Dodaj do ulubionych

Mila - Ignacy - Lonia

07.02.12, 19:50
Ta scena, gdy Lonia i Ignacy rozmawiają w kawiarni nad przyszłością Ignacego i Mili nie dawała mi spokoju.
Oni uzgadniają imię dla córeczki, gdy wpada Mila żeby zabrać Lonię na tańce.
Oczywiście Mila jest zaskoczona widokiem Ignacego.
"- Hm... czy idziesz z nami potańczyć? - zwróciła się do Loni. - Czy też.... a może ja wam przeszkadzam? (...) Słuchajcie, ale wy jesteście razem, tak? (...) Tak, Milu, jesteśmy razem".

Potem Mila z Ignacym flirtuje, tańcuje, wreszcie razem z nim wraca pieszo do Poznania, bez oglądania się na Lonię. A przecież ze słów "jesteśmy razem" wynika jasno, że Lonia jest z Ignacym na tyle blisko, że wypada zaprosić ich oboje.
I wrażliwa Mila, która zawsze dba, żeby nikogo nie urazić, po prostu odbija Ignacego Loni...
Obserwuj wątek
    • ding_yun Re: Mila - Ignacy - Lonia 07.02.12, 21:55
      Myślę, że Lonia i Mila szybko sobie to wyjaśniły jako przyjaciółki jeszcze w drodze na dansing i Mila nie miała wątpliwości, że Ignacy tak naprawdę jest tu dla niej, a nie dla Loni.
    • the_dzidka Re: Mila - Ignacy - Lonia 08.02.12, 11:06
      Myślę, że Mila raczej chciała się upewnić, czy Lonia z Ignacym się znają i czy Ignacy przypadkowo nie dosiadł się do Loni z powodu ciasnoty kawiarnianej, a zatem czy Mila nie zagaduje przypadkowego, choć trochę znanego jej faceta :)
      • meduza7 Re: Mila - Ignacy - Lonia 12.02.12, 16:37
        Heh, to dosiadanie się do obcych osób... Pamiętam taką scenę z "Opium w rosole" i zdaje się jeszcze z jakiejś literatury PRLowskiej (Chmielewska?). Ale czy dzisiaj jeszcze coś takiego się praktykuje? Raczej nie, raczej szuka się innej kawiarni.
        • the_dzidka Re: Mila - Ignacy - Lonia 13.02.12, 09:17
          No, ale wtedy było mało kawiarni, a dużo chętnych.
          Ostatnio praktykowałam coś takiego dwa tygodnie temu na lotnisku w Gdańsku - remont, tłok, restauracja okupowana przez Niemców od kilku godzin czekających na naprawę samolotu, a ja musiałam coś zjeść. No to się dosiadłam do starszych panów z Kolonii :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka