Dodaj do ulubionych

Kilka pytań

10.09.10, 14:49
1. Mam kilka wariantów inwestycyjnych na różne kwoty w zależności od możliwości pozyskania finansowania. Czy mogę przedstawić te różne warianty? Jest pewne minimum, ale przy dodatkowych środkach można działalność bardziej rozwinąć.
2. W jakim okresie muszę wydać ewentualną nagrodę?
3. Czy nagrodę mogę przeznaczyć na finansowanie wynagrodzenia w pierwszym okresie działania firmy (pracownika, swoje)?
4. Czy należy trzymać się ściśle wszystkich podpunktów biznesplanu? Można je grupować, czy jednak każdy osobno powinien być opisany?
5. Czy trzeba każdą pozycję kosztów opisać? Np. zakup programu 500zł, komputer 2000zł... Jeżeli tak, to czy potem sprawdzane jest to w jakiś sposób? Czy są możliwe jakieś przesunięcia - zarówno kwotowe jak i rzeczowe?
Obserwuj wątek
    • ekspert.raiffeisen-bank Re: Kilka pytań 10.09.10, 14:57
      Witam,

Tak, może Pan przedstawić warianty.
      Nie ma określonego w jakim okresie jest Pan zobowiązany wydać nagrodę Umowa konkursowa mówi, iz jest Pan zobowiązany do "przesyłania przez okres 2 lat co 6 miesięcy (w terminach do 31.03. 2011, 30.09.2011,
      30.03.2012 i 30.09.2012 roku) drogą elektroniczną na adres...faktur dokumentujących ponoszenie wydatków w związku z prowadzoną przez siebie działalnością gospodarczą związanych z wydatkami/inwestycjami wynikającymi z przesłanego do Banku biznes planu."
      Tak, należy zachować format biznes planu zawarty w regulaminie.
      W punkcie 10 należy przestawić koszty i przychody działalności.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka