Dodaj do ulubionych

Co jest z kinem w BPi

03.03.08, 16:40
Miał być przetarg,może ktoś kupił?Co dalej z takim budynkiem?
Obserwuj wątek
    • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 16:55
      Nadaje sie na lokal rozrywkowy... jakby to dobrze zagospodarowac i wykorzystać mogłoby być ciekawie... Ale nikt sie tego nie podejmuje..
      • markochmeleski Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 17:11
        Wiesz jak nie można utrzymać porządku w ZOO,to strach pomyśleć ile trzeba by
        było środków użyć żeby utrzymać porządek w tak dużym lokalu.
        Tak przy okazji,to fajny lokal mógłby powstać w starej remizie po byłej roszarni
        • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 17:25
          O widzisz, jak sie pomyśli to dużo lokali można znaleźć na tego typu działalność. Wiesz... moim zdaniem utrzymanie porządku to tylko wynajęcie dobrej ochrony podkreślam jeszcze raz... dobrej.
          • markochmeleski Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 17:47
            Zgadzam się z Tobą.Osiem lat prowadziłem knajpę,nikt w lokalu nigdy się nie bił
            chyba że ja kogoś nazwijmy to doprowadzałem do porządku.Po za lokalem to różnie
            było,ale to już nie mój problem.
            W Bielsku potrzebna jest profesjonalna "tanecznia" i myślę,że w tej remizie to
            by było to
            • urzedasik Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 17:53
              markochmeleski napisał:

> Zgadzam się z Tobą.Osiem lat prowadziłem knajpę,nikt w lokalu nigdy się nie bił
              > chyba że ja kogoś nazwijmy to doprowadzałem do porządku.Po za lokalem to różnie
              > było,ale to już nie mój problem.
              > W Bielsku potrzebna jest profesjonalna "tanecznia" i myślę,że w tej remizie to
              > by było to
              Zgadzam sie, kiedyś tylko wyjatkowe "jednostki" sie awanturowaly i byly to
              sporadyczne przypadki z ktorymi poradzić bylo sobie latwo. Bylo ok 5-6 knajp,
              dyskotek . Wszedzie bylo w soboty pelno ludzi. Ostatnio byly 2 liczace sie
              dyskoteki,a i tak w sobotnie wieczory frekwencja nie byla za wysoka.
              • markochmeleski Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 18:40
                To nie do końca tak.Trzeba było mieć jaja a nie wydmuszki.Naokoło u konkurencji
                lali się a u mnie nie,może jak mnie nie było tom ktoś próbował,nie wiem
          • urzedasik Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 17:48
            Widze ,że nie byliscie w kinie w Bielsku, Dyskoteki tam nie zrobisz z jednego
            powodu, sala kinowa ma pochyla podloge. W roszarni budynki nadaja sie do
            rozbiorki gdyz grożą zawaleniem. Zgodzę sie z tym ,że jest kilka miejsc np. pod
            dyskoteke, ale zaadaptowanie ich i utrzymanie to ogromne koszty ktore w Bielsku
            raczej sie nie zwrocą. Poza tym coraz wieksze "bydlo", chamstwo zagrażaja już
            istniejącym lokalom.
            • ball7 Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 19:06
              urzedasik napisał że sala kinowa ma pochyla podloge i dyskoteki tam
              nie zrobisz . Jakby jednak zrobić,byłaby to jedyna na Podlasiu
              dyskoteka z pochyłą podłogą.Jako atrakcja przyciągać powinna
              wszelkiej maści ciekawskich.Bar można zrobić w najwyższej części
              podłogi.W najniższej podjazd do wytrzeżwiałki.
          • aququ2 Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 19:22
            cdsmarcin napisał:

>... moim zdaniem utrzymanie porządku to tylko wynajęcie dobrej ochrony
            > podkreślam jeszcze raz... dobrej.

A moim zdaniem nie. Powodem chamstwa i bójek w knajpach nie jest brak ochrony a... chamstwo i agresja wśród bywalców tych miejsc. Kultura i obyczaje wśród ludzi młodych (i nie tylko) zmieniły się bardzo szybko. Pisze o tym, choć sam nie jestem staruchem a pamiętam, że kiedyś było trochę inaczej.

Niestety kultura w Bielsku nie jest na wysokim poziomie...
    • kaukonsky Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 19:59
      www.tubylokino.pl
    • markochmeleski Re: Co jest z kinem w BPi 03.03.08, 21:28
      Czy kino miało jakąś nazwę,bo w Orli miało nazwę "Orzeł"
      • kaukonsky Znicz n/t 03.03.08, 21:41

• markochmeleski Re: Znicz n/t 03.03.08, 21:46
          Rzeczywiście
          • mexico86 Re: Znicz n/t 03.03.08, 23:15
            urzedasik......dyskoteka w kinie juz byla, krotko bo krotko ale byla.
            Wszystkim marzycielom o disco w BP. proponuje zrobic bilans, ile trzeba włozyc
            ile da sie wyjac........i bedzie koniec bajdurzenia. I proponuje nie sluchac
            tych co mowia poszilbismy jakby byla jakas fajna knajpa- ci nigdy nigdzie nie
            pojda i nigdzie nie chodza.
            • kaukonsky Sylwester 04.03.08, 08:19
              A jakie sylwestry w kinie były! Piękne wspomnienia :o)
              Bielsk jest za mały na sprofilowane knajpy. Też bym chciał wygodnego klubu, z muzyką jazzową na żywo, miłą obsługą, zatrudnioną legalnie i... brandy po 3 zł za 50-tkę. Ale to mrzonki...
              • urzedasik Re: Sylwester 04.03.08, 08:30
                markochmeleski napisał:

> Czy kino miało jakąś nazwę,bo w Orli miało nazwę "Orzeł"

W bielsku nazywalo sie nomen omen "Znicz"
            • cdsmarcin Re: Znicz n/t 04.03.08, 10:35
              mexico86 napisał:

> urzedasik......dyskoteka w kinie juz byla, krotko bo krotko ale byla.
              > Wszystkim marzycielom o disco w BP. proponuje zrobic bilans, ile trzeba włozyc
              > ile da sie wyjac........i bedzie koniec bajdurzenia. I proponuje nie sluchac
              > tych co mowia poszilbismy jakby byla jakas fajna knajpa- ci nigdy nigdzie nie
              > pojda i nigdzie nie chodza.

Ja uważam inaczej, jakby zainwestowac i miec dobre miejsce, dobrze wykończyć lokal i zrobić dobry klimat to i ludzi dużo by przychodziło.
    • bodek1234 Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 09:54
      Panowie o czym mowa wszyscy teraz bywają w lokalach na wioskach
      jeden kierowca i jadą gdzie chcą.Z tym zrobieniem lokalu to nie jest
      tak prosto jak sobie myślicie slabe nagłośnienie kosztuje od razu
      ponad 15 tysięcy nie liczę świateł i innych pierdułek z lokal to
      między innymi parking dla samochodów bez tego nie ma nikt szans
      (oczywiście utwardzony ponoć teraz takie wymogi)
      • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 16:45
        Ty chyba żartujesz... Nagłośnienie wystarczające w mniejszym klubie to 2x 300W w RMS (1200zł/szt), 2x Bass (1200zł/szt) i do tego końcówka mocy ok. 1500zł, więc trochę przesadziłeś z tym nagłośnieniem ;) Oświetlenie nie jest wcale taką kosztowną sprawą...
        • urzedasik Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 17:17
          dsmarcin napisał:

> Ty chyba żartujesz... Nagłośnienie wystarczające w mniejszym klubie to 2x 300W
          > w RMS (1200zł/szt), 2x Bass (1200zł/szt) i do tego końcówka mocy ok. 1500zł, wi
          > ęc trochę przesadziłeś z tym nagłośnieniem ;) Oświetlenie nie jest wcale taką k
          > osztowną sprawą...

Oczywiście !!! Chyba sobie żartujesz z takim nagłośnieniem. Światla to jeszcze
          większy koszt, skanery, glowice, lasery to wydatki najmarniej 1000 za szt.
          Glowice ok 5000 w górę. Opalc, czynsz, ogrzewanie , obsluge, jak pisales dobra
          ochrone, podatki , koncesje, ZAIKS itp. Mozna , czemu nie ,ale jak zrobisz wjazd
          min. 10 zl, i piwo po min.8 to juz po 3 tygodniach od otwarcia bedziesz mial
          pusto. Mentalność w Bielsku jest taka ,ze powiedzą Ci " co tak drogo, piwo w
          sklepie po 2 a Ty za 8 sprzedajesz, zdzierca jesteś, itd" Widzialem co dzialo
          się w Elicie jak wjazd zrobili po 2 zl. Ludzie zawracali sie od drzwi ,bo
          "DROGO". Kto ma trochę wiecej pieniedzy to pojedzie sobie do Bialego i nie
          bedzie siedzial z zakapturzonymi gnojkami co tylko szukaja pretekstu do bójki.
          Selekcji poważnej nie zrobisz bo odpadnie Ci ok 40-50 % klientów na starcie.
          Wiec slabo widze rasową dyskoteke w Bielsku (kiedys ludzie z Bialego próbowali z
          "Planetą" ale szybko zakonczyli działalność) Skazani jesteśmy więc na
          dotychczasowe knajpy, nie są wcale takie złe.
          • markochmeleski Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 17:27
            "Te same mury od rana
            te same stoły podrapane,
            ci sami ludzie,
            te same ściany,
            od lat mi tak już dobrze znane"
            Śpiewał Rysiek i tak już chyba zostanie
          • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 17:46
            Ruchome głowy nie są wcale potrzebne w miejskim klubie, przeznaczając na oświetlenie do 5000zł miałbyś dobry lokal. A może marzysz o dyskotece stylem Energy 2000? Oj chyba nie taka miejscowość na "mega disco".
            A skazani nie jesteśmy, bo już po poście ma zrobić sie w Bielsku ciekawiej.
            • urzedasik Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 17:57
              Podobno zmienił sie Zarząd w Elicie wiec napewno bedą zmiany
              • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 21:27
                Oj sie zmienił... i to jakie zmiany będą :) Ale co ja bede gadal, bedzie widac :P
                • mexico86 Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 21:56
                  Juz o zmianach w elicie wiemy wszyscy. A wiec c-marcinie slucham jaki to masz
                  pomysl na knajpe? super knajpe w jaki sposob zamierzasz sciagnac ludzi? a cha i
                  bizneplanik poprosze.
                  • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 22:10
                    Jeśli wiecie to świetnie, ciesze sie że jesteście tacy doinformowani :)
                    A co planujesz taki interes? Pomysłów mam dużo, ale może nie tak na forum, co? Bo jeszcze ktos podpatrzy i bedzie szybszy :P A pomysł na przyciąganie ludzi na początek jest łatwy... dobra reklama i promocje. Chyba jak w każdym biznesie. Odezwij sie na priv to możemy o tym podyskutowac, na forum raczej nie ma sensu.
                    • mexico86 Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 22:25
                      Pomyslami i dobrymi checiami pieklo wybrukowane..........nie ma szans w Bielsku
                      na duzy klub...nie bylo takiego i niigdy nie bedzie.
                      Reklamy i promocje dobre sa w kaufandzie a nie w klubie.
                      Promocje - tez wymyslił
                      • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 22:59
                        mexico86 napisał:

> Pomyslami i dobrymi checiami pieklo wybrukowane..........nie ma szans w Bielsku
                        > na duzy klub...nie bylo takiego i niigdy nie bedzie.
                        > Reklamy i promocje dobre sa w kaufandzie a nie w klubie.
                        > Promocje - tez wymyslił

No widze kolego że dobrze znasz sie na tym interesie. Jak w kauflandzie są dobre promocje a nie w klubie to dyskutuj w wątku "Kauflandowskim" a nie zawracasz tutaj ludziom głowe, a nie masz pojecia o czym piszesz. Nie mowa tutaj o dużym, lecz o dobrym. Chyba że te dwa słowa dla Ciebie znaczą to samo...
                        • mexico86 Re: Co jest z kinem w BPi 04.03.08, 23:10
                          wierz mi ze o tym interesie wiem bardzo duzo. Moze jak dorosniesz (bez obrazy) i
                          poznasz troche zycia to zrozumiesz.

ale planuj dalej powodzenia.............tylko co z tego
                          wyjdzie.???????????????????????
                          • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 05.03.08, 08:51
                            To świetnie że mamy takiego eksperta ;)
                    • urzedasik Re: Co jest z kinem w BPi 05.03.08, 08:57
                      cdsmarcin napisał:

> Jeśli wiecie to świetnie, ciesze sie że jesteście tacy doinformowani :)
                      > A co planujesz taki interes? Pomysłów mam dużo, ale może nie tak na forum, co?
                      > Bo jeszcze ktos podpatrzy i bedzie szybszy :P A pomysł na przyciąganie ludzi na
                      > początek jest łatwy... dobra reklama i promocje. Chyba jak w każdym biznesie.
                      > Odezwij sie na priv to możemy o tym podyskutowac, na forum raczej nie ma sensu.

Znam kilku ludzi co z takim samym entuzjazmem otwierali knajpy. Tryskali
                      pomysłami. W koncu zloty interes, pieniadze same przychodzą, codziennie impreza,
                      zyć nie umierać. Kiedy przyszło co do czego, czyli otwarcie lokalu, marzenia się
                      spełniają. Po pół roku, ludzi mniej niż na początku, opłaty zabierają większość
                      zysku no i najgorsze, Całkowity brak czasu na cokolwiek innego oprócz knajpy.
                      Rano sprzątanie, zamawianie towaru, wieczorem obsługa klientów do pożnych
                      godzin nocnych. Znajomi jadą na tydzień na mazury itp , a człowiek musi zostać
                      ,bo wolnego to może se zrobić max 2 dni. Dolicz do tego stres związany z
                      debilami którzy przychodzą tylko się bić i niszczyć to nie wiem czy to takie
                      super jest.
                      • markochmeleski Re: Co jest z kinem w BPi 05.03.08, 09:40
                        Wiem coś na ten temat,osiem lat siedziałem w takim więzieniu
                      • cdsmarcin Re: Co jest z kinem w BPi 05.03.08, 15:18
                        Właśnie takie interesy polegają na ciągłeś inwestycji, przynajmniej co jakiś czas, aby lokal nie stał się nudny i monotonny.
    • markochmeleski Re: Co jest z kinem w BPi 05.03.08, 11:05
      Chciałbym wrócić do początku.Ktoś kupił ten budynek czy nie?
      • sawczyk Re: Co jest z kinem w BPi 05.03.08, 13:14
        z tego co wiem to juz jakis czas temu kupil go jakis inwestor a warszawy.. ale
        to moze byc tylko plotka..
        przeczytalem temat od poczatku i zauwazylem ze jest kilak osob z ambicjami do
        tworzenia tancbudy w bielsku..
        zgodzic sie musze z kazdym.. bo i koszta remontow pozniej utrzymanie calej ekipy
        i lokalu to jednak potezne wydatki..
        z drugiej strony zaprezentowanie klubu jako innego niz dotychczas z mila obsluga
        ochrona dobrym naglosnieniem i efektami wiz. moglby przyciagnac jakas liczbe osob..
        otwierajac klub tzreba miec jednak 2x wiecej kasy niz wynosi wklad w ten caly
        biznes..
        ..otwierac? tak.. ale nie w bielsku..
        nie ma koooomu.. panuje tu totalne bezguscie muzyczne.. a kultura.. ?
        to pozostawia wiele do zyczenia..
        • paparappa Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił.. 05.03.08, 13:31
          Widzę że wszyscy wiedzą wszystko.. na temat knajpowo - taneczny.
          A tu zmyła.. na święta będzie wielka nowa dyskoteka.. tak tak w
          Bielsku.. ;)
          Ps. ..dyskoteka, prawdziwa dyskoteka w Bielsku.. bez szans. Trzeba
          być bogatym wariatem na taki interes tutaj..
          Pozdawiam właściciela nowego lokalu.. ;))
          • freetadzik22 Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 09.03.08, 14:02
            paparappa napisał:

> Widzę że wszyscy wiedzą wszystko.. na temat knajpowo - taneczny.
            > A tu zmyła.. na święta będzie wielka nowa dyskoteka.. tak tak w
            > Bielsku.. ;)
            > Ps. ..dyskoteka, prawdziwa dyskoteka w Bielsku.. bez szans. Trzeba
            > być bogatym wariatem na taki interes tutaj..
            > Pozdawiam właściciela nowego lokalu.. ;))

To moze paparappa podzieli sie ze mna i z innymi miejscem tej nowej dyskoteki??
            • przemek_ser Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 09.03.08, 14:17
              Podobno cos bedzie na rejonowej tam gdzie wczesniej byl neonet.
              • paparappa Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 10.03.08, 14:58
                dokładnie tam..
                • markochmeleski Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 10.03.08, 15:20
                  To metalu tam nie zabraknie
                  :)))
                  • paparappa Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 11.03.08, 08:31
                    .. bardziej chyba nie zabraknie tam szkła z wybitych wutryn.
                    • markochmeleski Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 11.03.08, 17:21
                      i tego tyż
                      • cdsmarcin Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 11.03.08, 17:59
                        Klub Rejon na ul. Rejonowej na przeciw bramy wjazdowej do starego Inter Marche... Dokładniej obok sklepu z maszynami i art. rolniczymi.
                        W ogóle w Bielsku w najbliższym okresie bedzie "szał", bo i Elita zmienia swój styl i wnętrze :)
          • cdsmarcin Re: ależ ciekawy wiątek się z tego Znicza zrobił. 11.03.08, 18:00
            Czy to dyskoteka to nie wiem, bardziej pub... czy wielka to tak samo można podyskutowac :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka