PAKP jaka
miala wplyw na komitet budowy tego pomnika nie chcialy tego probujac
sugerowac, ze narodowosc pomordowanych to tzw. prawoslawni "Polacy", czy tez
PAKP chcialo to zrobic, ale wladze polskie nie zezwolily na ukrainskojezyczny
napis?

4.Dlaczego bandyta "bury" mordowal ukrainskojezyczna ludnosc Podlasia?
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=40728&w=57865886

5.Watek ten dedykuje autorowi tego watku na bielskim forum:
forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=252&w=58139900

Obserwuj wątek
    • dwaynehicks Re: pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu 07.03.07, 07:48
      Wiesz - chyba przesadziłeś - czy to ma być odwet na Liberum_Veto? Jeśli tak -
      to bardzo prymitywny odruch - gratuluję. W wątku otwartym przez niego toczy się
      kulturalna i rzeczowa dyskusja - tu jest chęć zwykłego dowalenia. Nie będę się
      więc tutaj udzielał...
      • hansgrubber Re: pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu 07.03.07, 12:53
        1. A czego sie spodziewales? :)
        2. Dla pelnej jasnosci warto powiedziec ze akcja IPN-u nie jest zrozumiala,
        lepiej by takie postaci jak Bury schowac gleboko, nie chwalic sie nimi - zdaje
        sie zreszta ze w Polsce nie ma placow jego imienia ulic i nie buduje mu sie
        pomnikow. I dobrze. Pamiec pomordowanych nalezy upamietnic, co jak widac na
        zdjeciu sie stalo. Spory co do tesci tablic sa zawsze. Nie wiem tez czy to bylo
        ludobojstwo. Sprawa odszkodowan? Jesli pojsc ta logika Polacy powinni sie
        domagac od panstwa ukrainskiego wyplaty za lekko liczac 100 tysiecy ofiar,
        majatki itp. Prosze bardzo.
        3. Ciekawe ze Roman przemilczal calkowicie tak dlugi watek jak ten o pomniku
        ofiar UPA - poniewaz nie mogl nie zauwazyc dziala ta logika o ktorej mowilem -
        szukania rownowagi, ale bez rownoczesnego potepienia "wlasnych" zbrodni. Tyle
        ze tej rownowagi ja nie znajduje.
        4. Wrzucanie linkow do wlasnych postow to nawet zabawna dewiacja.
      • pawlozsiul daj spokój Dwaynehicks 07.03.07, 18:56
        Mocno uszlachetniłeś tamten wątek - przyznaję, choć niezbyt się z Tobą zgadzam.
        Ale nie sądzisz chyba, że Liberum założył wątek bez żadnych intencji? Chciał
        sprowokować, a nie odkrywać historyczną prawdę.

O Burym mogę pogadać albo za miesiąc, albo na privie.
        • dwaynehicks Re: daj spokój Dwaynehicks 08.03.07, 11:25
          A co tu gadać o Burym - bez żadnych wątpliwości popełnił straszne zbrodnie. Nie
          tylko tutaj - na Podlasiu. Walcząc jeszcze na Wileńszczyźnie wsławił się
          okrutnym traktowaniem jeńców niemieckich. Są tacy, którzy próbują go tłumaczyć,
          ale ich argumenty są bardzo cienkie. Amen.
          Ale pogadać zawsze można...
      • romanpidlaszuk dwaynehicks, jakiej jestes narodowosci i wyznania? 10.03.07, 04:59
        Ciekaw jestem "dwaynehicks" jakiej jestes narodowosci i wyznania.
        Ja jestem prawoslawnym Ukraincem, a ty?
        • romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:37
          Ciekaw jestem "dwaynehicks" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• romanpidlaszuk CISZA... 18.03.07, 00:47
    • kain2000 Re: pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu 07.03.07, 21:51
      roman-tak Cię czytam i myślę sobie, że nadawałbyś się do mordów na "innych"w
      czasie obecnym.. jak wynika z historii to mili ludzie z podlasza witali bramami
      powitalnymi wyzwolicielska armie czerwoną z którą to nast. kolaborowali,
      donosili itd..większość z nich mieszkając w tym kraju mie nawidziła
      go..mieszkając wśród polaków chcieli ich krzywdy.. mój dziadek w 1945 miał
      zerwane wszystkie paznokcie na Ub w obacnej szkole muzycznej przez ludzi
      mówiących między sobą wspominanym przez Ciebie dialekcie.. była wojna ludzie w
      tej strasznej rzeczywistości często stają się zwierzętami i wychodzi z nich
      ciemna strona..obecna sytuacja w iraku jest dobryn przykładem ile ginie
      irakijczykow w imie wolności rozumianej na opak przez innych...
      W KAżDYM narodzie znajdzie się 0.5% bandytów,0.5%zboczeńców,złodzieji
      itp.. wiem bury to morderca! ale zbrojne podziemie A.K to nie bandyci. czytałeś
      Liberum_veto? ładne streszczenie tamtych wydarzeń. BRAWO ZA TEKST! powinnismy
      wybaczyc, podać ręke i nie szukać waśni, bo PO CO? uczmy swoje dzieci historii a
      nie nienawiści.Pomniki stawiajmy ale tłumaczmy po co!! W szkole podstawowej w
      b.p nr.4 uczył mnie historii p. Lewczuk. młody nacjonalista ukraiński. na jego
      lekcjach zrozumiałem jak głęboko w ludziach tkwi nienawiść.. to z koleji
      wywoływało u mnie nienawiść do jego poglądów na mój- nie jego ojczysty kraj.Po
      paru latach zrozumiałem ze to jego problem.. ja każdemu spojrze w oczy, podam
      ręke i pomoge.. nawet jemu pomimo ze mnie naciągnął a potem okradł..serio! taki
      był z niego nauczyciel!!!!!!!!!! Romanie-szanuje Ciebie! jesteś człowiekiem z
      pasja, a takich lubie i podziwiam. nie miej do nikogo żalu za grzechy "ojców"
      PRAWDA ZAWSZE LEZY PO śRODKU.. pozdrawiam Cię ! dobrej nocy. paka
      • anka1 Re: pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu 08.03.07, 16:59
        najpierw sie Synu historii naucz. bo przede wszystkim Bury juz wtedy w AK nie
        byl. sami zreszta napisaliscie na pomniku ,ze to PAS-NZW bylo.
        a jak chcesz sie licytowac na zbrodnie to przypomne Wolyn i zwloki polskich
        dzieci przybijane do drzew.
        • hansgrubber Re: pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu 08.03.07, 18:32
          Amen.
        • romanpidlaszuk Re: pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu 10.03.07, 05:48
          najpierw sie Synu historii naucz. bo przede wszystkim Bury juz wtedy w AK nie
          byl. sami zreszta napisaliscie na pomniku ,ze to PAS-NZW bylo.
          --------------------------

Jakie ma znaczenie, ze AK w obliczu nadchodzacej kleski formalnie podzelila sie
          na kilka organizacji, skoro to wciaz to byli ci sami ludzie, te same metody
          dzialania, to samo zwierzchnictwo w Londynie, te same orzelki na czapkach?

a jak chcesz sie licytowac na zbrodnie to przypomne Wolyn i zwloki polskich
          dzieci przybijane do drzew.

-------------------

1.To ty sie tu licytujesz.
          2.W wymordowanych przez polskie bandy ukrainskojezycznych wioskach Podlasia
          znaleziono zamordowane ciezarne kobiety z rozprutymi brzuchami i martwymi
          ukrainskimi dziecmi.

• romanpidlaszuk anka1, jakiej jestes narodowosci i wyznania? 10.03.07, 05:49
          Ciekaw jestem "anka1" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:38
            Ciekaw jestem "anka1" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• romanpidlaszuk CISZA... 18.03.07, 00:48
      • romanpidlaszuk kain2000, jakiej jestes narodowosci i wyznania? 10.03.07, 06:45
        Niektore z rzeczy jakie napisales sa ciekawe i jak chcesz to mozemy o nich
        podyskutowac, ale moze najpierw sie pokrotce przedstawmy.
        Ja jestem prawoslawnym Ukraincem, a Ty?
    • liberum_veto Re: 09.03.07, 20:41
      Różnica między Polską a Ukrainą jest taka, że:
      1. W Polsce nie stawia się pomników zbrodniarzom w rodzaju "Burego".
      2. Zbrodnie oddziału "Burego" zostały ukarane i potępione, także orzeczeniem
      IPN uznającym je za zbrodnie ludobójstwa. Sam "Bury" został zaś za swoje
      zbrodnie skazany na karę śmierci. Dlatego też jego podobizna znalazła się na
      tej wystawie pt. "Skazani na karę śmierci w woj. białostockim w latach 1944-
      56". Dziwne, gdyby się tam nie znalazła. Nie bardzo rozumiem te zarzuty
      o "gloryfikacji" zbrodniarzy. Wystawa nie nosi przecież tytułu "Bohaterowie".
      Gloryfikacja zbrodniarzy wojennych ma miejsce, ale na Ukrainie, a nie w Polsce.
      3. Różnica między Polską a Ukrainą jest też i taka, że w Polsce postawiono
      pomnik ofiarom zbrodni "Burego". Na Ukrainie stawia się zaś pomniki
      zbrodniarzom w rodzaju Kłyma Sawura, odpowiedzialnego za rzeż Polaków na
      Wołyniu. O pomniku dla ofiar jego makabrycznych zbrodni nie ma nawet mowy.
      4. Jak już odnotowano, oddział "Burego" nie wchodził w skład AK. Pisząc
      o "ludobójstwie AK na Podlasiu" romanpidlaszuk popełnia więc duże nadużycie.
      5. Nadużyciem jest też traktowanie tych zbrodni jako wymierzonych w naród
      ukraiński. O tym, że pomordowani furmani są jakoby "Ukraińcami", nie wiedział
      ani "Bury", ani też jego ofiary. To "wie" jedynie romanpidlaszuk.
      6. Określenie "prawosławni furmani" jest jak najbardziej na miejscu, gdyż
      zbrodnia ta miała wymiar bardziej religijny niż narodowościowy. Tak też wynika
      z wypowiedzi osób cytowanych w artykułach "Kuriera Porannego". Jedna z nich
      mówi "toż my też w tym kraju żyjemy, tylko prawosławni jesteśmy". Inna z kolei
      stwierdza: "W szkole mi mówili, że ojca zamordowali faszyści. Dopiero potem
      dowiedziałam się, że to Polacy, swojego...". Wypowiedzi te świadczą, że te
      kobiety - córki zamordowanych furmanów - uważają się za prawosławne Polki.
      • rekin19 Re: 09.03.07, 23:36
        No i Romka Wszechwiedzącego gdzieś wcięło.Nie żebym żałował ale to o czymś
        świadczy.
        • arsen-lupin Re: 09.03.07, 23:39
          kompletuje "naukowe dowody"
          • hansgrubber Re: 10.03.07, 00:07
            W ogole nasi Ukraincy zacichli.
            • pawlozsiul Re: 10.03.07, 00:36
              hansgrubber napisał:

> W ogole nasi Ukraincy zacichli.

Może poszukaj ich na Forum Jaworzno? Zdaje się, że ten element historii
              akceptujesz.
              • hansgrubber Re: 10.03.07, 01:04
                Nie, nie akceptuje. O Jaworznie rozmowy nie bylo. Byla natomiast o Wolyniu
                (przypomne: 60 tysiecy ofiar w tym kobiety i dzieci wobec 200 w Jaworznie - juz
                nie wnikam czy z UPA czy nie) i o faszystowskich pomnikach na Ukrainie i nie
                doczekalem sie - i chyba nie tylko ja - jasnego potepienia - wiec wybacz ale w
                roli sprawiedliwego wypadasz blado.
                Powiem Ci wiecej - zainteresowalem sie sprawa i mam dowody ze jest to bardzo
                typowa ukrainska amnezja. :)
                • pawlozsiul Re: 10.03.07, 01:23
                  hansgrubber napisał:

> i nie
                  > doczekalem sie - i chyba nie tylko ja - jasnego potepienia

A aprobatę gdzieś znalazłeś? Zacytuj, chętnie się dowiem. Widziałeś kiedyś
                  jakiś kult UPA na tym forum (poza swoją wyobraźnią, oczywiście)? Ciekawym
                  olbrzymie.

I ustalcie jakąś wspólną wersję z Liberum. W końcu miejscowi witali Armię
                  Czerwoną, czy służyli w UPA?
                  • hansgrubber Re: 10.03.07, 01:38
                    Uwazasz ze wobec masowego morderstwa wystarczy brak akceptacji?! Ja naprawde
                    nie chce Ci dokopac ale rozumiesz o co pytam?
                    Mam dla Ciebie jedno z moich ulubionych przyslow:
                    amicus Plato sed magnis amica veritas.
            • romanpidlaszuk hansgrubber, jakiej jestes narodowosci i wyznania? 10.03.07, 04:56
              Ciekaw jestem "hansgrubber" jakiej jestes narodowosci i wyznania.
              • romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:38
                Ciekaw jestem "hansgrubber" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• romanpidlaszuk CISZA... 18.03.07, 00:48
            • andruszczyn1 Re: 11.03.07, 15:26
              hansgrubber napisał:

> W ogole nasi Ukraincy zacichli.

Widocznie przejęli się komentarzem, że są "nadreprezentowani" na forum. Postanowili zachować proporcje.
              Hasaj hans, póki masz trochę przestrzeni.
          • romanpidlaszuk arsen-lupin, jakiej jestes narodowosci i wyznania? 10.03.07, 04:57
            Ciekaw jestem "arsen-lupin" jakiej jestes narodowosci i wyznania.
            • romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:39
              Ciekaw jestem "arsen-lupin" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• romanpidlaszuk CISZA... 18.03.07, 00:53
        • romanpidlaszuk rekin19, jakiej jestes narodowosci i wyznania? 10.03.07, 04:55
          Ciekaw jestem "rekin19" jakiej jestes narodowosci i wyznania.
          • rekin19 Re: rekin19, jakiej jestes narodowosci i wyznania 10.03.07, 13:21
            romanpidlaszuk napisał:

> Ciekaw jestem "rekin19" jakiej jestes narodowosci i wyznania.
            > Ja jestem prawoslawnym Ukraincem, a ty?

Zdążyłem się zorientować kim jesteś.Tyle,że g...o mnie to obchodzi.Możesz być
            nawet muzułamńskim Eskimosem.Bo nic nie zmieni faktu,że jesteś przede wszystkim
            dość ograniczonym człowiekiem.Na szczęście na to nie ma wpływu ani ukraińskość
            ani polskość ani nic innego.Tacy ludzie znajdują się wśród przedstawicieli
            każdego narodu,gdyż w każdym narodzie rodzą się ludzie zakompleksieni,którzy
            przez przynależność do jakiejś grupy próbują się dowartościować.Najgorsze jest
            jednak to,że nigdy nie są w stanie dowartościować się zupełnie to znaczy
            wyleczyć kompleksów ale znakomicie im wychodzi skłócanie jednych ludzi z
            drugimi.I tu widzę więcej potencjalnych źródeł zła niż w twoim samym groteskowo-
            irytującym autystycznym zachowaniu.
            • romanpidlaszuk Re: rekin19, jakiej jestes narodowosci i wyznania 10.03.07, 15:56
              romanpidlaszuk napisał:

drugimi.I tu widzę więcej potencjalnych źródeł zła niż w twoim samym groteskowo-

------------------------------

Jest jakis niczym nie uzasadniony belkot, ale KONKRETNEJ odpowiedzi na pytanie
              brak i uwazam, ze to jest niestety naprawde zalosne.
              • rekin19 Re: rekin19, jakiej jestes narodowosci i wyznania 10.03.07, 18:15
                romanpidlaszuk napisał:

> Jest jakis niczym nie uzasadniony belkot, ale KONKRETNEJ odpowiedzi na
                pytanie
                > brak i uwazam, ze to jest niestety naprawde zalosne.

Żałosne jest to,że zaślepiony swoją ideologią tracisz poczucie taktu,ogłady i
                zwykłej ludzkiej kultury zadając takie pytania.Choć właściwie to nie powinno
                dziwić.Przecież przede wszystkim jesteś Ukraińcem a dopiero później człowiekiem.
                Czyż nie?
                • romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:44
                  romanpidlaszuk napisał:

> Jest jakis niczym nie uzasadniony belkot, ale KONKRETNEJ odpowiedzi na
                  pytanie
                  > brak i uwazam, ze to jest niestety naprawde zalosne.

Żałosne jest to,że zaślepiony swoją ideologią tracisz poczucie taktu,ogłady i
                  zwykłej ludzkiej kultury zadając takie pytania.Choć właściwie to nie powinno
                  dziwić.Przecież przede wszystkim jesteś Ukraińcem a dopiero później człowiekiem.
                  Czyż nie?

---------------------

Zabierasz glos na tematy narodowowyznaniowe to powiedz jakiej sam jestes
                  narodowosci i wyznania OBLUDNIKU!
                  • rekin19 Re: CISZA... 11.03.07, 14:21
                    romanpidlaszuk napisał:
                    > Zabierasz glos na tematy narodowowyznaniowe to powiedz jakiej sam jestes
                    > narodowosci i wyznania OBLUDNIKU!

A jakie znaczenie mają moja narodowość i moje wyznanie?
                    • romanpidlaszuk Re: CISZA... 18.03.07, 00:49
                      romanpidlaszuk napisał:
                      > Zabierasz glos na tematy narodowowyznaniowe to powiedz jakiej sam jestes
                      > narodowosci i wyznania OBLUDNIKU!

A jakie znaczenie mają moja narodowość i moje wyznanie?

----------------------

Przeciez ci mowie, ze UCZCIWOSC tak nakazuje!
            • romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:50
              romanpidlaszuk napisał:

------------------

Co to za BELKOT?

Zabierasz glos w sprawach narodowosciowowyznaniowych, wiec sam powiedz jakiej
              jestes narodowosci i wyznania, a nie wijesz sie tu jak ten piskorz, PROSTE!
              • rekin19 Re: CISZA... 11.03.07, 14:27
                romanpidlaszuk napisał:

> romanpidlaszuk napisał:
                >
                > > Ciekaw jestem "rekin19" jakiej jestes narodowosci i wyznania.
                > > Ja jestem prawoslawnym Ukraincem, a ty?
                >
                > Zdążyłem się zorientować kim jesteś.Tyle,że g...o mnie to obchodzi.Możesz być
                > nawet muzułamńskim Eskimosem.Bo nic nie zmieni faktu,że jesteś przede
                wszystkim
                >
                > dość ograniczonym człowiekiem.Na szczęście na to nie ma wpływu ani ukraińskość
                > ani polskość ani nic innego.Tacy ludzie znajdują się wśród przedstawicieli
                > każdego narodu,gdyż w każdym narodzie rodzą się ludzie zakompleksieni,którzy
                > przez przynależność do jakiejś grupy próbują się dowartościować.Najgorsze jest
                > jednak to,że nigdy nie są w stanie dowartościować się zupełnie to znaczy
                > wyleczyć kompleksów ale znakomicie im wychodzi skłócanie jednych ludzi z
                > drugimi.I tu widzę więcej potencjalnych źródeł zła niż w twoim samym
                groteskowo
                > -
                > irytującym autystycznym zachowaniu.
                >
                > Co to za BELKOT?

Wyjaśnisz mi gdzie i dlaczego?Czy na poparcie swej tezy masz jakieś argumenty?

> Zabierasz glos w sprawach narodowosciowowyznaniowych, wiec sam powiedz jakiej
                > jestes narodowosci i wyznania, a nie wijesz sie tu jak ten piskorz, PROSTE!

To jest proste tylko w fanatyczno-zaściankowym umyśle.Czy uważasz,że w sprawach
                sportowych mogą się wypowiadać tylko sportowcy?
                Poza tym jest coś takiego jak takt,kultura i parę innych rzeczy,które mi nie
                pozwalają zadawać takich pytań jak ty tu zadajesz.Ale ty widocznie masz inną
                herarchię wartości i wartości ogólnoludzkie są ci obce.W przeciwieństwie do
                wartości plemiennych na przykład,bo jesteś najpierw prawosławnym Ukraińcem a
                dopiero gdzieś na dziesiątym planie człowiekiem no nie?

• romanpidlaszuk Co to za "kultura"? 18.03.07, 00:52
                  Poza tym jest coś takiego jak takt,kultura i parę innych rzeczy,które mi nie
                  pozwalają zadawać takich pytań jak ty tu zadajesz

Isc w zaparte jezeli chodzi o ukrywanie swojej narodowosci i wyznania to
                  kultura?

Tak was teraz ucza w Europie czy to jakas "nauka" PAKP...?
          • romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:41
            Ciekaw jestem "rekin19" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• romanpidlaszuk CISZA... 18.03.07, 00:53
      • romanpidlaszuk liberum_veto,jakiej jestes narodowosci i wyznania? 10.03.07, 04:53
        Ciekaw jestem "liberum_veto" jakiej jestes narodowosci i wyznania.
        • hansgrubber Romek robisz spis powszechny forum? :) 10.03.07, 10:42
          Zapytaj o dlugosc nosa, kształt czaszki, obecnosc napletka i koniecznie ale to
          koniecznie o akanie - grubber czy na pewno chocby w czasie snu nie gadasz po
          ukrainsku?! :)
          • romanpidlaszuk Re: Romek robisz spis powszechny forum? :) 10.03.07, 15:59
            Zapytaj o dlugosc nosa, kształt czaszki, obecnosc napletka i koniecznie ale to
            koniecznie o akanie - grubber czy na pewno chocby w czasie snu nie gadasz po
            ukrainsku?! :)

Czytam pewne charakterystyczne opinie na forum i chcialem wiedziec kto je
            wypowiada, ale niestety zgodnie z przewidywaniami raczej sie nie dowiem, gdyz
            zdaje sie ludzie nieuczciwi w swoim niecnym postepowaniu wola pozostac
            anonimowi.
            • hansgrubber Re: Romek robisz spis powszechny forum? :) 10.03.07, 18:47
              Nie pamietam bys sie przedstawial. :)
              • romanpidlaszuk Re: Romek robisz spis powszechny forum? :) 11.03.07, 07:45
                Nie pamietam bys sie przedstawial. :)

------------------

Moze masz sleroze ,wiec przypominam:
        • romanpidlaszuk CISZA... 11.03.07, 07:41
          Ciekaw jestem "liberum_veto" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• romanpidlaszuk CISZA... 17.03.07, 17:48
    • romanpidlaszuk Czy i dla ktorej ambasady pracuja wichrzyciele? 10.03.07, 16:28
      "17 kwietnia 2007 roku Komitet Wykonawczy Europejskiej Unii Piłkarskiej dokona
      wyboru gospodarza mistrzostw Europy w 2012 roku. Czy będą nim Polska i Ukraina,
      których wspólna kandydatura ma naprawdę wysokie notowania?..."
      sport.informacje.int.pl/index.php?readmore=4
      ------------------------------

Czy i dla ktorej ambasady pracuja wichrzyciele jakcy probuja sklocac Polakow i
      Ukraincow na forach internetowych?
      • peem63 Re: .... pracuja wichrzyciele 10.03.07, 23:53
        Dla kogo pracujesz ? jak mawiał agent J-23
        • hansgrubber Jestem Maorysem wyznajacym Voo Doo 11.03.07, 10:27
          wódu- wódku... czy jakos tak?
          • romanpidlaszuk Re: Jestem Maorysem wyznajacym Voo Doo 18.03.07, 00:54
            Rozumiem, odrazu tak trzeba bylo!
    • skubi-dubi Re: pomnik ofiar ludobojstwa AK na Podlasiu 17.03.07, 21:06
      słuchaj no, podłyszuk,
      z autopsji ci powiem, jak pies nie ma co robić to jaja liże - i tobie radzę,
      spróbuj!!!
      • romanpidlaszuk skubi-dubi, jakiej jestes narodowosci i wyznania? 18.03.07, 03:45

Ciekaw jestem "skubi-dubi" jakiej jestes narodowosci i wyznania.

• skubi-dubi Re: skubi-dubi, jakiej jestes narodowosci i wyzna 18.03.07, 07:31
          a ja jestem..., no właśnie chyba wyczuwam podstep z twojej strony, coś czuję,
          że chcesz każdego, który wypowie sie w sprawie swojej narodowości i wyznania -
          po prostu zmiażdżyć!
          Co nie ukraińskie to niedobre
          smieję się z ciebie,
          bo nawet nie współczuje,
          żenujący jesteś i starasz się wywołać we mnie (i nie tylko) objawy ksenofobii i
          nietorelancji, ale ci się nie uda,
          starasz sie na resztę forumowiczów przenieść wszystkie swoje frustracje.
          Czasami wydaje mi się, że jesteś takim ukrytym Ortheusem.
          I powinnieneś otrzymać zakaz wypowiadania sie na forach publicznych, gdyż w
          porządnych ludziach niekiedy udaję się ci wywołać z ł o !!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka