Dodaj do ulubionych

ISO 9001 - certyfikacja

12.12.11, 14:06
Polećcie kogoś do certyfikacji ISO 9001
Jesteśmy na etapie wdrożenia i muszę się rozejrzeć za jakąś firmą - nie mam pojęcia jakimi kryteriami kierować się przy wyborze a trochę tych firm jest
Z góry dziękuję za uzasadnione opinie
Obserwuj wątek
    • Gość: kasienka Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.play-internet.pl 15.12.11, 19:52
      U mnie certyfikował TUV NORD POLSKA i dobrze to wspominam
      Firma profesjonalna, audytorzy spoko, dobre podejście mają do tego wszystkiego
      A sam certyfikat przyniósł mi sporo korzyści
      TNP to jedna z bardziej znanych jednostek certyfikujących więc jej certyfikat się w świecie liczy - ja dlatego ich w sumie wybrałam

Mam nadzieje, że pomogłam
      jak będziesz potrzebować więcej informacji to pytaj
      • ada_37 Re: ISO 9001 - certyfikacja 20.12.11, 09:28
        Również polecam TUV NORD POLSKA .Bardzo dobrze ich znam .Audit w TNP jest profesjonalny i daje cenne wskazówki odnośnie działania systemu.Mają partnerskie podejście do klientów i tworzą miłą atmosferę .A to bardzo ważne i się ceni .
      • Gość: Nikola Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.play-internet.pl 27.12.11, 17:06
        Do certyfikacji ISO polecam TUV NORD POLSKA .Firma z ludzką twarzą -mają partnerskie podejście .A to bardzo ważne .Certyfikat w TNP to nie tylko papier na ścianę, ale potwierdzenie spełnienia wymagań, że firma dobrze funkcjonuje .Uważam ,że jest swietna jeśli chodzi o certyfikacje .
        • jakub_kraski Re: ISO 9001 - certyfikacja 13.02.12, 09:58
          Część firm wybiera opcję zatrudniania samodzielnego eksperta, to też jest jakieś wyjście. jeżeli jest to osoba profesjonalna, posiadająca odpowiednią wiedzę i narzędzia, to takie rozwiązanie się sprawdza.
    • Gość: Tadek Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.12, 20:12
      Firma w której ja pracuję już od paru lat ma ISO. Firma jest z tego bardzo zadowolona bo ustawili sobiez kontrachentami, żeby wygrywać przetargi trzeba mieć ISO. Małe firmy w tym przypadku nie mogą nawet startować do przetargów bez ISO. Tak maprawdę to te iso jest u nas jedną wielką kpiną bo dokumenty są spisywane na dzień przed auditem, niektóre dokumenty trzeba schować żeby przypadkowo nie dostały się w ręce auditorów, przygotowywanie fikcyjnych papierów dla auditorów a co trzeba powiedzieć auditoweoi uczymy się praktycznie na pamięć, pracownicy pracujący na czarno mają w dniu auditu dzień wolny… i pomyśleć że gdyby audit był nie zapowiedziany to firma nie miała by żadnych szans na przedłużenie ISO z powodu bałaganu. W dni powszednie nic nie jest robione zgodnie z iso a tylko tóż przed auditem firma staje na głowie żeb zagrać kolejny teatrzyk przed auditorami którzy i tak nie są w temacie i nie mają pojęcia o czym my mówimy.
      • green-koala111 Re: ISO 9001 - certyfikacja 22.02.12, 15:52
        A może ktos wie jak pozbawić daną firmę ISO 9001 . Nie jestem złosliwa,ale ISO ma za zadanie polepszenia łąńcuchów dostaw . Mi firma zalega z płatnościami , skoro prośby nie pomagają , to może taki sposób pomoże

PS. Za komentarze w stylu sąd ..... - serdecznie dziekuję
        • Gość: mika Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.14, 20:52
          zgłoś do PIP:)?
    • Gość: mika Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.dynamic.chello.pl 11.08.14, 21:00
      Osobiście polecam BSI Group Polska. Moja firma korzysta z ich usług i muszę przyznać, że są naprawdę super. Skorzystaliśmy też z ich szkoleń. Oprócz certyfikacji odpowiedzieli także jak podnieść wydajność firmy. Można dostać zniżki i zawsze da się z nimi dogadać. Wybraliśmy ich ze względu na renomę na rynku, widzieliśmy ich certyfikaty wywieszone w wielu miejscach(od urzędów po biura i szpitale). Opowiadali nam, że posiadają przywilej królewski i są twórcami norm od wielu wielu lat, więc znają to od podszewki. Warto rozważyć.
      • aisha89 Re: ISO 9001 - certyfikacja 19.11.14, 11:34
        O BSI group nie slyszalam najlepszych opinii. Nas certyfikowalo PCC-CERT z wroclawia (duza jednostka) fachowa obsluga i mili auditorzy. mozemy szczerze ich polecic
    • Gość: kasia225 Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.146.74.1.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 13.05.16, 08:13
      ja tam na audycie się nie znam jedyne co mogę Ci doardzic to firmę. TQMC przeprowadzało audyt w naszej firmie. Jakoś poszło i wszyscy byli z nich zadowoleni. Tu masz ich stronke może sie przyda www.tqmc.pl/
    • loginniechcewejsc Re: ISO 9001 - certyfikacja 30.07.16, 22:28
      Najlepiej przeszkolić sobie kogoś wewnątrz firmy. Dużo oszczędzisz potem na firmach kontrolujących. Możesz spróbować dowiedzieć się o szkolenia tego typu, jak np. te na których ja byłem, bo są wygodne (weekendowe), dosyć tanie, a jak masz tam jakiegoś studenciaka, to jeszcze mu się zniżka należeć będzie. Poczytaj sobie forum.gazeta.pl/forum/w,67,122544350,122544350,Kurs_na_Audytora_WSZJ_ISO_9001_2008.html?t=1469910244#p162098487. Powodzenia
    • bulway Re: ISO 9001 - certyfikacja 14.02.17, 23:22
      Hej, pewnie już musztarda po obiedzie, ale aktualizacja była w 2015: dziennikprzedsiebiorcy.pl/poradnik-przedsiebiorcy/499-zmiany-w-normie-iso-9001

polecam art
      • Gość: marcin Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.07.17, 12:02
        Dokładnie zmiana była w 2015 roku i podobno w 2018r stare certyfikaty stracą ważność, dlatego warto już teraz myśleć o nowej wersji. Tutaj z tego mogą w razie czego przeszkolić szkoleniaiso.edu.pl/dostosowanie-systemu-zarzadzania-jakoscia-do-wymagan-normy-iso-9001-2015/
    • Gość: certyfikacja iso Re: ISO 9001 - certyfikacja IP: *.ip4.greenlan.pl 02.08.17, 12:31
      Ja polecam PCC Cert z Wrocławia.
    • marek4818 Re: ISO 9001 - certyfikacja 31.03.25, 09:27
      Sprawdźcie sobie stronę www.pcbc.gov.pl/ , na której znajdziecie Polskie Centrum Badań i Certyfikacji, które zajmuje się certyfikacją, badaniami i oceną zgodności. Jeżeli jesteście zainteresowani ich ofertą, to wszystkie informacje o niej oraz kontakt znajdziecie na stronie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka