myself-m 24.06.06, 22:07 ... uczestniczyliście w jakichś obrzędach? Skakanie przez ogniska, szukanie kwiatu paproci albo puszczanie wianków? Albo chociaż czytaliście Nutrię i Nerwusa?;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
the_dzidka Re: Wczoraj była noc świętojańska 24.06.06, 22:26 > ... uczestniczyliście w jakichś obrzędach? Tak, piłam piwo w pubie na Starym Rynku :D Odpowiedz Link
myself-m Re: Wczoraj była noc świętojańska 24.06.06, 22:31 To masz straszne szczęście, bo jak twierdzi wikipedia: "osoby biorące czynny udział w sobótkowych uroczystościach przez cały rok będą żyły w szczęściu i dostatku." ;) Pozdrawiam ;] Odpowiedz Link
asiunia311 Re: Wczoraj była noc świętojańska 25.06.06, 09:18 A kiełbasa z grilla z colą przy transmisji meczu się liczy??? Dodam, że przez grill nie skakałam;-))) Odpowiedz Link
myself-m Re: Wczoraj była noc świętojańska 25.06.06, 17:08 asiunia311 napisała: > A kiełbasa z grilla z colą przy transmisji meczu się liczy??? Pewnie. Liczą się intencje ;) Odpowiedz Link
tennesee do the_dzidki 25.06.06, 20:21 tośmy się musiały na tym Rynku mijać- ja pojechałam wieczorową porą nad Maltę, gdzie nieststy był koncert techno i w związku z tym mnóstwo młodszej i starszej młodzieży, a wracałam sobie akurat przez Stary Rynek :) Odpowiedz Link
aallicja Re: Wczoraj była noc świętojańska 25.06.06, 12:12 lubię sobie NiN przypomnieć :) Odpowiedz Link
paleiko Re: Wczoraj była noc świętojańska 25.06.06, 15:33 A u nas słynny poznański :) Teatr Biuro Podróży wystawił "Świniopolis" w Parku Miejskim. Przedstawienie zaczęło się o 22, więc było nastrojowo :) Przyszła mi ochota na Maltę... zobaczymy, może się uda. A NiN czytałam obowiązkowo - akurat jest taka pogoda, jak i w powieści i chciałoby się wsiąść do pociągu nie byle jakiego, bo do Poznania :) i jechać... ale muszę czekać i siedzieć kamieniem w domu :(. Odpowiedz Link
myself-m Re: Wczoraj była noc świętojańska 25.06.06, 17:17 paleiko napisała: > A NiN czytałam obowiązkowo - akurat jest taka pogoda, jak i w powieści i > chciałoby się wsiąść do pociągu nie byle jakiego, bo do Poznania :) i jechać... No właśnie, dla mnie teraz najprzyjemniejsze jest czytanie Jeżycjady "okazjonalnie" tj. w związku z jakąś rzeczywistą okazją ;) Ale ostatnio NiN powtarzałam w poprzednią świętojańską noc, niestety deszczową. A na Malcie już byłaś kiedyś? Masz jakieś wspomnieniowe wrażenia czy na razie jedynie wrażenia spodziewane? ;) Odpowiedz Link
paleiko Re: Wczoraj była noc świętojańska 25.06.06, 19:46 Nie, na razie Maltę znam tylko z opowieści, ewentualnie TV. W tym roku też się nie załapię, jak widzę :( (czekam na papiery z OKE, które mają być 11.07, a Malta, z tego co wiem, będzie na samym początku lipca). Może komusz Was się uda? (A papiery składam... no, zgadnijcie, gdzie :P) Odpowiedz Link