Dodaj do ulubionych

Firmy sprzedają. Grupowo

IP: *.180.145.220.nat.umts.dynamic.eranet.pl 28.03.11, 15:04
serwisów z zakupami grupowymi jest już cała masa, w artykule wymieniono tylko kilka. Można jeszcze podać np. citeam.pl, mydeal.pl czy cuppon.pl. Osobna kategoria to bardzo przydatne stronki, zbierające wszystkie oferty ze wszystkich serwisów w jednym miejscu, np. snuper.pl - warto sprawdzić samemu jak to wygląda.
Obserwuj wątek
    • Gość: Gość Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.03.11, 15:15
      Gruponowi giganci pobierają nawet 50% prowizję, więc de facto firmy niewiele mają z tego zysku. Jest wiele serwisów zakupów grupowych mniej lub bardziej udanych. W przypadku, np. DealPeck pobierana prowizja jest zdecydowanie mniejsza.
      • Gość: gościówa Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.icpnet.pl 29.03.11, 10:51
        Z tego, co się orientuję Citeam.pl też pobiera niewiele, tylko 10%.
        • Gość: wenta Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.11, 12:03
          Są portale, które starają się walczyć z dominacją Groupona m.in. poprzez mniejsze prowizje.
          W artykule praktycznie nie podkreślono coraz popularniejszej gałęzi rynku zakupów grupowych, jakim są agregatory ofert. Przeanalizowałem kilka z nich i najciekawszym wydaje się być portal www.godealla.pl - gromadzi promocje z wielu portali (nie tylko z tych najbardziej znanych), ma przydatne mapy przy lokalizacji ofert, a niedawno wystartowała z rozbudowanym newsletterem. Ciekawa opcja przy takim natłoku portali.
          • Gość: gość z ebay.pl ??? facet z ebay.pl????? przerażające IP: *.privatedns.com 29.03.11, 17:22
            Marcin Szalek country manager dla Groupon? Ten Pan był was 'Head of Business and Development for ebay in Poland' jak twierdzi.
            ebay.pl poniósł SPEKTAKULARNA KLĘSKĘ w Polsce i został WYKOŃCZONY przez allegro.
            na miejscu kogoś kto był "szefem strategi i rozwoju tego businessu dla ebay.pl
            w Polsce to bym się tym nie chwalił. To była katastrofa nieudolności.
            To była KATASTROFALNA KLĘSKA świadcząca o poziome osoby która tym zarządzała.
            Super smutne. Ta cała firma to to naprawdę jak loterie SMSowe WYGRAŁAŚ BMW!
            przyjdź albo wyślij SMSa!
            • Gość: Mike Re: facet z ebay.pl????? przerażające IP: *.ptr.magnet.ie 29.03.11, 20:22
              Oczywisice najwieksi jak groupon zostana na rynku przez wiele lat... Lecz, obroty powinny co najwyzej sie utrzymac. Na dluga skale to sie nie oplaca dla firm. Wielcy gracze nigdy w to nie beda wchodzic... Dodatkowo dotyczy to w wiekszosci tylko branz ktore produluja, swiadcza uslugi wyzszego rzedu. Na produkty podstawowe to sie nie oplaca. W gre wchodza w wiekszosci male firemki probujace cos tam skubnac na rynku jak wlasnie spa, fryzjerzy ect.
              • cromio Szukającym promocji i tanich produktów ... 30.03.11, 09:59
                ... polecam np. oranżadę o smaku malinowym - 2,5 litra - za 1,49 zł. Smacznego i na zdrowie !
                Filozofia "jak najwięcej za jak najtaniej" jest dobra dla ludzi, którzy muszą konsumować. Nieważne co i jak, byle dużo i tanio. Jak się nie ma rozumu to dobrze jest mieć chociaż pełen (goowna) brzuch i pełne uczucie "luksusowych" usług. Współczuję !
                • Gość: zajebiste! Re: Szukającym promocji i tanich produktów ... IP: *.privatedns.com 30.03.11, 13:25
                  domyslam sie że słodzona ASPARTAMEM i kolorowana ! ale promocja. JUZ WALĘ DO GROUPONA!
                  Oni tam maja super promocje!
    • panbramkarz Firmy sprzedają. Grupowo 29.03.11, 16:32
      Nie mozna traktowac powaznie firmy ktora daje sie namowic na taka "promocje" bo oznacza to ze nikt w takiej firmie nie mysli samodzielnie. Oferty dla tych firm sa skonstruowane na podobnej zasadzie jak konkursy sms-owe typu "odbierz bmw".
      No to trudno miec zaufanie do firmy ktura daje sie nabierac na tak proste numery.
      No i badzmy szczerzy ....... jaka moze byc jakosc takiej uslugi w promocji? o ile jeszcze np. w uslugach fryzjerskich wiekszosc kosztow uslugi to praca (a szampon mozna dac gorszej jakosci) to np. w lokalach gastronomicznych nie uwierze ze jakosc jedzenia w "promocji" jest taka sama jak bez promocji.
      No ale glupich nie sieja ......... a roznego rodzaju "grupony" znalazly latwy sposob zbicia kasy na naiwnosci ludzkiej.
      Fakt zaluje sam ze na taki pomysl nie wpadlem bo idiotow nie ma co zalowac.
      • Gość: taka prawda Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 16:54
        Zapomniałeś dodać że w tych zakichanych zakupach grupowych są tylko i wyłącznie usługi, a towarów prawie nie uświadczysz bo nikt nie ma takich marż w sprzedaży towarów aby to się opłacało. Co do jakości to coś w tym musi być, ale ludziom tego nie wytłumaczysz. Ostatnio coraz więcej lemingów wierzy że w Biedronce produkt od znanego producenta tylko z biedronka jest tej samej jakości, bo ktoś powiedział że na tej samej taśmie robią. Może i na tej samej taśmie, ale składniki już są inne. I nikt tego oficjalnie wam nie potwierdzi bo po pierwsze zaraz by Biedronka zerwała kontakty handlowe z taką firmą za ujawnianie takich faktów, a byłaby afera na całą Polskę że ludzie dzieleni są na lepszych i gorszych.
        • panbramkarz Re: Firmy sprzedają. Grupowo 29.03.11, 17:01
          Nie wiem ile w tym prawdy ale slyszalem ze dla marketow nawet pod wlasna marka firmy robia towar gorszej jakosci.
          Cos w tym moze byc bo mozna zalozyc ze bywalec biedronki nie jest bywalcem sklepow firmowych wiec i tak nie pozna roznicy.
          • Gość: ??? Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.privatedns.com 29.03.11, 17:25
            to co ja tam widze to naprawde koszmarny szmelc. manicure i pedicure + fryzjer. najczestsze oferty.
            • Gość: m Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 18:39
              Też się zarejestrowałam na tym całym Grouponie żeby sprawdzić co tam jest a tam jakieś durne usługi kosmetyczne typu masaż kamieniami po 200 zł zamiast 500/h. Teraz czytam, że kupują tak głównie kobiety i dla nich te oferty.. Co to q. za kobiety, sekretarki po 30?
              • Gość: olek Re: Firmy sprzedają. Grupowo. IP: *.privatedns.com 29.03.11, 19:21
                ten portal to dla braci dresiarskiej jest rewelacyjny. coraz wiecej serverów dodaje go jak spamiarstwo.
          • magatamo Re: Firmy sprzedają. Grupowo 30.03.11, 14:20
            > Nie wiem ile w tym prawdy ale slyszalem ze dla marketow nawet pod wlasna marka
            > firmy robia towar gorszej jakosci.
            > Cos w tym moze byc bo mozna zalozyc ze bywalec biedronki nie jest bywalcem skle
            > pow firmowych wiec i tak nie pozna roznicy.

taa, np. coca-cola - robi kolę dla biedronki z deszczówki + brązowej farbki - ale nie wyczułam różnicy, bo nie bywam w firmowych sklepach :PPPP
        • Gość: bizzwizz Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.play-internet.pl 26.04.11, 09:11
          No to z pozycji praktyka, w pełni zadowolonego ze współpracy z Grouponem (salon kształtowania sylwetki): nie jesteśmy wcale zmuszeni do obniżania jakości zabiegów. Gdybyśmy robili coś takiego, to nie miałaby miejsca rzecz najważniejsza w całej tej koncepcji - konwersja klienta gruponowego w klienta lojalnego. Oczywiście - nie można liczyć na konwersje po 50%, ale - przy dobrym personelu, WYSOKIEJ JAKOŚCI USŁUGI i (najważniejsze i najtrudniejsze zarazem!) dobrym sformułowaniu oferty dla Groupona - my mamy konwersje na poziomie przekraczającym 20%. I proszę sobie teraz policzyć ile musielibyśmy zapłacić za pozyskanie tylu nowych klientów "tradycyjnymi" metodami? Nie dopłacamy do grouponowych klientów, ale nawet gdyby tak było - i tak tego rodzaju reklama jest (może być!) opłacalna. Trzeba tylko dokładnie wiedzieć JAK z Groupona korzystać. Szczegóły na blogu grouponkosmetyka.wordpress.com/ Zapraszam!
      • Gość: lastmansatnding Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.108.152.74.wlantech.pl 29.03.11, 17:23
        Słyszałem, że kucharze w restauracjach, które współpracują z tymi firmami defekują do talerzy klientom, którzy posługują się kuponami.
        • Gość: niezle Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.privatedns.com 29.03.11, 17:35
          dobra restauracja i kupppon. brzmi jak piękna kobieta i tirówka.
    • tom_aszek 5 wypowiedzi = 5 reklam 29.03.11, 16:54
      Fajny wątek :)
      • Gość: restaurator Re: 5 wypowiedzi = 5 reklam IP: *.24-87-b.business.telecomitalia.it 29.03.11, 17:25
        wspolpracowalem z citydealem - nie jest prawdą, że klientom z kuponem podajemy inny rodzaj jedzenia - przynajmniej tak jest u nas. Generalnie akcja się udała - sprzedalismy kilkaset kuponów - jednak nigdy wiecej tego nie powtorze. Klienci z zakupów zbiorowych są jednorazowi - wiekszosc z nich nie zdejmuje kurtek przy jedzeniu, polowa wyglada jak by pierwszy raz byli w restauracji (wczesniej bywali pewnie w Mc Donaldsie :-), 1 na 20 zamawia coś powyżej wartosci kuponu. 99 % nie wroci do nas - chyba, ze z nastepnym kuponem. Generalnie przez miesiac balagan w knajpie - nie polecam restauracjom i innym punktom usługowym.
        • Gość: chore Re: 5 wypowiedzi = 5 reklam IP: *.privatedns.com 29.03.11, 17:31
          loteria SMSowa jest na dokladnie tym samym poziomie co takie firemki które
          prowadza taki interes sieciowy.

Ja osobiscie uwazam, ze jak ktos oferuje kupony tego typu to musi to byc jakis interes ktory normalnie egzystowac nie potrafi i samo to w sobie stanowi juz antyreklame dla mnie.
        • Gość: Meg Re: 5 wypowiedzi = 5 reklam IP: *.230.90.194.rzeszow.mm.pl 29.03.11, 21:26
          Bzdura
          Ja na co dzien stołuje sie "na mieście" i dzięki Gruponowi/ Gruperowi odkryłam dwie nowe, b. fajne jadłodajnie, z których zamierzam nadal korzystac
    • Gość: topek Sam kupilem juz duzo rzeczy na grouponie i dailyde IP: *.autoscout24.de 29.03.11, 17:01
      Mieszkam w DE i od okolo roku kupuje na grouponie.
      Na brytyjskim grouponie kupilem aparatment na tydzien kolo malagi za 150 funtow dla 6ciu osob.
      Bylo super.

Co do restauracji to roznie bywa, ale srednia wychodzi in plus.

Najgorsze moje doswiadczenie bylo ostatnie. W Monachijskiej restauracji Surbahar.
      Tutaj (po niemiecku) mozecie przeczytac moja opinie (i innych):
      www.qype.com/place/918787-Indisches-Restaurant-SURBAHAR-Muenchen
      Moja jest z wczoraj jako topek.
      Jak widzicie, nei tylko ja dalem jedna gwiazdke.

Za to dzieki grouponowi bylem w ekskluzywnej restauracji: MOMO w Maladze. Chyba najlepszy lokal w jakim bylem.

Odkrylem tez w monachium fantastyczna restauracje wloska: Primafila.

Bylem w greckiej "Troja" ale bylo tak sobie.
      Pare dni temu kupilem kobitce kupon do Bodyshopu za 12 EUR (o wartosci 30 EUR).

W Grenadzie mialem Segwaye za pol ceny z hiszpanskiego groupona :)

Takze ja jestem zwolennikiem tego choc i wpadki sie zdarzaja.

Podzrawiam
      topek
      • Gość: wygrałem BMW Re: Sam kupilem juz duzo rzeczy na grouponie i da IP: *.privatedns.com 29.03.11, 17:33
        w tym serwisie jest dokładnie tyle samo INNOWACJI technologicznej co w loteriach SMSoowych:
        WYGRAŁEŚ BMW!
        • Gość: topek Jaja sobie robisz? IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.11, 20:26
          Loterie porownujesz do rzeczy pewnej czyli kuponu do zrealizowania?

• Gość: piotrek Re: Jaja sobie robisz? IP: *.privatedns.com 29.03.11, 21:18
            to ze ten kupon to jest relna OKAZJA i dobrym DEALEM jest dokladnie tak samo pewne jak to, ze STALES SIE WLASCICIELME BMW tylko wyslij SMS za 2zl +VAT!!!!!

jak czytam co piszesz to widze żerujesz na tym co jest niesprawdzalne...no bo jak
            niby sprawdzic, ze masaż gorącymi kamieniami za 200 to nie okazja skoro sprzedawca TWIERDZI ze non stop sprzedaje to za 1000 zlotych!!!! tylko nie pokaze CI ile na kasie fiskalnej mial takich za 500zlotych...(zapewne zero). wielka sciema zeby nie powiedziec
            typowe naduzywanie dobrej wiary w reklamie.

jaj sobie nie robie, ale zobacz ile ich na tym portalu z tymi jajami-grupowymi.
            • Gość: topek Re: Jaja sobie robisz? IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.11, 23:33
              > to ze ten kupon to jest relna OKAZJA i dobrym DEALEM jest dokladnie tak samo pe
              > wne jak to, ze STALES SIE WLASCICIELME BMW tylko wyslij SMS za 2zl +VAT!!!!!
              Wczoraj kupilem 5 kuponow do restauracji greckiej do ktorej chodzilem wczesniej, zanim groupon sie pojawil.
              Za 11 EUR mam 24 EUR do wydania a'la Carte.
              Znam ta restauracje i wiem czego sie spodziewac.
              W weekend ide po raz pierwszy.
              Jak tylko bede widzial, ze mnie ktos probuje robic w konia oddam pozostale 4 (mam na to 2 tygodnie wedlug niemieckiego prawa).

Bylem w kilku restauracjach, hotelu, segwayach dzieki grouponowi i w 8 na 10 przypadkow bylem zadowolony.

No i jak to pasuje do twojej teorii?
              • magatamo Re: Jaja sobie robisz? 30.03.11, 14:35
                Gość portalu: topek napisał(a):

>
                > Bylem w kilku restauracjach, hotelu, segwayach dzieki grouponowi i w 8 na 10 pr
                > zypadkow bylem zadowolony.
                >
                > No i jak to pasuje do twojej teorii?

ja kupiłam kupon do "Thai i Asian" w sopocie, jak zadzwoniłam żeby zarezerwować miejsce, pani obrażona oświadczyła, ze sprzedali 600 kuponów i a mają tylko 4 stoliki (!), przyjście w weekend nie wchodziło w grę, najlepiej jakbym przyszła ok 12 w tygodniu, albo po 20, oczywiście za jakis tydzień, no bo "miejsc nie ma", na miejscu okazało sie że 2 danie musimy wybrać ze specjalnej karty (przygotowanej na potrzeby grupona) - dania do wyboru były cztery - z kurczaka które jada dziecko - jedno, ceny dań ze specjalnej karty - 40-100 % droższe niz w karcie zwykłej
                to był pierwszy i ostatni raz kiedy skorzystałam z kuponów grupona

i tak to pasuje do teorii, że to loteria - oferta czasem nijak sie ma do opisu

• placebo_99 Biedronka, Allegro, Grupon - dziadziejemy 29.03.11, 17:09
      Zdziadziałe społeczeństw, którego symbolem zakupowym jest Biedronka (dla biednych), Allegro (produkty używane), Grupon (produkty noname).
      • Gość: Olek Re: Biedronka, Allegro, Grupon - dziadziejemy IP: *.privatedns.com 29.03.11, 17:24
        Group on to sie wielu kojarzy z seksem grupowym.

ale Pan Marcin Szalek...mnie z ebay Polska... Ten Pan był was 'Head of Business and Development for ebay in Poland'.
        ebay.pl poniósł SPEKTAKULARNA KLĘSKĘ w Polsce i został WYKOŃCZONY przez allegro.
        na miejscu kogoś kto był "szefem strategi i rozwoju tego businessu dla ebay.pl
        w Polsce to bym się tym nie chwalił. To była katastrofa nieudolności.
        To była KATASTROFALNA KLĘSKA świadcząca o poziome osoby która tym zarządzała.
        Super smutne. Ta cała firma to to naprawdę jak loterie SMSowe WYGRAŁAŚ BMW!
        przyjdź albo wyślij SMSa!
      • Gość: lastmanstanding Re: Biedronka, Allegro, Grupon - dziadziejemy IP: *.108.152.74.wlantech.pl 29.03.11, 17:31
        Chyba za bardzo ciśnie biała czapeczka z daszkiem z logo adidasa. Tam z tyłu jest paseczek, można poluzować. Jak już poluzujesz to napisz gdzie robisz zakupy o królu życia!
        • placebo_99 No i jeszcz lumpeksy - polskie peweksy! 29.03.11, 18:02
          To w nawiązaniu do twojego "Addiddassa".
      • luni8 Re: Biedronka, Allegro, Grupon - dziadziejemy 29.03.11, 18:53
        > Zdziadziałe społeczeństw, którego symbolem zakupowym jest Biedronka (dla biedny
        > ch), Allegro (produkty używane), Grupon (produkty noname).

Prezio tak powiedział? Mówił też że internetu używają głównie zboczeńcy.
        A że nawet nie wiesz o czym mówisz to widać.
        O Biedronce to za prezesem.
        Na Allegro nówek jest masa, a wyrzucanie sprzętu tylko dlatego że ma się nowy bajerek to domena szpanujących dziadów.
        A Grupon to usługi. Produktów tam jest malutko, a jak już ta nie No Name.
        • kapitanvon Re: Biedronka, Allegro, Grupon - dziadziejemy 29.03.11, 20:58
          Prezio tak powiedział? Mówił też że internetu używają głównie zboczeńcy.

nie, to powiedzial Pierwszy Gajowy i Twoj Ukochany Donek. Tylko ty jestes dwa tygodnie do tylu i nie wiesz nawet na kogo masz psioczyc.

> A że nawet nie wiesz o czym mówisz to widać.
          jakbys Ty wiedzial.

> O Biedronce to za prezesem.
          > Na Allegro nówek jest masa, a wyrzucanie sprzętu tylko dlatego że ma się nowy b
          > ajerek to domena szpanujących dziadów.
          > A Grupon to usługi. Produktów tam jest malutko, a jak już ta nie No Name.

wiejska filozofia.
    • panbramkarz Firmy sprzedają. Grupowo 29.03.11, 17:49
      Dziwie sie ludziom korzystajacym z takich kuponow, mnie jak stac to ide do dobrej knajpy zamawiam nie patrzac na ceny kelnerowi daje napiwek jak nie stac to w domu jem kanapke z pasztetowa, mam kase ide do dobrego fryzjera nie mam to kumpel mnie tam jakos obetnie.
      Klient z kuponem zawsze bedzie traktowany jak smiec nawet jak obsluga mu tego nie okaze.
      Ktos wyzej napisal
      "Za to dzieki grouponowi bylem w ekskluzywnej restauracji: MOMO w Maladze. Chyba najlepszy lokal w jakim bylem. "
      A czy bycie w takim lokalu to taka wielka nobilitacja? zwlaszcza ze byl tam traktowany na takiej samej zasadzie jak pani ktora tam sprzata.
      • daga_1 Re: Firmy sprzedają. Grupowo 29.03.11, 19:51
        Jak wykupiłam za połowę ceny wejście do siłowni, to będę ćwiczyć w korytarzu? Na drabinie?
      • Gość: topek Re: Ciebie stac to fajnie...Podobnie jak z LowCost IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.11, 20:31
        ... sa jednak tacy ktorych nie stac i korzystaja z Groupona.
        Tak jak bylo z liniami lotniczymi.
        Zanim sie low costowe linie pojawily jak Ryanair miliony ludzi nie latalo bo nie bylo ich stac.

W pazdzierniku bylem w USA (monachium-boston) lufthansa za 300 EUR.
        Gdyby nie low costy zaplacilbym conajmniej 2x tyle.

Wracajac do groupona. Tysiace ludzi zostanie wyciagnietych z domu.
        Tak jak Ryanair znalazl nisze rynkowa (ogromna :) tak grupowe kupowanie robi to samo.

Jesli Ciebie stac to fajnie. Zazdroszcze.
        Nawet gdybym byl bogaty i mial dostepna kwote x to dzieki grupowym zakupom moglbym 2x tyle zobaczyc, zjesc, sprobowac. MOwiac w duzym uproszczeniu.

Dzieki nizszej cenie tysiace ludzie sie odwazy wziac segwaya (jak ja w hiszpanii), skoczyc na spadochronie itd.
        • Gość: Grupowy Re: Ciebie stac to fajnie...Podobnie jak z LowCos IP: *.privatedns.com 29.03.11, 21:11
          monachium Boston w PAZDZIERNIKU za 300 EURO..widac ze jestes produktem GROUPowego ...ale chyba seksu. Pazdziernik to poza sezonami JAKIMIKOLIWEK i ja latam Monachium Boston/Providence za 250 dolcow czy okolo 200 euro bez zadncyh cudow.

poszukaj sobie mobissimo.com lub kayak.com... i nie wciskaj ludziom tej kryptoreklamy.
          A jak juz tak robisz to napisz nie tylko ile dales za BILET ale i ile za podtaki i oplaty ili.lotniskowe.

Grupowy to lep na debili
          • Gość: topek Re: Ciebie stac to fajnie...Podobnie jak z LowCos IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.11, 23:36
            > Pazdziernik to poza sezonami JAKIMIKOLIWEK i ja latam Mo
            > nachium Boston/Providence za 250 dolcow czy okolo 200 euro bez zadncyh cudow.
            Chyba w jedna strone i z przesiadka.
            Ja lecialem za 300 eur w 2 strony i lot bezposredni Lufthansa.

Regularnie obserwuje ceny lotow do USA od 3 lat.
            Mam search jobs (price alarm) na kayaku i takie bajki to mozesz swoim funflom niedorozwojom wciskac.

Powstrzymam sie od epitetow choc tlukiem wypadaloby nazwac
            • Gość: topek.... Re: Ciebie stac to fajnie...Podobnie jak z LowCos IP: *.privatedns.com 30.03.11, 00:39
              sadząc po CV Country jednej z tych firemek o ktorej mowa w art sponsorowanym o i jego historii jak pracownika w Boston Cons Group a potem w ebay.pl to odnosze wrazenie ze SAM SOBIE NAGANIASZ i jestes wlasnie tym pewnym country managerem z artykułu.

sugeruje to zarowno to gdzie latasz (rzkomo od 3 lat sledzisz ceny do Bostonu) i skad latasz - juz nie powiem co widac o tym skad piszesz...chlopie daj sobie siana. nie wypada robic jako Country manager i naganiac na forum jak pojeb.... na takie zenujace biedronkowanie kuponowe na manicure

To cale pieprzenie z tym serwisem prowadzen przez goscia co dal TAKA WTOPE z prowadzeniem ebay.pl Head of Operations and Business Development!!to zenujace.

Tak mozna latac z FRA lub MONACHIUM to Providence za 200 w pazdzierniku wlansie
              a to ze Ty nie wiesz jak zalatwic taki bilet..chlopie... wlasnie jak Ty placisz 300euro przez Grpona to swiadczy o tym ze on dostaje te bilety po 120-150 Euro.
              Moze to Ci uzmyslowi jakie ciele jestes...nie dziwie sie, ze ebay.pl to byla taka katastrofalna porażka. Tak to jest jak Head of Operations and Business development jest na takim poziomie ...

reszta dla ludzi myslacych do dopowiedzenia sobie.
              • Gość: topek Re: Co za zenujacy palant IP: *.autoscout24.de 30.03.11, 10:54
                Primo: nie podszywaj sie.

> sadząc po CV Country jednej z tych firemek o ktorej mowa w art sponsorowanym o
                > i jego historii jak pracownika w Boston Cons Group a potem w ebay.pl to odnosze
                > wrazenie ze SAM SOBIE NAGANIASZ i jestes wlasnie tym pewnym country managerem
                > z artykułu.
                Bardzo chcialbym byc, ale niestety tak daleko nie zaszedlem.

> sugeruje to zarowno to gdzie latasz (rzkomo od 3 lat sledzisz ceny do Bostonu)
                Napisalem kolku, ze sledze loty do USA a nie do Bostonu.
                Moim celem jest NYC a nei Boston. Do Bostonu lecialem bo bylo wyraznie taniej niz do NYC.

> i skad latasz
                Latam z miejsca gdzie mieszkam sherlocku za hrywne.

> juz nie powiem co widac o tym skad piszesz..
                Nic nie widzisz frustracie.

> naganiac na forum jak pojeb....
                No tak, na forum gazeta.pl naganiam na niemieckiego groupona i dailydeal.
                Jesli ktos tu jest pojebem to ty.

> na takie zenujace biedronkowanie kuponowe na manicure
                Ja jestem zwolennikiem Groupona i podobnych. Jak tobie nie pasi to ok, twoja sprawa

> To cale pieprzenie z tym serwisem prowadzen przez goscia co dal TAKA WTOPE z pr
                > owadzeniem ebay.pl Head of Operations and Business Development!!to zenujace.
                Zgadzam sie. Ebay dal strasznie ciala przy wchodzeniu na polski rynek
                Nie wiem jak sie to ma do groupowych zakupow. Ale ty pewnie wiesz

> Tak mozna latac z FRA lub MONACHIUM to Providence za 200 w pazdzierniku wlansie
                > a to ze Ty nie wiesz jak zalatwic taki bilet..chlopie... wlasnie jak Ty placisz
                > 300euro przez Grpona to swiadczy o tym ze on dostaje te bilety po 120-150 Euro
                Kolejny dowod na to ze jestes debilem nie potrafiacym czytac tekstu ze zrozumieniem.
                Czytasz i odpowiadasz na swoje projekcje.
                Gdzie napisalem debilu, ze kupilem bilet na grouponie?
                Jeszcze nie widzialem biletow lotniczych na grupowych zakupach.

> Moze to Ci uzmyslowi jakie ciele jestes...nie dziwie sie, ze ebay.pl to byla ta
                > ka katastrofalna porażka. Tak to jest jak Head of Operations and Business devel
                > opment jest na takim poziomie ...
                Chyba masz jakas traume z tym ebayem. Nie wzieli Cie czy jak?

W sumie ciekawe doswiadczenie choc i zenujace przy okazji.. Jakis frustrat cos sobie wymodzil i atakuje frontalnie grupowe zakupy, ebay i jakiego goscia.

Generalnie powienienem zlac takiego agresywnego i glupiego trepa jak ty od poczatku.
                Odpisuje dla innych w sumie.

Bez pozdrowien deklu
    • Gość: Prawdomówny Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.skynet.net.pl 29.03.11, 17:52
      Najbardziej mnie śmieszy to jak wszyscy twardo mówią, że nie korzystają z zakupów grupowych... a tak naprawdę to większość z Was i Waszych połówek przesiaduje codziennie wyszukując to coraz fajniejsze oferty.
      Oczywiście pozostaje jeszcze ta część, która nie wychyla nosa zza komputera i ich nie interesują wizyty u fryzjera, w restauracji, w pubie, czy w teatrze... im najłatwiej jest krytykować wszystko!
      Ehhh... internet :)
      • Gość: mirmax Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.centertel.pl 29.03.11, 18:27
        Jaka musi być jakość usługi np. fryzjerskiej gdy nagle zwala się tłum ludzi z kuponami
      • Gość: foksterierka Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.dynamic.chello.pl 29.03.11, 18:47
        No właśnie wizyty u fryzjera i kosmetyczek mnie nie interesują, bo jestem młodą, ładną kobietą z długimi włosami. Nie dam się opitolić na krótko nawet za darmo. Nic innego na grouponie nie znalazłam.
    • Gość: malacenka.pl Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 18:43
      Nie wiem czy już znacie??? ale ja korzystam z malacenka.pl bywają u nich ciekawe oferty np. z branży usług budowlanych. Czy to nie fajnie jak można sobie zrobić remoncik za 50???
      • Gość: Mała Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.ssp.dialog.net.pl 30.03.11, 09:08
        Odkryłam niedawno nowy portal www.malacenka.pl . Mają super oferty, np. teraz jest wycieczka do Grecji na 11 dni za 590 zł!!!!!!!. Nieźle , co? Mają też sklep on-line z markowymi ciuchami po mega okazyjnych cench . Jak dla mnie bomba! Coś nowego.
        • Gość: adamko Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 12:00
          Trzeba bylo juz dopalcic do tego artykulu sponorowanego to by was wymienili w artykule a tak trzeba sie podszywac za nibyz adowolonego klienta :D:D
    • Gość: Magda "Współpraca na linii portal-firma" - litości... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 19:07
      "Współpraca na linii portal-firma" - litości... Już bardziej urzędniczo nie dało się? W ogóle tekst wygląda jak przed korektą.
      • Gość: doktor Re: "Współpraca na linii portal-firma" - litości. IP: *.privatedns.com 29.03.11, 19:15
        litości ludzie... Ci kuponiarze to w moim odczuciu serwis dla dreso-fryzjero-manicuro braci.
        a gazetka wyborcz jak zwykle ładuje pseudo reklamy ile sie da. rzetelnośc dzinnikrska juz nie istnieje!
    • Gość: Mariola_z_gazowni Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.adsl.inetia.pl 29.03.11, 19:46
      Polecam lekturę wątku i pozdrawiam amatorów produktów groupono-podobnych.

Jak ktoś zabiera 50% prowizji to proszę pomyśleć o jakości usługi w kategoriach kosztu marketingowego.
    • torunskiprzedsiebiorca ten tekst to bełkot 29.03.11, 19:55
      Sprawa jest prosta, a tu ktoś nabija wierszówkę. Jaka droga do bankructwa? Ktoś się decyduje na wejście i danie zniżki, albo nie. Sam ocenia, czy może obniżyć cenę, czy nie. Koniec, kropka.
      • panbramkarz Re: ten tekst to bełkot 29.03.11, 20:07
        Sam by sie nie zdecydowal ale po "wypraniu" mozgu przy pomocy socjotechnicznych sztuczek ukazujacych mu wizje przyszlych zyskow malo odporni daja sie nabrac.
        Tak jak naiwni odbierajacy BMW za smsa, lub wysylajacy smsa w nadzieji ze odpowie im ponetna chetna blondynka albo wrozka przepowie mu przyszlosc, takich przykladow mozna mnozyc wiele.
        Acha tak samo ja "kuponowcy" myslacy ze za 80% znizki dostana 100% uslugi.
        • Gość: Pompon Re: ten tekst to bełkot IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.03.11, 20:55
          Zaciąłeś się z tymi smsami? Raz nie wystarczy?
          • torunskiprzedsiebiorca Re: ten tekst to bełkot 29.03.11, 22:53
            Gość portalu: Pompon napisał(a):

> Zaciąłeś się z tymi smsami? Raz nie wystarczy?
            jakimi smsami? ja nic o sms nie pisałem

• torunskiprzedsiebiorca Re: ten tekst to bełkot 29.03.11, 22:52
          panbramkarz napisał:

> Sam by sie nie zdecydowal ale po "wypraniu" mozgu przy pomocy socjotechnicznych
          > sztuczek ukazujacych mu wizje przyszlych zyskow malo odporni daja sie nabrac.
          > Tak jak naiwni odbierajacy BMW za smsa, lub wysylajacy smsa w nadzieji ze odpow
          > ie im ponetna chetna blondynka albo wrozka przepowie mu przyszlosc, takich przy
          > kladow mozna mnozyc wiele.
          > Acha tak samo ja "kuponowcy" myslacy ze za 80% znizki dostana 100% uslugi.
          Wyobraź sobie, ze tak. Ja kupiłem w ten sposób sushi na sweetdealu. Poszedłem, zjadłem i kupon dałem na końcu. Czym się moje sushi różniło od tego, za któe klient zapłacił gotówką, albo kartą po konsumpcji?
          • Gość: BEŁKOT Re: ten tekst to bełkot IP: *.privatedns.com 30.03.11, 01:02
            ja sobie kupilem masowanie KAMIENIAMI virtualnymi. Kosztowalo mnie to 300zlotych. zajebisty deal. wogole. to cos unikalnego. Podobno sprzedaje sie to jak cieple bułeczki po 999zlotych+VAT
            normalnie.

nie ma jak kupic cos kuponem za taka zajebista cenę. w dzisiejszych czasach. lepsze to niz cukier po 5 zlotych. cukier nie jest konieczny do zycia a masowania kamieniami dla mnie TAK!
    • Gość: topek Wlasnie kupilem na dailydeal: Fotobuch IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.11, 20:43
      dailydeal.de/gutscheine/specialdeal2/
      Ksiazke ze zdjeciami za 9 EUR (ksiazka ma do 250 stron :)

Gdyby nie kupon, nie wydalbym 30 EUR na probe na to.
      Jak mi sie spodoba to moze kupie po normalnej cenie.

Mysle ze 9 EUR to koszt przy ktorym oferujacy ten deal wychodzi na 0 z grubsza.
    • rabbin naiwnośc 29.03.11, 22:23
      grupon i temu podobne formy pseudo reklamy żerują na naiwności zarówno firm jak i klientów z tego korzystających.duze warszawskie spa =magia dotyku zmieniło własciciela przez kłopoty finansowe wynikłe po współpracy z gruponem.ludzie na co wy liczycie korzystając z tego?na jaki poziom usługi?uwierzcie że bedzie on adekwatny do ceny którą płacicie.wiem jak to wygląda w gabinecie kosmetycznym i radzę się zastanowić a domyślam się jak to może wyglądać w gastronomii-aż strach się bać konsekwencji
      • Gość: topek Re: naiwnośc IP: *.pools.arcor-ip.net 29.03.11, 23:40
        Ja bylem kilku restauracjach dzieki grouponowi.
        2 byly takie sobie wizyty (kyoto running sushi i calla della pizza)
        1 wtopa - hindus surbahar
        Za to zachwycony bylem: Momo w Maladze, Primafila Monachium, Moochers Jazz Caffe (Fuengirola)
        MOja kobitka byla w londynie w jakiejs restauracji (nazwy nie pomne) i tez byla zadowolona (jakas chinszczyzna)

Wiec generalnie na lekki plus jesli chodzi o jedzenie.
        O pieniadzach nie mowie nawet.
        • Gość: topek.... Re: naiwnośc IP: *.privatedns.com 30.03.11, 00:41
          hey topek...luzuj z tym naciaganiem na te kupony na manicure i tanie zarcie w chinskich.
    • bizzwizz Re: Firmy sprzedają. Grupowo 29.03.11, 22:25
      Blog ekspercki opisujący zasady zyskownej współpracy salonów kosmetycznych z Grouponem: można znaleźć tutaj: grouponkosmetyka.wordpress.com

Polecam!
      • Gość: manicure Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.privatedns.com 30.03.11, 00:43
        ekspercki...no tak... nie ma jak pwolanie ekspertów od MANICURE w technologi KUPONIARSTWA GRUPOWEGO.
      • astrum-on-line Re: Firmy sprzedają. Grupowo 30.03.11, 22:32
        Czyli wniosek jest jeden.
        Taka forma reklamy opłaca się tylko niektórym firmom i tylko w niektórych przypadkach.
        Przy czym musi być bardzo dobrze przemyślana.
        • Gość: bizzwizz Re: Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.play-internet.pl 23.04.11, 17:57
          Dokładnie tak. Można powiedzieć w przenośni, że Groupon to BARDZO ostre narzędzie. Dasz do ręki amatorowi - pokaleczy się, albo i utnie sobie rękę. Dasz do reki profesjonaliście - może sobie cuda "wystrugać" .
          grouponkosmetyka.wordpress.com/
    • Gość: artus Zmieniony tytuł!!! IP: *.ip.netia.com.pl 29.03.11, 22:27
      Dwie godziny temu był zupełnie inny tytuł artykułu! Czyżby dostali po uszach od Groupona, który się mocno reklamuje na GW? Tytuł był "Zakupy grupowe - okazja, czy sposób na bankructwo?", albo coś podobnego. No i faktycznie oddawał sensowność współpracy z Grouponem z prowizjami na poziomie 50%!
      Ale to ma niestety taki skutek, że praktycznie 100% promocji jest mocno naciąganych. Najlepiej sobie sprawdzić ceny noclegów w hotelach poprzez zdalną rezerwację - w Grouponie wychodzi ok. 10% taniej, a nie 70% jak piszą.
    • Gość: zrównoważona Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.home.aster.pl 30.03.11, 07:18
      Wszyscy się uparli i w kółko rozprawiają o usługach kosmetycznych, czy gastronomicznych...A bywają często oferty zniżkowe do teatrów przecież, czy na koncerty.. I co..? Artyści wtedy też gorzej grają..? Część widowni jest "za pół ceny" - to co ? Trochę zapominają tekstu, żeby nie było idealnie..???? Opamiętajcie się ludzie ! Usługi bywają różne, za "normalne" pieniądze też często można doznać rozczarowania..;)
      Pozdrawiam wszystkich krytykantów..:)
    • user151 rabatkowo.pl - zakupy grupowe w jednym miejscu 30.03.11, 07:54
      Wybierz coś dla siebie, według kategorii - np. paintball, szybka jazda samochodem, lub usługi pielęgnacyjne dla mężczyzn. - Nie samym SPA człowiek żyje :) Polecam rabatkowo.pl
    • Gość: gość Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.bielsko.dialog.net.pl 30.03.11, 08:03
      Niestety same usługi. Samochód telewizor czy lustrzankę o połowę taniej bym kupił ale po cholerę mi jakieś maniciure czy tańszy fryzjer jak i tak płacę za fryzjera 15zł na 3 miesiące a obiad wolę sam z dziewczyną ugotować? Albo przelot do Monachium czy Londynu taniej, jak to nie jest rzecz nie potrzebna w codziennym życiu
    • nonameuno promocje niestety grubo przesadzone 30.03.11, 08:18
      korzystałem z kilku kuponów na usługi kosmetyczne i już wiem, że w grupowo sprzedają usługi, który nie ma w normalnym cenniku albo nikt ich po tej "normalnej" cenie nie chce kupować. dam przykład - wybielanie zębów w ofercie grupowej to zupełnie inny zabieg niż wybielanie zębów pełnopłatne, inne preparaty, metoda, a podana cena odnosi się właśnie do tego zabiegu, którego nie robią dając tańszy zamiennik. albo w gabinecie kosmetycznym oferują masaż klasyczny z elementami akupresury, ale w normalnej cenie trwa to 30 minut, na kupon - 10 min ... zraziłem się, nie chcę korzystać z erzacu usług.
    • annniii To jest reklama! 30.03.11, 09:08
      Ludzie! Przecież wiadomo, że głównym celem firm oferujących swoje usługi na tego typu portalach jest REKLAMA, a nie zysk... Normalnie za reklamę się płaci, a oni pewnie wychodzą na 0 albo nawet trochę zarabiają...

Byle robić to z głową - dostosować swoje możliwości do ilości kuponów, czasu ich trwania, itp.
      • maarrta Re: To jest reklama! 03.04.11, 12:23
        Dokładnie, tu chodzi głownie o reklame - firma zamiast placic tylko za wydrukowanie i kolportaż reklamy, placi portalowi od zakupow grupowych i tyle
        Klient zyskuje. Kto chce, ten korzysta, to nie to nie.
        Wiem, ze sa firmy, ktore pilnują czy uslugodawca jest w stanie zrealizować oferte i ograniczają czas jej trwania.
    • Gość: gosc123 Oferta SuperTravel Group - wielka sciema!! IP: *.ip.netia.com.pl 30.03.11, 11:58
      wlasnie przed chwila otrzymałem "super" oferte do Hiszpanii na weekend majowy w cenie 666 zamiast 1332 tyle tylko ze:
      Ta oferta MUSI mnie kosztowac min 1016 zł podkreslam musi bo organizator obliguje kazdego uczestnika do zaplaty 75 euro na realizacje progamu (pobierane w pierwszym dniu w autokarze) jak nie zaplace to pewnie mnie wypier... z autokaru :) oraz dodatkowo musze zaplacic 50 zł za ubezpieczenie( swoja droga niezle kosza za to ubezpieczenie bo normalnie na 10 dni kosztuje ok 18 zł) czyli lacznie mam 1016 zł :)
      Dodatkowo:
      Każdy uczestnik turnusu ma możliwość wykupienia dodatkowych wycieczek:
      Wycieczka do Barcelony i Montserrat - cena ok. 45 EUR/os.
      Wycieczka Barcelona & Fontanny - cena ok. 38 EUR/os.
      Wieczór hiszpański - cena ok. 39 EUR/os.
      Wizyta w Marinelandzie - cena ok. 27 EUR/os.
      Karnet na min. 5 wstępów do dyskoteki - cena ok. 18 EUR/os.
      Wycieczka do Andory (obowiązkowy paszport) - cena ok. 55 EUR/os.
      Rejs statkiem wzdłuż wybrzeża Costa Brava - cena 18 EUR/os.
      Wizyta w Water World - cena ok. 28 EUR/os

Wiec gdzie tutaj oferta za 666 zł? Równie dobrze moga zaproponowac mi wycieczke do Australii za 1000 zł zamiast 15000 tylko ze musze wykupic bilet lotniczy w cenie 6000 zł a na miejscu moge zobaczyc Sydnej w cenie 500 USD itd :)

Zreszta jak sobie pomysle co za ludzie dadza sie zlapac na taka oferte i musialbym z nimi uczestniczyc w wycieczce w autokarze wypchanym po brzegi zapewne z niekopetentnym pilotem bo przeciez ceniacy sie pilot nie pojedzie za grosze i w dodatku na dlugii weekend czyli topowy dla branzy :)
      Podoba mi sie tez haslo
      Autokar, w którym zabierzemy Cię w tą magiczną i niepowtarzalną podróż to Autokar LUX najwyższej klasy turystycznej, wyposażony w klimatyzację, wygodne rozkładane fotele, dvd, tv, toaleta, barek.

Ciekawe co wg nich znaczy najwyższej klasy turystycznej :) ( tzn 20 letni pietrus o wysokosci 4,75 m ) :D?

I takie to sa wlasnei super oferty na tym Grouponie.
      Owszem fryzjer, hotelarz, restaurator moze sobie pozwolic na wystawienei takiej oferty bo przeciez pokoj i tak stoi wiec wiekszych kosztow nie ma, fryzjer tez nie ponosi kosztow jezeli swiadczy usluge o 50% tansza.
      Niestety wycieczka 50% tansza na gruponie to juz baaardzo podejzrana sprawa i radze sie zastanowic bo gdzies haczyk na pewno jest jak nie w obligatoryjnych doplatach to napewno w jakosci uslug. Chyba ze ktos nas od arzu w balona robi najpierw wystawia wycieczke 3 x drozsza a pozniej niby obniza cene czyli typowy chwyt hipermarketow :)

Chętnie poczytam opinie tych którzy skorzystali z tej oferty jak wrócą:) Chyab ze wczesnie dowiemy sie o nich z TV ze koczuja na parkingu bo ich do hotelu nie wpuscili z powodu braku wplaty kasy :)

• Gość: MG Firmy sprzedają. Grupowo IP: *.adsl.inetia.pl 31.03.11, 03:36
      Trudno dyskutować z tym, że zakupy grupowe skierowane są pod konkretnego klienta. Z drugiej strony zarówno kupujący mercedesa jak i fiata nie odmówi rabatu. Wiele firm traktuje swoją ofertę w takich miejscach jako swoistą reklamę - więc mogą nawet stracić na usłudze czy towarze ale zyskują poprzez budowanie wizerunku. Wkrótce rynek sam się uporządkuje - konkurencja robi swoje.
      -------------------------------------
      www.123event.pl/s-paintball.htm
      • gregory3x Re: Firmy sprzedają. Grupowo 12.04.11, 21:30

dostałem możliwość promowania promocji w cenie 10 groszy za przejście użytkownika (grupa docelowa zainteresowana ciekawymi ofertami, promocjami, zakupami wchodzą i przechodzą jeżli interesuje ich dana oferta - idealna grupa docelowa z dużym wskaźnikiem realizacji zakupów), a więc płace za efekt 1000 potencjalnych klientów na stronie promocji za 100 zł z których skorzysta około min. 10-20 i nie dziele się 50% z ceny i nie wymuszają rabatu 50% więc nie dopłacam do interesu tylko zyskuje

-------------------
        www.ofetypromocje.pl
    • bolkowiak To bujda na resorach 14.04.11, 14:40
      To bujda na resorach te mega oszczędności

Na forum favore.pl znalazłem taki wątek
      Czy zakupy grupowe są opłacalne te z Groupon
      www.favore.pl/forum/komputery-internet-telefony/czy-zakupy-grupowe-sa-oplacalne-te-z-groupon,1389,0.html
      Owszem czasem można zaoszczędzić, ale nie można tego samego powiedzieć o firmach sprzedających z rabatem. Albo padną albo za niedługo mega okazyjne zakupy się skończą.
      Ludzie no na logikę, kto daje 90 proc. rabatu??? To raczej forma promocji czy coś w tym stylu niż realny biznes.

• laura_80 Re: To bujda na resorach 29.06.11, 17:00
        a gdzie indziej dając rabat będziesz miał kilkuset klientów w ciągu 1-2 dni? ostatni czytałam, chyba w PB, że gruper w ciągu 30 dni sprzedał 750 kuponów na wycieczkę do Hiszp.
        • herkson Re: To bujda na resorach 01.08.11, 15:43
          To nie jedyny taki serwis - znam stronę bardziej funkcjonalną - www.znizkomania.pl/
          Nie mam problemów z szukaniem ofert, a serwis aktualizują. Kilkadziesiąt gruperów jest tam zawartych w tylko i wyłącznie jednym.
    • alexon19 Re: Firmy sprzedają. Grupowo 02.08.11, 09:46
      orginalne dobre pomysł zawsze się sprzedadzą ale z kopiami już gorzej niestety
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka