mulinka 12.06.05, 03:20 pamietacie? wciaz chodzi mi po glowie ta ksiazeczka chcialabym ja poczytac paru osobom Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maedel Re: "Polyanna" 12.06.05, 10:11 Były dwie części "Polyanny" - mam obie (dostałam jako dziecko na Mikołajki). Czytałam w szczenięcych latach 2-3 razy. Odpowiedz Link
grazyna10 Re: "Polyanna" 12.06.05, 13:13 A ja zupelnie niedawno komus polecalam Polyanne jako sposob na zycie. Zawsze znajdowac pozytywne aspekty tego co sie dzieje. Chetenie bym to jeszcze raz przeczytala. Odpowiedz Link
mulinka Re: "Polyanna" 12.06.05, 14:19 - sposob na zycie wlasnie dlatego ksiazka mi sie przypomniala chcialabym dac ja w prezencie pewnej...pani pod piecdziesiatke Odpowiedz Link
asia.sthm Re: "Polyanna" 12.06.05, 14:25 Slabo pamietam, to jest o dziewczynce z sierocinca ? Myli mi sie z jeszcze inna ksiazka "Zaczarowana Ksiezniczka" Ktora mi przypomni? )) Odpowiedz Link
st0krotka Re: "Polyanna" 13.06.05, 11:40 ja pamietam Mala Ksiezniczke - ostatnio kupilam sobie na dvd, tez fajne! a jeszcze byla Ania z Zielonego Wzgorza, bardzo lubilam i Polyanne, i Anie. Odpowiedz Link
alltid_ung Re: "Polyanna" 12.06.05, 14:45 Pamietam ! ! !....bardzo lubilam ta ksiazke.....a niedawno w Tv ja i moja corka ogladalysmy film .... Odpowiedz Link
virginia1 Re: "Polyanna" 12.06.05, 15:25 Jest to tak cudowna ksiązka,że napewno można ją podarować pani w każdym wieku.Wiem co mówie.Sama czytam ją co pewien czas. Odpowiedz Link
virginia1 Re: "Polyanna" 12.06.05, 15:27 Czy pamiętacie "Emilkę ze Srebrnego Nowiu"?????? też cuuuuuudddooowna Odpowiedz Link
abere8 Re: "Polyanna" 13.06.05, 00:11 Pollyanna i Gra w Zadowolenie Pare miesiecy temu przeczytalam ja pierwszy raz od czasow dziecinstwa, tym razem w oryginale. Nie podobala mi sie tak, jak cala seria Ani z Zielonego Wzgorza, ktora niedawno czytalam tez po raz kolejny i tez w oryginale (w sumie polskie ksiazki nie sa mi zbytnio dostepne...). Ale Gre w Zadowolenie stosuje w zyciu odruchowo. Zawsze probuje znalezc cos pozytywnego z kazdej sytuacji, bo co mam sobie nerwy psuc martwieniem sie Odpowiedz Link
gosia_t Re: "Polyanna" 13.06.05, 00:17 Pollyann to jedna z moich ulubionych ksiazek. Chcialabym miec tyle optymizmu co ona. Odpowiedz Link
jan.kran Re: "Polyanna" 14.06.05, 01:41 Polyanna jest przedstawicielką tzw. pozytywnego myślenia...Ja też))) I bardzo lubię książi dla dzieci ! Kran. Odpowiedz Link
gherarddottir Re: "Polyanna" 14.06.05, 03:38 Kranie pozdrawiam (jak zywkle nie spie w nocy) a Ty pewnie w pracy? Odpowiedz Link