Dodaj do ulubionych

Odbiór TV

26.09.05, 09:54
Czesc.
Jaki macie odbior stacji telewizyjnych? Po podpieciu do gniazdka (bez zadnych
wzmacniaczy) mam 7 kanalow przy czym TV4 i TV3Krakow praktycznie nie da sie
ogladac a Polsat jest bardzo zly (i nie oceniam tu programow tej stacji ;-))))
Generalnie - odbor jest znacznie slabszy niz na poprzednim moim osiedlu.
U Was cos lepiej? Uzywacie jakichs wzmacniaczy? Czy bedzie podawany kiedys
sygnal z Cyfry?
Pzdr
Obserwuj wątek
    • kubek99 Re: Odbiór TV 26.09.05, 11:51
      Witam

Niestety muszę się z tobą zgodzić. Odbiór niektórych stacji jest dosłownie
      tragiczny. Co więcej zauważyłem, że o różnych porach dnia jest różna jakość
      sygnału. Ja wcześniej mieszkałem 500 bliżej w stronę kampusu i tam sygnał z
      analogowej anteny był o wiele lepszy. A może to jest specjalna polityka jeden z
      firm oferujacych telewizję kablową, aby zainstalować antenę przeciętnej
      jakości, która będzie dawała słaby sygnał. To pozwoli ludzi przekonać do
      kablówki?
      Czy wiecie coś na temat planowanej telewizji kablowej? Kiedy, jaka sieć, jakie
      opłaty?
      A może istnieje możliwość jakiejś wspólnej inwestycji, np. jedna antena wspólna
      i w każdym mieszkaniu osobny tuner? Zawsze byłoby to tańsze niz płacenie
      kablówki - tak mi się wydaje.
      • frutis123 Re: Odbiór TV 26.09.05, 11:56
        > A może istnieje możliwość jakiejś wspólnej inwestycji, np. jedna antena
        >wspólna i w każdym mieszkaniu osobny tuner? Zawsze byłoby to tańsze niz
        >płacenie kablówki - tak mi się wydaje.

Tak to jest najtańsze rozwiązanie, no że chyba własna siatkowa antena-ale to
        rozwiązanie jest nie pozbawione wad

Za pakiet minimalny w kablówkach trzeba zazwyczaj zapłacić kilkanaście zł.
      • alimari Re: Odbiór TV 27.09.05, 22:41
        kubek99 napisał:

> A może istnieje możliwość jakiejś wspólnej inwestycji, np. jedna antena
        wspólna
        >
        > i w każdym mieszkaniu osobny tuner? Zawsze byłoby to tańsze niz płacenie
        > kablówki - tak mi się wydaje.

Jesteśmy jak najbardziej "ZA" wspólną anteną! Trzeba z tym jednak poczekać do
        czasu aż więcej osób się wprowadzi i wtedy jakoś się zorganizować. Z tego co
        wiem kablówka nie jest przewidziana i nie ma teraz nawet odpowiedniej
        instalacji.
    • cogito_szwai Re: Odbiór TV 29.09.05, 19:52
      jak u was teraz odbiór TV ? u mnie od kilku dni jest juz ok. Chyba cos ktos
      pogrzebał przy antenkach i wrocilo wszystko do normy :-)
      • annafl Re: Odbiór TV 30.09.05, 09:08
        U mnie dalej kiepsciutki :(
      • qqlio Re: Odbiór TV 10.10.05, 08:23
        Hej. Poniewaz za Azart spiewaja sobie kosmicznie 6 zl/m-c chcialbym dowiedziec
        sie czy ktos ma odbior naprawde dobry. Najlepszy punkt odniesienia: TV4 (u mnie
        nie do ogladania -widac tylko nieco koloru za szumem), TV3Krakow (bardzo zla
        jakosc - szum) i Polsat (mocno sniezy ale do ogladania).
        Chce po prostu wiedziec czy uzyskam cos jeszcze jesli podreguluja wzmacniacz
        czy jest to juz "max".
        Pozdrawiam
        • michasiaaaa Re: Odbiór TV 10.10.05, 10:02
          Witam:)
          Ja na odbior tv nie moge narzekac (w przeciwienstwie do wielu innych rzeczy).
          Mam cale 7 kanalow i wszystkie dobrze odbieraja. Nie wiem od czego zalezy
          odbior - szczerze powiedziawszy myslalam ze wszyscy macie dobry odbior ale z
          tego co czytam tutaj to chyba nie. Jezeli mamy placic miesiecznie tak
          wygorowana stawke 6 zl to odbior powinien byc idealny.
          • annafl Re: Odbiór TV 10.10.05, 10:22
            O ile sie nie myle, to Azartem zajmuje sie ta sama firma co domofonem - a to
            nie wrozy nic dobrego. Na naszej klatce domofon przeszedl juz chyba ze 4
            naprawy :(
            Za taki odbior TV jaki teraz mamy to ja nawet 1 nie zamierzam placic. A swoja
            droga zauwazyliscie, ze na pierwszej stronie tego pisemka jest napisane 6,1 za
            AZART ale nie jest do doliczone do czynszu...
          • alimari Re: Odbiór TV 10.10.05, 11:40
            U nas odbiór TV również OK. Dwa może trzy razy zdarzyła się 10-15
            minutowa "przerwa" - wtedy też nie było internetu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka