onion68 06.10.08, 14:45 Wątek dla tych, którzy chcą i mogą, chcą, ale nie mogą oraz mogą, ale nie chcą. Plus ustalamy miejsce popasu. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
biljana Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 15:03 ja oczywiście w Warszawie mogę. Tradycyjnie w soboty dopiero po 15 tej. Odpowiedz Link
szprota Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 15:08 Ja już prywatnie Onion pisałam, że tym razem nie - mam parapetówę u znajomych połączoną z imieninami dwóch z moich czarownic. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 15:11 Mimo najszczerszych chęci nie widzę przeciwwskazań :)) Odpowiedz Link
dakota77 Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 20:26 Mam nadzieje, ze uda mi sie zjawic, ale jeszcze niczego nie obiecuje;-) Odpowiedz Link
kochanica-francuza Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 21:23 Ja niestety nie, bo się boję grup. Mogę indywidualnie. ;-) Ale miłego spotkania. Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 22:15 > Ja niestety nie, bo się boję grup. > > Mogę indywidualnie. ;-) Ale miłego spotkania. ???? Drugi raz na tym forum zamurowało mnie ;-) Spotkanie indywidualne to sama ze sobą? Przynajmniej można nie zawracać sobie głowy organizacją ;-) Odpowiedz Link
sowca Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 22:26 Ja jeszcze się zastanowię, nie wiem, jak mi się uda to zorganizować... szanse niewielkie, ale są :) Odpowiedz Link
kochanica-francuza Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 22:34 > Drugi raz na tym forum zamurowało mnie ;-) A kiedy był pierwszy? > Spotkanie indywidualne to sama ze sobą? Nie, z jedną osobą. Tete a tete, czyli łeb w łeb. ;-) Odpowiedz Link
slotna Re: 25.10 Warszawa 06.10.08, 22:28 Od 21.10 bede w Polsce i do wczoraj jeszcze bylam przekonana, ze ten weekend akurat spedze w Krakowie, mimo ze jedna impreza warszawska by mnie ominela. Ale dwoch juz chyba nie przepuszcze, wiec jest duza szansa, ze sie zjawie :) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 10:14 Jak fajnie, że tyle osób już się deklaruje!!! Trzeba tylko wymyślić, co będziemy robić. Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 10:19 Jeść, pić, lulki palić :-) Może byśmy na taras widokowy PKiN tym razem się wdrapały? Chyba, że będzie złota polska, wtedy może Łazienki wypalą. A kuchnia jaka tym razem (no co, to bardzo ważne ;-) Odpowiedz Link
slotna Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 10:25 Pluc, lapac i na klebek zwijac :P (Przepraszam, nie moglam sie powstrzymac :) Moja mama przestala wprawdzie uzywac w stosunku do mnie tego tekstu jakies 15 lat temu, ale nadal w glowie siedzi, hmmm) -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
ginestra Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 16:21 Dopisuję się i ja. Już wtedy, we wrześniu wspominałam, że się wybieram. Ale teraz potwierdzam. :) Mam nadzieję, że pomysłów nie zabraknie, ja też będę myślała co i jak, choć za bardzo nie znam lokali i w ogóle, ale pomysł może jakiś przyjdzie do głowy. Kochanico-francuza, ja myślę, że jeśli Twoja obawa przed grupami nie jest jakaś bardzo silna i dałaby się ewentualnie przezwyciężyć, to może chociaż tak na spróbowanie, pod tę, dajmy na to kolumnę Zygmunta albo pod Cepelię byś mogła przyjść i zobaczyć co i jak? Jesteśmy trochę specyficzni na pewno, ale w takim pozytywnym sensie, takim przyjaznym. Przynajmniej z poprzednich spotkań to można wywnioskować. Ale jeszcze jest trochę czasu, jakby co, to może się zdecydujesz? Myślę, że na tę przyjazność można bardzo liczyć w tym gronie, w pewnym sensie w ciemno - tak było przynajmniej do tej pory na spotkaniach, ten duch Jeżycjadowy i w ogóle. ;) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 18:27 Ja bardzo bym chciała przyjechać, ale nie wiem, czy tym razem mi się uda (chociaż urodziny potomka, o których wspominałam na poprzednim zlocie, przypadają tydzień wcześniej :-)). Jako osoba, która nie wie, czy będzie nie mamoczywiscie prawa się wtracac w obchody, ale może nieśmiało przypomnę, że wybierałyśmy się do restauracji bługarskiej. Czemu ostatecznie tam nie dotarłyśmy, wie ktoś? Onion? Nieczynna była? Jakby co, ja bym chetnie spróbowała, jeśli przyjadę (może kciuki potrzymajcie :-)? Bardzo skuteczna to metoda jest!). Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 18:41 Cieszę się, że się odezwałaś i mam nadzieję, że będziesz :-) W ogóle cieszę się, że rośnie liczba potencjalnych uczestników. Z restauracją to było tak, że padło kilka propozycji, w tym bułgarska, po czym zapadła długa cisza, więc ja zdecydowałam arbitralnie za wszystkich ;-) A teraz chętnie spróbuję bułgarszczyzny, tylko niech ktoś przypomni, która to. Albo poszukam. I chcę Cię przepytać na okoliczność UHT, bo w końcu Ci przerwałyśmy (pewnie nawet ja) i nie wiem, dlaczego? W ogóle wtedy, w India Curry, pomyślałam sobie, że niepotrzebnie panikowałam, bo w sumie dość pusto było. Ale mi przeszło, jak po niedzielnych zakupach wpadłyśmy z córką do Tabaki na obiad, a tam dziki tłum plus wesele. W końcu wylądowałyśmy w Green Coffee (miałam przyjemne wspomnienia) i tym razem skusiłam się na tartę szpinakową - dobra. Tak więc, na wszelki wypadek, lepiej jednak rezerwować. Odpowiedz Link
jedynataka Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 19:26 niby nie uczestniczę już czynnie, ale z TAKĄ przyjemnością bym się spotkała. Jak to być może, że w ten akurat weekend wyjeżdżam z Warszawy do Szczecina? Szkoda :( Odpowiedz Link
ginny22 Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 20:24 Informuję, że żyję :) I że 25.10 mi pasuje (póki co). I że w restauracji bułgarskiej nie byłam, a być chcę bardzo. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 20:36 Ja tez moge! (jesli mnie bedziecie chcialy :)) Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 07.10.08, 20:37 Boże!!! BUŁGARSKIEJ! Bułgarskiej oczywiście!!! Nie mam pojęcia, co mnie na mózg padło! Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 08.10.08, 10:23 Restauracja bułgarska, o której była mowa "tamtym razem" :) jest tu: www.bulgariamagica.pl/ Z bałkańskiego jedzonka może być jeszcze wspomniana wyżej tabaka: www.tawernatabaka.pl/ Albo to: www.banjaluka.pl/ Miejsca trzeba by porezerwowac jakoś później. No i przypominam, że miałyśmy iść do kawiarni z książkami, ale Antykwariat okazał się był zamkniety na głucho z przyczyn sobie tylko znanych ;) Miłą kawiarnią (z książkami, a jakże, nawet w różnych językach) jest takie oto coś: www.kafeteka.pl/ No i czekam na wasze propozycje:) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 08.10.08, 11:29 Bułgarska wydaje się fajna, ale cholernie zraża mnie przekładka "Bywają u nas" - nie, żeby bywalcy mi jako tacy przeszkadzali, ale jako wyraz mentalności kierownictwa i (w zamierzeniu) potencjalnych klientów. Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 10.10.08, 17:00 Podrzucam, bo coś cisza zapadła. A może ktoś się jeszcze wypowie:) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 10.10.08, 23:41 E tam, dla mnie każda z tych trzech będzie dobra - nie byłam jeszcze w bułgarskiej, a dla towarzystwa cygan dał się powiesić. Jeśli chodzi o Tabakę i Banja-Lukę, to obie są w porządku. Odpowiedz Link
slotna Re: 25.10 Warszawa 14.10.08, 17:12 Ja niestety odpadam :((( Jak sie okazalo, jest to jedyny mozliwy termin dla mnie na wyjazd do Krakowa, wiec omina mnie dwie imprezy warszawskie, chlip. A do Banja-Luki bym miala 5 min piechotka. Ech... -- Rzeczy, które próbują wyglądać jak rzeczy, częściej wyglądają bardziej jak rzeczy, niż same rzeczy. Odpowiedz Link
verdana Re: 25.10 Warszawa 14.10.08, 21:52 Z najgłębrzym zalem zawiadamiam, ze pracuję... Odpowiedz Link
ginestra Re: 25.10 Warszawa 17.10.08, 10:53 Podnoszę wątek (spotkanie coraz bliżej) i jednocześnie piszę od siebie, że wybieram się oraz, że wszystkie restauracje wydają mi się bardzo fajne i kuszące. Najbardziej chciałabym się dostosować do wyboru innych osób w kwestii dokąd pójdziemy. :) Należy ustalić miejsce spotkania i godzinę, prawda? A JESZCZE COŚ - otóż pojawiła się propozycja od jednej z osób, które się wybierają, żeby spotkanie odbyło się w NIEDZIELĘ 26.10.08, zamiast w sobotę. Co Wy na to? Mnie zasadniczo niedziela też pasuje. A więc te osoby, które się wybierają, bardzo proszę niech się odezwą, co one na to, a jeśli nie zmienimy terminu, tylko zostaniemy przy sobocie, to może wyłonimy już konkretne ustalenia gdzie, o której itp.? Czas, już najwyższy, prawda? Pozdrawiam! Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 17.10.08, 11:04 Ja w sobotę pracuję, ale okazało się, że nie dostaliśmy ze znajomymi biletów na przedstawienie, na które chcieliśmy się wybrać tego dnia - jeśli więc frakcja warszawska obradowałaby jeszcze jakoś późniejszym popołudniem, to bardzo chętnie bym dołączyła. W niedzielę niestety pracuję bez wytchnienia, więc w przypadku przeniesienia spotkania będę z Wami tylko duchem. Jako wielbicielka kuchni bałkańskiej uważam też, że propozycja pójścia do bułgarskiej restauracji jest świetna :) Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 17.10.08, 11:08 Ja nie jestem na sto procent, że będę, chociaż na ponad dziewięćdziesiąt jednak tak. Ale niedziela odpada - powród do domu rodzinnego przypadłby ok. godziny 1 w nocy, nie mogłabym mężowi tego zrobić, żeby najpierw na mnie czekał i z dworca odbierał, a potem do pracy rano szedł. Więc w wypadku niedzieli, ja na pewno nie. Czym się nie przejmujcie, jakby co. Toruń mamy wszak w odwodzie :-). Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 17.10.08, 11:25 To ja jestem ta od niedzieli ;-) W takim razie pozostajemy przy sobocie, będę i tak, tylko przedtem nieco bardziej będę się musiała sprężyć. Skoro się pojawiły głosy za bułgarską, to ja też dołączam swój. Punkt zborny przy Cepelii może chyba być, a więc pozostaje do ustalenia tylko godzina? Pozdrawiam, Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 17.10.08, 14:01 może popołudniu? co powiecie na 15.30 -16.00 ? Tradycyjnie pod Cepelią? Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 17.10.08, 14:39 Ja powiem "tak". zakładając optymistycznie, że przyjadę, będę na Centralnym juz o 14.30. I od tej godziny moge czekac pod Cepelią :-). Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: 25.10 Warszawa 17.10.08, 15:04 jeśli mogę się wypowiedzieć, to wybrałabym Banjalukę. czytałam kiedyś pochlebną recenzję, a w Bulgariamagica byłam kilka razy, ceny przystępne, ale zbyt dużego wyboru nie ma, no i szybko jednak nasiąka się dymem papierosowym. Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 20.10.08, 20:15 Myślę, że już czas na deklarowanie obecności i zarezerwowanie jakiegoś miejsca na posiedzenie. Ja zgadzam się na wszystko, tylko zdecydujmy coś :) Odpowiedz Link
lutecja4 Re: 25.10 Warszawa 20.10.08, 23:25 ja na 99%moge przyjechac powinnam byc ok 16 ze swej strony dostosuje sie do ustalen mam tylko prosbe-wybierzcie knajpke,gdzie lampka wina kosztuje mniej niz cala butelka w sklepie :o) a i postaram sie zdazyc upiec dla Was pyszne ciasteczka Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 09:49 w tym tygodniu jestem w pięknym mieście Stargard Szczeciński :(, niech go piekło pochłonie, zapędzona do roboty i tym samym wyautowana totalnie z wszelkich przygotowań. Ale zgadzam się z góry na wszystko, co zostanie zadecydowane. I będę na pewno. Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 11:16 Ja mam jak Lutecja, też 99% i też prośbe o knajpkę, chociaż wina nie pijam ;-). A zreszta sie dostosuję i będę tkwiła pod Cepelia, zależnie od środka lokomocji, który mię do stolicy uwiezie, albo od 14.30, albo od 15.30. Jak mi się nie uda dojechać, wyslę SMS do Onion (bo wygląda na to, że organizacja na jej głowie spoczywa). Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 11:42 ja (na jakieś 75%) będę mogła dołączyć po 16.00. Za jedzeniem w Banjaluce przepadam, ale jest tam zwykle mnóstwo ludzi oczekujących na miejsce. Kiedyś byłam tam z większą grupą znajomych w sobotni wieczór i gdy już zjedliśmy, to obsługa jednak subtelnie zasugerowała, żeby się jakoś bardzo nie zasiadywać. Z kolei o Bulgaria Magica słyszałam niejednoznaczne opinie, a o Tabace głównie pochlebne. Tylko czy w Tabace nie było już jakiegoś zlotu forumowego? Odpowiedz Link
ginestra Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 11:54 Czyli co? Sobota, pod Cepelią, godzina jeszcze nie określona do końca, knajpka niedroga. :) Przydałaby się jakaś energiczna osoba do decydowania. Jeśli o mnie chodzi, to możemy się spotkać pod Cepelią i po prostu pójść do którejś z tych wspomnianych knajpek, ze wskazaniem na tańszą oraz tę, o której pozytywnie mówiła Nika. Nie wiem czy na pewno trzeba rezerwować? Będzie nas pewnie malutka garstka. No, ja się wybieram, ale podobnie jak pewnie większość osób w tym wątku, nie mam duszy przewodniczącego, który mógłby strategicznie coś zadecydować i inni by go chętnie posłuchali. Uprasza się, aby taki ktoś się samozwańczo wyłonił... :) Pozdrawiam! Odpowiedz Link
ginestra Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 11:55 Pisałam równocześnie z Idomeneo. Widzę, że są konkretne dane i potrzeba rezerwacji! To myślmy proszę. :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 12:29 Ja cały czas sie pisze na spotkanie :) O ile mnie przyjmiecie w swoje mile grono - bo ja tu to tak narazie niesmialo zagladam na forum (ale pochwale się że bilijane znam :)) Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 12:51 No pytanie. Pewnie, że przyjmiemy! Im nas więcej, tym weselej, i tym większe szanse, że nas obsługa restauracji zapamięta :-), nie watpię, że pozytywnie :-))), moze jakieś znizki w przyszłości? Na Toruń też się nastawiaj, jakby co :-). A jak znasz Biljanę, to w sumie rodzaj wpisowego jest :-). Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 12:47 Cytatginestra napisała: Przydałaby się jakaś energiczna osoba do decydowania. a czy nie jest nią Onion? :) btw, skoro Tabaka już była, a Banja Luka jest fajna, to może rzeczywiście zjemy serbsko zamiast bułgarsko? Biljana zna się na rzeczy, więc może się wypowie fachowo... Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 12:53 Ja mogę serbsko, chorwacko, grecko, byle bezmięśnie i żebym po zapłaceniu rachunku pieszo do Torunia nie musiała iść ;-). Żartuję. Bilet powrotny bedę miała wykupiony :-). A w ogóle to mogę wszędzie, pod mostem lub w pięciogwiazdkowej restauracji (w razie co se wodę posączę, to mnie niedrogo wyniesie ;-)), byle z wami, dziewczynki! Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 13:10 no, jak se tak posączysz pod tym mostem wodę z Wisły, to Ci ani chybi wyrośnie chitynowy pancerzyk i cztery dodatkowe (bardzo zgrabne) odnóża. Więc może jednak jakaś knajpka? Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 14:08 Pod mostem mogę na głodno siedzieć, tam przynajmniej obsługa (?) na to krzywo nie spojrzy. Wodę bedę sączyc w tej restauracji pięciogwiazdkowej, gdzie tylko na to będzie mnie stać ;-). Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 13:12 > a czy nie jest nią Onion? :) :-D Koń by się uśmiał. Dziewczyny, zarezerwować na pewno trzeba. Byłam kiedyś w Banjaluce, jest ok, chociaż byłam wtedy przygnębiona po "Śmierci Komiwojażera". To może zarezerwuję, co? Skoro wielu osobom odpowiada. Liczę: Ginestra, Dzidka, Anutek, Lutecja, Biljana, Paulina, Nika, Idomeneo, Onion. Osoby jeszcze chętne lub te, o których ewentualnie zapomniałam i bardzo za to przepraszam, proszę o przypomnienie się! Będę dzwonić po 16:00. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 13:42 onion! - rezerwuj! ja w Bania Luce nigdy nie bylam bardzo chetnie sie przejde i na pewno nie dam sie "wygonic" przed czasem (ktos wczesniej pisał o BL ze obsługa dawala delikatnie do zrozumienia zeby sobie pojsc i zwolnic stolik :)) Bedziemy (mam nadzieje :)) silna grupą - to sie nie damy :) Odpowiedz Link
nikadaw1 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 15:45 w razie jakby co, to możemy iść do Indeksu na krakowskim Przedmieściu (tuż koło UW) jest niedrogi i ma sporo bezmięsnych do wyboru kiedyś na pewno była sala dla niepalących na uboczu zresztą o proszę : www.indeks-klub.pl/menu.html naleśniki są genialne i sycące w weekendy czynne chyba od 15 i o 20 zaczyna się jakiś koncert ale pewnie się zmyjemy do tego czasu dla mnie bardzo pozytywne miejsce (nie mówiąc o tym że przed laty tam pracowałam...) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 16:26 czyli jest nas 10 i proszę o szybkie głosowanie: gdzie w takim razie? ja poprę silniejszych ;) Odpowiedz Link
dakota77 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 16:33 Ja sie dostosuje, wszystkie te miejsca brzmia super:-). A zadnego jeszcze nie znam:-) Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 16:42 ja sama z siebie najbardziej bym chciała bałkańsko do Tabaki, bo tam mnie jeszcze nie było. Ale w Tabace odbyło się już jedno spotkanie forumowe - więc się dostosuję do woli większości. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 17:13 A jakie knajpki sa na tapecie? Bo wynotowałam 3 Banja Luka Tabaka (co z tego ze juz tam kiedys bylo spotkanie ?:)) Index (nie znam kompletnie - jesli to tuz obok UW to nie jest to czasem ten ich bar mleczny???) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 17:17 Obejrzałam link "TABAKI" - barrdzo mi sie podoba (no i mam blizutko z domu:)) tak wiec - jestem za "Tabaka" - choc jak najbardzej dostosuje sie do głosów wiekszosci :) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 17:45 Prawdę mówiąc, mnie też by Tabaka pasowała - w samym centrum, jest tam pyszna zupa rybna i inne rzeczy,w tym wegetariańskie, cen win nie pamiętam, ale są m.in. bułgarskie, więc chyba nie aż takie drogie mogą być. I faktycznie, to że już była, nie rzutuje ujemnie moim zdaniem. Odpowiedz Link
dakota77 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 18:02 Obejrzalam strone, Tabaka wyglada bardzo fajnie i jest w dobrym miejscu. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 19:24 Z tego co wyczytałam - kieliszek wina (100 ml) kosztuje (w zal. od tego jakie to wino) 7-9 zł :) mała karafka (250 ml - czyli objetosc 1 szklanki) 17 zł piwo od 5-6 zł (male) do 8-9 zł (duze) Wiec ceny chyba przystepne? Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 19:41 Niestety, w Tabace rezerwacja już niemożliwa. Próbowałam jeszcze El-Popo, które bardzo lubię i też można wybrać coś niezbyt drogiego, ale warunkiem była rezerwacja z ofertą, czyli jeszcze musiałybyśmy wszystkie wcześniej zadecydować, co jemy, a obawiam się, że to niemożliwe (ja mam problemy nawet już siedząc przy stoliku). Więc na tę chwilę mamy rezerwację w Banja-luce na 17:30 (trzeba pochodzić trochę przedtem i zasłużyć) i dajcie znać, czy może zostać :) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 19:42 Może Antykwariat przedtem wypali tym razem? Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 19:50 > Niestety, w Tabace rezerwacja już niemożliwa. Szkoda :( > Więc na tę chwilę mamy rezerwację w Banja-luce na 17:30 I fajnie :) Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 21.10.08, 19:55 Onion, fajnie, w Banja Luce jedzenie jest świetne, a w razie czego wykażemy się asertywnością wobec obsługi. Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 17:30 No i ja się dziś rano dowiedziałam, że odpadłam :-(. Moja mama musi wyjechac w tę sobotę w sprawie rodzinnej, a jako, że teściowej w Toruniu tez niet, mąż zaofiarował się, że ją podwiezie (mamę, znaczy), bo i tak było jasne, że idea mojego wyjazdu upada - brak opieki dla przynajmniej jednego z moich potomków ją wyklucza :-(((. Będę o 16 siedzieć przed komputerem i ronić łzy :-((((. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 19:20 szkoda :( mam nadzieje ze nikt wiecej nie "zdezerteruje":)? Odpowiedz Link
dakota77 Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 19:52 Moje przyjscie nie jest jeszcze niestey pewne, bo jakis wirus zakrada nam sie do domu. Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 19:22 ojej anutku, jaka szkoda :((( W takim razie pozostaje tylko ostrzyć sobie ząbki na zimowy Toruń:) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 20:04 Nie będę oryginalna - szkoda :( Lecz przed grudniem mamy jeszcze listopad :) Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 20:30 onion68 napisała: > Lecz przed grudniem mamy jeszcze listopad :) jasne ;-) Ale pomyślałam sobie, że z Torunia Anutek przecież nie zdezerteruje! Odpowiedz Link
anutek115 Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 20:35 Świnki jesteście. Ja tu siedzę i przeżywam, i niczym się pocieszyć nie daję, a tu się mnie dezerterem nazywa! Inna rzecz, że rzeczywiście, z Torunia byłoby trudno :-). Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 20:46 A ja Cię miałam o UHT wypytać i jeszcze o jogę, ale co się odwlecze, to nie uciecze :) Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 23.10.08, 20:52 a ja o angielski! Ale też mam nadzieję mieć okazję jeszcze podrążyć temat ;-))) Odpowiedz Link
limotini Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 00:43 Ale ja Wam zazdroszczę, buuuu! Chyba następnym razem się skuszę i przyjadę, bo mnie wszystkie dobre rzeczy omijają na tej emigracji :( Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 07:58 Anutku - kiepsko :( Dakoto - kuruj się koniecznie! Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 08:18 Weszłam na stronę Banja-Luki i zaczęłam lekturę menu. O matko, po co to zrobiłam, jeszcze nie pora na śniadanie ;-) Ale fajnie: jest i zupa rybna i krewetki w wielu odsłonach, niezbyt drogo. Odpowiedz Link
ginestra Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 10:26 Hej, dopisuję się potwierdzająco raz jeszcze (16.00 pod Cepelią, czy tak?) oraz dziękująco - za rezerwację Banja Luki przez Onion (Onion,jesteś wielka!). Pyszności rzeczywiście kuszące, aż ślinka cieknie.:) No i ciasteczka Lutecji (jeśli się wszystko powiedzie) też bardzo obiecujące. :) Ach, słuchajcie, musimy omówić ten zlot w Toruniu w zimowej aurze, teraz to już koniecznie! (biedny Anutek niepocieszony ;) ). Myślę, że takie toruńskie spotkanie może być też dobrym pomysłem na oswajanie Świąt Bożego Narodzenia (mówię za siebie), bo zawsze jakoś czuję się zagubienie i trochę nawet smutnawo, kiedy zaraz po Wszystkich Świętych w sklepach pojawiają się choinki, kolędy, plakaty z Mikołajami i cała ta bardzo dziwna atmosfera nerwowo-handlowo-świąteczna, wzmagająca też we mnie różne uczuciowe niedostatki i rozterki. I tak sobie myślałam jak tu najlepiej w tym roku ten czas wytrwać i wydaje mi się, że takie wspólne spacerowanie, w prószącym śniegu, malowniczymi toruńskimi uliczkami, po śladach dzielnej choć też z lekka zagubionej Laury, a potem przytulna knajpka z dobrymi gorącymi rzeczami do zjedzenia i wypicia, Wasze miłe towarzystwo i jak zawsze wspaniała i radosna atmosfera, a potem na odchodnym życzenie sobie nawzajem dobrych Świąt, może być naprawdę pięknym i balsamicznym dla serca przeżyciem. :)) Dlatego już teraz w tym wątku pomyślałam, żeby to napisać, aby ci, którzy nie mogą przyjechać do Warszawy teraz (ani do Łodzi w listopadzie) myśleli już o Toruniu w grudniu i nabrali ochoty. :) A jeszcze jak dodam, że będziemy mogli (z daleka lub z bliska) zobaczyć słynne obserwatorium astronomiczne, w którym poczęła się mała Mila, to już w ogóle poczujecie się na pewno zachęceni! :) A więc pozdrawiam i do jutra (niektórzy), a za czas jakiś (pozostali)! :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 10:57 Ja również potwierdzam że będe! Nie wiem co prawde czy wyrobie sie na 16.00 pod Cepelią - najwyżej dołącze do was juz w Banja Luce :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 10:58 ps. doczytałam ze rezerwacja jest na 17.30? Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 11:44 No tak, pomyślałam, że może się przejdziemy przedtem, może się uda z Antykwariatem? Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 18:02 Oj, ja nic o "Antykwariacie nie wiem"... cosik mi umkneło chyba :) prosze o instrukcje bo tak jak pisałam punkt 16.00 moge sie nie wyrobic i bede Was ganiac potem po knajpkach :) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 18:04 Doczytałam o co biega Bardzo fajna knajpka z ksiązkami jest "Czuły Barbarzyńca " na rogy Zajeczej i Dobrej - tyle ze tam zawsze duzo ludzi Odpowiedz Link
limotini Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 11:34 Cytat Dlatego już teraz w tym wątku pomyślałam, żeby to napisać, aby ci, którzy nie mogą przyjechać do Warszawy teraz (ani do Łodzi w listopadzie) myśleli już o Toruniu w grudniu i nabrali ochoty. :) Nabraliśmy. Cytat A jeszcze jak dodam, że będziemy mogli (z daleka lub z bliska) zobaczyć słynne obserwatorium astronomiczne, w którym poczęła się mała Mila, to już w ogóle poczujecie się na pewno zachęceni! :) Poczuliśmy się zachęceni. A mi na dodatek przypomniał nam się Woody Allen skaczący w przebraniu plemnika i wyobraziliśmy sobie jak w obserwatorium oglądamy "Wszystko co chcielibyście wiedzieć o seksie ale baliście się spytać" :) Odpowiedz Link
the_dzidka Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 19:59 I na trzy-cztery: "Hurra! Róbmy dzieci!!" :-) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 20:28 Potwierdźmy jeszcze, proszę, czy jest nas nadal dziewięć na jutrzejszym spotkaniu... Odpowiedz Link
dakota77 Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 20:32 Ja niestety odpadam. Maz w coraz gorszym stanie, ja tez tak sobie, a nie chce wam przyniesc jakiegos wirusa:-( Odpowiedz Link
idomeneo Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 21:20 potwierdzam, choć też będę Was gonić po mieście Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 21:47 Idomeneo, wysłałam Ci wiadomość fejsbukiem. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 21:53 Ja będę, ale raczej nie o 16tej pod Cepelią. Będę Was gonić, albo dobiję w Banja Luce. OK? :-) Odpowiedz Link
kebbe Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 21:54 jeżeli o 16 aktualne..to i ja będę pod Cepelią...jesli jeszcze można... Odpowiedz Link
lutecja4 Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 22:12 ciasteczka juz sie pieka nie wiem czy zdaze na 16-teoretycznie powinnam,niesety w Warszawie korki sa bardzo prawdopodobne najwyzej bede was gonic po kawiarniach-prosze wybierac te z Pilchem siedzacym w srodku :)) do zobaczenia jutro Odpowiedz Link
biljana Re: 25.10 Warszawa 24.10.08, 11:45 ginestra napisała: > A jeszcze jak dodam, że będziemy mogli (z daleka lub z bliska) zobaczyć słynne > obserwatorium astronomiczne, w którym poczęła się mała Mila, to już w ogóle > poczujecie się na pewno zachęceni! :) hmm Ginestra, tylko do czego ty nas zachęcasz ;-)))) ? Odpowiedz Link
ginestra Re: 25.10 Warszawa 25.10.08, 11:11 Hej, zachęcam do przyjazdu oczywiście. :D :D Trochę może późno to pisać, ale widzę, że ta 16.00 bardzo małej liczbie osób pasuje, czyli powinnyśmy się były umówić bliżej tej 17.30. Ale na pewno kilka osób będzie na tę 16.00. To gdzieś sobie pospacerujemy, pogadamy. Ja na 16.00 wybieram się. Pozdrawiam! Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 25.10.08, 11:55 Ja też będę na 16:00 i tym razem się nie spóźnię. Możemy iść do Antykwariatu albo knajpki z Pilchem, albo zobaczyć, co w Fotoplastikonie dają tym razem. Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 25.10.08, 11:56 A łapać nas później będą Dzidka, Idomeneo i ewentualnie Lutecja, która jednak może zdążyć. Albo jeszcze możemy iść do H&M, bo potrzebny mi szalik i czapka ;-)))) Odpowiedz Link
paulina.galli Re: 25.10 Warszawa 25.10.08, 12:37 i Paulina! tzn. tez bedzie łapać (chociaż moze i na 16.00 sie wyrobi :)- zobaczymy :)) Dzidka - Banja Luka to gdzies przy Puławskiej kolo Odyńca (o ile nie mieszam czegos to jest przy stacji M Racławicka:)) Odpowiedz Link
onion68 Re: 25.10 Warszawa 25.10.08, 12:59 Tak, dokładnie, Puławska 101, stacja metra Racławicka. Odpowiedz Link
the_dzidka Re: 25.10 Warszawa 25.10.08, 14:18 No to super, 300 m od mojego domu :DD Dziękuję za ten wybór. A może pospacerujemy po Parku Dreszera? :) Odpowiedz Link
dakota77 Re: Dziewczynki? 25.10.08, 11:59 To bedziecie mialy dosc daleki spacer w takim razie;-). Bawcie cie dobrze, dziewczyny, i zdajcie relacje potem:-) Odpowiedz Link
kebbe Re: Dziewczynki? 25.10.08, 12:57 Bardzo mi przykro, ale nie dam rady :(. W ostatniej chwili niestety musiałam zmienić dzisiejsze plany, przepraszam za zamieszanie i życzę Wam udanego spotkania :(. A tak się cieszyłam, że Was poznam ;( Odpowiedz Link
anutek115 Re: Dziewczynki? 25.10.08, 17:47 To nastawiaj się na Toruń w grudniu :-). Juz się bawią dziewczyny... dobrze im, cholibka :-((((. Odpowiedz Link
paulina.galli Re: Dziewczynki? 25.10.08, 22:19 Dziekuje pieknie za spotkanie! bardzo milo było Was wszystkie poznac :):):) Odpowiedz Link