Dodaj do ulubionych

BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to?

• Gość: Gość Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.13, 22:05
      Jeśli kolo z chrupnews faktycznie w tej cenie 2,5 tys. oferuje zrobienie strony www i nie wymaga umowy licencyjnej i opłat abonamentowych to faktycznie wyróżnia się wśród coraz większego grona firm próbujących stworzyć sztuczną sieć franczyzową. I gość ma niewątpliwie rację, że do sukcesu w branży torebkowej wcale nie potrzeba być "w sieci". Co to za sieć w której każdy działa sam a jedyną wspólną rzeczą jest logo na torebce - jeszcze bym to zrozumiał gdyby to logo przyciągało reklamodawców - ale w przypadku żadnej z sieci torebkowych tak nie jest. Sam wydaję torebki i wiem że żadne logo czy marka w tej branży nie pomoże - jak samemu nie "wychodzę" od klienta do klienta to kasy nie będzie....
      • Gość: flash Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.05.13, 10:21
        Ja uwazam ze w tym biznesie kazdy jest sobie w stanie sam poradzic bez pomocy sieci. Troche wyobrazni i checi. Szczegolnie jesli wydaje sie jeden naklad na 2miesiace lub rzadziej. Ja osobiscie wspolpracuje bezposrednio z producentem torebek papierowych i tak jest wygodniej i ekonomiczniej. Wiec polecam jeszcze taka alternatywe.
        • Gość: oda Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.13, 09:24
          Gdzie znalazłaś producenta torebek?
          • Gość: ola Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.05.13, 23:39
            Jest tyle firm które produkują torebki i tanio, niema o co się spierać.
            • Gość: irek Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.05.13, 21:50
              najprosciej skorzystac z wujka google: producent torebek papierowych
              • Gość: do zainteresowanyc Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 11:30
                2011

Organizacje i stowarzyszenia franczyzowe
                Zadaniem organizacji franczyzowych jest promocja idei franczyzy oraz dbanie o przejrzystość i wysokie standardy na rynku. W wielu państwach większość znanych firm udzielających franczyzy należy do krajowej organizacji franczyzowej.
                POLSKA
                POLSKA ORGANIZACJA FRANCZYZODAWCÓW
                ul. Brązownicza 16
                01-292 Warszawa
                Tel. (22) 560 80 44
                Tel./fax (22) 560 80 21
                Strona WWW: franczyza.org.pl
                E-mail: pof@franczyza.org.pl

• Gość: dla zainteresowany Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 11:32
                  www.franchising.biz.pl/
                  • Gość: przeczytaj!! Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.13, 11:34
                    www.sme.gov.pl/files/74/81/104/franczyza.pdf
                    • Gość: jaro Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.05.13, 14:23
                      180x80x370

brąz + 1 kolor nadruk..................39,35pln/1000szt
                      biała+ 1 kolor nadruk..................47,02pln/1000szt
                      min 20 tys szt.
                      takie są ceny na rynku.
                      • Gość: vinci Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.13, 21:37
                        jaro jesli twoje torebki sa zrobione z papieru gazetowego, to takie ceny mozna uznac za rynkowe.
                        • Gość: jaro. Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 17:22
                          Nie, z 40 są. białe, brązowe.
    • Gość: kriso Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.navy.fastwebserver.de 27.06.13, 09:25
      Bylem na rozmowie jakis czas temu i musze stwierdzic ,ze bardzo ryzykowne jest wchodzenie w ten biznes ,a zwlaszcza z panami z bk. Niestety caly czas ekperymentuja i nie potrafia zapanowac na tym co dzieje sie w firmie, swiadczy o tym ilosc osob ktorzy odeszli z sieci. A takie kwiatki na mapce: Gorzow Wlkp ktory jest w woj. zachodniopomorskim czy Pulawy w.. lubuskim. Wiem, ze to szczegoly ale nie swiadcza pozytywnie o firmie.. Dzwoniac do kilku partnerow okazalo sie ze wydawanie nakladow idzie gorzej niz krew z nosa.. Jeden w ciagu pol roku wydał 1 nakład, inny 2, ale kilku zbieralo reklamodawcow na ten pierwszy 'upragniony' i z kolei ostatni naklad. Sam pomysl warty uwagi ,ale o chleb z tgo bardzo ciezko ,tylko nieliczni na tym zarabiaja no i oczywiscie panowie z centrali. Moze i moj post jest negatywny ale staram sie byc obiektywny bo tyle ochow i achow co sie naczytalem na ten temat jest na peczki (PR).
      • Gość: krzysztof Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.13, 17:23
        Ty możesz mieć rację.
        • Gość: polin Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.08.13, 22:18
          Ja sam wydaje torebki bezposrednio u producenta torebek, miasto ok 170tys mieszkancow, srednio co 3-4miesace i moim wypadku franczyza tez by sie nie sprawdzila. Nie mam cisnienia oraz zbednych kosztow ktore generuje franczyza ze trzeba im placic abonament co miesiac. W moim przypadku test to praca dodatkowa i daje zadowolenie:) Polecam porownywac oferty wszedzie oraz jakosc torebek.
          • Gość: torebkarka Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.play-internet.pl 06.08.13, 12:59
            Można dogadac sie z ekoTorebką... oni nie pobieraja opłat miesięcznych ;-)
        • Gość: były w BK Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.welnowiec.pl 17.10.13, 12:05
          Witam. BK Solutions wciska wszystkim ściemę. Byłem franczyzobiorcą w jednym z miast w woj. śląskim. Nie podam z jakiego, ponieważ chcę uniknąć odpowiedzialności "za mówienie prawdy" na łamach tego portalu.​ Właściciele BK nie tolerują osób, które wychylają się poza szereg.​

BK ściąga ogromną kasę nieadekwatną pomoc w realizacji całego biznesu. Ja wydałem jedne nakład i na tym się skończyło. Zjadły mnie koszty. BK Solutions wypisuje na jednym z portali franczyzowym, że ma 87 oddziałów i obsługuje 281 miast. Co za ściema. Może i tak było na początku, ale i tak było grubo przesadzone. ​Teraz na stronie jest podane ok. 35 oddziałów, ale również większość z tego jest zamknięta, a ich właściciele prowadzą inny biznes. Nie usuwają zamkniętych oddziałow, aby ludzie widzieli, że coś się jeszcze dzieje. Wrzucają na fb informację o 5 nakładzie z rybnika, żeby zamydlić oczy innym. Robią teraz ekspansję na rynkach zagranicznych i dobrze im to wychodzi. Tego nie neguję. Neguję za to koszty związane z wejściem do biznesu. Ponad 6 tys brutto jest stanowczo za dużą kwotą. Jest Popinjoy, który w pewnym czassie dorównał BK Solutions, ale od lipca ta firma padła. Nie rozumiem tego zjawiska. Forma reklamy fajna, tania i w jakiś sposób nowa na naszym rynku. Tak szczerze to pierwszy nakład poszedł mi całkiem dobrze, ale musiałem na nim skończyć nie tylko ze względów na koszty, ale też przeprowadzka do innego miasta. Ja widzę w tym potencjał, ale nie za przewodnictwem bk solutions
          ​Na pewno znajdzie się osoba, która oskarży mnie, że umieszczam jakąś kryptoreklamę. Można się do tego przyzwyczaić na forach. Piszę szczerze i na podstawie własnych odczuć. ​Znalazłem 2 firmy, które prowadzą taką działalność. Jest to info Paka spod Wrocławia i Mydej Group ode mnie ze 0
          Śląska. Do czasu śledziłem poczynania na www czy fb większości takich firm na rynku i te dwie przynajmniej wydają regularnie nakłady. Koszty wejścia też są o wiele niższe, po prostu nie zdzierają kilku tysięcy.
          Wg tego portalu to jest sprawdzony biznes. Ja powiem, że tak, ale trzeba włożyć w tą pracę dużo zaangażowania i na pewno nie pod "opieką: BK solutions. Mam nadzieję, że komuś się przydadzą moje spostrzeżenia. Cześć
      • Gość: do kriso Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.devs.futuro.pl 10.08.13, 15:57
        I tu potwierdza się to co ludzie wcześniej pisali, ze lepiej wziac sie za współpracę z mniejsza firmą, która nie idzie moze na ilosc jak bk tylko jakość usług, przez co łatwiej jej zapanować nad organizacją i łatwiej wprowadzać zmiany i modyfikacje produktu. Ja wspolpracuje z mniejsza, przez co caly czas moge miec kontakt z właścicielem i jak wchodzilem w ten biznes to mogłem liczyć, ze pare rzeczy było pode mnie dostosowane. I taki jest plus mniejszej firmy. Wlasciciel daje mi dużo wskazówek i rad oraz kontaktów które nabył, natomiast to jak idzie mi sprzedaż to juz zależy tylko ode mnie, od moich predyspozycji, a nie od wielkości firmy drodzy Państwo.
    • Gość: GOSC Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.08.13, 15:03
      Chyba popin joy już wymiękł. BK Solutions pozamiatało rynek tą masterką.
      • Gość: Venus Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.play-internet.pl 13.08.13, 12:40
        masterkę w ekotorebce można było mieć od samego początku... dalej z resztą można ;-)
        • Gość: Venus Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.play-internet.pl 13.08.13, 12:43
          do tego istnieje możliwość podpisania umowy bez opłat miesięcznych ;-)
      • Gość: 3grosze Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.tktelekom.pl 24.08.13, 22:35
        Pewnie. Niedługo zamiast wymiatać rynek będą zamiatać.. co innego :) Obawiam się, że wyjdzie tak jak w przypadku oferty w Polsce, w której to "konkurencja nie wytrzyma ciśnienia". Obecnie BK ma tyle samo oddziałów (35) co ich największy konkurent czyli Popin Joy oraz tendencję malejącą.
        • Gość: igor Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.13, 12:13
          ciekawe ile zarabiaja w tych 35 oddziałach, może ktoś się pochwalić.
          • Gość: gosc Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.adsl.inetia.pl 28.08.13, 11:33
            ja drukuje w Technoplast i nie place zadnych oplat abonamentow nawet pomogli mi w pierwszym nakladzie
            • Gość: gościnnie Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.13, 12:31
              Jak Ci pomogli? Znaleźli za Ciebie reklamodawców???
              • Gość: Darek Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.welnowiec.pl 28.08.13, 13:01
                A może ktoś coś słyszał o mydej group z katowic?
                • Gość: MINION Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.08.13, 16:47
                  nie słyszałem. cóż to znowu?
                  • Gość: haha Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.satfilm.net.pl 23.09.13, 14:31
                    Podzielę się opiniom o samym biznesie. O firmach pisać nie będę, bo już na tym forum mieliśmy mnóstwo kryptoreklamy.

Sam biznes jest mega niewdzięczny i bardzo trudno na nim zarobić. Przed startem w tym biznesie usiądźcie z kartką i wypiszcie sobie kilka podstawowych spraw:

- jakie poniosę koszty (działalność gospodarcza, opłata franczyzowa, ewentualnie księgowość)
                    - ile mogę zarobić? Bajki o zarobkach rzędu 10 tysięcy netto na miesiąc sobie odpuśćcie. Jak wyciągniecie na tym biznesie 1,5 tysiąca na miesiąc na czysto, to będzie dobrze. O częstotliwości wydawania toreb częściej niż raz na 2 miesiące zapomnijcie.
                    - przebiegnijcie się po lokalnych firmach z opinią, czy weszłyby w tego typu reklamę. Gwarantuję Wam, że po tym etapie 90 procent z Was zrezygnuje z tego biznesu.

Co do samych firm również mam swoje przemyślenia. W celu pozyskania opinii podzwońcie do franczyzobiorców - minimum 10.
                • Gość: Monia Żory Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.dynamic.chello.pl 23.09.13, 15:19
                  Ja wiem co to za firma. Ponad pół roku temu u nas w Żorach ukazały się takie torby. Mój znajomy , który prowadzi gabinet dentystyczny wykupił 1 pole reklamowe. Dał jakąś zniżkę na usługi i bardzo dużo ludzi przyszło do niego z tą papierową torbą. On był zadowolony, nie wiem jak reszta. Ogólne był niechętny na taką akcję, bo kiedyś wykupił miejsce na jakimś folderze, które miały trafić do sklepów i po zapłacie przedstawiciel przestał odbierać telefony. W mydeju dostał jakąś listę ze wszystkimi sklepami i aptekami, sprawdził parę punktów i wszystko się zgadzało. Z mojego punktu widzenia fajna reklama. Sama się zastanawiam nad zaczęciem tego, ale w Pszczynie. To co, ktoś coś napiszę jak wygląda współpraca z mydej group z własnego doświadczenia? pozdrawiam Monia
                  • Gość: haha Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.satfilm.net.pl 23.09.13, 16:45
                    Bardzo zabawne, kolejna kryptoreklama.

Tak jak napisałem - nie będę oceniał działań firm. Napisałem tylko swoje wrażenia na temat produktu, które popieram na praktyce. Biznes jest bardzo wymagający i trudno zarobić na nim kokosy.

Kto wyciągnie wnioski z mojej wypowiedzi, to już wasza sprawa.
                  • Gość: Sergiusz2112 Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.13, 18:29
                    To wszystko co piszecie o biznesie, o współpracy z firmami itp to zwykłe bzdury. Ja jestem partnerem jednej z sieci , nie będę pisał której bo zaraz ta firma dostanie po uszach o krypto reklamę. Do sieci dołączyłem w czerwcu tego roku, od tego czasu razem z żoną która również mi pomaga sprzedaliśmy 4 nakłady i piąty mamy w trakcie sprzedaży. Każdy kto pisze że ten biznes jest cięzki i może zapomnieć o 10 tys zarobku jest w błędzie. To tylko od Was zalezy , a to co piszecie to wypociny nieudaczników. Prawda jest taka że my partnerzy nie mamy czasu siedzieć na tym forum i podniecać się porażkami tylko cięzko zap**rdalamy aby pozyskać klientów. Mnie się to udało , a powiem szczerze ze innym partnerom również, posypały się słabe ogniwa zostali najlepsi. Jestem dumny z tego co robie i jak mi to wychodzi a do tego cieszę się że sieć do której dołączyłem rozwija się cały czas i mam od niej 100 procentowe wsparcie. Każdemu mogę polecić z czystym sercem.
                    • Gość: nieudacznik Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.snydernet.net 23.10.13, 11:18
                      Sergiuszu2112 bardzo dobrze, że cieżko pracujesz i masz z tego takie zyski. Nie zgodzę sie jednak z tym, że wszystko co tutaj jest napisane to bzdury, bo sam przerabiałem temat reklam na torebkach i wiem jak to wygląda od środka. Dlatego takie sformułowanie jest obraźliwe dla tych osób. Oczywiście można znaleść też czarny PR, ale nie zmienia to faktu, że pozostałe opinie niepochlebne firmom to bzdury. Zakładając, że to co sam napisałeś to nie są bzdury, śmiem twierdzić, że nie miałes do czynienia z pewną firmą z Zawiercia. Postaram Ci się przedstawić tu kilka dowodów, by pokazać jak jest. Kiedy przystąpiłem do sieci również za***łem aby pozyskać klientów, nie działałem sam, miałem pomoc. Niestety, pomoc z centrali wygladała bardzo słabo. Powiesz, że to od nas zależy. Tak, ale w takim razie po co nam przystępować do sieci? Po co te 5 tys? Po co co miesiac te 500 zł wpłacać, jak bym wolał przygotować za to profesjonalną reklamę lokalna - bo, powtórze jeszcze raz, to od nas zależy. Żeby nie być posądzony o to, że bzdury wypisuję, to przytocze Ci listę z miastami, w których to były oddziały tej firmy, ale zamknięto :
                      Bełchatów
                      Będzin
                      Białystok
                      Bielsko-Biała
                      Biłgoraj
                      Brodnica
                      Bydgoszcz
                      Bytom
                      Chełm
                      Chorzów
                      Chrzanów
                      Czeladź
                      Częstochowa
                      Dąbrowa Górnicza
                      Gdańsk
                      Gdynia
                      Gliwice
                      Głogów
                      Gniezno
                      Gostyń
                      Inowrocław
                      Jarosław
                      Jaworzno
                      Jędrzejów
                      Kalisz
                      Katowice
                      Kielce
                      Kościan
                      Kraków
                      Krosno
                      Krotoszyn
                      Legionowo
                      Leszno
                      Lubin
                      Lublin
                      Łomża
                      Łowicz
                      Łódź
                      Mińsk Mazowiecki
                      Mysłowice
                      Myszków
                      Oleśnica
                      Olkusz
                      Olsztyn
                      Opole
                      Ostrołęka
                      Ostrowiec Świętokrzyski
                      Ostróda
                      Ostrów Wielkopolski
                      Oświęcim
                      Piła
                      Pisz
                      Polkowice
                      Powiat brodnicki
                      Powiat gliwicki
                      Powiat goleniowski
                      Powiat iławski
                      powiat lubartowski
                      powiat łukowski
                      powiat mielecki
                      Powiat mikołowski
                      Powiat nowomiejski
                      Powiat ostródzki
                      powiat otwocki
                      Powiat płocki
                      Powiat poznański
                      Powiat radomszczański
                      Powiat skierniewicki
                      Powiat śremski
                      Powiat tatrzański
                      Powiat wieluński
                      powiat włoszczowski
                      Poznań
                      Pruszków
                      Przemyśl
                      Przeworsk
                      Pszczyna
                      Pułtusk
                      Radom
                      Radzionków
                      Ruda Śląska
                      Rybnik
                      Rzeszów
                      Siedlce
                      Siemianowice Śląskie
                      Skarżysko-Kamienna
                      Słupsk
                      Sokołów Podlaski
                      Sopot
                      Sosnowiec
                      Starachowice
                      Szczecin
                      Szczekociny
                      Świdnica
                      Świętochłowice
                      Tarnowskie Góry
                      Tarnów
                      Toruń
                      Tychy
                      Węgrów
                      Włocławek
                      Wrocław
                      Wyszków
                      Zabrze
                      Zamość
                      Zgierz
                      Zielona Góra
                      I teraz niespodzianka na ich stronie. "Uprzejmie informujemy, że poszukujemy Partnerów w poniższych miastach:
                      - Katowice;
                      - Kraków;
                      - Bytom;
                      - Poznań;
                      - Łódź;
                      - Wrocław;
                      - Częstochowa;
                      - Sosnowiec."
                      Co mi na to powiesz? Czy to są bzdury? Czy taką sieć można polecić z czystym sercem? Nie sądze. Jeżeli jak twierdzisz, że to co tutaj napisane, to "wypociny nieudaczników" to kim Ty jestes aby oceniać? Uważam też, że to właśnie takie wpisy jak Twoje napędzają propagandę sukcesu firm, które działają niczym "niesławny" ambergold. Poza tym miałem okazję rozmawiać z kilkoma "nieudacznikami" i biorąc pod uwagę ich to ponieśli straty na sume 50 tys. Niukt o zdrowych zmysłach nie wyrzuca pieniędzy w błoto. Po za tym Ci "nieudacznicy" wydawali nakłady.

• Gość: były w BK Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.welnowiec.pl 23.10.13, 11:59
                        Zgadzam się z Twoją wypowiedzią. Ile osób zrezygnowało ze współpracy z BK Solutions? Większość! Lista wymieniona przez "nieudacznik" pokazuje fakty. Wszystkiego nie jestem w stanie sprawdzić, ale pierwszy przykład:

Uprzejmie informujemy, że poszukujemy Partnerów w poniższych miastach:
                        - Katowice;
                        - Kraków;
                        - Bytom;
                        - Poznań;
                        - Łódź;
                        - Wrocław;
                        - Częstochowa;
                        - Sosnowiec."

Proszę zwrócić uwagę na pierwsze miasto - Katowice.
                        A na ich stronie w dniu 23.10.2013 w zakładce Nasze oddziały w woj. śląskim widnieje firma:
                        J&S BEST SOLUTION S.C. Kamil Janowski Mirosław Struzik
                        40-001 Katowice

Co najlepsze oferta współpracy widnieje na stronie od 3 września 2013. Czyli jest partner w Katowicach, ale na wszelki wypadek poszukują kolejnego? Nie sprawdzałem większości tych oddziałów, ale moi "koledzy" franczyzobiorcy z innych miast dawno już mają inną pracę.

Może BK Solutions powinno zweryfikować całą listę oddziałów do stanu faktycznego, a nie na portalu franczyzowym obnosić się z ponad 80 miatami partnerskimi. Kpina i kłamstwo.

Teraz będą nabijać w butelkę w innych Państwach i chwała im za to. I tu mówię szczerze. Wiedzą jak zarobić dużą kasę. Dobra przedsiębiorczość ale kosztem innych, a nie na zasadzie partnerstwa.
                        • Gość: franczyzobiorca Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.adsl.inetia.pl 06.01.14, 13:43
                          Firma J&S Best Solution S.C. działa już w innej branży, co więcej równiez stworzyła swój system franczyzowy, całkiem pomysłowy i na bardzo korzystnych warunkach. Koszt licencji jest niski co za tym idzie szybko się zwraca. Panowie stworzyli Ship Center - centrum usług kurierskich i biznesowych, i otwierają z miesiąca na miesiąc coraz to więcej placówek. - myślę że poponuje przyjrzeć się tej ofercie na różnych portalach np franchising.pl lub na stronie www.shipcenter.pl
                          Życze powodzenia !
                • Gość: sprzedawca Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.02.14, 03:36
                  Uwaga odradzam wspolpracy z firma mydej group z katowic zostalem przez firme wprowadzony w blad ktory przyniosl mi straty kilku tysiecy zl zreszta nie jestem sam polecam zadzwonic przed podpisaniem z nimi umowy do franvzyzobiorcow i zapytac jak im idzie wspolpraca z ta firma. chcialem zapytac Pana Piotra wlasciciela gdzie sa naklady toreb ktore firma miala juz dawno wydac z wszystkich jednostek wlasnych? Nie ma! Uwaga na ta fimie szukaja naiwnych na licencje nie majac zielonego pojecia!!!

Potrzebna ci opinia o firmie mydej group? Zadzwon do moich bylych juz kolegow franczyzobiorcow !

• Gość: Właściciel Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.quarto.pl 07.02.14, 12:34
                    Ten wpis na na celu niesłuszne oczernienie mojej firmy i odwrócenie uwagi od złej opinii mojej konkurencji. Wpisowe, to jednorazowo 1500 zł (do końca stycznia 2014) i 300 zł abonamentu, więc nie ma tak naprawdę możliwości straty kilku tysięcy, tym bardziej, że oferta franczyzowa jest dostępna od 4 miesięcy. Bardzo proszę o podanie swoich danych lub chociaż kontakt prywatny wysłany na mojego maila firmowego dostępnego na stronie www. Dokładnie znam swoich kontrahentów z imienia i nazwiska, mam z nimi ciągły kontakt, a takiego przypadku sobie nie przypominam. Nierzetelność tego postu polega również wprowadzenia zainteresowanych w błąd: nie otrzymałem żadnego wypowiedzenia umowy, więc nie wiem skąd stwierdzenie, że jest Pan/Pani byłym Franczyzobiorcą. Kłamstwem jest również zarzut braku nakładów z jednostek własnych. Zapraszam na stronę internetową i obejrzenie wszystkich realizacji w zakładce PORTFOLIO. Nakłady własne zostały wydanie w: Żorach, Rudzie Śląskiej, Knurowie, Czerwionce-Leszczynach, Pyskowicach, Tarnowskich Górach i Piekarach Śląskich (woj. śląskie).
                    Owszem, pisać anonimowo pomówienia jest niezwykle łatwo, szczególnie konkurencji. Dziwnym zbiegiem okoliczności jest fakt, że z tego adresu IP jest wystawiana większość negatywnych komentarzy na temat konkurencji z branży papierowych toreb w Polsce na wielu forach. Najwyraźniej konkurencja nie może pogodzić się z prowadzeniem podobnej działalności przez inną firmę.
                    Proszę pamiętać, że franczyza to nie stała pensja tylko pomysł na biznes, na który MyDej GROUP daje narzędzia oraz wskazówki w ramach opłaty wpisowej (w ramach szkolenia) oraz stałą pomoc i obsługę graficzną w ramach miesięcznego abonamentu (niezależnie od tego czy wydaje się miesięcznie jedną czy cztery torby - cena jest taka sama). To czy franczyzobiorca odniesie powodzenie finansowe zależy przede wszystkim od jego własnego zaangażowania i umiejętności sprzedaży usługi jaką oferuje. Wszystkich zainteresowanych zapraszam do kontaktu.

Właściciel
    • arczi789 Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? 14.10.13, 18:23
      Czy pan Dawid moze sie wypowiedziec bo to stawia pana w negatywnym swietle

dodajoszusta.com/historia/5703-nie-rob-z-nim-interesow.html
      • Gość: Kornel Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.10.13, 22:56
        Witam,
        Tak jak ktoś wyżej pisał - da się zarobić , nie przynosi to większych problemów - tylko trzeba pracować ale dla mnie to jest zrozumiałe nie wiem jak mozna pisac takie bzdury skoro w torbach na pieczywo jest taki potencjał ;) Pracuje w tym biznesie od 7 miesięcy , najgorszy miesiąc zamknąłem dochodem około 5000 zł, dla mnie wystarczy dziekuje.

• Gość: Loop Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.10.13, 22:31
          Hey! Biznes oceniam jako dobry i warto sie tym zajac ale na zasadzie wspolpracy
          bezposrednio z producentem torebek papierowych, poniewaz fraczyza pobiera oplaty co miesiac a ja planuje wydanie reklam co cztery miesiace. Pierwszy moj naklad juz na ukonczeniu.
          Pozdro!
          • Gość: były w BK Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.welnowiec.pl 27.10.13, 12:59
            Czy ktoś wchodził na nową stronę bk? Widzę, że "moja prośba" została spełniona. Właściciele BK wreszcie podali faktyczną ilość oddziałów w Polsce. Mnie już dawno nie było na poprzedniej liście, ale niektóre zamknięte oddziały widniały na stronie po kilka miesięcy. Czyli wg. portalu franczyzowego nie mają ponad 80 oddziałów tylko 12 w Polsce(w tym ich w Zawierciu, który nie wydaje nakładów).

Teraz się wycwanili i promują swoją ekspansję na świecie. Na portalu można zobaczyć adnotację:

Jednostki franczyzowe
            Ilość partnerów na świecie: 450.
            Ilość miast na świecie w których pracują nasi partnerzy: 528.

Już to widzę! Oni wiedzą, że Polacy nie zweryfikują zagranicznych partnerów i tym samym będą dalej wyolbrzymiać swoją firmę.

Dobrze, że już z nimi nie współpracuję.

• Gość: hehehe Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.13, 21:48
              BK Solution wali sciemy bo juz nie wie jak klientow zlapac.
              A oferte ma taka ze szkoda czasu: pakiety wejscia, licencje,
              oplata franczyzowa smieszne zarty .... :)
              dali by sobie juz spokoj, lepiej by na samych torebkach zarabiali
              a nie dorabiaja do tego WIELKA otoczke co to nie oni.
              dla mnie BK to porazka. Nie dajcie sie nabrac.
              Torby reklamowe to biznes w ktorym dzieki wlasnej ambicji zarobisz o wiele wiecej
              dzialajac na wlasna reke!
            • prawdaobk Prawda o BK Solutions 05.11.13, 13:32
              Pokombinowali na mapie znowu, oddziałów mają trochę więcej, jakieś 30 licząc ich siedzibę, ale mniej niż ich największa konkurencja. Jednak cóż te 30 przy 140 zamkniętych... i to w ciągu około 15 miesiecy. Ta liczba oddziałów na świecie to już nie kpiny a jawne oszukiwanie. Bynajmniej ja tak uważam. Były w BK dokładnie tak jak piszesz, nikt nie zweryfikuje partnerów. Oni zrobią ładne miny, troche marketingu i kolejny "naiwny" się złapie i niestety tak to działa. Niektórym się udaje, ale większość pod pojęciem franczyzy wyobraża sobie inaczej współprace, niż tylko opłacanie abonamentu i licencji. Miałem okazję rozmawiać z prawnikami i przyznali, że umowa bardzo dobrze chroni ich interesy. Franczyzobiorca niestety jest w czarnej d.. jak współpraca pójdzie nie tak, a jak widać 140 zamkniętych oddziałów o czymś świadczy. Nie jestem sam, który to wymyślił.
              Swoją drogą jeżeli są osoby, które czują się oszukane przez BK Solutions proszę o kontakt ze mną. Mnie straszyli opłatami i wezwaniami do zapłaty, ponieważ napisałem im prawdę. Nie możemy dać się zastraszyć . Po za tym wspólnie więcej zdziałamy.

Zapraszam tutaj i proszę o kontakt wszystkie zainteresowane osoby: Prawda o BK Solutions
    • Gość: Pk Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.30.72.17.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 12.01.14, 02:54
      By poznac opinie, przed podpisaniem umowy warto skontaktowac sie z kims z franczyzobiorcow lub z Polska Organizacja Franczyzobiorcow
    • Gość: ZOska mydej IP: *.ckvt.cz 06.02.14, 01:06
      Dzieki za wskazówke, miałam być ich partnerką ale po kontakcie z franczyzobiorcami mydej stwierdziłam że to nie ma sensu dziekuje za dobre rady!!!

• Gość: hawwah101 mydej IP: *.net134.okay.pl 11.02.14, 16:15
      hej czy dalej jest tak źle? chodzi mi o mydej zastanawiam sie czy w to nie wejsc moze ktos napisze kto wspolpracowal z ta firma?
      • bkmoc Re: mydej 12.12.16, 22:48
        Witam.

Osoby które czują się oszukane po przez podpisanie franczyzy z byłą firmą BK Solutions Błachucki & Kopeć s.c z Zawiercia proszeni są o zgłaszanie się do prokuratury rejonowej w Zawierciu . W chwili obecnej prowadzone jest postępowanie wyjaśniające przez tą prokuraturę. #TEMATDLAUWAGI
    • Gość: ARTUR Re: BK Solutions franczyza. Czy wchodzić w to? IP: *.play-internet.pl 17.03.14, 08:17
      Witam. Zapraszam do współpracy firmy oraz osoby prywatne, współpraca polega na dystrybucji bardzo chodliwego produktu (ciągle powiększamy ) . Jesteśmy producentem niespotykanego towaru na rynku polskim. Gwarantuje to wysoką sprzedaż przy marży od 180 do 300%,ciągła zużywalność produktu, a co za tym idzie łatwe zbudowanie własnego rynku zbytu i ciągłość sprzedajności do pozyskanych klientów (gwarantujemy wyłączność terytorialną). Zapewniamy kompleksowe szkolenie , wsparcie marketingowe oraz ciągłość dostawy materiałów. Do rozpoczęcia pracy wystarczy własny samochód . Produkt nie ma żadnej konkrecji na rynku polskim oraz zagranicznym do sprzedaży w 80% sklepów na lokalnym rynku (produkt na tyle jest uniwersalny, że z dystrybucją można trawić do klientów - sklepów oraz hurtowni praktycznie wszystkich branż). Gwarantujemy ciągłą pomoc w rozwoju biznesu oraz poszerzanie asortymentu o nowe produkty . Osoby zainteresowane proszę o kontakt telefoniczny to dokładnie wytłumaczę wszystkie szczegóły. (nie odpowiadam na maile – brak czasu) . Biznes sprawdzony i pewny, można się skontaktować z osobami, które już na nami współpracują w celu potwierdzenia opłacalności. Pozdrawiam i czekam na ewentualny kontakt Artur. Pozdrawiam i czekam na ewentualny kontakt Artur.
      telefon kontaktowy: 690 677 495
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka