Dodaj do ulubionych

zdjęcie Mili w IS

06.10.16, 16:53
Mila pokazuje Idzie swoje zdjęcie z czasów, gdy miała 15 lat:

"Nieduża fotografia amatorska ukazywała przeraźliwie chudą dziewczynę o cienkich jasnych warkoczykach sięgających ramion i cienkich długich nogach wystających spod pogniecionej spódnicy. Dziewczyna kuliła ramiona w sposób zdradzający wielką nieśmiałość; uśmiechała się bojaźliwie, a jej okrągłe małe oczy wyrażały przestrach i smutek. Nieszczęsna ta istota stała niezgrabnie pod murkiem, podczas gdy na dalszym planie widać było roześmiane, zagadane lub biegające beztrosko koleżanki."

No i jak to się ma do Melanii Kalemby znanej nam z Kalamburki? Jaka nieśmiałość? Jaki przestrach? Melania Kalemba zawsze wiedziała jak się zachować, była pewna siebie, bez cienia strachu. A Gizela nie pozwoliłaby na chodzenie w pogniecionej spódnicy.
Obserwuj wątek
    • gat45 Re: zdjęcie Mili w IS 06.10.16, 17:31
      I te cienkie warkoczyki, które potem zmieniają się cudownie w gruby warkocz !
      Takich zwierząt w przyrodzie nie ma.
      • nigolla Re: zdjęcie Mili w IS 07.10.16, 07:36
        "Cienkie warkoczyki" to mogło być też uczesanie składające się nie z dwóch, ale z kilku warkoczyków. Moja babcia (rocznik 42) ma właśnie zdjęcie w takim uczesaniu. Nie jest to oczywiście wersja z lat dziewięćdziesiątych, gdzie cała głowa była w warkoczykach, ale koło 6 ma. Wtedy mogły by być cienkie u Mili :D
        • gat45 Re: zdjęcie Mili w IS 07.10.16, 09:43
          Nigdy nie widziałam warkoczyków wielokrotnych :) ani na zdjęciach z epoki, ani w filmach itp. Pojawiły się dopiero w epoce hippisowskiej, ale zawsze w komplecie z odpowiednim strojem dziecka-kwiatu.
          A może to Twoja prababcia miała wyjątkową fantazję i tak uczesała córeczkę ? Czy to jednak była kiedyś moda, tylko ja przegapiłam ? Ile latek ma szanowna babcia na tej fotografii ?

PS Przypomniałam sobie, że długie włosy zaplatało się w mnóstwo małych warkoczyków na noc i na mokro ; po wstaniu z łóżka rozplatało się toto i wychodziły takie śmieszne, drobne fale. Ale to było stadium przygotowawcze do zupełnie innej fryzury :)
          • nigolla Re: zdjęcie Mili w IS 07.10.16, 12:19
            Trochę z przymrużeniem oka to napisałam generalnie. A babcia miała wtedy 8-10 lat.
    • ciotka_scholastyka Re: zdjęcie Mili w IS 07.10.16, 10:49
      Bo to jest tak naprawdę zdjęcie Loni :-P tylko Mila ściemnia, żeby podtrzymać córkę na duchu.
      • 3piota Re: zdjęcie Mili w IS 07.10.16, 17:36
        Lonia dopiero na studiach zaistniała. To mogło być zdjęcie Moniki i w dodatku w czasie tej anemii zanim ją ciotki na wieś zabrały.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka