Dodaj do ulubionych

Tworzymy obsadę Jeżycjady II

22.08.12, 19:17
Zgodnie z apelem Dzidki "Nie opłakuj, tylko reaktywuj!" biorę się za ponowne wznowienie działalności jednego z moich ulubionych wątków. Zasada jest prosta: wklejamy zdjęcia lub po prostu piszemy propozycję aktorów czy innych sławnych ludzi, którzy mogliby się wcielić w rolę bohaterów Jeżycjady.

Zacznę od najmłodszego (prawie) pokolenia Borejków:

Ignacy Grzegorz to Harry Brant, potwornie rozpuszczony i pretensjonalny syn modelki Stephanie Seymour.
www1.pictures.zimbio.com/mp/Q4GE88cQB2rl.jpg
www.styleite.com/wp-content/uploads/2012/06/brants.jpg (z równie upiornym braciszkiem, po prawej)
img.gawkerassets.com/img/17qhcdkaejqfsjpg/xlarge.jpg (tym razem po lewej)

Laura Pyziak to Phoebe Tonkin, australijska aktorka znana z serialów młodzieżowych The Secret Circle i The Vampire Diaries.
farm6.staticflickr.com/5166/5324069034_2337b607a7_z.jpg
bi.kotek.pl/kotek/f640x640/81/51/63d5ba47fa.jpg
24.media.tumblr.com/tumblr_m3b5cmKEOt1r10rrto1_500.jpg
Pyza to oczywiście nasza dobra i swojska Marta Żmuda-Trzebiatowska.
www.idols.pl/polskie-aktorki/slides/marta-zmuda-trzebiatowska-2.jpg
republika.pl/blog_lu_4233778/5941111/tr/marta_zmuda_trzebiatowska_2107514.jpg
bank.fabrykaobrazu.com/data/thumbnails/1285/TERAZALBONIGDY_080121_9641_MM.jpg
A Ania Górska to Honey Boo Boo, bohaterka programu TLC "Here Comes Honey Boo Boo" .
media.salon.com/2012/08/02-honey-boo-boo-e1344528735529-460x307.jpg (zdjęcie zrobione przed domem rodzinnym na Pobiedziskach)
celebbabylaundry.com/wp-content/uploads/2012/07/Honey-Boo-Boo-Back-On-TV.jpg
media.tumblr.com/tumblr_lz48ehv5Ge1qf0q5f.png (na imprezie u Ignacego Grzegorza).
Obserwuj wątek
    • dakota77 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 19:31
      O, Ignacy Grzegorz idealny:))
      • nikadaw1 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 19:37
        a Laura Pyziak to Megan Fox
        • bupu Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 19:55
          Megan Fox to same tworzywa sztuczne, no błagam.
          I proponuję Jodelle Ferland.
          www.imdb.com/media/rm969650688/nm0272706
          • black-apple Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:05
            Zbyt dobrze jej z oczu patrzy ;)
            • bupu Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:11
              black-apple napisała:

> Zbyt dobrze jej z oczu patrzy ;)

cullenboysanonymous.com/wp-content/uploads/2009/08/3169czq1.jpg
              Ależ to wykapana Laurka. Nawet stalowe oczka ma.
              • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:17
                ma ale one są stalowe z koloru. natomiast nie widze opcji zeby tak fajne oczka strzeliły sztyletami czy zmroziły widownię :)
                • bupu Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:30
                  dziennik-niecodziennik napisała:

> ma ale one są stalowe z koloru. natomiast nie widze opcji zeby tak fajne oczka
                  > strzeliły sztyletami czy zmroziły widownię :)

Ależ strzelają i zmrażają jak trzeba. Silent Hill polecam zobaczyć na przykład. Albo Przypadek 39, gdzie grała wrednego, pyskującego i morderczego bachora. Sztylety strzelały jak trza.
                  • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 11:19
                    nie no, nie bede jeszcze raz oglądac Silent Hill zeby sie przyjrzec dziewczynie :)
                    znajdz jakies zdjecie gdzie ma sztylety, poki co wygląda na przemiłą, fajna dziewczynę z sercem na dłoni :)
                    • daniellap Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.01.14, 15:05
                      Polska Jeżycjada - polscy aktorzy :)

Gabriela - Ewa Błaszczyk
                      Ida - Magdalena Walach
                      Nutria - Agata Buzek
                      Pulpecja - Sonia Bohosiewicz / Edyta Jungowska
                      Pyziak - Bartosz Opania
                      Bernard - Janusz Rewiński
                      Kłamczucha - Maja Ostaszewska
                      Robrojek - Michał Bajor
                      Baltona - Maciej Stuhr
                      Doktor Kowalik - Krzysztof Kowalewski
                      Mama Aurelii - Tamara Arciuch
                      Cesia - Anna Guzik
                      Julia, siostra Cesi - Anna Przybylska
                      Danusia - Dorota Segda
                      Hajduk - Zbigniew Zamachowski
                      Tata Żak - Marian Opania
                      Mama Żak - Anna Korcz
                      Mila - Anna Nehrebecka
                      Ignacy - Artur Barciś
                      Kreska - Katarzyna Glinka / Karolina Gruszka
                      Laura - Joanna Pacuła
                      Pyza - Katarzyna Bujakiewicz

• daniellap Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.01.14, 15:10
                        Przepraszam, zmieniam zdanie, jeśli można.
                        Na mamę Żakową zdecydowanie Annę Dymną, a nie Annę Korcz!
                      • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.01.14, 19:00
                        Pyziak - Więckiewicz. Zdecydowanie.
                        Jest świetnym aktorem, dużo w nim ciepła, zrobiłby Pyziaczka wg naszych tutaj oczekiwań, niby to CNUKa, a dającego się lubić :)
                        • ginny22 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.01.14, 19:32
                          No ale Pyziak powinien być przystojny ;)
                          • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 28.01.14, 05:47
                            No, a czy W. nie jest? :) Ubrać go w prochowiec Burberry, okulary Ray Bany, wsadzić w furę budzącą zgrozę swoim wypasem u Borejków, w łapę Kitchena i hajda na Jeżyce :)
            • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:12
              oj tak, za grzeczna jest. ta brzytewka z Secret Circle jest idealna, wredne toto takie że ojeżu :)
              a za dorosłą Laurę uparcie proponuję Olivię Wilde :)
              • black-apple Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:18
                Oglądałaś? Faye charakter ma pyziaczy, lubi się mścić i jest wredna dla swoich przemiłych i nudnych koleżanek :) Wykapana Laura. Stąd też moje zdanie, że na nastoletniego Tygryska nadawałaby się znakomicie, ma w małym paluszku obczajone, jak buntowniczo jeść kisiel. Natomiast Olivia Wilde jako dorosła Laura - TAK, TAK, po trzykroć TAK!
                • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 21:10
                  > Natomiast Olivia Wilde jako dorosła Laura - TAK, TAK, po trzykroć TAK!

Nigdy nie zrozumiem fenomenu tej aktorki. Dla mnie jest nie tylko niezbyt ladna, ale co gorsza - strasznie niemrawa i nieciekawa.
                • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 09:10
                  oglądałam. a wlasciwie - ekhm - mój mąż oglądał, a ja mu zaglądałam przez ramię :D :D :D
                  Faye to krótko mówiąc sucza. ale rewelacyjna sucza.
                  tylko nie wiem czy z kolei nie ZBYT wredna jak na Laurę :)
                  swoją drogą - widziałam jakis inny film z ta aktorka, grala calkiem inna postac, w sumie taka sympatyczna, a i tak tylko czekalam kiedy da popis wredoty :P jednak wzorce sie wdrukowują...
              • anutek115 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 22:11

> oj tak, za grzeczna jest. ta brzytewka z Secret Circle jest idealna, wredne tot
                > o takie że ojeżu :)
                > a za dorosłą Laurę uparcie proponuję Olivię Wilde :)

A skoro juz jesteśmy przy "Housie", to Pawełka nie umiem sobie po prostu już teraz inaczej wyobrazić :)
                rozrywka.dziennik.pl/telewizja/galeria/381817,1,jesse-spencer-spod-skrzydel-dr-house-a-do-nowego-serialu-galeria-zdjec.html
                • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 09:07
                  w sumie cięzkom sie nei zgodzic, tez taki budyń z soczkiem...
          • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:50
            > Megan Fox to same tworzywa sztuczne, no błagam.

Od charakteryzacji wiele zalezy. www.swiatowezycie.pl/gallery/0_1340106403.jpg
            • zmija_w_niebieskim Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.10.13, 21:08
              Rzeczywiście, Laura Pyziak jak żywa!
              A co z Laurą Fidelis? Bo to już inna bajka...
          • lauratygrysica Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 11.02.15, 20:45
            LAURA Samojłowicz

polki.pl/uroda_styl_gwiazd_galeria.html?galg_id=10010876&ph_center_03_page_no=3
    • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:24
      A moze byc 'cos z polskiego podworka'?
      Bo ja mam od dawna taki typ na Natalie - Karolina Gruszka, ale z 'Bozej Podszewki'.
      Potem zagrala w filmie (miedzy innymi) o tytule 'Paryski numer' czy 'paryski przekret' i stamtad Ja widze jako Ide.
      Na Mile - uwaga - typuje WBREW OCZYWISTOSCIOM - Grazyne Szapolowska
      Ignac - to ten aktor, co gral w Bozej Podszewce ojca Geniusi (nie pamietam nazwiska), myslalam tez o Stuhrze (starszym)
      Aniela, ta od czasow Brulionu - to Anna Dereszowska
      Robrojek - Wieckiewicz
      Pyziak - Doroszynski
      Na Gabe nie mam pomyslu, moze Przybylska ale musialaby sie przefarbowac.
      Bernard - no to jakos wychodzi mi Karolak

Jak zabawa, to zabawa. Ale te typy, szczegolnie Nutria - Gruszka, jakos od dawna 'laza mi po glowie'.
      • karolina.delila Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:41
        Oj, ja też wolę coś z polskiego podwórka:) Bo jakby doszło kiedyś ( w co watpię) do ekranizacji jezycjady, to przecież zagraliby w niej polscy aktorzy.
        Mila- od zawsze Anna Milewska, może ew. Krystyna Janda ( musiałaby się tylko wyzbyć swojej nerwowośći i histerycznej gry).
        Ignacy- Daniel Olbrychski
        Gabrysia- Ewa Gawryluk ( choc kiedyś tu załozyłam taki wątek, ale forumowiczki mnie skrzyczały, że ona nie pasuje) moze Małgorzata ostrowska- królikowska.
        Ida-zawsze w tej roli widziałam Annę Romantowską ale teraz już chyba ona jest za stara.
        Natalia- Aleksandra Justa-Zamachowska ( musiałby tylko na rudo się przefarbować)
        Patrycja- Magda Stamm ( gra w " Klanie" żonę Michała Zytę) ew. Anna Guzik
        Pyza- no oczywiscie, że Marta Żmuda Trzebiatowska:)
        Tygrysek- Anna Dereszowska
        Grześ- Artur Żmijewski
        Kreska-może Marysia Seweryn?
        • dakota77 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:44
          Olbrychski jako Ignacy? W zyciu, nie ten typ. Ignacy musi na pierwszy przynajmniej rzut oka wygladac poczciwie;-)
          • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:48
            Mowisz i masz - Olbrychski z 'Pestki'.
          • karolina.delila Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:49

ale ryży jest i ma loczki:)

dakota77 napisała:

> Olbrychski jako Ignacy? W zyciu, nie ten typ. Ignacy musi na pierwszy przynajmn
            > iej rzut oka wygladac poczciwie;-)
            >
          • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 14:19
            O, nie, Olbrychski ma energię w sobie, to musiałby być ktoś jak Michnikowski, twarz inteligentna i poczciwa.
            • lauratygrysica Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 11.02.15, 20:59
              Ignacy to Witold Dębicki
        • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 09:17
          > Mila- od zawsze Anna Milewska, może ew. Krystyna Janda ( musiałaby się tylko wy
          > zbyć swojej nerwowośći i histerycznej gry).

ewentualnie moze Alina Janowska? :)

> Ignacy- Daniel Olbrychski

a moze byc, on to kazdego potrafi zagrac :)

> Gabrysia- Ewa Gawryluk ( choc kiedyś tu załozyłam taki wątek, ale forumowiczki
          > mnie skrzyczały, że ona nie pasuje) moze Małgorzata ostrowska- królikowska.

Ostrowska-Królikowska jest - przepraszam, ale jednak - za gruba na Gabrysię. ostatecznie Gaba ma sylwetkę szczupła i nadal wysportowaną.

> Patrycja- Magda Stamm

Katarzyna Bujakiewicz? :)

> Grześ- Artur Żmijewski

mi sie widzi Paweł Królikowski jakos, tylko tez musialby troche schudnąć....
          • significado-significante Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 13:59

> > Grześ- Artur Żmijewski
            > mi sie widzi Paweł Królikowski jakos, tylko tez musialby troche schudnąć....

A dla mnie Grześ to Wojciech Malajkat lub Grzegorz Turnau
            https://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X&biw=1117&bih=744&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid=VWjcc8_xUN0XNM:&imgrefurl=http://www.antyradio.pl/Radio/Wywiady/Wojciech-Malajkat-u-Kasprola&docid=YCNdwMhYGonuMM&imgurl=http://www.antyradio.pl/var/ezflow_site/storage/images/wywiady/wojciech-malajkat-u-kasprola/133905-1-pol-PL/Wojciech-Malajkat-u-Kasprola_lightbox_full.jpg&w=299&h=299&ei=zBg2UJLgDsfOsgbir4CICw&zoom=1

https://www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X&biw=1117&bih=744&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid=Fmh7Rtlkjlg7EM:&imgrefurl=http://www.dontpaniconline.pl/events/6758/grzegorz-turnau-imieniny&docid=aPSyvzzcIC3HuM&imgurl=http://www.dontpaniconline.pl/media/events/medium/evnt-1329792864.gif&w=500&h=500&ei=8Ro2UIaoOYz1sgbeq4GICA&zoom=1
            • significado-significante Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 14:15
              Ups, wygląda na to że adres zdjęcia mi się nie kopiuje prawidłowo...albo coś zrobiłam nie tak.
              To może po prostu tak:

Turnau -
              www.dontpaniconline.pl/media/events/medium/evnt-1329792864.gif
              Malajkat -

www.google.pl/imgres?hl=pl&sa=X&biw=1117&bih=726&tbm=isch&prmd=imvnso&tbnid=VWjcc8_xUN0XNM:&imgrefurl=http://www.antyradio.pl/Radio/Wywiady/Wojciech-Malajkat-u-Kasprola&docid=YCNdwMhYGonuMM&imgurl=http://www.antyradio.pl/var/ezflow_site/storage/images/wywiady/wojciech-malajkat-u-kasprola/133905-1-pol-PL/Wojciech-Malajkat-u-Kasprola_lightbox_full.jpg&w=299&h=299&ei=sx42UIKkNof6sgaq9IGgDg&zoom=1&iact=hc&vpx=401&vpy=371&dur=545&hovh=225&hovw=225&tx=130&ty=155&sig=108519874297532127592&page=2&tbnh=163&tbnw=163&start=16&ndsp=16&ved=1t:429,r:1,s:16,i:142
        • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 14:38
          Robrojek - Michał Bajor
          Ignacy - Michnikowski
          Mila - popieram
          Gaba - Kinga Preis (niech tam, KP bardzo lubię, G. niezbyt, ale może by z niej zrobiła człowieka ;))
      • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 21:04
        > Ignac - to ten aktor, co gral w Bozej Podszewce ojca Geniusi (nie pamietam nazw
        > iska)

Janusz Michalowski. On juz gral Ignacego.
        • kosheen4 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 23:31
          jezusmarian, klątwa Kuppelweisera znowu uderza?!
        • lauratygrysica Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 11.02.15, 21:02
          Janusza Michałowskiego akurat nieodmiennie widzę jako Dmuchawca.
      • anutek115 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 22:22
        guineapigs napisała:

> Robrojek - Wieckiewicz

Zagrać, to on by zagrał, bo on by nawet szafę gdańską zagrał, ale czy ja wiem? On ma chyba za dużo takiej... prymitywnej brutalności w sobie, i dużo autoironii, takie mam wrażenie, nie wygląda mi na wąsatą firanę nic a nic...

> Pyziak - Doroszynski

A nie Dorociński? O, ten?
        kobieta.dlastudenta.pl/fotoalbum/647996,79117,1.html
        Poważnie pytam, bo może nie pomylilaś nazwiska, tylko ja się nie znam...

Bo jesli Dorociński - to tak, świetny Pyziak!

> Na Gabe nie mam pomyslu, moze Przybylska ale musialaby sie przefarbowac.

Chyba nie, Przybylska ma za dużo takiego... iskrzenia, bardziej Aniela z niej jest, albo i Ida (i tez by się musiała przefarbować :)).

> Bernard - no to jakos wychodzi mi Karolak

Tak! Że tez tego nie zauważyłam, uderzajace podobienstwo :D!

>
        > Jak zabawa, to zabawa. Ale te typy, szczegolnie Nutria - Gruszka, jakos od dawn
        > a 'laza mi po glowie'.

Gruszka jest urocza, ale czy nie byłaby z niej lepsza Kreska?

www.listal.com/viewimage/570130
        Chociaż, chyba Natalia tez niczego sobie :).
        • black-apple Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 00:35
          > Gruszka jest urocza, ale czy nie byłaby z niej lepsza Kreska?

Kreska jest tylko jedna, niezastąpiona:
          https://media.tumblr.com/tumblr_m583j9nVfO1qf1qhm.jpg

IMO oczywiście :)
          • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 00:59
            Eee, nie. Za ciemne oczy, za ostre rysy twarzy, za duzo energii, za malo rozmarzenia.
            • anutek115 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 15:03
              Zgadzam się ze Slotną, Kreska byla subtelna, rozmarzona, rysowana subtelną, nomen omen, kreską :). A tu - za dużo zdecydowania, i... nie wiem, jak to ująć... histerycznej otoczki. W sumie nie ma roli Winony, w której tej lekkiej histerii nie wyczuwam, nie, to nie jest dla mnie Kreska.
              • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 20:41
                Moim zdaniem Kreska nie moze byc pieknoscia. Tzn. moze byc piekna dziewczyna, wrecz nawet klasyczna, ale musi byc 'schowana' w jakis sposob. Ale mimo wszystko wolalabym ja jako kogos, kto ma a) zbyt przysadzista figure B) zbyt nieidealne rysy. nie wiem jak to ujac, ale Kreska - Ideal to nie Kreska, jej piekno to jej wnetrzne, zadziornosc, niezaleznosc. piekno fizyczne po prostu zacmioloby te postac. I nie wazne, czy to blond barbie czy brown barbie. Kreska musi miec jakas widoczna 'wade' - zaprzeczenie okladkowosci.
                I mialabym dwie wersje, ale oczywiscie albo namion nie pamietam albo przekrece: kate Winslet oraz Reese Whiterspoon oraz jeszecze last but not Least ta aktorka od 'Million dollars babe' czyli po polsku 'za wszelka cene'.
                Fakt... zeby ztrudnic ktorakolwiek z nich musielibysmy wytrzasnc tak z million dollars. Za dwa odcinki po 30 minut.
                • kaliope3 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 20:50
                  Hilary Swank
                  t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTZpHUxX9DzSickJe3KBL3IcId8ktqc06_AmRvnC5qSV7JHizgK
          • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 09:19
            TAK!
            ewentualnie Natalie Portman mi by pasowała :P
          • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 14:24
            Jakoś prędzej widziałabym jako Kreskę Marysię Peszek, może troszkę odchudzoną?
            • black-apple Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 14:29
              Maria Peszek to materiał na Stanisławę Trollę. Niska, "kuprowata" z pięknym, czarującym głosem.
              • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 14:39
                Ale za stara niestety! Trolla to nastolatka... Poza tym jak najbardziej.
      • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 09:13
        ale ja proponuję dopasowac jednak wiekowo tych aktorów. i gabarytowo.
        Robroj był niski, gdzie tu Więckiewicz?...
        do nastolatka Ignasia Maćka Stuhra, trzydziestoparolatka?...

Karolak by nawet pasował, tylko mimo wszystko mam wrażenie że Bernard - mimo tuszy - był przystojny...
    • black-apple Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nutria 22.08.12, 20:31
      Annie Erin Clark znana pod pseudonimem St. Vincent to dla mnie kandydatka na dobrą Natalię pod warunkiem zafarbowania włosów na rudo. Wrzucam parę zdjęć:
      www.donewaiting.com/wp-content/uploads/2009/10/stvincent.jpg
      blog-imgs-31.fc2.com/o/l/m/olmo/St+Vincent+oh+hai.jpg
      knoxroad.files.wordpress.com/2009/03/st_vincent_bb.jpg

Jak dla mnie posiada pewien rodzaj eteryczności i artystycznego nimbu (ale nie ekstrawagancji, tylko tej poetyczno-romantycznej wrażliwości), a plus za to, że wspomniana pani umie grać na gitarze i śpiewać, tędy sceny muzyczne w Nutrii i Nerwusie byłyby autentyczne :)
      • wani-l-ia Re: Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nu 22.08.12, 20:47
        Grzegorz Stryba - Grzegorz Turnau.
        • slotna Re: Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nu 22.08.12, 21:07
          No jasne, nie ma innej opcji. Czytaja o Grzegorzu nigdy nie mialam przed oczami innej twarzy niz Turnaua.
          • anutek115 Re: Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nu 22.08.12, 22:08
            slotna napisała:

> No jasne, nie ma innej opcji. Czytaja o Grzegorzu nigdy nie mialam przed oczami
            > innej twarzy niz Turnaua.
            >

Ależ oczywiscie, że jest! To znaczy, ja tej opcji nie znam, ale jak poznam, nie omieszkam sie podzielić. Turnau dla mnie po stokroć twarde żołnierskie NIE, on dla mnie jest raczej podrośnięty Ignacy Grzegorz, i, uścislę, charakter mam na myśli, nie poradzę, ale coś takiego bufonowato-niuniowatego mi z niego przebija...
          • bupu Re: Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nu 31.03.14, 19:55
            slotna napisała:

> No jasne, nie ma innej opcji. Czytaja o Grzegorzu nigdy nie mialam przed oczami
            > innej twarzy niz Turnaua.

A to ja sobie pozwolę zaproponować Janusza Krucińskiego. Kto oglądał "Les Miserables" w Romie, ten wie o kogo chodzi, w każdym razie broda jest, rozwiane loki w ilości dużej również, wejrzenie poety - jak najbardziej.
      • slotna Re: Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nu 22.08.12, 21:08
        Znow trzy razy tak! Black-apple, moim zdaniem wybierasz idealnie :)
      • buka_z_muminkow Re: Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nu 22.08.12, 21:08
        idealna!!!!!
      • zla.m Re: Przywracam mój post z odmętów archiwum re: Nu 23.08.12, 16:08
        black-apple napisała:

> Annie Erin Clark znana pod pseudonimem St. Vincent to dla mnie kandydatka na do
        > brą Natalię pod warunkiem zafarbowania włosów na rudo. Wrzucam parę zdjęć:
        > rel="nofollow">www.donewaiting.com/wp-content/uploads/2009/10/stvincent.jpg

Pierwszy typ, z którym się zgadzam bez zastrzeżeń ;)
    • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 20:48
      O, wszyscy mi pasuja, pierwszy raz w historii chyba. Ignacy Grzegorz zwlaszcza :)
    • kosheen4 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 22.08.12, 23:36
      odnalazłam swoją Milę idealną.

https://img.interia.pl/rozrywka/nimg/7/p/roz3660477.jpg
      • nessie-jp Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 01:13
        kosheen4 napisała:

> odnalazłam swoją Milę idealną.
        >

Faktycznie!
    • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 01:45
      Postanowilam sama cos wymyslic i wyszla mi taka Mila:

https://images1.wikia.nocookie.net/__cb20061104165361/muppet/images/d/de/Helenmirren.jpg
      • the_dzidka Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 10:51
        Od dziś Downton Abbey nie będzie już takie samo...
        • kkokos Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 19:24
          the_dzidka napisała:

> Od dziś Downton Abbey nie będzie już takie samo...
          >

zwłaszcza że to gospodyni doskonała z gosford park :P
          • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 20:05
            Ja tam Downton Abbey ogladalam poczatkowo z zachwytem na zasadzie "Gosford Park 20 lat wczesniej" ;)) Ale to jednak nie to...
    • emae Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 10:20
      Ktoś tu czytał mi w myślach! Ostatnio sama miałam ochotę reaktywować ten wątek, nawet szukałam go, ale znalazłam tylko zarchiwizowany.

Do rzeczy:
      Podoba mi się pomysł, żeby Anna Cieślak zagrała Kreskę:
      trialx.com/curetalk/wp-content/blogs.dir/7/files/2011/10/celebrities/Anna_Cieslak-5-small.jpg
      trialx.com/curetalk/wp-content/blogs.dir/7/files/2011/10/celebrities/Anna_Cieslak-6-small.jpg
      Ktoś kiedyś proponował Jolantę Fraszyńską do roli Natalii. Przekonałam się do tego, kiedy zobaczyłam ją w rudych włosach:
      i.iplsc.com/-/00010GVRT31T446K-C303.jpg (kiepskie zdjęcie)
      img.stopklatka.pl/wydarzenia/15000/15300/15350-12.jpg
      Więcej na razie nie przychodzi mi do głowy.
      Jak myślicie, kto mógłby zagrać Józinka? A Lelujków?
    • black-apple Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 10:26
      Frycek oczyma Pyzy (przez teleskop):
      https://www.gq.com/images/style/2011/06/alexander-skarsgard/alexander-skarsgard-1-300x217.jpg

Frycek oczyma moimi:
      https://oi48.tinypic.com/fuumv.jpg
      • the_dzidka Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 10:50
        Ostrzegaj, ja nie mogę płakać na delegacji! :D

Ale tak naprawdę dzień zrobiła mi Ania Górska i dom rodzinny w Pobiedziskach :D
      • the_dzidka A to mój Frycek 23.08.12, 11:00
        https://alloalex.files.wordpress.com/2010/01/flick.jpg
        • mankencja Re: A to mój Frycek 23.08.12, 13:36
          dzidko, znalazlas frycka idealnego!
          • anutek115 Re: A to mój Frycek 23.08.12, 15:06
            mankencja napisała:

> dzidko, znalazlas frycka idealnego!

Za dużo sex-appealu. Za dużo wdzięku :). Za duzo ciepla :). Ale poza tym, owszem ;D.
        • molly_bloom Re: A to mój Frycek 23.10.13, 22:37
          aaaa! kocham! :)
        • buka_z_muminkow Re: A to mój Frycek 09.11.13, 14:03
          o mamo!
          cóż za teleskopi wdzięk :D
      • zsemle Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 13.12.13, 11:38
        Idealnie! :D
    • emae Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 11:06
      No i przypomniało mi się :)
      Zawsze pasowała mi na Laurę, choć tak naprawdę nie uderza podobieństwem, raczej po prostu grała podobną postać:
      1.bp.blogspot.com/_S87_67cFRfQ/TT_QqUOSJQI/AAAAAAAAE-I/YX91TvRFuSo/s400/Ada%2BNicodemou4.jpg
      l.yimg.com/ea/im_siggnFm4vdpC8_yOrpNNbhKsfg---x240-q80/img/-/100915/ada_nicodemou_1690mrq-1690mrt.jpg
      www.celebritywallpapers.ws/Celebrities/Ada_Nicodemou/Ada-Nicodemou-004.jpg
      Z kolei Rose Byrne pasuje mi na Pyzę (nawet imię ma to samo):
      1.bp.blogspot.com/-DWGFt6JZzM8/Trr2MXzeEkI/AAAAAAAAB-Q/1Vd6dl4r0d8/s1600/Rose-Byrne.jpg
      www.quicklinks.net/content/rose-byrne/Rose-Byrne-295.jpg
      t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRZqlPce6TYITeRLCwfBpBxkW5nVSeQQWK0KbclwJe_6G3GQ_W8PaUwPu3x9Q
      Co ciekawe, gdyby udało się zaangażować obie te aktorki, mielibyśmy dwie siostry Pyziak całkiem podobne do siebie fizycznie (inaczej niż w książce). Byłyby wiarygodne jako siostry.
    • black-apple Pałysiątka 23.08.12, 11:48
      Józef Pałys to Cameron Monaghan, amerykański aktor znany z serialu Shameless.
      img.poptower.com/pic-39384/cameron-monaghan.jpg?d=600
      0.tqn.com/d/movies/1/0/j/0/X/prom-photo-cameron-monaghan.jpg
      cdn02.cdn.justjaredjr.com/wp-content/uploads/pictures/2011/03/cameron-corey/cameron-monaghan-limitless-corey-04.jpg
      s3.sidereel.com/cms/posts/136531/large/Cameron-Monaghan-550x366.jpg
      Łucja Pałys to Dakota Blue Richards, brytyjska aktorka (Złoty kompas, Skins).
      www.hairstyles24.com/wp-content/uploads/2009/02/dakota-blue-richards-teen-hairstyle.jpg
      www.theage.com.au/ffximage/2007/12/07/dakota_wideweb__470x343,0.jpg
      allin1dot.com/wp-content/uploads/2011/04/Dakota_Blue_Richards.jpg
      i283.photobucket.com/albums/kk290/phoinex/32.jpg
      Kazimierz Pałys to... hmm, to pozostawiam wam do odgadnięcia :)
      tinyurl.com/cm9sx4u
      • kaliope3 Re: Pałysiątka 23.08.12, 13:03
        :DDDD Józinek i Łusia świetni!
    • 7czerwiec2011 Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 13:39
      Jakiś czas temu założyłam specjalny folder, w którym gromadzę zdjęcia osób przypominających postacie z Jeżycjady. Niektóre z nich to moi znajomi lub ich znajomi, lub zupełnie przypadkowi ludzie; oczywiście tych nie umieszczę. Pozostałe jednak są osobami publicznymi, więc nadają się do tego wątku.

Oto, co zgromadziłam, może akurat komuś się spodoba:
      Młoda Aniela: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/5b58a1950b2fd2fb.html
      Bebe: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/476f72df09f6307b.html
      Mali bracia Lisieccy: www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/2f02f041e0473e17.html
      Ciotka Lila: zapodaj.net/51d21e39a71d6.jpg.html
      Cyryl: zapodaj.net/afef00e038688.jpg.html
      Dambo: zapodaj.net/853a9c545c62e.jpg.html
      Dziadek z 6K: Od pierwszej lektury nie mogę wyrzucić z wyobraźni Wałęsy :p
      Eugeniusz Jedwabiński: zapodaj.net/1b2240faf23dd.jpg.html
      Ewa Jedwabińska: zapodaj.net/9e54d31a6d587.jpg.html
      Grzegorz: Turnau rzecz jasna
      Ida: zapodaj.net/37c604ae28a68.jpg.html
      Ignacy: dawno temu pojawił się na tym forum jakiś profesor... lepszego trudno szukać: zapodaj.net/1ba71a7d02d4b.jpg.html
      Klaudiusz: zapodaj.net/60496fcb8a493.jpg.html
      Konrad: zapodaj.net/9ea8899e6aaed.jpg.html
      Mama Żakowa: starsza Anna Dymna
      Marek (bez wąsów): nie wiem czemu, ale minister Sikorski
      Mila: babcia Złotopolska
      Monika Pałys: zapodaj.net/a9e765e4fbe00.jpg.html
      Pan Jankowiak: Jan Kochanowski (poeta renesansowy)
      Pan Paszkiet: zapodaj.net/94f626d40987f.jpg.html
      Pani Basia: zapodaj.net/eb5fb1c9cc31b.jpg.html
      Pani Szczepańska: zapodaj.net/a8861ab0acc59.jpg.html
      Paweł Nowacki: zapodaj.net/2cd7150c64d39.jpg.html dla mnie prosto z ilustracji
      Paweł Żeromski: zapodaj.net/0af178a43ad64.jpg.html
      Pieróg: Oleksy
      Patrycja: zapodaj.net/f7f3fede414a9.jpg.html
      Młody Pyziak: zapodaj.net/c31ae079bcd73.jpg.html
      Robrojek (dorosły i z wąsem): zapodaj.net/0d9c53e4d23bd.jpg.html ; młody - ten rudy dziennikarz, który kiedyś prowadził Teleexpress
      Żaczek: zapodaj.net/b26b90a55ef23.jpg.html
      • kosheen4 Zaczek! 23.08.12, 14:01
        https://filmpolski.pl/z4/02o/2202_1.jpg

Jest deuter, jest!
        • the_dzidka Re: Zaczek! 24.08.12, 09:32
          Doskonały!
      • black-apple Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 14:11
        Aniela i Ida doskonałe! Czy wiesz może, co to są za aktorki? Mam słabą pamięć i właściwie zerową wiedzę o polskich aktorkach i aktorach.
        • nioszka Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 14:23
          Młoda Aniela to Renata Dancewicz (też młoda ;P)
        • dziennik-niecodziennik Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 14:42
          no prosze Cie :->
          Aniela - Renata Dancewicz
          Ida - Agnieszka Wielgosz. rewelacyjna Ida by z niej byla :)

mi na Natalię pasuje MAłgorzata Wałach. ona tez dla mnie taka jakas eteryczna, no i szczuplak jak sie patrzy...
          • dziennik-niecodziennik Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 14:43
            ojeżu, Magdalena nie Małgorzata, przepraszam...
            tylko jej papiloty trzeba nakręcic :)
            • 7czerwiec2011 Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 15:18
              Walach jako Natalia :)
              zapodaj.net/2dc98688a2880.jpg.html
              • nioszka Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 15:40
                Katia Paliwoda jako Natalia :)
                filmpolski.pl/fp/index.php/318306
              • ioanna80 Re: Moja (niekompletna) obsada 01.11.13, 09:29
                W punkt! :)
      • dziennik-niecodziennik Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 14:45
        a moze Natalia Lesz jako Laura? :->
        i Małaszyński jako Pyziak? na koszykarza by pasował...
      • kkokos Re: Moja (niekompletna) obsada 23.08.12, 19:32
        > Żaczek: rel="nofollow">zapodaj.net/b26b90a55ef23.jpg.html

omójboże, niesamowite są te różnice pokoleniowe na forum :) :)

ja wciąż pamiętam stelmaszczyka jako niezłe ciacho 20 lat temu i takiego mam w oczach na dźwięk nazwiska, a tu proszę, ktoś na niego patrzy jak ja na żaczka przy pierwszej lekturze 30 lat temu :)) ech...
      • wikah9 Re: Moja (niekompletna) obsada 01.09.12, 15:19
        nie zgodzę się co do Bebe bo ta aktorka jest brzyyydka a Bebe jest śliczna, i ma inne włoski, a Pawełek Nowacki, chyba sobie żarty robisz hahahaha! Dobry grał go w filmie, a totototot to może być męska wersja idy tylko. Błe
    • emusia Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 15:55
      Na forum ktoś kiedyś wrzucił to zdjęcie

s48.radikal.ru/i119/0904/c5/a1a627f3d1d0.jpg
      jako podobiznę Gaby.

Przyznam szczerze od tamtej pory nie umiem sobie wyobrazić Gaby inaczej.
      Autorka tamtego postu niech się przyzna bo chwała za to cudo należy się jej :)

A i jeszcze dla całkowicie nie-piłkarskich forumowiczek: na zdjęciu jest Fernando Torres, piłkarz z Hiszpani.
      • dziennik-niecodziennik Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 16:23
        noż Gaba jak malowanie... :D i wysportowane toto na pewno :D
      • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 18:21
        I D E A L N A G A B A!!!! :)
      • kkokos Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 19:29
        > Przyznam szczerze od tamtej pory nie umiem sobie wyobrazić Gaby inaczej.

i nic na to nie poradzę.
        • kaliope3 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 19:33
          Ale,eee, trochę za bardzo pociągająca ta Gaba, na litość boską
        • monikate Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 19:40
          Ja też, ja też, ja też!!
          Poza tym Black Apple znalazła idealną obsadę!
          • croyance Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 20:24
            Pyza podczas porodu:
            2.bp.blogspot.com/-UGquglxswIM/T28Rp3xx83I/AAAAAAAAOZE/zF24uUjBDUA/s400/nine-months.jpg
      • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 20:11
        Wspaniala.
        • nioszka Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 21:27
          Pani B. Lisiecka x lat po Idzie Sierpniowej...
          www.bravo.pl/foty/barbara-kwarc/idm,128888/ids,142881/idu,190821/t,usr/
          • kaliope3 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 23.08.12, 22:17
            Słynna pani Basia. Pozowała kiedyś na rysunku we Wrocławiu.
          • the_dzidka Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 17:15
            Pani Lisiecka dla mnie ma twarz... borze, jak ona się nazywała, chwila...

Mam! Irena Kownas! W "Daleko od szosy", jako żona pana Dajminogę, któa pozbawiła Leszka dziewictwa :)

(oczywiście teraz przez następne trzy dni będę nucić: "Daj mi nogę, daj mi nogę, daj mi nogę...")
      • retro-story Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 00:14
        Mój ci on! Znaczy ona. Znaczy Torres. I mój też był Eric Chivian, noblista, jako Ignacy (7czerwiec dała). Black apple, twoje Pałysiątka i Natalia są idealne!

Żeby znaleźć Kozia, wystarczy wpisać w gugla "emo kid" i wychodzi Bitnerów na pęczki, choćby takich:
        https://images2.wikia.nocookie.net/__cb20120223085016/harrypotterfanon/images/b/b3/Black-emo-boy-hair-3.jpg
        https://4.bp.blogspot.com/_KZ5qdgu3avM/Se2Cf9UpFUI/AAAAAAAABNY/-SdSXybPJ84/s400/emo%20boy%20hairstyle.jpg
        https://images4.fanpop.com/image/photos/19200000/Max-the-emo-kid-19260302-243-300.jpg
        (tu z Orelką)
        https://static.tvtropes.org/pmwiki/pub/images/how-to-be-emo.jpg
        • karolina.delila Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 15:54
          Mnie jeszcze do roli Gaby pasowałaby sp Gabriela Kownacka. te same " ciepłe, brązowe oczy". A do Mili- Halina Rowicka.
          • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 19:10
            Ale Pani Kownacka na nieszczescie nie zyje, wiec pod uwage nie mozemy jej brac. Chyba, ze na zasadzie: gdyby zyla, to moglaby zagrac.
            Natomiast jak juz jestesmy przy tym 'starszym' pokoleniu (przepraszam, glupio moze, ale przy propozycjach typu Gruszka czy Trzebiatowska - to obiektywnie roczniki blizsze G. Kownackiej to juz 'starsze pokolenie'), to co bys powiedziala na Marie Pakulnis w roli Gaby? A Adrianna Biedrzynska moglaby byc super Aniela.
            Ktos tez kiedys dawno wskazal na Ewe Blaszczyk jako Gabe - i mnie sie ten typ bardzo podoba, a tak ogolnie to wg. mnie Gaba jest trudna do obsadzenia, bo to musi byc aktorka, ktora kojarzy sie i zdrowo i sportowo - po prostu gejzer humoru i optymizmu, i jako matka-niezgula, oplakujaca rozwod przez dekade i dluzej.
            • karolina.delila Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 19:29
              guineapigs napisała:

> Ale Pani Kownacka na nieszczescie nie zyje, wiec pod uwage nie mozemy jej brac.
              > Chyba, ze na zasadzie: gdyby zyla, to moglaby zagrac.
              > Natomiast jak juz jestesmy przy tym 'starszym' pokoleniu (przepraszam, glupio m
              > oze, ale przy propozycjach typu Gruszka czy Trzebiatowska - to obiektywnie rocz
              > niki blizsze G. Kownackiej to juz 'starsze pokolenie'), to co bys powiedziala n
              > a Marie Pakulnis w roli Gaby? A Adrianna Biedrzynska moglaby byc super Aniela.
              > Ktos tez kiedys dawno wskazal na Ewe Blaszczyk jako Gabe - i mnie sie ten typ b
              > ardzo podoba, a tak ogolnie to wg. mnie Gaba jest trudna do obsadzenia, bo to m
              > usi byc aktorka, ktora kojarzy sie i zdrowo i sportowo - po prostu gejzer humor
              > u i optymizmu, i jako matka-niezgula, oplakujaca rozwod przez dekade i dluzej.

Oj Pakulnis jako Gaba- nie. Pakulnis jest niewysoka i ma bardzojasnoniebieskie wręcz zimne oczy i zimne spojrzenie. Prędzej pasowałaby na Milę. Ewa Błaszczyk- mogłaby być, tylko musieliby jej brązowe szkła kontaktowe załozyc:)
            • anutek115 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 20:09
              guineapigs napisała:

> Natomiast jak juz jestesmy przy tym 'starszym' pokoleniu (przepraszam, glupio m
              > oze, ale przy propozycjach typu Gruszka czy Trzebiatowska - to obiektywnie rocz
              > niki blizsze G. Kownackiej to juz 'starsze pokolenie')

No, nie, aż tak to nie, Żmuda Trzebiatowska jest mlodsza od Laury! A Karolina Gruszka ma 32 lata!

, to co bys powiedziala n
              > a Marie Pakulnis w roli Gaby?

Raczej Mili. Byłaby idealną Milą!

A Adrianna Biedrzynska moglaby byc super Aniela.

Tak!!! Oczyma duszy ją widzę w tym kapeluszu i tortami w kuchni Borejków, czytajacą fragment sztuki Amburki na ekranie laptopa :).

> Ktos tez kiedys dawno wskazal na Ewe Blaszczyk jako Gabe - i mnie sie ten typ b
              > ardzo podoba, a tak ogolnie to wg. mnie Gaba jest trudna do obsadzenia, bo to m
              > usi byc aktorka, ktora kojarzy sie i zdrowo i sportowo - po prostu gejzer humor
              > u i optymizmu, i jako matka-niezgula, oplakujaca rozwod przez dekade i dluzej.
              • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 20:23
                Kiedys napisalam i sie nie wypre ani nie wypieram: Mile bym zagrala G. Szapolowska. Ma taka niby-mysia urode, ale widac klasyczne rysy: zazwyczaj jest oschla i ironiczna w swych rolach, raczej poukladana niz emocjonalna. I pamietajmy: Mila wygrala konkurs na najladniejsza czy tez najsympatyczniejsza studentke - czyli musiala byc ladna, a Szapolowska jest ladna.
                Pani Milewskiej tu nie widze, bo za oczywista. Nie lubie takich prostych rownan.
                • anutek115 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 20:32
                  guineapigs napisała:

Mile bym zagrala G. Szapolow
                  > ska. Ma taka niby-mysia urode, ale widac klasyczne rysy: zazwyczaj jest oschla
                  > i ironiczna w swych rolach, raczej poukladana niz emocjonalna. I pamietajmy: Mi
                  > la wygrala konkurs na najladniejsza czy tez najsympatyczniejsza studentke - czy
                  > li musiala byc ladna, a Szapolowska jest ladna.

Wszystko to prawda.

> Pani Milewskiej tu nie widze, bo za oczywista. Nie lubie takich prostych rownan
                  > .
                  Dla mnie nie jest oczywista, bo jest za sympatyczna. Elegancka, z amnierami damy, a przy tym rzeczywiscie ciepła i miła. Szapolowska też nie jest oczywista, ale pasuje dużo lepiej, zgadzam sie z tobą.
                  • anutek115 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 20:33
                    anutek115 napisała:

> Dla mnie nie jest oczywista, bo jest za sympatyczna. Elegancka, z amnierami dam
                    > y,
                    >
                    Bosszzzz, z amnierami!!! Z manierami. Z manierami.
                    • nessie-jp Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 25.08.12, 01:48
                      > Bosszzzz, z amnierami!!! Z manierami. Z manierami.

No co chcesz, bardzo pięknie, amnieri, jakże romantycznie, tajemniczo, żardinieri, Salieri, z włoska, z francuska! A nie jakieś tam maniery, phi.
                  • kopiec_esmeralda Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 24.08.12, 20:45
                    Nehrebecka. Ma w sobie dużo ciepła, ale potrafi zagrać zołzowatą oschłą babcię.
    • piotr7777 ależ I. Kownas grała p. Lisiecką 24.08.12, 18:44
      ...w ESD.
      Czyli wynika z tego, że w tym jednym wypadku p. Sokołowska trafiła.

• guineapigs mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 19:24
      Kochane, ja jestem wielka fanka urody Moniki Bellucci, ta kobieta to dla mnie absolutne piekno.
      Czy znalazybyscie jakas rolke dla Niej?

Niestety, malo filmow z nia widzialam i nie wiem, jakie jest jej tzw. emploi.
      Ale jakos tak widze ja troche jako Fele - bo w kalamburce Fela objawila sie jako niemal najlepszy kociak Poznania, elegancka, piekna, seksowna.
      Pozniejsza (jesli chodzi o akcje, a nie kolejnosc tomow) Fela to typowa matka-polka, kucharujaca i strojaca corke jak lalke. Jakby Monice zrobic koczka na karku i odziac w cos w rodzaju giezla czy fartucha, to moglaby zagrac takie smutne wspomnienie wybitnej urody zniszczone zyciem w PRL-u.

• black-apple Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 19:35
        Ja chciałam zgłosić jej kandydaturę na Mamę Żakową :) Aczkolwiek Twój opis Jakby Monice zrobic koczka na karku i odziac w cos w rodzaju giezla czy fartucha, to moglaby zagrac takie smutne
        wspomnienie wybitnej urody zniszczone zyciem w PRL-u.
        mnie ujął i pomysł w całej rozciągłości popieram. Ale kogo obsadzimy w roli Joanny? Mila Kunis? ;)
        • dziennik-niecodziennik Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 19:53
          Mama Zakowa jest gruba wiec nie pasuje tu Moni :)

Mila Kunis to by mi za Dankę pasowała tylko trzeba by jej tę bystrosc w oczach wygasic. nie wiem czy sie da :)
          • anutek115 Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 20:03

> Mila Kunis to by mi za Dankę pasowała tylko trzeba by jej tę bystrosc w oczach
            > wygasic. nie wiem czy sie da :)

Prawda? Odnoszę to samo wrażenie, dziewczyna ma błysk w oku, dlatego i przy Joannie się waham. Joanna była momentami taka solennie powazna, i to przy dziwnych okazjach, jak np. kapelusz Gaby i kolory ziemi. Coś mi się tak widzi, że Mila Kuni przedefilowałaby przez cały Poznan w tym kapeluszu, a nazajutrz mialaby milion nasladowczyń...
          • the_dzidka Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 20:14
            > Mila Kunis to by mi za Dankę pasowała tylko trzeba by jej tę bystrosc w oczach
            > wygasic. nie wiem czy sie da :)

No właśnie w życiu nie! Mila Kunis całą sobą jest inteligentnym zaproszeniem do łóżka! Gdzie tam Dance do niej... Gdzie u Danki mrawość i sex-appeal?
          • guineapigs Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 20:15
            No to juz kwestia ze tak powiem albo gustu, albo wzorcow.
            Monica nosi zdaje sie rozmiar 42, ma biust i biodra - i to juz ja wg. kanonow wspolczesnych plasuje jako 'gruba'.

A zaraz, zaraz!!! Anna Seniuk jako mama Zakowa! Co Towarzystwo na to?

• anutek115 Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 20:26
              guineapigs napisała:

> No to juz kwestia ze tak powiem albo gustu, albo wzorcow.
              > Monica nosi zdaje sie rozmiar 42, ma biust i biodra - i to juz ja wg. kanonow w
              > spolczesnych plasuje jako 'gruba'.

Ale, dziewczyny, czy mama Żakowa była okreslona jako gruba? Pytam, bo nie pamiętam. Jesli bowiem była okreslana wyłącznie jak "o pełnych kształtach", to ja tam w niej mamę Żakową widzę.

I Julie też, ale dwadzieścia lat temu ;D.

>
              > A zaraz, zaraz!!! Anna Seniuk jako mama Zakowa! Co Towarzystwo na to?
              >
              Albo Fela. Mimo wyraźnego braku konskiej szczęki :). Bardzo lubię Felę, Anna Seniuk w tej roli to bylaby pełnia szczęścia. Ach, jak ona by pieknie Ignaca ustawiala "Ty nie mow do mnie po łacinie, bo ja i tak rozumiem!" <rozmarzam się :)>.
              • retro-story Re: mala prosba o rolke dla kogos... 25.08.12, 01:19
                Nieeeee, Mama Żakowa to Anna Dymna. Za to podejrzewam, że Cesia wygląda teraz jak Anna Seniuk. Zresztą młoda Seniuk akurat też by na Ceśkę pasowała - przy kości, pycho czerwone, całość aż błyszczy!
                Patrzcie - tu Seniuk zachęca do zupy pomidorowej (jak przedszkolak idący na bal karnawałowy)
                encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQxZOIVGBYyxTIlBTDJX-IHVe8KCOuF8Y5Nrvdwn8-emPUVJmCcOg
                https://encrypted-tbn0.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQxZOIVGBYyxTIlBTDJX-IHVe8KCOuF8Y5Nrvdwn8-emPUVJmCcOg

A tu idzie na pierwszą randkę z brodaczem:
                i.wp.pl/a/f/film/033/60/22/0282260.jpg
                https://i.wp.pl/a/f/film/033/60/22/0282260.jpg

A tu pikantne marzenia o płomiennym brodaczu:
                encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQ68i_nckRhdek3VhSLTIhnMM5NGiJH3vwxOYCRYjcNJJtha3IAEQ
                https://encrypted-tbn1.google.com/images?q=tbn:ANd9GcQ68i_nckRhdek3VhSLTIhnMM5NGiJH3vwxOYCRYjcNJJtha3IAEQ
                • black-apple Re: mala prosba o rolke dla kogos... 26.08.12, 11:42
                  Świetna! Tylko kto nam zagra Julkę? Pola Negri? ;)
              • mankencja Re: mala prosba o rolke dla kogos... 25.08.12, 08:43
                > Ale, dziewczyny, czy mama Żakowa była okreslona jako gruba? Pytam, bo nie pamię
                > tam. Jesli bowiem była okreslana wyłącznie jak "o pełnych kształtach", to ja ta
                > m w niej mamę Żakową widzę.

w noelce chyba wprost. w 6k była tylko "połowę szersza od julii", co można interpretowac roznie
            • kaliope3 Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 21:28
              Ale, na litość, Monika B. to szczupła kobieta jest ( choć o pełnych kształtach). Młoda Julia mogłaby być, chociaż charakterem trochę nie do końca;)
          • saaarsdej Re: mala prosba o rolke dla kogos... 01.11.13, 11:21
            Mnie by Mila Kunis pasowała na Anielkę: nos lekko zadzierzysty ma, bezbronne spojrzenie sarenki, które o ile dobrze pamiętam, Pawełek zaobserwował, też jej się zdarza, jest na tyle dobrą aktorką, że i Franciszkę Wyrobek by zagrała i Hamleta. No i ma tyle wdzięku, że wszystkie kłamstwa by jej się wybaczyło.
        • anutek115 Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 19:55
          black-apple napisała:

> Ja chciałam zgłosić jej kandydaturę na Mamę Żakową :)

Ja też :).

Aczkolwiek Twój opis J
          > akby Monice zrobic koczka na karku i odziac w cos w rodzaju giezla czy fartucha
          > , to moglaby zagrac takie smutne
          > wspomnienie wybitnej urody zniszczone zyciem w PRL-u.
          mnie ujął i pomysł w
          > całej rozciągłości popieram.

Tylko co z tą zniszczoną urodą ;D?

Ale kogo obsadzimy w roli Joanny? Mila Kunis? ;)

Czemu nie? Trochę życia by Joannie, opisywanej zawsze z nutą sarkazmu, by dodala, i błysku w oku :)).
          • black-apple Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 20:08
            > Tylko co z tą zniszczoną urodą ;D?
            Cóż, to będzie Hollywoodzki film z Hollywoodzką "brzydotą" ;) Poza tym od czego jest charakteryzacja i makijaż?

A jak już jesteśmy w temacie...
            Trzy oblicza Moniki Pałys, czy raczej trzy reakcje na Ignacego Seniora:
            https://25.media.tumblr.com/tumblr_m99hv1ja0B1qmiov0o1_500.gif
            https://24.media.tumblr.com/tumblr_m99hv1ja0B1qmiov0o2_500.gif
            https://24.media.tumblr.com/tumblr_m8wzy6GtOa1qiynjqo1_500.gif
            • retro-story Re: mala prosba o rolke dla kogos... 25.08.12, 01:24
              O tak! Black-apple, ty to masz oko! Chociaż pierwsza reakcja chyba na makijaż Idy.
      • dziennik-niecodziennik Re: mala prosba o rolke dla kogos... 24.08.12, 19:52
        Julia. wyłącznie Julia :)
    • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 25.08.12, 15:21
      nocoty.pl/title,Karolina-Gruszka-urodzila-coreczke,wid,14864781,wiadomosc.html
      absolutna Natalia, no po prostu moje wyobrazenie w 99%, bo w 100% to moglaby miec bardziej rude wlosy.
      • p.aulinka Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 01.09.12, 16:17
        A mi by taka dojrzała Ida pasowała :
        www.imdb.com/media/rm1854715392/nm1109153
        • ginestra OT - @ P.aulinka (sygnaturka) 16.11.12, 14:36
          Co do napisu w Twojej sygnaturce, to możesz już sobie darować to szukanie.

Książkę odkupiłam sobie w księgarni wysyłkowej identyczny egzemplarz za 40 złotych wiele miesięcy temu, po tym jak napisałaś na forum, że nie otworzysz mejla prywatnego ode mnie z podanym tytułem książki z powodu, cytuję: "bo nie".

Przykre tak pożyczyć od kogoś książkę, długo nie oddawać, potem pisać ileś razy w prywatnej korespondencji, że się odda, odeśle pocztą, a potem rżnąć głupa na forum, że się zapomniało jaki to tytuł i nawet nie chcieć otworzyć prywatnego mejla, w którym jest on podany.

Do wszystkich:

Przepraszam za Off-topic, ale napisałam to, bo nie mam innego kontaktu z P.aulinką i nie mam jak powiadomić jej, żeby przestała już "wciąż szukać" książki, o czym bije po oczach w sygnaturce, bo sprawa dawno nieaktualna.

Na tym z mojej strony EOT.
    • 7czerwiec2011 Dmuchawiec 13.09.12, 15:38
      Co prawda nie ma szans, żeby zagrał, gdyby powstała ekranizacja, ale dla mnie podobny do pierwowzoru z ilustracji :)
      zapodaj.net/b98cb4f8a3a72.png.html
      • 7czerwiec2011 Re: Dmuchawiec 13.09.12, 15:43
        do porównania ;)
        zapodaj.net/3001558fc4933.jpg.html
    • bardzozielonykot Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 14.09.12, 11:29
      Już to kiedyś zapodawałam, dla mnie idealną Bebe byłaby Leslie Bibb z "Miss Nobody". Kolor oczu można skorygować soczewkami.

1.fwcdn.pl/ph/01/61/470161/251195.1.jpg
      1.fwcdn.pl/ph/01/61/470161/251191.1.jpg
      1.fwcdn.pl/ph/01/61/470161/251202.1.jpg
    • retro-story Aurelia 14.09.12, 17:37
      Nie wiem, czy gdzieś już kiedyś nie padła ta propozycja, ale uważam, że Audrey Tautou byłaby idealna. Cieme oczy, delikatne rysy, szerokie usta, lekko odstające uszy.

i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01963/tautou1_1963999b.jpg
      https://i.telegraph.co.uk/multimedia/archive/01963/tautou1_1963999b.jpg

data.whicdn.com/images/28532106/audrey-tautou-as-a-young-coco-chanel-336675-475-601_large.jpg
      https://data.whicdn.com/images/28532106/audrey-tautou-as-a-young-coco-chanel-336675-475-601_large.jpg

Dla porównania:
      www.film.gildia.pl/_n_/literatura/tworcy/malgorzata_musierowicz/dziecko-piatku/okladka-200.jpg
      https://www.film.gildia.pl/_n_/literatura/tworcy/malgorzata_musierowicz/dziecko-piatku/okladka-200.jpg
      • black-apple Re: Aurelia 14.09.12, 19:46
        Jestem na tak a nawet bardzo!

Jeśli mamy Aurelię, to pora na Konrada. W mojej wersji gra go młody amerykański aktor Ezra Miller:
        https://data.whicdn.com/images/19793352/kinopoisk.ru-Ezra-Miller-1752169_thumb.jpg

media.screened.com/uploads/0/3924/519431-tumblr_l4y9a6gya01qcw9z4o1_400_large_large.jpg
        4.bp.blogspot.com/-Tf2X3ImLkbs/T7Jv_LnhLgI/AAAAAAAAAs4/9OxIihwqWB0/s1600/EZRA_MILLER_1.jpg
        nationalpostarts.files.wordpress.com/2012/02/ezra.jpg?w=620
        www.wmagazine.com/w/blogs/thedailyw/blog-ezra-miller-interview-01.jpg
        P.S. Różnica wieku byłaby ogromna, ale czego nie zdziała magia ekranu ;)
      • buka_z_muminkow Re: Aurelia 15.09.12, 18:34
        o tak :)
    • buka_z_muminkow Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 15.09.12, 18:12
      Krótkie, jasne włosy, wysoka wysportowana sylwetka - to Gaba. Przez ten opis od bardzo dawna Gaba kojarzy mi się z Otylią Jędrzejczak.

republika.pl/blog_bu_3973841/5272762/tr/otylia_jedrzejczakfot_1404476.jpg
      i trochę starsza
      cdn10.thumbs.common.smcloud.net/common/4/9/s/492958yOfJ.jpg/r-600,0-n-492958yOfJ_otylia_jedrzejczak_sport_chata_otylia_zamieszka_z_facetem.jpg
      Niestety, nie znalazłam Jędrzejczak w koszuli w kratę, choć bardzo się starałam ;-D Ale to chyba daje radę:
      6.s.dziennik.pl/pliki/3842000/3842468-otylia-jedrzejczak.jpg
      ;-)
    • xeria Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 26.09.12, 22:43
      moje wyobrażenia - choć niekoniecznie kandydaci do ekranizacji, ale wszyscy krajowi, na wszelki wypadek;)

https://foto3.m.onet.pl/_m/c98da1ef9c868cd05fdd0b69964a4aa7,10,19,0.jpg

https://foto0.m.onet.pl/_m/4d61902988d01a9c59b454fc762a78c0,10,19,0.jpg

https://foto2.m.onet.pl/_m/fd9724bdfd96859c7da19efd8cf9ca8e,10,19,0.jpg
      • buka_z_muminkow Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 26.09.12, 23:04
        Bujakiewicz jest co prawda kształtna babką, ale moim zdaniem - mimo wszystko za szczupła na Pulpę. Pulpa z tym swoim kupowaniem coraz większych rozmiarów kojarzy mi się z dużo większą panią.

Bujakiewicz w nowej odsłonie: e2.pudelek.pl/p2151/4ce064b80003f5c34ebdd9fe
        kojarzy mi się trochę z Różą, tylko takątrochę starszą. No i trochę za niska i niestety nie ruda.
        • xeria Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 26.09.12, 23:14
          Bujakiewicz jako Róża to chyba nie bardzo - zbyt energiczna;) Kolor włosów to żaden problem - od czego są farby. Miałam na myśli Pulpę w czasach "Pulpecji" - wtedy chyba jeszcze nie była aż tak otyła?
          • buka_z_muminkow Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.09.12, 17:23
            w sumie gdyby jej zakręcić włosy - mogłoby być ciekawie :-) Tym bardziej, że w falowanych wygląda tak:
            slimak.onet.pl/_m/TVN/magdam/tapety/bujakiewicz_800.jpg
            Jestem świeżo po Sprężynie, wiec myślałam o starszej Pulpie i pewnie dlatego mi nie pasowała. Ale jako młodsza - dobry pomysł. Tym bardziej, że na ilustracjach z Pulpecji czy z NiN wcale nie jest gruba, ma tylko okrągłą twarz (ale mimo to jest opisywana jako różowy wieloryb :/)
          • buka_z_muminkow Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.09.12, 17:24
            A odnośnie Róży - chodziło mi o wizualne podobieństwo. Ta grzywka mi się skojarzyła ;-)
      • black-apple Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.09.12, 03:17
        Wow, gratuluję rozmachu :) Wszystko ładnie i cacy, tylko A. Buzek jako Natalka - świętokradztwo! ;) Za to aprobuję Dygant jako Anielę.
        • xeria Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.09.12, 20:00
          black-apple napisała:

> (...) Wszystko ładnie i cacy, tylko A. Buzek jako Natalka
          > - świętokradztwo! ;) (...)

Oj tam, oj tam;) Szczupła, wiotka, uroda nieoczywista, ząbki tylko się nałoży odpowiednie;) Buzek lubi wyzwania aktorskie;) Pokochałam ją po "Rewersie":)
      • anutek115 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.09.12, 22:31
        xeria napisała:

Dmuchawiec, że buzi dać :)!

Maciej Stuhr ma moim zdaniem za dużo wdzięku. Ale, z drugiej strony, w moich oczach wszyscy mają ;D...
        • sowca Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 27.09.12, 22:46
          Wow, kilka naprawdę dobrych propozycji, np. Frycz jako Pyziak albo Milewska jako Mila. Buzek mogłaby być niezłą Natalią, gdyby tak ją porządnie na rudo ufarbować.
          A ciocia Wiesia - po prostu jak żywa!
      • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 30.10.13, 16:26
        moje uwagi:
        Robrojek - nie widze nikogo innego tylko Więckiewicza
        Mila - moim zdaniem tylko Szapolowska
        Natalia - na pewno nie Buzek

A propos Natalii, mojej ulubionej Borejki - moze Ramona Ray zrobiona na rudo?

Ida - na pewno nie Minge (ja to wogóle Minge w niczym nie widzę, jak juz po celebrytach lecimy, to moze Magda Gessler w roli Patrycji Flobrowej?)

Pyza - ja tu Dąbrowskiej nie widzę, ale problem do ogarniecia po zdjęciach próbnych
        Fryderyk - nie Stuhr, a taki aktor co grał Niemca w Czasie Honoru, wybitny typ nordycki, nazwiska nie pomnę, młody, jest gdzies na pudelku itp. Stuhra tu nie widzę, kompletnie jego - że tak powiem - portfolio nie odpowiada mojemu wyobrażeniu Frycka. Juz szybciej Adamczyk, ale Go obsadziłaś w innej roli. Maciej Stuhr to w Jezycjadzie moze mógłby zagrać Maćka Ogorzałkę, ewentualnie - jakby Więciewicz odmówił - to Robrojka.
        Reszta - zgoda, z tym że 'młody Pyziak' to Dorociński, Pyziak CKNUK - moze byc Frycz

mam jeszcze taką propozycje Ignaca - Wojciech Pokora. Oczywiście juz dziś za późno, bo W. Pokora za stary, ale kiedyś? Kazać mu uciąć tę ową ekspresje komediową (za bardzo jak na Ignaca) a skupić się na nieporadnosci - i byłoby że tak powiem git.

A kto na Gizelę? Ja tu widzę K. Łaniewską jako Gizelę 'optymistyczną', ale jakbysmy lecieli w 'Gizelę ciężką i tragiczną' to jakoś Szaflarska (mimo wszystko) bądź Janowska (mimo tzw. emplua). Dobra Gizelą mogłaby byc tez S. Łozińska (taką wyposrodkowaną), ale juz została zatrudniona i ja to że tak powiem 'zaakceptowałam', wiec nie chcę mieszać.
        • bupu Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 30.10.13, 17:50
          guineapigs napisała:

> moje uwagi:
          > Robrojek - nie widze nikogo innego tylko Więckiewicza

Więckiewicz jest ciut za wysoki, ale poza tym pasuje.

> Mila - moim zdaniem tylko Szapolowska

Szapołowska, niezależnie od wieku, posiada seksapil. Po prostu wychodzi on z niej na wszystkie strony i już. Nie wyobrażam sobie Milicji z wychodzącym skądkolwiek seksapilem. Na sarkastyczną tyrankę Kostuchnę, z przenikliwym spojrzeniem, bardziej mi pasuje Ewa Wiśniewska.
          • guineapigs Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 30.10.13, 20:09
            Szapołowska pasuje, bo Mila wygrała jakis konkurs typu Miss Studentów, a dziewczyna wygrywajaca taki konkurs MUSI mieć tzw. 'cos w sobie', na drewniana kukłe nikt nie zagłosuje, choćby nie wiem, jak piękną. A poza tym Szapolowska to bardzo doswiadczona aktorka i z pewnościa potrafiłaby zagrac kostuchę-milicje, zreszta w Wielkim Szu zagrała, co prawda na goło, ale własnie taką rolę. W Jezycjadzie 'poleciałaby' tym samym, tyle że ubrana w coś szarego. Do tego charakteryzacja 'na szaro' plus ten aktorski pazurek - i mamy Milę.
            A propos, moze Mila 'była taka' bo nie mogła pogodzic sie z tym, że kiedys taka piękna, uwielbiana - a skonczyła jako normalna, 'zwykła' babcia z torbami na zakupy? No nie wiem, ale to juz Szapołowskiej problem jeśli sie zgodzi zagrac.
            A co do Idy - mam kogos, ale musimy sie wszystkie zrzucić i to nieźle, bo niestety to z zagranicy - Kate Blanchette. TO JEST IDA BOREJKO/PAŁYS. Ja daję 1 tys zł, więcej nie mogę, naprawdę.
            A niby Anna Milewska to taka sucha kostucha? Toz to, zwykle, miła i przeurocza 'pani starsza', nic współnego z Milicją.
            • bupu Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 01.11.13, 15:26
              guineapigs napisała:

> Szapołowska pasuje, bo Mila wygrała jakis konkurs typu Miss Studentów, a dziewc
              > zyna wygrywajaca taki konkurs MUSI mieć tzw. 'cos w sobie', na drewniana kukłe
              > nikt nie zagłosuje, choćby nie wiem, jak piękną.

No to przecież Ewa Wiśniewska była w młodości piękną kobietą (zresztą jak na moje wciąż jest).
              www.gala.pl/upload/galleries/34/ewa-wisniewska-lata-70-34831_l.jpg
              No nie miałaby wszystkich obecnych na juwenaliach u swych stóp?
              Ale zawsze emanowało z niej coś twardego i władczego, co do despotki Milicji pasuje idealnie. Ponadto jest niewysoka, właśnie jak Mila. A Grażyna Szapołowska ma 170 cm wzrostu, ciut przydużo jak na ptaszynę Milicję.

A poza tym Szapolowska to bard
              > zo doswiadczona aktorka i z pewnościa potrafiłaby zagrac kostuchę-milicje, zres
              > zta w Wielkim Szu zagrała, co prawda na goło, ale własnie taką rolę. W Jezycjad
              > zie 'poleciałaby' tym samym, tyle że ubrana w coś szarego. Do tego charakteryza
              > cja 'na szaro' plus ten aktorski pazurek - i mamy Milę

Nie wątpię, że Grażyna Szapołowska potrafi zagrać wszystko i jeszcze trochę, ale seksapilu sobie nie schowa. Będzie wyłaził. I psuł.
              • little_thistle Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 02.11.13, 02:05
                *nieśmiało wychyla się zza krzaczka, żeby przedstawić swoją kandydatkę, uprzejmie dyga i prosi o kawałeczek powitalnego jelitka*

A moja Milicja ma twarz (i ten uśmiech!)... odpowiednio postarzonej (poza "Kalamburką", rzecz jasna) Magdaleny Cieleckiej, też bardzo ładnej, ale w taki odpowiedni i w sam raz do tej roli trochę chłodno-ironiczno-wyniosły sposób.

Myślę, że dałaby radę i jako mrożąca spojrzeniem Kostuchna, i jako ta dawniejsza Mila
                • little_thistle Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 02.11.13, 02:10
                  Aaaa, sandałki z potarganym koczkiem, ten zjedzony przecinek sprawił, że znów mam ochotę schować się za krzaczkiem. Tak to jest, jak się pisze debiutanckie posty po nocach.
                • slotna Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 02.11.13, 13:18
                  Nos mial byc jak guziczek, a Cielecka ma nochal wyrazisty. Nasci jelitko, czestuj sie :) upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/5/5d/Jelito.jpg
                  • idrin Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 02.11.13, 14:09
                    slotna napisała:

> Nos mial byc jak guziczek, a Cielecka ma nochal wyrazisty.

No właśnie... to ja mam taką nietypową prośbę. Jak właściwie powinna wyglądać kobieta "z nosem jak guziczek"? Nurtuje mnie to od wczesnej młodości, albowiem niezależnie od tego, jak bardzo się staram, od lat uporczywie wraca do mnie wizja Mili ze świńskim ryjkiem w miejscu nosa :)

- idrin, lurkująca
                    • saaarsdej Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 03.11.13, 22:15
                      Dla mnie to będzie nos nieduży, niedługi, trochę zadarty i z kulką na czubku. I w sumie też jestem ciekawa, jak to widzą inni.
              • latarka86 Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 10.12.13, 06:22
                A może Beata Tyszkiewicz pasowałaby na Milę? Pasuje na młodą Milę - studencką miss, ale też na despotyczną kostuchę Milę.
    • chanpower Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 09.10.12, 12:23
      Wiem, że to ilustracja, ale nie mogłam się powstrzymać. Bardzo mi się kojarzy z mlodą Natalią bądź Idą.
      3.bp.blogspot.com/_X7QgIel1rck/TAbCcc2RrWI/AAAAAAAAA_E/eSlBskKdc3k/s1600/gabrielpachecoOQO02.jpg
      Przy okazji; Annie Clark rewelacyjnym wyborem! Torres jako Gabriela też :)
    • emae Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 09.10.12, 12:31
      A ja ostatnio widziałam po raz kolejny Harry'ego Pottera w TV, Hagrid to istny Bernard :)
      www.filmweb.pl/person/Robbie.Coltrane#picture-10
      Robbie Coltrane
    • fryggia Re: Tworzymy obsadę Jeżycjady II 09.10.12, 13:36
      Głos za mało tubalny, ale młodszy Bernard jak żywy, czyli Johnny Blue Eyes:
      www.youtube.com/watch?v=NC7I1sMqh1E
    • biljana Pan Gruszka 09.10.12, 18:07
      Zgłaszam nieśmiało kandydaturę "mojego" pana Gruszki. Tylko Krzysztof Kiersznowski:) Gruszka wypisz, wymaluj!
      www.google.pl/imgres?imgurl=http://filmpolski.pl/z1/20o/5920_1.jpg&imgrefurl=http://filmpolski.pl/fp/index.php/115920&h=374&w=292&sz=14&tbnid=lF82WG-ik8NfZM:&tbnh=97&tbnw=76&zoom=1&usg=__2C81MwqgEx5F1NCfOyK3vJQorr0=&docid=StTaKwH-P2yvbM&sa=X&ei=lEt0UNinKZGPswaJ5oGgBQ&ved=0CCwQ9QEwAQ&dur=983

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka