Dodaj do ulubionych

porada prawna

01.09.14, 21:56
Witam, mam problem i nie wiem gdzie mam się dalej odwołać. Proszę o pomoc.
Mam syna niepełnosprawnego a dokładnie ma Zespół Downa 28.07.2014r skończył 16 lat.Od 30.05.2005r miał orzeczenie o niepełnosprawności symbol przyczyny niepełnosprawności: 10-N/01-U .
18.08.2014r stawałam z synem na komisji w Opatowie gdzie orzeczono stopień niepełnosprawności 01-U 11-I umiarkowany na stałe, Ale napisali że nie dotyczy punktu 7 i 8 tz.punkt 7. konieczności stałej lub długotrwałej opieki lub pomocy innej osoby w związku ze znacznie ograniczoną możliwością samodzielnej egzystencji- nie dotyczy.
puntk 8.konieczności stałego współudziału na co dzień opiekuna dziecka w procesie jego leczenia.rehabilitacji i edukacji-nie dotyczy.
Z czym się nie zgadzam!!!!!
Napisałam odwołanie do Wojewódzkiego Zespołu Ds. Orzekania o Niepełnosprawności w Kielcach. Dziś w skrzynce pocztowej przyszedł mi list że Powiatowy Zespół do Spraw o Niepełnosprawności w Opatowie nie znalazł podstaw do zastosowania podstaw 9chyba to znaczy artykuł 16 ust. 3 rozporządzenia Ministra.... i tak dalej w sprawie orzekania o niepełnosprawności ( Dz. U. Nr 139,1328,ze zm.) Nie wiem co to znaczy. Proszę o pomoc nie wiem ile mam czasu, jak i gdzie mam napisać odoałaniie.
to jest mój e-mail ilo27@interia.pl
Obserwuj wątek
    • maciek3312 Re: porada prawna 30.09.14, 19:13
      proszę spróbować na www.dobry-prawnik.info. Tam udzielają dobrych i niedrogich porad prawnych. Pewnie Pani też pomogą.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka