Dodaj do ulubionych

Deratyzacja

03.01.13, 11:11
Chciałem się dowiedzieć, jakie firmy są objęte obowiązkiem przeprowadzania deratyzacji oraz jak często powinny to robić, czy mogę to robić we własnym zakresie, czy jednak muszą skorzystać z profesjonalnych firm.
Szukałem informacji na ten temat, jednak nie znalazłem nic konkretnego.
Ogólnie wiem, że powinny to być firmy branży spożywczej, ale czy wszystkie, czy są wyjątki?

Z góry dziękuję za udzieloną odpowiedź i pomoc.

Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • izunia273 Re: Deratyzacja 06.07.15, 20:30
      www.dezynsekcja.net/
      • izunia273 Re: Deratyzacja 06.07.15, 20:31
        Najlepszy specjalista polecam
        www.dezynsekcja.net/
    • 5aga1 Re: Deratyzacja 26.07.17, 19:07
      Obowiązkowej deratyzacji podlegają nieruchomości, na których zlokalizowane są:

budynki wielolokalowe podpiwniczone,
      lokale gastronomiczne,
      obiekty handlowe branży spożywczej,
      magazyny żywności i płodów rolnych,
      gospodarstwa rolne i hodowlane,
      zakłady przetwórstwa żywności,
      szpitale, hotele, internaty, domy akademickie, bursy, obiekty, w których prowadzone jest zbiorowe żywienie,
      Ja korzystam z usług DDD Efekt efektddd.pl/uslugi#deratyzacja wdrażali HACCP. Wszystko profesjonalnie, sprawnie według procedur BHP. Jestem zadowolony, mogę polecić Pana Dawida Markowskiego

• robus_40 Re: Deratyzacja 06.06.18, 11:56
      Wszystkie informacje odnośnie przeprowadzania usług deratyzacyjnych oraz sposobu ich wykonywania znajdzie Pan na stronie dezynsekcja.net.pl/
      • robus_40 Re: Deratyzacja 06.06.18, 12:17
        robus_40 napisał:

> Wszystkie informacje odnośnie przeprowadzania usług deratyzacyjnych oraz sposobu ich wykonywania znajdzie Pan na stronie dezynsekcja.net.pl/
    • Gość: Grzegorz Re: Deratyzacja IP: 202.176.5.* 07.08.19, 23:32
      Wydaje mi się że na własną rękę to można deratyzację zrobić ale u siebie w domu np. łapiąc mysz:) Jeśli chodzi o firmy przemysłowe lub zakłady mające styczność z żywnością, to chyba musi być wynajęta firma od DDD. Taka firma posiada odpowiednie certyfikaty i zezwolenia, ponadto wystawi też dokument poświadczający o odbytej deratyzacji czy dezynsekcji itp. Takie zaświadczenie może nam niekiedy uratować biznes w razie kontroli czy wykrycia nieprawidłowości, więc czasem nie warto ryzykować. Jednak nie jestem pewny na 100% piszę to co wydaje mi się za logiczne:) tym bardziej że są w Google informacje o tym że niektóre branże muszą przeprowadzać deratyzację raz lub więcej razy w przeciągu roku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka