Dodaj do ulubionych

CEIDG - brak firmy / czy to problem?

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.14, 11:18
Wielu lat prowadzę firmę. Z ciekawości chciałem sprawdzic jej byt w Ceidg.
Wchodzę na poniższą stronę, wpisuję NIP swojej firmy ale firmy nie ma (nie ma tez firm znajomych)
prod.ceidg.gov.pl/CEIDG/ceidg.public.ui/Search.aspx
Czy to problem czy nie? Iść uzupełnić czy dać sobie spokój?
Obserwuj wątek
    • eps Re: CEIDG - brak firmy / czy to problem? 22.09.14, 13:52
      Koniecznie to wyjaśnić.
      Jeśli firma istnieje a nie ma jej w CEIDG to znaczy że nie przepisano jej z pierwotnych gminnych rejestrów.
      • rolnik58 Re: CEIDG - brak firmy / czy to problem? 06.10.14, 21:09
        Oj idź i sprawdź, automatycznie wpisują, - nawet chyba tego samego dnia jak nowa. A stare przepisywali, więc gdzieś im coś uciekło.

Teraz jak klienci będą sprawdzać ciebie, to im wyjdzie że nie działasz, że coś źle.

///
        technika-solarna.pl/
        • wilcza25 Re: CEIDG - brak firmy / czy to problem? 07.10.14, 07:47
          ja i wszysscy moim zanjomi jestesmy, nie zauwzyłam błędów
    • wilcza25 Re: CEIDG - brak firmy / czy to problem? 07.10.14, 08:27
      autorowi wątku serdecznie dziękuję

Natchniona postem, zajrzałam na ceidg czy wszystko w porządku.
      I okazuje sie, ze gdy miesiac temu odwieszałam po wakacjach działalność, nie zadziałało odwieszenie przez epuap.
      Od miesiaca wystawiam faktury, rozliczyłam ksiegowosc za wrzesien (od 11.09), zapałciłam ZUS..
      a dalej wiszę :(

Dodzwoniłam sie do ministerstwa gospodarki ia mam pierwsza wiadomość - że mieli problemy z epuap.
      Zobaczymy czy mi pomogą....

Wiem, bije sie w piersi - faktycznie tym razem nie dostałam potwierdzenia mailem, ze działalność jest odwieszona...żyję w pędzie i umknęło mi to. Za bardzo wierzyłam w portal ceidg i epuap.

Dam zanc jak to się skończyło :(
    • Gość: Natalia 123 Re: CEIDG - brak firmy / czy to problem? IP: *.play-internet.pl 28.10.23, 10:21
      To, że nie można znaleźć swojej firmy ani firm znajomych w rejestrze CEIDG (Centralna Ewidencja i Informacja o Działalności Gospodarczej) może być wynikiem różnych czynników. Przyczyny mogą być różne, na przykład błąd w numerze NIP, opóźnienie w aktualizacji danych w systemie CEIDG lub problem z samym serwisem internetowym.

Jeśli jesteś pewien, że wprowadziłeś prawidłowy numer NIP i jesteś zaniepokojony brakiem informacji o swojej firmie, warto podjąć kilka działań:

Sprawdź poprawność numeru NIP: Upewnij się, że wpisujesz właściwy numer identyfikacji podatkowej (NIP) swojej firmy. Nawet drobny błąd może uniemożliwić znalezienie informacji.

Czekaj na aktualizację danych: Jeśli niedawno dokonałeś zmian w rejestrze CEIDG lub zarejestrowałeś swoją firmę, może minąć trochę czasu, zanim informacje zostaną zaktualizowane w systemie.

Skontaktuj się z UG: Jeśli masz wątpliwości lub obawy, warto skontaktować się bezpośrednio z UG, aby uzyskać pomoc od pracowników rejestracji działalności gospodarczych. Mogą oni sprawdzić, czy Twoje dane są poprawnie wprowadzone do systemu. Polecam także artykuł: www.radiozamosc.pl/artykul-4media/22359,czym-jest-ceidg-i-do-czego-potrzebuje-go-przedsiebiorca

Spróbuj później: Jeśli problem nie zostanie rozwiązany od razu, poczekaj kilka dni i spróbuj ponownie. Czasem problemy techniczne mogą być przyczyną braku danych w danym momencie.

Porozmawiaj z księgowym lub doradcą podatkowym: Jeśli nadal nie możesz znaleźć swojej firmy w rejestrze CEIDG, warto porozmawiać z księgowym lub doradcą podatkowym. Mogą oni pomóc zidentyfikować źródło problemu i podjąć odpowiednie kroki.

Pamiętaj, że CEIDG jest ważnym źródłem informacji o działalności gospodarczej w Polsce, więc warto zainwestować trochę czasu, aby upewnić się, że Twoje dane są poprawnie wprowadzone do systemu.
    • 44rix Re: CEIDG - brak firmy / czy to problem? 11.10.25, 14:36
      Ja tam wpisy z ceidg zawsze sprawdzam na regon24.pl
      • tapatik Re: CEIDG - brak firmy / czy to problem? 01.12.25, 15:49
        A po co korzystać z pośrednika?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka