verte34 16.06.10, 21:14 ... a to wymaga nowego wątku: Kto to jest Rainbowbabe? A Kacper? Kim jest Amatxo_Katu? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 21:16 verte34 napisała: > ... a to wymaga nowego wątku: > Kto to jest Rainbowbabe? > A Kacper? > Kim jest Amatxo_Katu? Czy to niki tutejszych forumków? ...i dlaczego to ostatnie baskijskougrofinskie kojarzy mi sie z Kotula? :P Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 21:23 > Kto to jest Rainbowbabe? Jesli to nick forumowy, to przeciez... :PPPPPPP (w pierwszej chwili odczytalam tylko sam deszcz i myslalam, ze to Filifionka-listopadowa :))))))) Odpowiedz Link
verte34 Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 21:36 > Czy to niki tutejszych forumków? ...i dlaczego to ostatnie baskijskougrofinskie > kojarzy mi sie z Kotula? :P Gdybym miała jakieś nakrycie głowy, w tej chwili zdjęłabym je. Bimbo, oklaski na stojąco i wieniec beatryczowy lub z jelitek! Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 22:06 verte34 napisała: > Gdybym miała jakieś nakrycie głowy, w tej chwili zdjęłabym je. > Bimbo, oklaski na stojąco i wieniec beatryczowy lub z jelitek! Łiiiii! - jak to radosnie kwicza na SuSie! Wreszcie cos mi sie udalo zgadnac - wiec polubiam te zabawe :)))))) Moge ewentualnie pomóc zdjac skalpa? :) Odpowiedz Link
verte34 Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 22:11 Proponuję najpierw rozgryźć Kacpra:)) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 22:44 verte34 napisała: > Proponuję najpierw rozgryźć Kacpra:)) Odmawiam! Sama go sobie gryzaj :P Odpowiedz Link
ananke666 Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 22:46 Melchior i Baltazar Gąbka. Kurka wodna... toś klina zabiła. Rainbowbabe zgadłam od razu, a reszta... Odpowiedz Link
filifionka-listopadowa Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 22:46 verte34 napisała: > A Kacper? Anutek? To imię i to prawie imię, liter tyle samo. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: Idę za ciosem, ha ha 17.06.10, 07:33 Kacper to jest Ginestra. To dobry duszek i to dobry duszek ;) Odpowiedz Link
mama_kotula Re: Idę za ciosem, ha ha 16.06.10, 23:49 To ostatnie od razu zgadłam sasasasasa. Lecę zrobić sobie nowe konto :> Odpowiedz Link
verte34 Re: Idę za ciosem, ha ha 17.06.10, 11:24 To uwaga, rozgryzam: <chrup> Piesek Kacper z przyjemnej kreskówki w oryginale nazywa się Kipper. Kipper to śledzik wędzony. A mała smaczna rybka to...? Następne: kim jest see_you lub dopalacz_bohemy? Odpowiedz Link
ananke666 Re: Idę za ciosem, ha ha 17.06.10, 11:33 Czyli Szprota. W życiu bym nie zgadła, psa Kippera znam wyłącznie jako Kippera. O żadnym Kacprze nie słyszałam. Odpowiedz Link
frigideira Re: Idę za ciosem, ha ha 17.06.10, 16:01 see_you brzmi jak verte, gdyby nie_ .. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 17.06.10, 21:31 verte34 napisała: > To uwaga, rozgryzam: <chrup> > Piesek Kacper z przyjemnej kreskówki w oryginale nazywa się Kipper. > Kipper to śledzik wędzony. A mała smaczna rybka to...? > Następne: kim jest see_you lub dopalacz_bohemy? Ales cwoka z onym Kacprem zabila :D To trza podpowiedziec od razu, o jaka konkretna kreskówke chodzilo, bo sie z tym duszkiem najwyzej moglo pomieszac :P Ide przelatywac, tzn czytac reszte nicków, aby nastepne skojarzyc.. Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 17.06.10, 21:45 Tez zadam, a co.. Kto jest Warzywem Fibonackim? Dama Pikowa? Albo kto to Obsesyjny_Świetlik? Odpowiedz Link
kolczykizoldy Re: Idę za ciosem, ha ha 18.06.10, 01:19 > Kto jest Warzywem Fibonackim? Cebula? Znaczy sie Onion68 :) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 18.06.10, 22:04 kolczykizoldy napisała: > > Kto jest Warzywem Fibonackim? > Cebula? Znaczy sie Onion68 :) Dobry tok mysleia, ale 68 nie pasi :) Poza tym poprawie te zagadke, bo sama o Onion nie pomyslalam. Kto jest nie Warzywem, a Trawa Fibonacka? :) Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 20.06.10, 14:44 szprota napisała: > Turzyca? Niestety, acz kuszaca to propozycja, to osoba o ktorej myslalam, ma byc z fibonackim numerem na koncu :) Wydaje mi sie, ze za bardzo zakamuflowalam. Ale zapewniam, ze nie myslalam o niszowych serialach.. Odpowiedz Link
slotna Re: Idę za ciosem, ha ha 20.06.10, 14:49 Fibonacki numer ma na koncu Andrzej, ale trawa? Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 20.06.10, 14:59 slotna napisała: > Fibonacki numer ma na koncu Andrzej, ale trawa? Jest wiecej tutaj nickow z cyframi :))))) Odpowiedz Link
mama_kotula Re: Idę za ciosem, ha ha 20.06.10, 18:07 Verte34 jak nic. Zieloniutka. I fibonacka. Odpowiedz Link
slotna Re: Idę za ciosem, ha ha 20.06.10, 18:20 Tlumaczta, bo dla mnie "verte", to "odwroc strone". Odpowiedz Link
nessie-jp Re: Idę za ciosem, ha ha 20.06.10, 18:35 The verte (z kreseczkami nad e) to jest po francusku zielona herbata, wiem na pewno Odpowiedz Link
mama_kotula Re: Idę za ciosem, ha ha 21.06.10, 20:44 ling.pl chwilowo nie działa, ale jak się tam wpisze "verte" to się pozna te zieleninowe konotacje :> Odpowiedz Link
lezbobimbo Re: Idę za ciosem, ha ha 21.06.10, 22:51 Taaak jest! Kotula odgadla jak nic! Verte to po francusku zielony/zielona, 34 fibonacka :))) Oczywiscie mialam bardzo proste skojarzenia: zielona - to zielenina - a zielenina to n.p. warzywo. Tylko o naszej Onion zapomnialam, ze tez sie bedzie kojarzyc :P A tamte 2 sprobujecie tez zgadnac? :) Odpowiedz Link