Dodaj do ulubionych

Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi...

• Gość: Lidia To oznacza że da grasso zejdzie na psy...:((( IP: *.multimo.pl 19.10.09, 17:21
      Da grasso to moja ulubiona dotąd pizzeria, Sfinks -
      najgorsza "restauracja" z jaka miałam do czynienia - nieświeże
      jedzenie to po pierwsze, ale najgorsza w sfinksie jest obsluga -
      totalne dno, podejscie do klienta fatalne, dlatego od lat juz tam
      nie chodze i wszystkim odradzam. Teraz jak oni maja przejąć da
      grasso to az strach mysleć co sie stanie z ta pizzerią, czas sie
      chyba rozejrzeć za jakąś inną z dobrą pizzą...
    • Gość: cholerasterol dziś Da Grasso - jutro Amrest! :) IP: *.betanet.pl 19.10.09, 17:38
      i będzie whopper ze śląską ;)
      • Gość: wow Re: dziś Da Grasso - jutro Amrest! :) IP: *.acn.waw.pl 19.10.09, 18:36
        zarówno sphinx, jak i da grasso są najgorsze, kazde w swojej kategorii. da
        grasso to ordynarny wyrób pizzopodobny, który nic z wloską pizzą nie ma
        wspólnego. OHYDA. sphinx to sieciówa z "arabskim" żarciem, które nie ma nic
        wspólnego z kuchnią arabską. razem to będzie czad po prostu, dobrze, że nie
        bywamw takich miejscach:)))
        • Gość: adam_ski Re: dziś Da Grasso - jutro Amrest! :) IP: *.chello.pl 20.10.09, 01:31
          A tak z ciekawości, gdzie lubisz jadać, tak na codzień?
    • Gość: ICG Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.chello.pl 19.10.09, 18:50
      no i dobrą pizze szlag trafił - przecież sfinks to syfiaste jedzenie
    • ulanzalasem Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... 19.10.09, 19:12
      Pizze krajowe najlepsze są w małych firmach, lokalnych, które osadzone są w
      jednym mieście. Przeważnie dużo smaczniejsze, a i czasami tańsze.
      De Grasso - zależy od lokalu i miasta, ale dojazd - <buahaha> nie u
      mnie...tutaj Telepizza zawsze jest na czas z zamówieniem.
      Zdarza się (w DeG) że pizza ma mniejszą ilość składników, jest dziwnie nie
      równa, przypalona, itd. Więc nie mityzujmy...pizza jak w innych miejscach.
    • Gość: hot hut Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.09, 19:45
      A ja bardzo lubię pizzę z pizza hut i nie gzadzam się z opinia jednego z
      przedmówców. Z tym, że pizza hut jest stosunkowo droga. W Dagrasso we
      Wrocławiu (Bulwar Ikara) jest nawet niezła. Ostatnio żałują na sosach.
    • Gość: Viva Łódź Sphinx powstał w ŁODZI IP: *.toya.net.pl 19.10.09, 20:08
      j.w.
    • Gość: Ytonka Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.toya.net.pl 19.10.09, 20:11
      Może w Krakowie nie ma, ale w Łodzi i innych dużych miastach Da
      Grasso jest. W Łodzi jest kilka pizzerii tej sieci, mają pyszną
      pizzę. Z resztą w większości łódzkich pizzerii pizza jest
      wyśmienita, w innych miastach często się naciąłem.
      • senseiek W Krakowie jest 5 lokali tej sieci. 20.10.09, 05:32

> Może w Krakowie nie ma, ale w Łodzi i innych dużych miastach Da
        > Grasso jest. W Łodzi jest kilka pizzerii tej sieci, mają pyszną
        > pizzę. Z resztą w większości łódzkich pizzerii pizza jest
        > wyśmienita, w innych miastach często się naciąłem.

W Krakowie jest 5 lokali tej sieci.
        www.dagrasso.pl/franczyza/miasta.php?id=34
        Lodz jest miastem maciezystym De Grasso, wiec pewnie w Lodzi wszystkie lokale sa wlasnoscia, a nie franczyza..

• Gość: bo tak Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.olsztyn.mm.pl 19.10.09, 20:13
      Dagrasso było dobre dopóki nie zaczęli rozrzedzać sosów i podawać konserwy
      jako szynki :P kiedys czesto tam jadłem, ale jeden taki wybryk(rozrzedzony sos
      i konerwa) i nawet jak przechodze obok dagrasso to kieruje sie gdzie indziej :P
    • bakowa sfinks przejmuje dagrasso - wrazenia franczyzobio 19.10.09, 20:24
      jestem franczyzobiorcą dagrasso z dolnego śląska, mam mieszne uczucia. Jakie są wasze wrazenia?
    • Gość: bluntman Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.10.09, 20:26
      Sfinks czy Dagrasso - jeden ch. Tego i tak sie jesc nie da...
    • Gość: dj Syf przejmuje syf... IP: *.warszawa.vectranet.pl 19.10.09, 20:46
      Też mi news. Jedna siec kiepskich knajp przejmuje drugą, chyba jeszcz gorszą. Naprawdę żal mi ludzi, którzy twierdzą, że w Da grasso dają super pizzę. Da grasso to taka paszodajnia, gdzie za nieduże pieniądze można się po prostu napchać. Napchać, a nie najeść, bo oni serwują taką paszę dla ludzi - aby dużo i tanio. Smak już nie jest istotny.
      Pamiętam pierwszą wizytę z Sphinksie w Wawie (w okolicach Chmielnej), jakieś 7 lat temu. Byłem pod wrażeniem - spoko żarcie w dobrej cenie, przyzwoity wystrój. Później było tylko gorzej. Dawałem im później jeszcze kilka szans, za każdym razem ją marnowali. Opryskilwa obsługa, surowa, zimna karkówka, innym razem wysuszone na wiór mięso.
      Jak dla mnie to obyswie sieci mogłyby zniknąć z rynku, może na ich miejscu powstałoby coś sensownego.

Pozdrawiam,
      DJ
      • senseiek Byles zawsze w tej samej restauracji?? 20.10.09, 05:39
        > Też mi news. Jedna siec kiepskich knajp przejmuje drugą, chyba jeszcz gorszą. N
        > aprawdę żal mi ludzi, którzy twierdzą, że w Da grasso dają super pizzę. Da gras
        > so to taka paszodajnia, gdzie za nieduże pieniądze można się po prostu napchać.
        > Napchać, a nie najeść, bo oni serwują taką paszę dla ludzi - aby dużo i tanio.
        > Smak już nie jest istotny.
        > Pamiętam pierwszą wizytę z Sphinksie w Wawie (w okolicach Chmielnej), jakieś 7
        > lat temu. Byłem pod wrażeniem - spoko żarcie w dobrej cenie, przyzwoity wystrój
        > . Później było tylko gorzej. Dawałem im później jeszcze kilka szans, za każdym
        > razem ją marnowali. Opryskilwa obsługa, surowa, zimna karkówka, innym razem wys
        > uszone na wiór mięso.
        > Jak dla mnie to obyswie sieci mogłyby zniknąć z rynku, może na ich miejscu pows
        > tałoby coś sensownego.

Byles zawsze w tej samej restauracji, w tej samej lokalizacji?
        Bo w sieciach ktore rozwijaja sie poprzez franczyze, to kazdy lokal jest osobna firma tak naprawde. Smak moze sie roznic dramatycznie, skoro siec nie jest wlascicielem wszystkich lokali, i praktycznie nie ma zadnej kontroli nad tym co robi wlasciciel lokalu jak np uzywanie nie najlepszej jakosciowo produktow, zatrudnianie tanich, a co za tym idzie kiepskich kucharzy, i tania obsluge ktora nie bedzie odpowiednio motywowana finansowo by dobrze wykonywac swoje obowiazki..
        • Gość: clinton Re: Byles zawsze w tej samej restauracji?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.10.09, 17:29
          no to do ku... nedzy zrobic te kontrole! jak franczyza RESTAURACJI moze nie dbac
          o jakosc jedzenia, tylko pierdoly typu wystroj czy zasrane lampy? tez jadlem raz
          w 2004 bylo spoko, potem 2005 tragedia i to koniec moich wiozyt w sfinksie.
          jakos w maku czy kfc wszedzie w polsce moge spodziewac sie tego samego sandardu!
    • Gość: krispo Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 00:20
      Sorry,może się nie znam ale może ktoś mi wytłumaczy, jak firma która ma prawie
      22 miliony straty, kupuje inną fimę za 20 a właściwie 40 milinów?
    • Gość: Gość Czyli do spalonego mięsa dołączy śmierdzący ser ? IP: *.wroclaw.mm.pl 20.10.09, 07:00
      Bo taki jest Sfinks oraz da grasso - żadnej w tej sieci już nie jadam.
    • Gość: kareta24 Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.lodz.mm.pl 20.10.09, 08:26
      Czytam i zastanawiam sie co CI LUDZIE jadają ,ze potrafią tak
      krytykowac jedzenie w Sf iDG.Jadłam i Sf i w DG i nie było żadnego
      ohyctwa ,wręcz odwrotnie bardzo smakuje mi pizza w DG Radomsko,i
      zawsze jadąc trasą Warszawa-Kraków ,zbaczam z drogi na moją ulubioną
      hawajkę.A Tym wszystkim krytykantom i znawcom powiem jedno-im gorzej
      jedzą w domu tym bardziej krytykują.
    • Gość: Kaszpiros Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: 158.75.197.* 20.10.09, 09:55
      W Toruniu są 2 pizzernie Da Grasso.

Od dawna lubię tam chodzić. Mają naprawdę dobrą pizzę. Dobre ciasto , dobrze
      wypieczona , dobre sosy , dużo dodatków ...
      Trochę droższa ale smaczna ...
      Korzystałem w większości z pizzerni w centrum Torunia. Raz spotkałem się z
      gorszą pizzą w tamtym miejscu, ale było to w "godzinach szczytu" i widać "szli
      na ilość" ...
      Później powstała na Rubinkowie.
      Pierwszy raz byłem i byłem lekko rozczarowany (jakaś niedopieczona i mało
      dodatków). Byłem drugi i raz i rewelacja (dużo dodatków , dopieczona , bardzo
      smaczna).

Ja z Dagrasso jestem zadowlony. Jako plus dla niej że nie wolno w niej palić.
      Ja nie palę a jak idę z dziećmi to nie chce aby one wdychały smród papierosów ...

Bardzo lubię tą pizzernię. Nowoczesne wnętrze i dobra pizza ...

Mam nadzieję że po przejęciu ceny nie wzrosną a jakość nie spadnie ...

• Gość: smutny Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.nat.umts.dynamic.eranet.pl 20.10.09, 10:06
      niestety Sfinks z każdym rokiem pogarszał jakość swojego jedzenia. O wiele
      lepsze jedzenie (w tym typie) jest W Hammurabim. A teraz i DaGrasso się
      pogorszy. Szkoda
    • Gość: berdys Re: Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - S IP: *.multimo.pl 20.10.09, 14:10
      Bylem raz w obu wspomnianych- i moja nóżka tam więcej nie postanie ;) Fujskie żarcie, wykonanie poniżej jakiejkolwiek krytyki. Ot, sieciowka. Dobrze, ze sa jeszcze knajpy z dobrym jedzeniem.
    • Gość: gosc Wielkie przejęcie w branży restauracyjnej - Sfi... IP: *.adsl.inetia.pl 20.10.09, 21:05
      a widzieliscie to: tnij.com/art12
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka