libusze 07.06.05, 10:10 Jestem tu nowa, więc przede wszystkim - cześć i czołem! Czy ktoś jeszcze tak bardzo czeka na nowe i dobre informacje o Romie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mafilka Re: Roma Kowalik 07.06.05, 14:14 No właśnie... Nie wiem, czy dobrze pamiętam, ale informacje o Romie kończą się na jej zamążpójściu? Odpowiedz Link
epoche Re: Roma Kowalik 07.06.05, 14:21 a nie na zaręczynach? ale rzeczywiście, przydało by sie coś o tej postaci, bo ciekawa i charakterystyczna. Odpowiedz Link
mafilka Re: Roma Kowalik 07.06.05, 15:40 To były zaręczyny z opcją zamążpójścia za jakiegoś lekarza ze szpitala dra Kowalika zdaje się. Odpowiedz Link
m_magmali Re: Roma Kowalik 07.06.05, 15:51 No właśnie, a one się przecież z Pulpą przyjaźniły...więc mogłyby się pogodzic. Ale jakoś ochapia mi się niewyraźnie - czy Roma nie miała wyjechać gdzieś z tym swoim mężem? Odpowiedz Link
julus_d Re: Roma Kowalik 07.06.05, 15:56 Nie tlyko chciała, ale i nawet wyjechała do Austrii Odpowiedz Link
monikate Re: Roma Kowalik 07.06.05, 17:18 Faktycznie, mogłaby pani MM napisać więcej o Romie. Taka fajna dziewczyna ta Romcia była! Żeby nie było tak, jak w niektórych serialach: kiedy twórcy nie mają pomysłu jak w cd. daną postać zagospodarować, to albo każą jej umrzeć, albo wyjechać gdzieś daleko. Odpowiedz Link
wiatr_na_szczycie Mi to jeszcze Cesi zal. 06.07.05, 08:24 Strasznie ja lubie. A tymczasem w nastepnych tomach znika- jeszcze w Klamczusze sie trzyma, a pozniej juz matka dzieciom i finito. Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Mi to jeszcze Cesi zal. 06.07.05, 08:27 Fakt. Ukapciowana na amen juz w "Brulionie...", a taka ambitna dziewczyna była. Ale w "Żabie" ma byc o Żakach, więc może... Odpowiedz Link
emi1777 Re: Mi to jeszcze Cesi zal. 06.07.05, 08:50 Skąd wiesz, że w Żabie ma być Żakach? A coś jeszcze wiesz? Zeznawaj nam tu natychmiast! Odpowiedz Link
jamniczysko Re: Mi to jeszcze Cesi zal. 06.07.05, 09:11 Kurczę, kiedy własnie nie pamiętam, skąd wiem! Na pewno m.in. z forum "Wyborczej", he he he, ale tym ogólnym książkowym. Jesienią ub. roku sama Autorka zapowiadała na którymś ze spotkań autorskich, że wróci do rodziny Żaków w następnej powieści. Na szczęście, do października niedaleko ;-) Odpowiedz Link