Dodaj do ulubionych

Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ?

04.05.07, 12:11
j.w. ^
Obserwuj wątek
    • uccello Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 04.05.07, 14:14
      dawaj Waćpanna pytanko:)
      • klaudziol111 Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 06.05.07, 12:36
        może ty pierwsza jakoś teraz nic mi do głowy nie przychodzi ;)
        • klaudziol111 Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 06.05.07, 12:38
          albo może jednak ja pierwsza ;)

to takie proste chyba na początek - FAJKA POKOJU
          • uccello Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 06.05.07, 14:18
            fajką pokoju była w domu Borejków herbata.
            No ale moze pójdźmy dalej w tematy okołotytoniowe:

cygaro?
            • mika_p Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 06.05.07, 17:39
              Metody?
              • uccello Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 06.05.07, 23:29
                Metody też!
                Zgadniesz kto jeszcze?
            • jezycjada-fotki Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 07.05.07, 17:32
              "Ale i Pieróg ma stracha - pomyślał ze zdziwieniem [Dmuchawiec], obserwując, jak
              jego młodszy kolega, dyrektor, zapala nerwowo cygaro, a potem wkłada je do ust,
              wyjmuje i natychmiast gasi" (Brulion Bebe B.)

:)
              • mika_p Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 07.05.07, 20:04
                W ogóle tego fragmentu nie pamiętałam, więc teraz ty zadawaj :)
                • jezycjada-fotki Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 08.05.07, 20:23
                  no to moja zagadka teraz:

sala C2 ?

:)
                  • alitzja Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 09.05.07, 14:53
                    Przypadkiem mi się otworzyło - miejsce spotkania z Marianem Stalą, ulubionym
                    krytykiem literackim Nutrii. Wykład "Pomiędzy zamkiem duszy a domkiem mojego
                    ciała";)

A kłaczki wełny w szufladzie?
                    • klaudziol111 Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 09.05.07, 16:27
                      kłaczki wełny - chodzi o pamiątki Żaby
                      czy tak ?
                      • alitzja Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 09.05.07, 17:21
                        Tak jest! Wyskubane ze swetra Fryca.
                        • klaudziol111 Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 09.05.07, 18:44
                          modelka z kanału "Fashion TV", pobudzająca zmysł piękna pewnego osobnika :)
                          • ginestra Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 09.05.07, 22:51
                            O tej modelce to bardzo trudne!
                            W pierwszej chwili pomyślałam w euforii - ja wiem, ja wiem! Paris Hilton, do
                            której wzdycha Ignacy Borejko! Ale w drugiej chwili zawstydziłam się, bo
                            przecież Paris nie jest modelką z Fashion TV, a po drugie to o Ignacym
                            wymyśliliśmy my i nie było tego w Jeżycjadzie (tu rumieniec).

No i strasznie jestem wobec tego ciekawa, niech ktoś zgadnie, proszę, o jakiego
                            chodzi osobnika i o jaką modelkę? Ciekawość mnie zżera... :)
                            Pozdrawiam!
                            • uccello modelka 10.05.07, 00:32
                              Do modelek z kanału fashion TV porównywał Żabcię Piotrek Żeromski. W porównaniu
                              tym, wygrywała w cuglach Żaba:), która swe kształtne usteczka miała wypełnione
                              tkanką własną, a nie kolagenem.
                              No to teraz zapytam, współfaniątka moje lube:

kuta klamka z motywem akantu?
                              • klaudziol111 Re: modelka 10.05.07, 12:37
                                jak zwykle bezbłędnie :)
                                • ginestra Re: modelka 10.05.07, 19:50
                                  Super o tej modelce :))) Dzięki!
                                  O klamce niestety nie wiem, ale będę myśleć i wertować... :)
                                  Pozdrawiam!
                              • klaudziol111 Re: modelka 11.05.07, 09:51
                                klamka Dmuchawca ??
                  • skrzat_rzezimieszek Re: Może zagadki cz.5 ? Co wy na to ? 09.05.07, 16:14
                    To łatwe, bo ja w sali C2 mam zajęcia:)
                    • uccello klamka 11.05.07, 12:49
                      Owszem, to Dmuchawiec" dotknął klamki kutej w kształt akantu", ale dokąd szedł?
                      • emusia Re: klamka 11.05.07, 15:08
                        wchodził do liceum Żeromkiego, aby porozmawiać z Pierogiem na temat Damba i Bebe?
                        • uccello Re: klamka 11.05.07, 18:06
                          Tak było. Prosimy o pytanko.
                          • juzeffa Re: klamka 12.05.07, 14:13
                            Ja mam pytanko. Uwaga: kto jadł cielęcinę w sosie szczypiorkiowym?
                            Ha!
                            • uccello Re: klamka 12.05.07, 14:27
                              Wrednej Matyldzie omal szczypiorek utykał w przełyku.
                              • uccello pytanie: 12.05.07, 14:30
                                pomnik czynu powstanczego, złożony z dużej kupy żelastwa- metalowych karabinów,
                                szabel,i sporego orła z koroną?
                                • juzeffa Re: pytanie: 12.05.07, 14:39
                                  Trudne. Musze pomyśleć.Pamiętam, że Cesia umawiał a się pod pomnikiem, ale to
                                  nie to. Mickiewicz to też nie jest.Hmmm. Coś mi się plącze po głowie opium w
                                  rosole, ale nie wiem...
                                • agnieszka_azj Re: pytanie: 12.05.07, 23:03
                                  uccello napisała:

> pomnik czynu powstanczego, złożony z dużej kupy żelastwa- metalowych
                                  karabinów,
                                  >
                                  > szabel,i sporego orła z koroną?

Na rynku w Pobiedziskach

a kotwiczki z imitacji bursztynu ???
                                  • uccello kotwiczki 13.05.07, 00:19
                                    Kotwiczki w przedpokoju u Freda Paszkieciarskiego

Pytanie:
                                    czerwone guziczki u kamizelki pojawiają się w jakiej scenie?
                                    • uccello guziczki 17.05.07, 20:31
                                      No, forumowicze lube:
                                      czerwone guziczki u kamizelki
                                      wpływają na rozwój wydarzeń.
                                      Dramatycznych wydarzeń.
                                      Krwawych, można nawet powiedzieć.
                                      • jezycjada-fotki Re: guziczki 20.05.07, 13:28
                                        Bernard zagapił się na czerwone guziczki na kamizelce starszego Lsieckiego, co
                                        łobuz niecnie wykorzystał, rozkwaszając Bernardowi nos

mam rację? :)
                                        • uccello Re: guziczki 20.05.07, 13:40
                                          Tak, brawo! Masz rację. I masz okazję do zadania nam pytania.
                                          • jezycjada-fotki Re: guziczki 20.05.07, 17:29
                                            moja zagadka zatem

kto śpiewał w chórze parafii św. Jana Kantego?
                                            • uccello Chór 22.05.07, 13:23
                                              Okularnik Andrzej śpiewał u Dominikanów. Chyba muszę przewertować Kalamburkę.
                                              • klaudziol111 Re: Chór 22.05.07, 15:27
                                                Laura (?)
                                                • jezycjada-fotki Re: Chór 22.05.07, 22:29
                                                  ani okularnik, ani Laura :)

podpowiadajka: chór miał w repertuarze "pieśni patriotyczne i bogoojczyźniane"
                                                  • uccello Re: Chór 22.05.07, 22:59
                                                    No to Bernard. Ale z tak dużą podpowiedzią to się nie liczy. Zadaj może jeszcze
                                                    jakieś inne pytanko,co?
                                                  • jezycjada-fotki ile Monik? 23.05.07, 19:25
                                                    no to łatwiejsza zagadka: podać ilość Monik występujących w Jeżycjadzie :)
                                                  • uccello Re: ile Monik? 23.05.07, 20:38
                                                    Cwaj Moniken?
                                                    Kochanica euGeniusza i koleżanka Mili- Mama Marka.
                                                  • jezycjada-fotki Re: ile Monik? 23.05.07, 21:17
                                                    zła odpowiedź :D

uccello napisała:

> Cwaj Moniken?
                                                    > Kochanica euGeniusza i koleżanka Mili- Mama Marka.
                                                  • myself-m Re: ile Monik? 23.05.07, 21:45
                                                    > uccello napisała:
                                                    >
                                                    > > Cwaj Moniken?
                                                    > > Kochanica euGeniusza i koleżanka Mili- Mama Marka.

Rzodkiew jeszcze, czyli trzy. Jeśli dobrze, to ile Teres, bo to fajne pytanie
                                                    jest ;>
                                                  • nioszka Re: ile Monik? 24.05.07, 13:18
                                                    męczą mnie te Teresy od rana, ale poza femme fatale Terpentulą nic nie potrafię
                                                    wymyśleć...
                                                  • nioszka Re: ile Monik? 24.05.07, 15:13
                                                    ha!ciotka Teresa od Lisieckich jeszcze!
                                                    (szelenie nie lubię jak coś mnie tak męczy, jakieś imię czy twarz... :D)
                                                  • myself-m Re: ile Monik? 24.05.07, 16:35
                                                    nioszka napisała:

> ha!ciotka Teresa od Lisieckich jeszcze!

no też :) ale to nie koniec, nie koniec...
                                                  • nioszka Re: ile Monik? 24.05.07, 16:38
                                                    weź mnie nie załamuj ;)
                                                    będę myśleć intenywnie cały wieczór, a jak przyjdę jutro do pracy pewnie będzie
                                                    napisane... :(
                                                  • nioszka Re: ile Monik? 25.05.07, 09:23
                                                    o. nie jest napisane :)
                                                    jest jeszcze chuda Teresa z garbatym nosem z klasy Anieli, co to dawała odpisać
                                                    zadanie Oli Sobkowiak
                                                    mam nadzieję, że więcej tych Teres nie ma :)
                                                  • myself-m Re: ile Monik? 25.05.07, 11:05
                                                    nioszka napisała:

> mam nadzieję, że więcej tych Teres nie ma :)

więcej :) ale dobijasz do końca już ;)
                                                  • nioszka Re: ile Monik? 25.05.07, 11:40
                                                    no cóż, w pracy książek nie mam, więc albo mi się przypomni samo, albo ktoś
                                                    podpowie, albo będę znów wertować :D
                                                  • nioszka Re: ile Monik? 26.05.07, 09:15
                                                    samo mi się przypomniało :)
                                                    Teresa Oracabessa, siostra Trolli, zona Helmuta
                                                    wiecej Teres nie pamiętam i proszę myself już mnie nie męczyć ;)
                                                  • emusia Re: ile Monik? 26.05.07, 10:48
                                                    Tereska byla tez w "Malomownym...", nie wiem czy sie liczy :)
                                                  • myself-m Re: ile Monik? 26.05.07, 12:45
                                                    > Tereska byla tez w "Malomownym...", nie wiem czy sie liczy :)

>wiecej Teres nie pamiętam i proszę myself już mnie nie męczyć ;)

nie męczę, zwłaszcza jak mi emusia przypomniała bonusową Tereskę, o której sama
                                                    nie pamiętałam ;)

To prosim panie o pytanie
                                                  • nioszka Re: ile Monik? 28.05.07, 09:25
                                                    witryna Foto-Angelo. Kto z kim się pod nią spotykał lub rozstawał i w jakich
                                                    sytuacjach ? (3 przykłady na bank, jak ktoś znajdzie więcej, to tez dobrze :D )
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka