Dodaj do ulubionych

Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!!

• Gość: Washeco Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.limes.com.pl 30.10.13, 18:15
      Właśnie dostałem list od KRFIDG, jak widać nikt się nie kwapi aby zatrzymać ten proceder.
    • Gość: ja KRFIDG IP: *.cable.smsnet.pl 31.10.13, 14:21
      Tez pisemko otrzymalam, ale przypomnialam sobie słowa Pani z Urzedu "ze różne cuda będą przysyłać" :)
    • Gość: ANET Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.124.109.117.rybnet.pl 05.11.13, 18:38
      A ja drodzy państwo podobne pismo zanoszę jutro na Policję,niech sie tym zajmą:)
      • Gość: afrosia Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.dtnet.com.pl 06.11.13, 00:12
        Koleżanka niestety nie zorientowała się i zapłaciła :/ czy są jakieś szanse aby w jakiś sposób odzyskać tą kasę?

Pozdr.
        • Gość: waldiwr Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.centertel.pl 14.11.13, 23:02
          Witam, prowadzę firmę 20lat, znajoma 06.11zarejestrowała firmę 09.11 dostała pismo, koszt 235zł.na dowodzie wpłaty adres jest z warszawy, na piśmie z nysy. Co zrobimy dalej? zgłaszać na policję? prokuraturę?Może wspólny prawnik czy pozew?albo jakiś odważny programista obejrzy stronę :)
          -
      • Gość: bob Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.marciniak.pl 28.06.16, 14:22
        i co zgłosisz? oszustwo ; art. 286kk? Przypomnę tylko, że do przestępstwa określonego w art. 286 kk dochodzi tylko wtedy, gdy " Kto, w celu osiągnięcia korzyści majątkowej, doprowadza inną osobę do niekorzystnego rozporządzenia własnym lub cudzym mieniem za pomocą wprowadzenia jej w błąd albo wyzyskania błędu lub niezdolności do należytego pojmowania przedsiębranego działania..." Wskazuję tu na słowo; " DOPROWADZA". Póki nie zapłacisz, to nie ma znamion tego przestępstwa. Usiłowanie w 286kk, wszak nie jest karane...
    • Gość: Rafik Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: 94.42.133.* 15.11.13, 09:17
      Również dostałem takie pisemko.
      Wystarczy go zignorować czy trzeba pisać coś do "Prezesa" łosia nie obrażając łosi :)
      Proszę o odpowiedź.
      PS czy ktoś się zajął pozwem zbiorowym ?
      W liście świadomie wprowadza w błąd że opłata jest "obowiązkowa", na stronie jest juz że opłata jest dobrowolna. Widzieliście ile ludzi dziennie mu płaci ? to jest najlepszy biznes świata!!!
      Pozdrawiam
    • zbyszek53_51 Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! 17.11.13, 16:14
      Ja się pytam GDZIE JEST POLICJA czy to KRAJ BEZPRAWIA każdy cwaniak w tym kraju może sobie oszukiwać ludzi i jest bezkarny nikt tego nie widzi i nie słyszy ,jak słynna już bank amber gold ,ile ludzi musi być oszukanych aby nasze POLICJA lub PROKURATURA zabrała się za tą sprawę ,ponadto skąd oszust posiada adresy osób które zakładają firmy ,gdzie jest ochrona danych osobowych ,gdzie jest Generalny Inspektor Ochrony Danych Osobowych !!!!!!!
      • Gość: bob Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.marciniak.pl 28.06.16, 14:27
        Policja zajmuje się ściganiem sprawców przestępstw i wykroczeń. Jak jakiś dany czyn nie zawiera znamion czynu zabronionego, to Policja nic z tym nie zrobi. Takie są przepisy, które zostały stworzone przez Rząd. Także Twoje ' płacze' jaka to Policja jest zła, bo nic z tym nie robi, możesz sobie wsadzić w nos...Co do Ochrony Danych Osobowych, to za pośrednictwem Internetu ustalisz, gdzie jest Generalny Inspektor. Napisz do niego w tej sprawie. Za ciężko? lepiej ponarzekać?
    • Gość: Nowy Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.135.163.166.static.kolnet.eu 19.11.13, 10:07
      Zacząłem działalność 13.11.2013 a już 19.11.2013 przychodzi pismo z przymusem opłaty - 235zł.
      Idę na Policję - chociaż zastanawiam się czy nie lepiej poszukać gościa osobiście i wytłumaczyć mu że działa "nie ładnie"...
    • Gość: gosia Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.13, 20:53
      Witam. Szukałam wiadomości na w/w temat i dzięki ogromne. Dostałam już 4 takie powiadomienia listowne. Od Zabilskiego na 235,00, W-wa Nowogrodzka 31 na 187,-, z CRFIDG W-wa , solidarności 115/2 na 192,60 i i dzisiaj tj. 20 listopada od Ewidencji Krajowych Podmiotów Gospodarczych W-wa Chałubińskiego 8 na kwotę 140,00. Jak bym miała to wszystko popłacić,to zbankrutowałabym. I co ciekawe,żadnej imiennej pieczątki, n- ru telefonu itp. I generalnie opłaty wszystkie za to samo, w dodatku obowiązkowe. Jestem ciekawa ile jeszcze? Serdecznie pozdrawiam.
      • Gość: M. Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.szczecin.mm.pl 21.11.13, 18:25
        Witam serdecznie, po trzech dniach od założenia działalności gospodarczej otrzymałam korespondencję od KRFIDG (krajowy rejestr firm i działalności gospodarczych Tomasz Zabilski ul. Podolska 18/119, 48-303 Nysa, kwota do zapłaty 235,00) oraz CRFIDG (centralny rejestr firm i działalności gospodarczych, al. Solidarności 115/2, 00-140 Warszawa, kwota do zapłaty 192,00). Chciałam podziękować za ostrzeżenie przez Państwa, że te pisma są aktem wyłudzenia pieniędzy. Rzeczywiście oba pisma, wyglądają bardzo realistycznie i pierwsza myśl jest taka, żeby zapłacić :)
    • Gość: stańczyk Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.susi.pl 28.11.13, 13:33
      Drodzy nowi przedsiębiorcy, nie dajcie się naciągać pajacom i nieudacznikom życiowym. Szkoda tylko, że jak dotąd w naszym kraju nie ma "bata" na takie sytuacje. Obecna nazwa tego tworu to CENTRALNY REJESTR FIRM I DZIAŁALNOŚCI GOSPODARCZYCH w skrócie CRFIDG i "życzą" sobie na wpisowe kwotę 192 zł. List przyszedł do mnie 28-11-2013. Oczywiście wszystkie pieczątki są czerwono-czerwone, w treści powołują się na "różne ustawy" i co rozbawiło mnie do łez to, cytuję: "[b]Zachęcamy do płatności w formie polecenia zapłaty. Więcej informacji na crfidg.pl Al. Solidarności 115/2 00-140 Warszawa"
      P.S. Podany jest również nieistniejący NIP: 7272789873.
      • Gość: Śmiwszne Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.11.13, 15:42
        Trochę śmieszą mnie i martwią wasze posty. Właśnie przed chwilą wyjąłem ze skrzynki list od CRFIDG i przeczytałem. Oczywiście wszystko sprawdziłem w internecie . Śmieszne, jak można nabrać się na takie pismo!!!???
        Poza tym jest to typowy tekst reklamowy! Jeszcze jeden szczegół - sam fakt, że pismo nie było przesyłką poleconą powinno obudzić waszą czujność. Ech, naprawdę ręce opadają.
    • Gość: Gość z Bieszczad Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.53.wide-net.pl 01.12.13, 07:08
      No ja zdążyłem spytać i sprawdzam a tu co czytam bardzo dziękuję za uprzedzenie pozdrawiam---------------
      • Gość: Eya Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.adsl.inetia.pl 23.12.13, 11:40
        Nowa nazwa firmy - CEFiDG - Centralna Ewidencja Firm i Działalności Gospodarczych...

Otrzymałam pismo 17 grudnia br. "opłata jest obowiązkowa..."
    • Gość: natA NACIĄGanie IP: *.ip.netia.com.pl 27.12.13, 15:20
      DOSTAŁAM TAKIE PISMO Z KWOTĄ 235 ZŁ DO ZAPŁATY , COŚ MNIE TKNĘŁO BO PIECZĄTKA DZIWNA BYŁA , ZAPYTAŁAM W GMINIE O CO CHODZI I OCZYWIŚCIE DOSTAŁAM INFORMACJE O NACIĄGACZACH TAKICH M.IN. JAK TEN !!!!!!!!!!!!!! WPIS DO KRAJOWEJ REJESTRACJI PRZEDSIEBIORSTW JEST BEZPŁATNY!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      PODEJRZANE PISMA LEPIEJ SKONSULTOWAĆ Z KIMŚ KOMPETENTNYM ZANIM PRZESTRASZYMY SIE ZAWARTEJ TREŚCI
      • Gość: Piter dane jednego z naciągaczy CRFIDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 17:17
        SEBASTIAN ZAWADZKI, WSPÓLNIK SPÓŁKI CYWILNEJ USŁUGI REKLAMOWE
        Dane podstawowe
        Imię Sebastian
        Nazwisko Zawadzki
        Numer NIP 7272771353
        Numer REGON 101532010
        Firma przedsiębiorcy Sebastian Zawadzki, wspólnik spółki cywilnej USŁUGI REKLAMOWE
        Dane kontaktowe
        Adres poczty elektronicznej sydnej91@wp.pl
        Adres strony internetowej -
        Dane adresowe
        Adres głównego miejsca wykonywania działalności ul. Rozległa 19A, 94-481 Łódź, powiat Łódź, woj. ŁÓDZKIE
        Adresy dodatkowych miejsc wykonywania działalności al. "Solidarności" 115 lok. 2, 00-140 Warszawa, Polska, powiat Warszawa, woj. MAZOWIECKIE
        Adres do doręczeń ul. Rozległa 19A, 94-481 Łódź, powiat Łódź, woj. ŁÓDZKIE
        Przedsiębiorca posiada obywatelstwa państw Polska
        Dane dodatkowe
        Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej 2013-08-17
        Data zawieszenia wykonywania indywidualnej działalności -
        Przewidywany okres zawieszenia do dnia -
        Data wznowienia wykonywania indywidualnej działalności -
        Data zaprzestania wykonywania działalności gospodarczej -
        Data wykreślenia wpisu z rejestru -
        Przeważająca działalność gospodarcza (kod PKD)
        14.13.Z Produkcja pozostałej odzieży wierzchniej
        Wykonywana działalność gospodarcza (kody PKD) 14.13.Z, 46.42.Z, 47.19.Z, 58.19.Z, 63.11.Z, 73.11.Z
        Małżeńska wspólność majątkowa nie
        Status indywidualnej działalności gospodarczej Aktywny
        Spółki cywilne, których wspólnikiem jest przedsiębiorca
        Dane spółki NIP: 7272789873 REGON: 101651854
        Data zawieszenia wykonywania działalności gospodarczej w spółce -
        Zakazy
        brak wpisów
        Informacje dotyczące upadłości / postępowania naprawczego
        brak wpisów
        Pełnomocnicy przedsiębiorcy
        • Gość: Piter Re: dane drugiego z naciągaczy CRFIDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.12.13, 17:20
          Imię ŁUKASZ
          Nazwisko MAJDAŃSKI
          Numer NIP 7272760668
          Numer REGON 101289672
          Firma przedsiębiorcy ŁUKASZ MAJDAŃSKI, wspólnik spółki cywilnej: Usługi Reklamowe
          Dane kontaktowe
          Adres poczty elektronicznej -
          Adres strony internetowej -
          Dane adresowe
          Adres głównego miejsca wykonywania działalności ul. Rozległa 19a, 93-481 Łódź, powiat Łódź, woj. ŁÓDZKIE
          Adresy dodatkowych miejsc wykonywania działalności -
          Adres do doręczeń al. "Solidarności" 115 lok. 2, 00-140 Warszawa, powiat Warszawa, woj. MAZOWIECKIE
          Przedsiębiorca posiada obywatelstwa państw Polska
          Dane dodatkowe
          Data rozpoczęcia wykonywania działalności gospodarczej 2013-05-13
          Data zawieszenia wykonywania indywidualnej działalności -
          Przewidywany okres zawieszenia do dnia -
          Data wznowienia wykonywania indywidualnej działalności -
          Data zaprzestania wykonywania działalności gospodarczej -
          Data wykreślenia wpisu z rejestru -
          Przeważająca działalność gospodarcza (kod PKD)
          63.11.Z Przetwarzanie danych; zarządzanie stronami internetowymi (hosting) i podobna działalność
          Wykonywana działalność gospodarcza (kody PKD) 63.11.Z, 46.42.Z, 47.19.Z, 58.19.Z, 73.11.Z
          Małżeńska wspólność majątkowa nie
          Status indywidualnej działalności gospodarczej Działalność jest prowadzona wyłącznie w formie spółki/spółek cywilnych
          Spółki cywilne, których wspólnikiem jest przedsiębiorca
          Dane spółki NIP: 7272789873 REGON: 101651854
          Data zawieszenia wykonywania działalności gospodarczej w spółce -
          Zakazy
          brak wpisów
          Informacje dotyczące upadłości / postępowania naprawczego
          brak wpisów
          Pełnomocnicy przedsiębiorcy
          brak wpisów
          • Gość: Magda Re: dane drugiego z naciągaczy CRFIDG IP: *.uznam.net.pl 08.10.14, 13:46
            teraz to firma "Krajowy Rejestr Firm" niby ze z Warszawy
            Kod pocztowy:
            93-181

Ulica:
            PRASKA 15/17

Miejscowość:
            Łódź
        • Gość: Miko Re: dane jednego z naciągaczy CRFIDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.01.14, 20:56
          Mam pytanie. Jakie jest zabezpieczenie informacji w urzędach, że taki jeden z drugim ma do nich dostęp i podaje dane osobowe jednostki rozpoczynającej działalność gospodarczą? Zatem, gdzie ochrona danych osobowych i czy ogólnie taka istnieje? Czy dane naciągaczy i namiary są wiarygodne? Jeśli tak wnieśmy zbiorowy pozew do Sądu.
          • Gość: Bajka Re: dane jednego z naciągaczy CRFIDG IP: *.elpos.net 10.01.14, 19:58
            Dane osobowe jednostki rozpoczynającej działalność gospodarczą są dostępne na stronie CEIDG (czyli tej właściwej, jedynie słusznej bazy danych o przedsiębiorcach nadzorowanej przez Ministra Gospodarki) - proponuję odwiedzić i spróbować wyszukać jakikolwiek wpis. Warto zwrócić uwagę, że przy wyszukiwaniu cyt. "wystarczy wskazać tylko jedno z kryteriów (wypełnić tylko jedno pole)" - czyli np. można wyszukać dane przedsiębiorstw założonych np. w okresie ubiegłego miesiąca. Ogromne pole do popisu dla oszustów i naciągaczy.

Dziś dostałam list z CEFIDG (Centralna Ewidencja Firm i Działalności Gospodarczych), wysokość opłaty - 121 zł. Takiego skrótu jeszcze nie widziałam wśród tych fałszywych, więc chyba powstało coś nowego :) Uważajcie!
            • Gość: Pola Re: dane jednego z naciągaczy CRFIDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.01.14, 20:07
              Nasze dane wcale nie są zabezpieczone. W każdej chwili kazdą informację, bardzo szczegółową można znaleźć na CEIDG w zakładce 'znajdź przedsiębiorcę' a jak już się wyświetli przedsiębiorca, to wchodząc na lupkę po prawej stronie na dole wyświetli się szysko co nas dotyczy. Stąd te cwaniaki biorą informacje. Wczoraj otrzymałam takie samo pismo z terminem płatnosci di dzisiaj. I to mi właśnie smierdziało, ten termin. Każdy urząd daje dwa tygodnie. To jest działanie czysto psychologiczne. żdenerwowany, nieświadomy bo świeżo upieczony przedsiębiorca pobiegnie zapłacić z obawy, ze zaraz na początku działalnosci będzie z czymś zalegał.
              • Gość: gin Re: dane jednego z naciągaczy CRFIDG nr telefonu IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 14:03
                www.yasni.info/ext.php?url=http%3A%2F%2Fzabilski.pl%2F35.monitoring&name=Tomasz+Zabilski&showads=1&lc=pl-pl&lg=pl&rg=pl&rip=pl
                Tu jest jego numer telefonu. Ten oszust nawet odbiera ale przy tym jest bardzo nieokrzesanym chamem
    • Gość: Miko Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.14, 00:40
      Po przeczytaniu nadesłanego pisma, konieczności zapłaty (i przelania pieniędzy na podane konto firmowe) doszedłem do wniosku, że tak naprawdę to sam dałem się "nabić w butelkę" ponieważ firma oferuje wpis do centralnego rejestru firm i działalności gospodarczych, tzn. reklamy firmy, którą założyliśmy. Nieuregulowanie fakultatywnej opłaty rejestracyjnej spowoduje brak wpisu przedsiębiorcy do centralnego rejestru firm i działalności. Zatem kłania się czytanie tekstu ze zrozumieniem. Piszę to dlatego, że firma odesłała mi przelane pieniądze w ciągu dwóch dni. Pozdrawiam wszystkich internautów, życzę sobie i Państwu wnikliwego czytania treści nadsyłanych korespondencji.

Zanim przelejesz jakiekolwiek pieniądze na konto, to prześpij się z ofertą chociażby trzy dni i daj poczytać to innym. Pozdrawiam!
      • Gość: ja Re: Odpowiedź IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.14, 12:29
        potwiedzam ,od razu rzucilo mi się w oczy że to wpis do bazy danych,co nie zm,ienia faktu ,że podane jest tak ,że wydaje się być oplatą za wpis do ewidencji
    • Gość: ja Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.14, 12:19
      zapłaciłem ch...owi i tyle kasy widziałem. Jeśli ktoś chce zgłosić jakieś zbiorowe zawiadomienie o oszustwie, to jestem za!!!!!
      • chris62 Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! 27.03.14, 11:25
        Zawiadomcie masowo Urząd Skarbowy może oszust nie odprowadził podatku od dochodu tego i setek innych...
        Za oszustwo nic mu nie zrobią bo pewnie za niska kwota i nie podlega pod przestępstwo ( a chyba ją podnieśli do 400 PLN nie jestem pewien) no ale może za oszustwa podatkowe tak.
      • Gość: maria Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.static.chello.pl 29.04.14, 22:12
        zgłszam to do Prokuratury w Krakowie kto dolaczy aby ukarac oszusta Maria
      • Gość: gin Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 14:01
        www.yasni.info/ext.php?url=http%3A%2F%2Fzabilski.pl%2F35.monitoring&name=Tomasz+Zabilski&showads=1&lc=pl-pl&lg=pl&rg=pl&rip=pl
        tu jest numer tel do tego oszusta
      • Gość: gość Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.162.227.176.static.rdi.pl 30.10.14, 22:49
        Hej. Nie zapłaciłem jeszcze tego ale śmierdzi mi właśnie wielkim oszustwem jestem za ukaraniem frajerów !!!!!
    • Gość: ola Dalej w kwestii CRFIDG IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.01.14, 17:36
      Witam. Chciałam dołączyć do grona oburzonych, zbulwersowanych i jednocześnie przerażonych chamstwem i żerujących na ludzkiej naiwności naciągaczy na pseudo rejestry - nikomu do niczego niepotrzebnych. 6 dni po złożeniu wniosku w Urzędzie dostałam pismo - piękna nic nie mówiąca nikomu czerwona pieczątka, bezimienna oczywiście, mnóstwo prawniczego bełkotu i cudowny druk przelewu. U mnie pojawił się nowy adres Warszawa Al. Jana Pawła II 27. Dzięki Bogu komórki mi się strzasnęły, ze coś tu nie gra!!! Czytać, sprawdzać, czytać i jeszcze raz sprawdzać gdzie się tylko da!Mam nadzieje, ze ktoś kiedyś temu Kolesiowi z d... jesień średniowiecza zrobi!
      • Gość: ja Re: Dalej w kwestii CRFIDG IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.02.14, 12:23
        jestem w tej samej sytuacij. Kwota do zapłaty 194 zl.Ale od razu zrozumiałam ze to oszustwo.
      • Gość: log Re: Dalej w kwestii CRFIDG IP: *.radom.vectranet.pl 14.03.14, 19:14
        Odświeżam temat, dzisiaj dostałem list po 4 dniach od założenia działalności z CRDGIF z siedzibą w Warszawie ul.Jana Pawła II 27 NIP - 7292704822 który jak się domyślacie nie istnieje.Kwota 194zł z terminem zapłaty do 12.03.2014.Mnie co lepsze uprzedziła klientka w urzędzie, że wpis jest darmowy i jak dostane jakieś pismo to mam zignorować, czyli wszyscy o tym wiedzą a nikt z tym nie może nic zrobić...
    • Gość: Ewa Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 27.01.14, 20:35
      mój wujek tez dostał takie pismo lecz wzbudziło nas podejrzenie zajrzałam w gogle wpisałam Zabilski i się okazało ze to oszust i naciągacz pewnie to tylko słup a inny jest odpowiedzialny za to.Duzo jest osób które bez namysłu zapłaciły i zasiliły konto tych oszustów ,tylko z tak wzięli dane adres i numer Nip...przecież dane są poufne a jednak jest gdzieś wyciek....
      • Gość: wojtek Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.lomza.mm.pl 29.01.14, 15:33
        moja zona tez to dostala 3 dni po zalozeniu firmy. Zaplacila 121zl. a po 3 dniach kolejny list tym razem na 192 zl. Czy niemozna cos z tym zrobic. Po ilosci wpisow ten gosc jest juz bogaty
        • Gość: Roman Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.adsl.inetia.pl 07.02.14, 18:59
          Witam syn po zarejestrowaniu firmy już na drugi dzień dostał pisma o wpłatę do KRFIDG 235zl. I do firmy CRDGIF 194zl. To oszuści nie wpłacił . Czy mozna ich podać za próbę wyłudzenia na policję .
    • Gość: Tomek CRFiDG IP: *.jutra.pl 27.01.14, 23:50
      Ja też w natłoku załatwianych formalności się nabrałem. Opamiętałem się za późno i nie zdążyłem powstrzymać przelewu. Jest chyba sposób aby te pieniądze odzyskać. (§3. W przypadku chęci zrezygnowania z naszych usług klient musi w ciągu 7 dni wysłać reklamacje w formie listu do siedziby naszej firmy, bez konieczności uzasadnienia swojej decyzji.)
      Na podstawie art.7. ust.1 ustawy z dnia 02 marca 2000r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny (Dz.U. Nr 22 z 2000r. Poz. 271) konsument, który zawarł umowę na odległość, może od niej odstąpić w terminie 10 dni od dnia wydania rzeczy, a gdy umowa dotyczy świadczenia usług - od dnia jej zawarcia, składając stosowne oświadczenie na piśmie.
      Zgodnie z art. 6 ust.1 ustawy z dnia 2 marca 2000 r. o ochronie niektórych praw konsumentów oraz o odpowiedzialności za szkodę wyrządzoną przez produkt niebezpieczny umowy zawierane z konsumentem bez jednoczesnej obecności obu stron, przy wykorzystaniu środków porozumiewania się na odległość, w szczególności drukowanego lub elektronicznego formularza zamówienia niezaadresowanego lub zaadresowanego, listu seryjnego w postaci drukowanej lub elektronicznej, reklamy prasowej z wydrukowanym formularzem zamówienia, reklamy w postaci elektronicznej, katalogu, telefonu, telefaksu, radia, telewizji, automatycznego urządzenia wywołującego, wizjofonu, wideotekstu, poczty elektronicznej lub innych środków komunikacji elektronicznej w rozumieniu ustawy z dnia 18 lipca 2002 r. o świadczeniu usług drogą elektroniczną (Dz. U. 144, poz. 1204, z późn. zm.2)), są umowami na odległość, jeżeli kontrahentem konsumenta jest przedsiębiorca, który w taki sposób zorganizował swoją działalność.
      • W dniu 15.4.2010 r. zapadł wyrok Trybunału Sprawiedliwości Unii Europejskiej (TS). w sprawie C-511/08[3], w którym stwierdzono, że przepisy krajowe nie mogą pozwalać na obciążanie konsumenta kosztami wysłania do niego towaru, gdy odstąpił od umowy zawartej na odległość i że sprzedawca musi zwrócić całą wpłaconą konsumentowi kwotę.

A jeśli się nie wywiąże to już jest wykroczenie a nie reklama. Tu ich można ugryźć.
    • Gość: sylur Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.lublin.mm.pl 17.02.14, 18:21
      dodaję następnych sq.synów:
      rzekomy CRDGIF al. Jana Pawła II 27 00-867 W-wa (194 zł)
      w rzeczywistości ŁUKASZ M. i Sebastian Z. Usługi Reklamowe; NET COMPANY ul. Praska 15/17, 93-181 Łódź www.crdg.pl/index.php/cennik (na serwerze Interii)
      oraz
      rzekomy Centralny Rejestr Działalności Gospodarczych ul. Złota 61, 00-819 Warszawa (117 zł)
      w rzeczywistości Jerzy O. Suwałki
      Dobry adres zapewniają wirtualne biura: zlota61.pl i goldplace.eu/wirtualne-biuro.html
      artykulik na ten temat:
      rzeszow.gazeta.pl/rzeszow/1,34962,14758102,Nie_dajcie_sie_naciagac__79_zawiadomien_o_oszustwach_.html?piano_d=1
      ja jutro idę na policję zgłosić próbę wyłudzenia
      • Gość: Piotr Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.dynamic.chello.pl 19.02.14, 17:16
        Wczoraj otrzymałem to samo tzn z niejakiego CRDGIF z Jana Pawła II n27 na kwotę 194 zł.
        • Gość: DOROTA Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.ostnet.pl 25.02.14, 15:50
          JA JESZCZE NIE ZAŁACIŁAM I NIE MAM ZAMIARU PŁACIC .DOSTAŁAM TEZ NA KW,235 ZŁ.
          OSZUSTWO CHYBA Z TYM PÓJDE NA POLICJE
          • Gość: sylur sprawa w prokuraturze IP: *.lublin.mm.pl 25.03.14, 13:56
            tak jak zapowiadałem zgłosiłem sprawę na policje i dzisiaj zeznawałem jako świadek. mam nadzieję że dobiorą się oszustom i naciągaczom do tyłków
    • Gość: PAWEŁ centralny rejestr,hihi IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.02.14, 12:05
      DOBRZE,ZE PRZECZYTALEM LIST/Y DOKLADNIE. BO NA PIERWSZY RZUT OKA WYGLADALO TO BARDZO URZEDOWO.Ja już dostałem dwa listy z przelewem. Pierwszy od CEFIDG na 121 zl,drugi od CRDGIF już na 194 zl,pewnie będzie i trzeci,hihihihihihiiiiii....... MOZNA W TYM KRAJU WSZYSTKO. NIE PŁAĆCIE!!!!!!!
    • Gość: Młody 21 Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: 176.107.108.* 28.03.14, 12:33
      masakra jak teraz odzyskac te pieniadze, bo widze nie jestem sam!
      • Gość: oldbrother Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.ksi-system.net 12.04.14, 14:20
        Ja też niedawno otworzyłem własną firmę i jestem zalewany pismami od naciągaczy z KRFIDG,CEDGIF,i tym podobne.Zbieram te pisma i zrobię zgłoszenie do organów ścigania o nekanie.
        • Gość: gin w linku znajduje się nr Zabilskiego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 14:05
          Namiar telefoniczny w linku na tego oszusta
      • Gość: oldbrother Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.ksi-system.net 12.04.14, 16:00
        Zgłoś na policję lub do prokuratury oszustwo i wyłudzenie.
    • Gość: Andrzej [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.04.14, 13:32
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • dejw2 Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! 26.06.14, 16:21
      Witam ja w dniu dzisiejszym tez otrzymałem pismo do zapłaty dzięki za opisanie oszusta w Internecie dzięki wam nie nabrałem się
      • Gość: gin Zabilski nr telefonu IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 14:00
        Tu jest nr do oszusta zabilskiego
    • Gość: gin Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 13:55
      Witam
      Podaję namiar na oszusta Tomasz Zabilski 602-614-158 e-mail: tomasz@zabilski.pl
      Posiada wiele siedzib w Warszawie oraz w Nysie na moi piśmie widnieje ul Podlaska18lok 119 , 48-303 .
      Działa z bratem Dariuszem siedziba ta sama
      • Gość: gin kontakt do oszusta Zabilskiego IP: *.adsl.inetia.pl 08.10.14, 13:58
        Link kontaktowy do Zabilskiego
    • Gość: SUG Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.162.227.176.static.rdi.pl 30.10.14, 22:46
      Witam wszystkich te kutasy też mi to wysłali i nawet napisali termin płatności z dopiskiem "Opłata jest jednorazowa i obowiązkowa, aby firma....." Nie wiem co mam zrobić dalej to jest łapanie naiwniaków którzy nie myślą. Tak się zastanawiam czy iść z tym na POLICJĘ, jak kradną na wnuczka, włamują się, "na gazownika" itp to tego się dobierają policjanci może należy dobrać się do DUPY tym Frajerom którzy mają dojścia w CEIDG i widzą każdy składany wniosek i wysyłają ludziom na "JANA" - Może debil wpłaci SIANKO. Z tym nasz BYŁY premier Donald TUSK powinien się zająć!!!!!!!!!!!!!! Odpiszcie co myślicie byliście z tym na PAŁKACH???? Co wam powiedzieli??? To jest legalne itd.... czy co
    • Gość: Olimp Oszust z RDGiF IP: *.adsl.inetia.pl 05.12.14, 08:41
      Witam, dzisiaj i ja dostałem takie pismo z RDGiF na kwotę 195 PLN.
      Jestem za ukaraniem wszystkich naciągaczy!!!!!!!!!!!!
      Jeżeli trzeba pójdę na policję. Mieszkam w Krakowie.
      • Gość: DOBRY WUJEK Re: Oszust z RDGiF IP: *.dynamic.chello.pl 17.12.14, 21:32
        Dane kontaktowa naciągaczy z firmy CRFIDG zwanymi inaczej RDGIF czyli Rejestrem Dzialanosci Gospodarczych i Firm
        Ledwo zalozylem firme, a goscie wysylali mi pare razy poelcenie zaplaty za usluge, ktora NIE JEST platna, jest to dobrowolna "skladka".
        Posiedzialem, pogooglowalem, chcialem zobaczyc, kto naciaga ludzi, dane kontaktowe szybko sie rozbijaja na te same nazwiska i jedna firme

kluczowa:

NET COMPANY,
        ŁUKASZ MAJDAŃSKI, SEBASTIAN ZAWADZKI
        NIP: 7292704822 REGON: 101720101
        prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/CEIDG.Public.UI/SearchDetails.aspx?Id=3573efd2-4e60-4e4c-8265-bd4cb853152d
        Panowie zmieniają wpisy w bazie ewidencji co kilka dni (w tym adresy "firmy" korespondencyjne itp.)
        Poszedlem na policje, nie sa w stanie nic z tym zrobisz, jak zaplaciles to jestes "frajerem", nikt nie ubolewa nad tym, ze bezprawnie

wysylaja na moj firmowy adres miliony listow, ktorych sobie nie zycze.

Więc daje wam moc, by samemu osobiście odebrać wasze pieniądze, jeżeli je straciliście:

Rejestr Dzialanosci Gospodarczy i Firm ( RDGIF ) numer telefonu kontaktowego:
        =========================================================================
        Łukasz Majdański
        adres zamieszkania: Wójtowska 15, Łódź
        prywatny telefon kontaktowy: 797 769 823
        facebook: www.facebook.com/profile.php?id=100004508679491&ref=ts&fref=ts
        prawdopodobnie wlaściciel srebrnego BMW o rejestracji WKZ 67MU (na tablicy napis: kto nie kombinuje ten sie nie buja)
        Sebastain Zawadzki ul. Rozległa 19A, Łodź
        prywatny telefon kontaktowy: 510 069 110

Zadzwoniłem, pierwszy gościu się "obsrał" na miekko po pouczeniu go paragrafem, który w skrócie mówi, że moje prywatne dane (adres, nazwa

i właściciel firmy) nie mogą być źródłem dochodów "firmy" tych panów bez mojej zgody - takiej nie udzieliłem!

MIESZKACIE W POBIŻU? WIECIE JAK ZADBAĆ O SWOJE? POMOŻCIE MU SIĘ "POBUJAĆ" ;)

• Gość: gosia Re: Oszust z RDGiF IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.15, 08:30
        Uwaga to oszuści, mój znajomy tez dostał takie pismo, ale jaki z tego wniosek, że wpis do działalności sprzedaje dane ludzi co otwierają firmy.Ledwie otworzył i niespodzianka pismo o wpłatę.A skąd mają tak dokładne dane.To powinni karać za sprzedaż danych.
        • remands Re: Oszust z RDGiF 15.02.15, 18:31
          O czym Ty w ogóle piszesz? Jaka sprzedaż? Jakie karanie? Przecież to są publiczne dane...
          Wpisz sobie w google "ceidg nowe firmy" to zobaczysz jakie są możliwości pozyskania m.in.Twoich danych.
          Ich też powinni karać?
          Nikt nie robi tu niczego nielegalnego. Póki Państwo nie ukróci tworzenia różnych rejestrów nic z tym nie można zrobić.
    • remands Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! 25.12.14, 13:40
      Można się oburzać na takie listy, jednak Ci którzy zapłacili mogą mieć pretensje sami do siebie tylko.
      Na pewno nie można tu mówić o oszustwie - dostali ofertę handlową i z niej skorzystali.
      Każdy może sobie założyć dowolny rejestr, np. "Rejestr Najlepszych Firm w Polsce" i żądać opłat za wpis do niego. To jest legalne. Jeśli ktoś chce sprzedać pudełko zapałek za 100zł i znajdzie chętnych do kupna to można jedynie śmiać się z naiwnych, że skorzystali. Niestety taka prawda.
      Policja tu nic nie pomoże, ponieważ nie jest to przestępstwo.
      Jedyne do czego można się przyczepić, to przesyłanie niezamówionej oferty handlowej. I tu ewentualnie szukałbym podstaw do zgłoszenia nieprawidłowości.
      Oczywiście takie udawanie wszelkiego rodzaju rejestrów zasługuje na potępienie i nie powinno mieć miejsca. Jednak nie sądzę, by prawnie dało się tego zabronić. A jeśli już to jest to grubsza sprawa, wymagająca pewnie decyzji na wyższym szczeblu.
      Tak jak ktoś tutaj napisał - wystarczy wpisać w google nazwę rejestru i już wiemy z kim mamy do czynienia...
    • Gość: kandydatka do oszu Re: Ostrzegam przed KRFIDG Tomasza Zabilskiego!!! IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 30.06.16, 13:10
      Dziękuję za ostrzeżenie właśnie dostałam również pismo wraz z dowodem wpłaty od CRDGIF Aleje Jerozolimskie 96 Warszawa chcą wyłudzić 290 zł!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
      Sprawdzam właśnie czy w ogóle taka firma/instytucja istnieje i jak na razie nie ma jej nigdzie!!!!!!!!!!!!!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka