Dodaj do ulubionych

WOŚP a Borejki

23.01.14, 03:53
Uaktywniłam się nad ranem po ciężkiej pracy i lekko prowokująco wrzucam - czy rodzina Borejków da parę złotych na WOŚP Owsiaka? Czy odsądzi go i jego dzieło od czci i wiary? [katolickiej] I wpłaci 10PLN na Caritas? A może rzuci cytatem z antyku, że pecunia olet lub non olet? Albo zaduma się głęboko? :) Taka mała drobnostka.
Obserwuj wątek
    • zla.m Re: WOŚP a Borejki 23.01.14, 07:32
      Wygłosi parę tyrad na temat tego, że pieniądze to nie wszystko i trzeba samemu coś zrobić... i z poczuciem dobrze spełnionego obowiązku nie zrobi nic. No może (może!) Laura przedadamowa ewentualnie by została wolontariuszką, ale to i tak "na złość matce" ;-)
    • kopiec_esmeralda Re: WOŚP a Borejki 23.01.14, 07:50
      Z wysokości swego jeżyckiego Olimpu (he, he, oksymoron, bo J. to dość szemrana dzielnica) nie zauważą tak przyziemnych niepoetyckich spraw, jak pieniądze, godnych motłochu z bloków i innej subkultury, a nie pokiejdańskich stoików-antyków i oddadzą się lekturze Mickiewicza z poczuciem własnej szlachetnej wyższości. Co najwyżej skrytykują Owsiaka za sposób wysławiania się (Łusia ku uciesze i brawku reszty) lub odzienia (Ignac jeden lub drugi, w bonżurce). I tyle to ich obchodzi. Bo co ma ich obchodzić, kiedy sami dożywotnio korzystają na krzywą buzię ze znajomości z Kowalikiem, którym nota bene gardzą - bo sprawił sobie auto, jak lodówka (czy jakoś w podobie było).
    • truscaveczka Re: WOŚP a Borejki 23.01.14, 08:32
      Swoją drogą, co z tym Caritasem w opozycji do WOŚP? Ja wspieram tych i tych i nie widzę rozdźwięku.
      • ciotka_scholastyka Re: WOŚP a Borejki 23.01.14, 09:02
        Taki sztuczny flejm, coś w stylu "a u was Murzynów biją", tylko że odwrotnie. Że niby Caritas ciężko działa przez cały rok i bez rozgłosu, a nie medialnie przez jeden dzień. O tyle bez sensu, że WOŚP przecież też działa przez cały rok.
        Co do mnie, nie widzę problemu, dajemy i na WOŚP, i kupujemy wigilijne świeczki z Caritasu.
      • dakota77 Re: WOŚP a Borejki 23.01.14, 14:01
        Przeciwnicy WOSP wciaz wyciagaja Owsiakowi jego Robta co chceta i Przystanek Woodstock. I juz nie chca zauwazac calej doboty, ktora wykonuje.
    • kkokos Re: WOŚP a Borejki 24.01.14, 20:37
      owsiak ma kitchen aida. to go po wsze czasy dyskwalifikuje. amen.

www.tvn24.pl/ciekawostki-michalki,5/tak-mieszka-owsiak-pokazuje-swoj-115-metrowy-luksusowy-apartament,391039.html
    • akniwlam Re: WOŚP a Borejki 26.01.14, 18:46
      Nie mam pojęcia, jakie zdanie na temat Orkiestry mają obecni Borejkowie, ale jeszcze parę lat temu powiedziałabym, że na pewno, na 100, na nawet 1000% wrzucą parę złotych do puszki (w miarę możliwości finansowych poszczególnych członków rodziny). Do ewentualnych wolontariuszy mógłby pasować Józin (wciągnięty w akcję przez kolegów z podwórka, na przykład Dziubę - nawet troglodyci mogą kryć w sobie nieznane głębie), może młodzi Żeromscy, może Walenty z siostrzyczką (Oracabessowie). Jakoś mimo wszystko nie wyobrażam sobie, żeby Borejkowie pomstowali na Owsiaka i doszukiwali się w Orkiestrze zła wcielonego.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka