Dodaj do ulubionych

Dla miłośników słownych naparzanek

25.11.07, 22:59
Co zaprząta myśli bielskich licealistów?
grono.net/forum/topic/6886578/0/
Obserwuj wątek
    • kaukonsky Gdyby ktoś nie miał konta na Gronie, to zacytuję: 26.11.07, 16:48
      "pedały/geje" są wśród nas ???
      przedwczoraj 23:15
      ""Od jakiegoś czasu w naszej szkole rzuca się w oczy tak zwany metroseksualnizm (tzw. zniewiaścienie mężczyzn), przejawia się to na różne sposoby, zazwyczaj widać to po ubiorze. Nie będę operował nazwiskami takich osób, ale ku*** co to ma być ??? Goście chodzący w japonkach, baaa, mało w japonkach to jeszcze założonych na skarpety, różowe koszulki u chłopaków, jakieś głupie podążanie za modą, itp. Może od razu zorganizujmy w szkole paradę równości ???
      I ch** mnie obchodzą tłumaczenia, że każdy może mięć swój styl, ale są jakieś zasady normalnego ubioru, przynajmniej w szkole. Już pomijam fakt, że ktoś tak ubierający musi mieć zrytą banie, bo wg mnie chłopak/mężczyzna musi wyglądać jak chłopak/mężczyzna, a nie jak pedał. Widać dla niektórych pokolenie bravo jest nową perspektywą życia, ale to świadczy tylko o nim. Mógłbym poruszyć w tym temacie jeszcze jedną drażliwą kwestię, ale kończe bo i tak szkoda słów na takie osoby.
      Bez pozdrowień!""
      • pawlozsiul widać konserwatyzm w narodzie nie gaśnie 26.11.07, 17:55
        • proffet Re: widać konserwatyzm w narodzie nie gaśnie 26.11.07, 19:37
          Niestety znam osobę która to pisze, a sam tekst to tragedia
      • mexico86 Re: Gdyby ktoś nie miał konta na Gronie, to zacyt 26.11.07, 23:43
        Kaukonosy- punkt dla Ciebie.
        • kaukonsky Streszczenie 27.11.07, 03:04
          No, to pójdę za ciosem. Ale To tylko cytaty! Z tego samego forum. I mają dać do myślenia. Jeśli chcesz Szpilo, to tnij. Jeśli nie, tu źródło: grono.net/forum/topic/6886578/0/

K: Jeśli widząc kogoś ubranego nieco inaczej niż zakłada etykieta, dostajesz szewskiej pasji, chcesz wykopywac pedalstwo z korytarzy i walczyc za czystosc upodobań odzieżowych białej rasy to drogi (A...) masz trochę coś nie tak z głową. Nietolerancja jest uleczalna, a tolerancja wyuczalna. Polecam takie lekcje, bo kiedyś dzieci mogą się wstydzic za ojca, który od dziecka (pardon, właśnie spojrzałem, że już 18) żyje w mentalnym ciemnogrodzie. I żebyś się nie zdziwił jak syn do Ciebie przyjdzie z kimś tolerancyjnym i powie: Tato, to jest mój nowy tato (czego Ci nie życzę). Ps. Bluza z kapturem to oznaka chuligana, a rozpuszczone wlosy - symbol ku..twa.
          M: widze ze ciezko bedzie wam uswiadomic co jest dobre a co zle skoro juz pedalstwo macie we krwi , i nic nie da tu moja spiewka , moze zalozcie temat ktora wazelina jest najlepsza? STANOWCZO pedalstow=gejostwu MOWIMY NIE ! jeszcze jakies pytania bando ludzi broniacych idealow zgejonego spoleczenstwa? ubiór jest wyznacznikiem preferencji seksualnych od dawien dawna , jakbys chcial wiedziec, jakby ci sie ojciec ubrał w sukienke to co bys powiedzial znajomym ,on jest normalny tylko lubi sie przebierac? pomyslcie albo jestescie z NAMI albo przeciw NAM nie ma innej opcji albo przyjaciele geji albo normalnych ludzi pozdro dla normalnych.
          K: Przejrzałeś mnie, tak naprawde walczę o tolerancję dla siebie. Moim marzeniem jest świat gdy ludzie nie wytykają mnie palcami, nie rzucają we mnie zgniłymi jajami, ksiądz nie zabrania mi przystępowac do komunii a co najważniejsze, jednostki normalne pozwalają mi zabierac głos w dyskusjach.
          G: Drodzy koledzy normalni. Nie wiem czy wiecie,ale w mądrych książkach piszą, że ludzie próbując walczyć ze swoimi cechami, których się boją/nie akceptują u siebie/ itd próbują zwlaczać te cechy u innych i uważają ich za gorszych. Czyżby jakieś ukryte zapędy?? A może noszone cichaczem w zaciszu domu różowe koszulki , no ewentualnie japonki?
          A: Fajne macie poglądy, ale dobrze, że już się nie uczycie w naszej szkole, więc w sumie gó.. już macie do powiedzenia. A narazie nam pozostaje tylko walczyć z owy zjawiskiem w naszej szkole, skoro nie można dotrzeć słowem, może dotrzemy czymś innym, bynajmniej nie siłą.
          B: Ej chłopaki, co wam jakieś pedały panienki odbiły czy co??
          A może jesteście oburzeni ze w tym roku LPR nie weszla do sejmu i teraz chcecie przejac role wszechpolskich i glosic jaki to pedal jest zly i w ogole fuj….
          Też nie lubie pedałów, powiem szczerze, ale co za babcia nawkrecala wam walkow ze chlopiec z zelem i z jakimis japonkami to pedal i zły czlowiek…. Troche szacunku i tolerancji K...!!!!!!
          , bo każdy ubiera się jak chce ten nosi dres ten japonki tamten czarne spodnie ze skory, ale to nie znaczy ze sa pedalami!!!!
          Ale co za szmata nazwała mego zajebistego ziomka (K...) brudasem>> no żesz k..., czy on wyglada na brudasa?? NIE!!! Wiec chlopie poznaj czlowieka a dopiero potem oceniaj. Albo powiedz to prosto w oczy a nie na jakims publicznym gronie obrazasz czyjąś godnosc!!!!
          Możesz nie lubic ogolnie jakiejs subkultury ale indywidualnie się nie czepiaj.
          Kar: Taaa pedaly, geje i lesbijki laczcie sie coby przerwac szturm "czyscicieli bialej rasy" loooool po prostu:) Widze,ze ruch tepic lewaka i liberala zostal mocno zakrzewniony w Waszych umyslach za kadecji Giertycha :P a japonek nie lubie i nie nosze :)
          K: Wy też g... macie do powiedzenia. Na korytarzu takiemu nie nastukacie bo się boicie nauczycieli, poza szkołą takiemu nie nastukacie bo się boicie policji, a wasze słowo tak pewnie wszystkich obchodzi, że jeszcze nieraz zobaczycie w szkole męskie japonki. Zabawne, ze jak jeszcze się uczyliśmy w tej szkole to takich problemów nikt nie miał. Nikt też do mnie nie podchodził i w twarz mi nie mówił, że jestem brudas. Nagły przypływ internetowej odwagi czy po prostu przestalem się myc po maturze? Jesteście żałośni, a wasza ewentualna walka ze zjawiskiem żałosna jeszcze bardziej byc musi, nie ma wyjścia. Więc lepiej jej nie próbujcie, bo to z was ludzie najbardziej zwyją. Rzekłem.
          MRŚ: mam dredy (rasta?) mnóstwo różowych bluzek (barbie?) buty fimy etnies (skate?) ze 3 pary balerin z czego jedne trampkowe (kinderpunk?) i teraz szukam na zimę białych kozaków. kolczyki w wisienki, płyty winylowe, paski w kasetki (oldschool?). Mam jeszcze legginsy w gwiazdki, grzywkę i szalik w pepitkę (emo?). Jak mi jest zimno to zakładam czarny sweterek (metal?) czasem słucham the peacocks (rockabilly?), the ramones, albo the clash, albo sex pistols (punkówa?), calbo elektro, goa transu, elektrodisco, indie, drumów, staroci, jazzu, chilloutu. Bawię się też przy disco polo i to całkiem nieźle. Jak maluję to tylko martwą naturę, a jak projektuje to tylko modern dizajn. A teraz siedzę z komputerem na kolanach i patrze na swoje różowe japonki. aa... zapomniałam dodać- podobają mi się faceci- chyba jestem gejem:( Mi też miło Was poznać.
          A: A japonki możesz sobie nosić, mi to nie przeszkadza, bynajmniej u dziewczyn, bo to jest damskie obuwie. (K...), penisa to byś pewnie chciał dostać w d..., ale sory, ja nie jestem tej orientacji i wolę dziewczyny, poszukaj u kolegów ch... do d... i nie zawracaj gitary. P.S. A kolega (C...) dawno kose dostał? Chociaż jego wygląd raczej nie przypomina pedalskiego, co najwyżej tzw. "brudas", chociaż tu jestem bardziej tolerancyjny niż w kwestii pedalstwa.
          K: (A...) chłopcze drogi, przystopuj zanim przestanę pamiętac że cię znałem. A już (C...) to masz najmniejsze prawo sobie mordę wycierac, więc zawrzyj paszczę i skończ jakiekolwiek dyskusje bo nawet niektórych lewacka tolerancja ma pewne granice.
          JK: Ciekawe czy Ty i Twoi koledzy bylibyście tacy mocni i wygadani w realu, napinać sie w necie kazdy może...
          A: Oczywiście. Nie kryję swoich poglądów w realu. Zapraszam do szkoły na wymianę zdań, weź ze sobą mocne argumenty :]
          Ka: A z (C...) to juz dzieciak przegiałes..
          A: (C...) wtrąciłem gdyż (K...) napisał, że boimy się policji. Ja się boję, Ty się boisz, ale ktoś się nie bał i za.. i nie to, że popieram tylko podałem przykład. A (C...) już dawno ze szpitala wyszedł. Dziś w szkole wyśmiałem gośca w japonkach od geja, jestem już wirachą czy jeszcze nie?
          B: Nie nie jestes, nadal jestes zakompleksioną p...
          MOIA: Tak ten tekst pochodzi z MEIN KAMPF , i nie wiem dlaczego traktujesz Hitlera jak jakiegos debila bo on jednak osiagnal cos w zyciu , zycze ci chociaz w polowie dojsc na scenie politycznej jak on. Temat (C...) to zwykla riposta tekstu ze niczego nie mozemy zrobic , a widocznie ktos mogl. Jak jestescie tacy zajebiscie to niech mezczyzna zaplodni mezczyzne i podtrzyma istenie ludzkie... watpie ? chyba wam sie nie uda... ale sadze ze bedziecie mieli uciechy z prob : D no troszeczke sie rozpisalem a i wracajac do mlodziezy wszechpolskiej , macie cos do niej lewicowcy :) sprawdzcie moze na redwatch czy nie macie swojej pieknej fotki bo tamci przyjaciele naszej rasy nie boja sie niczego , a wy ich powinniscie :)
          U: Czyli idąć ze swoim chłopakiem przez miasto za ręke zasługuje na wpie..
          E: Domyślam się, że ten gość w japonkach i skarpetkach, którego wyzwałeś od gejów, to mój kolega z pierwszej klasy. Tak się składa, że gejem wcale nie jest (informacja potwierdzona, bo znam jego dziewczynę; ] - zaskoczony? ). I wiesz co? To jeden z najbardziej inteligentnych ludzi, jakich znam. Życzę Ci z całego mojego dobrego serca, ażebyś kiedyś mu w tej inteligencji dorównał...
          MOIA: A kto tu cos do nich ma dziewczyno , sami wyj... obroncy wolnosci i tego skur... HOMO ,mamy swoje poglady i je wyrazamy i je... mnie wasze zdanie jak pisalem juz powyzej i prosze sie nie rzucajcie i nie kozaczcie bo naprawde czytac mi sie niechce virtualnych wojownikow :)
          • pawlozsiul Re: Streszczenie 27.11.07, 07:00
            W porównaniu z użytkownikiem(-czką?) o nicku MOIA nawet Lechowski i
            Mexico jawią się jako umiarkowana centroprawica. W Bielsku mamy
            takich wybitnych "myślicieli", czy to redwatch na wyjazdowych
            występach?
            • kaukonsky Re: Streszczenie 27.11.07, 13:00
              Tak. W Bielsku. To forum dyskusyjne uczniów jednej ze szkół.
    • markochmeleski Re: Dla miłośników słownych naparzanek 27.11.07, 05:55
      Kaukonsky, a ja się z tobą synu zgadzam.62 lata pod rząd wojny nie było to
      pieprzy się w głowach z dobrobytu.Dodał bym jeszcze :k....ą modę dziewczyn ze
      współzawodnictwem która pokaże nad paskiem od spodni,więcej włosów
      łonowych(chociaż do końca nie jestem tego pewny,czy jestem przeciw) albo te
      klipy,tym lepsza artystka im więcej golizny pokaże(w tym przypadku też jak
      w/w).Dożyję myślę,a jestem nawet pewien,że w najbliższej przyszłości,klipy będą
      nagrywane minimum z golizną do pół pasa (tak jak w/w)i to obojętne z której
      strony patrzeć.Aha jeszcze jedno,po takim zestawieniu kolorystyczno
      japonkarskim,parę lat temu rozpoznawało się nowych osiedleńców w miastach,także
      może to tym chłopcom pozostało po rodzicach?
      • pawlozsiul info dla nowoho forumowicza 27.11.07, 07:02
        Kaukonsky ne je jakimś łysolem. To ne je joho peredumki, tul`ki
        sztoś najszow w neti i zakinuw.
        • markochmeleski Re: info dla nowoho forumowicza 27.11.07, 07:05
          nechaj sobie,toje bylo widno pry perwszym wpisowi "",ale trochu prawdy e tym jest
          • markochmeleski Re: info dla nowoho forumowicza 27.11.07, 07:10
            Pawlo zahlań na naszu huliciu,zobacz czy ja tam czohoś kiepskoho ny narobiw -
            znow poneslo mene
            • 11rewresbo Cytat 27.11.07, 07:43
              "Ojciec staje sie konserwatystą, kiedy córka zaczyna dorastać "
              coś o matce poproszę *
              • markochmeleski Re: Cytat 27.11.07, 08:48
                11rewresbo napisał:

> "Ojciec staje sie konserwatystą, kiedy córka zaczyna dorastać "
                > coś o matce poproszę *
                po dwudziestu latach z żoną, znamy się jak brat z siostrą,to znaczy że stosunki
                między nami mają charakter kazirodczy?
            • pawlozsiul usunąć? 27.11.07, 07:46
              Opinia jak opinia, chyba że o słownictwo Ci chodzi? On i tak ne
              pojme.
              • markochmeleski Re: usunąć? 27.11.07, 08:45
                nechaj zostane,chtoś musit byty od czornej roboty i nazwaty nawołocz po
                imieni.Ja poddajuś twojej oceni i z wyrokami zawsze zhadżajuś.Poradok na forum
                musit byty
                • markochmeleski Re: usunąć? 27.11.07, 09:34
                  a słownictwo pansłowiańskie dotre do wylasowanych mozgów
                  • lechowski51 Jezyk licealistow a markochmeleski 27.11.07, 14:00
                    Z zainteresowaniem poczytalem jak mysli i wyraza sie wspolczesna
                    mlodziez w Bielsku.Sa tacy jak wszedzie,mowia szybciej jak
                    mysla,posluguja sie wulgaryzmami ktorych pelno zreszta we
                    wspolczesnym kinie i muzyce.Najwazniejsze jednak jest to ze nie sa
                    obojetni na swiat ktory ich otacza.Z dyskusji mlodzierzy widac ze w
                    nosie maja modne postmodernistyczne hasla o szczesciu,bez
                    obowiazkow,zasad i bez poszanowania tradycji.Modne partnerstwo
                    zamiast odpowiedzialnosci,prowadzi do tego ze zniewiesciali
                    mezczyzni zamiast byc ojcami odpowiedzialnymi za rodzine,staja sie
                    chlopcami od zakupow,gotowania czy odkurzania.
                    ...a jak wypowiadaja sie ich ojcowie zapraszam na forum w Orli
                    gdzie markochmelski w knajackim jezyku "uzasadnia" ze ulArmii
                    Czerwonej to duma mieszkancow!!!!
                    • pawlozsiul przyłączam się do zaproszenia na forum Orla 27.11.07, 14:21
                      lechowski51 napisał:

> ...a jak wypowiadaja sie ich ojcowie zapraszam na forum w Orli
                      > gdzie markochmelski w knajackim jezyku "uzasadnia" ze ulArmii
                      > Czerwonej to duma mieszkancow!!!!

Na wzmiankowanym forum Marko Chmeleski broni swojej tradycji przed
                      podkarpackim desantem. Daje się ponieść emocjom, fakt. Widzisz
                      Lechowski - Chmeleśkie (a także Chochończuki, Partyzańczuki,
                      Pidlaszuki i Zsiulczuki) zawsze byli w tym samym miejscu. Granice
                      się zmieniały, my trwaliśmy. I nie będzie nas pouczał byle dupek,
                      gdzie jest prawda! Jak tego nie rozumiesz, zgłoś się do szeptuchy
                      orlańskiej. Choć w Twoim przypadku chyba i ona nie da rady.
                      • mexico86 Re: przyłączam się do zaproszenia na forum Orla 27.11.07, 14:57
                        Z tego co mi wiadomo Lechowski wierzy w Boga , wiec impreza u szeptuchy chyba
                        nie wypali, Badz co badz czary to sprawka szatanska.
                        • pawlozsiul moim zdaniem raczej należy do jakiejś sekty 27.11.07, 14:59
                          Bractwo św. Teczki lub coś w tym guście
                    • odziej Re: Jezyk licealistow a markochmeleski 27.11.07, 14:22
                      heh młodzież jak to młodzież-z pewnością szybciej pisze niż pomyśli...choć z
                      drugiej strony osobiście tez mnie trochę razi ten metroseksualizm...takie
                      niewiadomo co...

btw:
                      1.sam gotuję - bo lubię i faceci to w końcu najlepsi kucharze
                      2.sam piorę - bo do uruchomienia pralki nie trzeba doktoratu...a czyste
                      skarpetki się przydają
                      3.zakupy też robię często - kobiecie lepiej nie dawać karty, nie?
                      4.ero jestem metroseksualny - bo lubię jazdę metrem ?!
                      5. co do języka napiszę osobny post...zapraszam
                      • mexico86 Re: Jezyk licealistow a markochmeleski 27.11.07, 14:54
                        EEeee Odziej rozumiem pink-koszulkę ale w japonkach to tak chyba kiepsko biegi
                        sie przerzuca? Metrosualny.......spadne z krzesla
                        • pawlozsiul co to są "japonki"? 27.11.07, 15:00
                          Domyślam się z kontekstu, że to jakiś typ obuwia. Ale poważnie nie
                          wiem, jak to wygląda.
                          • pitzlad Re: co to są "japonki"? 29.11.07, 14:19
                            pawlozsiul napisał:

> Domyślam się z kontekstu, że to jakiś typ obuwia. Ale poważnie nie
                            > wiem, jak to wygląda.

Pawlo, "japonki" to takie stringi na stopy.
                      • aneczka820 Re: Jezyk licealistow a markochmeleski 29.11.07, 10:31
                        Jako kobieta też uważam, że metroseksualizm niekoniecznie jest
                        fajny. Ale...fajnie popatrzeć na zadbanego faceta, który nie nosi
                        skarpetek trzy dni z rzędu, ani koszulki po np. wczorajszej grze w
                        kosza...co do japonek - nie zgadzam się z wami facetami - są wygodne
                        i praktyczne, stopy odpoczywają i oddychają - przez co UWAGA !!! NIE
                        Śmierdzą - dlatego polecam je wszystkim facetom. Bo kto powiedział,
                        że to obuwie tylko dla kobiet. Ne uzaję za to jak facet się maluje
                        itp...-to już czysta przesada, różowy odcień barbi też nie jest dla
                        faceta, ale czemu nie jakiś krawacik w kropeczki ;-)
                        • markochmeleski Re: Jezyk licealistow a markochmeleski 29.11.07, 11:00
                          aneczka820 napisała:

> Jako kobieta też uważam, że metroseksualizm niekoniecznie jest
                          > fajny. Ale...fajnie popatrzeć na zadbanego faceta, który nie nosi
                          > skarpetek trzy dni z rzędu, ani koszulki po np. wczorajszej grze w
                          > kosza...co do japonek - nie zgadzam się z wami facetami - są wygodne
                          > i praktyczne, stopy odpoczywają i oddychają - przez co UWAGA !!! NIE
                          > Śmierdzą - dlatego polecam je wszystkim facetom. Bo kto powiedział,
                          > że to obuwie tylko dla kobiet. Ne uzaję za to jak facet się maluje
                          > itp...-to już czysta przesada, różowy odcień barbi też nie jest dla
                          > faceta, ale czemu nie jakiś krawacik w kropeczki ;-)
                          chodzi o japonki nałożone na stopy które są już w skarpetkach
                          • mexico86 Re: Jezyk licealistow a markochmeleski 29.11.07, 12:31
                            Ale błysnoles podziwiam
                        • pitzlad Metro sex 29.11.07, 14:23
                          Ja metrem czasami jeżdżę ale w japonkach to tylko latem.
                          Wg mnie są bardzo wygodne, nie przeszkadzają w prowadzeniu samochodu.
                          Nie rozumiem dlaczego rodzaj obuwia ma świadczyś o preferencjach,
                          jakie to ma znaczenie kto w czym chodzi?
                          • mexico86 Re: Metro sex 29.11.07, 15:03
                            Różowe koszulki nakładasz na parady? Metrem-światowiec.
                            • pitzlad Różowa koszulka 29.11.07, 15:22
                              Niestety nie mam różowej koszulki. Światowiec? Skoro tak myślisz...
                              Tobie również polecam.
                    • pawlozsiul a propos odkurzania... 27.11.07, 14:57
                      Mam taki super nowoczesny odkurzacz - bezworkowy, god wypuska 2007.
                      Odkurzacz ma filtr taki, jak wszystkie klasyczne odkurzacze. Ma też
                      drugi filtr - między rurą a zbiornikiem na śmieci (sic!) Po pół
                      godzinie pracy ten drugi filtr obowiązkowo się zapycha. I wtedy
                      trzeba wszystko rozmontowywać, myć filtr i czekać aż przeschnie. Mój
                      dziadek prędzej konia uprzągł do wozu, niż ja przygotuję ten
                      odkurzacz do pracy.

Odkurzacz jest również przeznaczony do prania dywanów, ale
                      jednocześnie w instrukcji napisano, że "przedostanie się choćby
                      najmniejszej ilości płynu do zbiornika piorącego spowoduje
                      nieodwracalne uszkodzenie silnika, który należy wymienić w
                      autoryzowanym serwisie firmy E. pod rygorem utraty gwarancji". Ktoś
                      może mnie oświecić? Zaczynam się obawiać, że dołączyłem do grona
                      analfabetów funkcjonalnych - bo ni ch**utki z tej instrukcji nie
                      pojmuję.
                      • mexico86 Re: a propos odkurzania... 27.11.07, 15:10
                        Japonki to plazowe sandalki.........odkurzacz postawic w pokoju i napisac expozycja.
                        • pawlozsiul Re: a propos odkurzania... 27.11.07, 15:30
                          mexico86 napisał:

> Japonki to plazowe sandalki.........
                          thx.

> odkurzacz postawic w pokoju i napisac expoz
                          > ycja.
                          Ta ekspozycja ma jeszce dwa i pół roku gwarancji, żądać zwrotu za
                          nadmierne "unowoczesnienie"?
                          • mexico86 Re: a propos odkurzania... 27.11.07, 15:32
                            Hehe chyba.....może jeszcze nie doroslismy do Robot-pielesos
                            • lechowski51 Okurzacz sluzy do odkurzania.... 27.11.07, 16:12
                              ...a prac dywany trzeba specjalna maszyna.Jak sie kupuje "wynalazki"
                              laczace odmienne funkcje/pralka z suszarka/ to kazdy prawdziwy
                              mezczyzna wie ze sa to urzadzenia dla blondynek.Czyzby
                              metroseksualizm zagoscil tez w konserwatywnej Orli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka