Dodaj do ulubionych

Pytanie techniczne

05.12.05, 19:43
W sprawie zamawiania książki przez net. Nigdy tak niczego jeszcze nie
kupowałam, więc przyjmijcie moją zupełną zieloność w tej kwestii ;) Chodzi mi
mianowicie o opłatę. Kiedy? Czy jest jakies potwierdzenie przyjęcia
zamówienia? A wpłata na konto czy przy odbiorze u listonosza? Z góry dzięki za
pomoc :)
Obserwuj wątek
    • anulka_85 Re: Pytanie techniczne 05.12.05, 20:09
      Ja zmówiłam niedawno książkę w Akapit press. Najpierw wysłałam maila z
      zapytaniem, czy jest jakaś opłata za przesyłkę i natychmaist przyszła odpowiedź
      ( a nawet trzy odpowiedzi:) ), że koszty wysyłki pokrywa wydawnictwo. Ucieszona
      tą wiadomością zamówiłam książkę i spodziewałam się, że przyjdzie od nich mail z
      numerem konta, na które mam wpłacić pieniądze, ale nic takiego się nie
      zdarzyło... Napisałam sięc kolejnego maila z zapytaniem, jak, gdzie i kiedy mam
      im za zamówienie zapłacić. Odpisali, że wraz z książką przyjdzie numer konta, na
      które mam przelać pieniądze. Ogólnie sytuacja wydała mi się troszkę dziwna...
      Ale widocznie wydawnictwo ma bardzo duże zaufanie do swoich klientów :)
      Pozdrawiam
      • aasiek Re: Pytanie techniczne 05.12.05, 21:20
        Dziękuję :)
        Rzeczywiście, trochę dziwne, najpierw dostaję książkę do ręki, a później płacę?
        Wszystko jedno. I tak zapłacę ze śpiewem na ustach :)
      • anulka_85 Re: Pytanie techniczne 05.12.05, 21:22
        Hm, przypadkiem weszłam na stronę Akapitu i co widzę? Wszystkie informacje, o
        które dopytywałam się w swoich mailach, a o których napisałam wyżej, są wypisane
        na stronie wołowymi literami :) Miłe zaskoczenie :) Dam głowę, ze kilka dni temu
        jeszcze tego nie było :)
        • aasiek Re: Pytanie techniczne 05.12.05, 21:27
          Jakiś czas temu sprawdzałam i nic wołami nie było napisane :) Może po wydaniu
          "Żaby" mieli dużo takich pytań? I dla świętego spokoju umieścili informację?
          • blanqq Re: Pytanie techniczne 05.12.05, 23:30
            Ja sprawdziłam, i faktycznie- jest:) Dziwna strategia, ciekawe, czy już się
            nacieli;) Swoją drogą tanie tam są książki MM, chyba dokupie sobie brakujące...
            (Większośc 18zł!)
    • tilijka Re: Pytanie techniczne 06.12.05, 17:41
      Bardzo polecam zamawianie książek w Akapit Press.

Kupiłam w ten sposób Jezyk Trolli i Żabę. Ksiązka przychodzi błyskawicznie
      (zaraz po wejściu na rynek), do niej dołączona jest faktura z 14-dniowym
      terminem płatności.
      I do tego tanio, 25 zł i żadnych kosztów przesyłki.
      • biealka Re: Pytanie techniczne 07.12.05, 09:59
        Często kupuję w Akapit Press, stosują takie metody płatności od lat, więc chyba sie nie "nacięli", skoro nadal maja zaufanie do czytelników. Co za świat, że nas to dziwi! Tak powinno być w zasadzie w każdym wydawnictwie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka