25.04.16, 19:21
Moja firma zaczyna się rozwijać i w sumie zacząłem myśleć o systemie, chyba CRM?, który pomoże mi ogarnąć klientów i sprzedaż. Polecicie coś? Darmowy system już raczej się nie sprawdzi bo przybywa mi klientów. Do tej pory radziłem sobie z googlem i excelem itp, ale ile tak można.. Mam też Symfonie. Jak się do tego w ogóle zabrać?
Obserwuj wątek
    • anna_k_p Re: Jaki CRM? 27.04.16, 10:46
      Cześć,

Jeżeli nie wiesz czego dokładnie potrzebujesz to proponuję, żebyś zapoznał się z tym artykułem synergiuscrm.pl/jak-zaczac-prace-w-systemie-crm/. Podpowie Ci o czym warto pomyśleć przed wyborem.

Pozdrawiam
    • pauooola Re: Jaki CRM? 27.04.16, 14:53
      Warto zajrzeć na stronę www.tradeassistant.pl/ i zapoznać się z intuicyjnym i funkcjonalnym systemem CRM. Polecam
    • patryk.we Re: Jaki CRM? 30.08.16, 10:40
      My też mieliśmy taki problem - głównie korzystaliśmy z googla :P obecnie testujemy chmiuro.pl i póki co dla naszych potrzeb jest ok. jest on bardzo podstawowy, może w miarę rozwoju zmienimy na bardziej zaawansowany, chyba że chmiuro się rozbuduje
    • andzia11323 Re: Jaki CRM? 13.09.16, 09:35
      Polecam innowacyjny i kompleksowy system. Każde wdrożenie wymaga indywidualnego podejścia. Dlatego zachęcamy do konsultacji w celu ustalenia Pańskich oczekiwań.

Kontakt: yetiforce.com/pl/
      tel.: +48 22 2742937
      Przetestuj oprogramowanie: gitstable.yetiforce.com/
    • sofiagruntowa Re: Jaki CRM? 15.09.16, 10:30
      U mnie w biurze jest Odeela. Ma gro opcji, a przy tym jest bardzo intuicyjny - miła odmiana w porównaniu do innych z którymi pracowałam wcześniej.
    • Gość: Maria Nowak Re: Jaki CRM? IP: *.noc.fibertech.net.pl 13.07.17, 10:44
      Ze swojej strony mogę polecić Kamflex. Jest to system online, który można użytkować na wszystkich urządzeniach mobilnych, za niską cenę i bez dodatkowych opłat. Wypada korzystniej niż system dedykowany, choć oczywiście w razie potrzeby można zrobić na taki upgrade. Warto zerknąć: kamflex.pl/blog/45#crm-dla-salonu-fryzjerskiego jako przykładowe wykorzystanie w konkretnym typie działalności.
    • Gość: Iwona Re: Jaki CRM? IP: *.dynamic.chello.pl 04.09.17, 15:23
      Jest na rynku CRM wielostanowiskowy, za który nie ma opłat miesięcznych od stanowiska, żadnego abonamentu itp. Płaci się raz za wdrożenie i ma się system. Polecam justcrm.it/
    • Gość: Kołaj Re: Jaki CRM? IP: 212.191.4.* 27.06.18, 11:12
      U mnie w firmie od dłuższego czasu funkcjonuje system klasy CRM, ale niedawno mieliśmy dość problem związany z utratą klientów. Okazało się, że w bazie danych był taki bałagan, że jak już zaczęliśmy to sprawdzać, to szef się za głowę złapał. Wynajął firmę, która się zajmuje czyszczeniem danych - dataquality.pl/jakosc-danych-w-crm/. Zrobili porządek i teraz jakość danych stała się priorytetem, bo w zasadzie od tego wszystko zależy :)
    • krystianodrys Re: Jaki CRM? 06.08.18, 16:01
      ja przez prawie 2 lata korzystam z Baseline, miał kilka archaicznych rozwiązań, ale działał całkiem przyzwoicie. Jakieś 2 miesiące temu przeniosłem się na Comoveo, tam masz wszystko czego potrzebujesz: Kalendarz, przypisujesz zadania pracownikom, wystawiasz faktury, Masz bazę pracowników, produktów i szybko robisz im oferty. Jeszcze to wszystko masz w chmurze zamiast w exel-u ;)

www.comoveo.com

Ułatwia życie, polecam Marek ;)
    • krystianodrys Re: Jaki CRM? 07.08.18, 08:48
      ja przez prawie 2 lata korzystam z Baseline, miał kilka archaicznych rozwiązań, ale działał całkiem przyzwoicie. Jakieś 2 miesiące temu przeniosłem się na Comoveo, tam masz wszystko czego potrzebujesz: Kalendarz, przypisujesz zadania pracownikom, wystawiasz faktury, Masz bazę pracowników, produktów i szybko robisz im oferty. Jeszcze to wszystko masz w chmurze zamiast w exel-u

Ułatwia życie, polecam Krystian
    • Gość: Ola Re: Jaki CRM? IP: *.ahe.lodz.pl 21.08.18, 09:48
      My zdecydowaliśmy się na Firmao i nie żałujemy. Na prawdę fajny system, bardzo usprawnił naszą pracę. Też wcześniej korzystaliśmy z Excela. Teraz bez porównania lepiej nam się pracuje :D Jeżeli chcesz przetestować jest opcja założenia konta testowego, także ocenisz czy to coś dla Ciebie.
    • marwinka8 Re: Jaki CRM? 10.10.18, 23:39
      Ze swojej strony z czystym sumieniem mogę polecić CSMART – jest naprawdę świetny, bardzo prosty w obsłudze, funkcjonalny i niedrogi. Zrezygnowałabym za to z darmowych – u nas się nie sprawdzały, w każdym czegoś brakowało.
    • daniel123123123 Re: Jaki CRM? 05.06.19, 14:12
      Cześć Jacek, udało się wprowadzić jakiś system w swojej firmie? Ze swojej strony mogę polecić firmao.pl/demo wersja testowa jest zupełnie darmowa więc czemu nie dać mu szansy? Czekam na odpowiedź!
    • katsin Re: Jaki CRM? 08.08.19, 18:30
      Hej przejrzałam sporo propozycji w ostatnim czasie bo też czegoś szukałam dla siebie - zrobiłam nawet ranking i wszystko wskazało na bitrixa - choć inne propozycje też są fajne ;-) Jak coś to tu znajdziesz więcej informacji katsin.pl/ranking-darmowych-crm/
    • paauulaa44 Re: Jaki CRM? 19.08.19, 13:47
      Ja jestem zwolennikiem systemów dedykowanych - sam wybierasz i podpasowywujesz dokładnie to, czego potrzebujesz :)

biuro rachunkowe Oleśnica
    • Gość: crm Re: Jaki CRM? IP: 31.179.156.* 29.08.19, 13:26
      Cześć, jak jeszcze nie wybrałeś systemu crm to polecam ITCube, program crm zintegrowany z Symfonią (zarówno Sage Symfonia ERP jak i Symofnia 2.0- dawniej Premium).Więcej możesz znaleźć na itcube.pl/crm
    • julita-andrzejewska Re: Jaki CRM? 11.09.19, 10:23
      Moja firma korzysta od kilku lat z CRMa Firmao firmao.pl/?pk_campaign=dm_oferty. Mają w ofercie takie moduły jak ewidencja czasu pracy, fakturowanie, ofertowanie, zarządzanie zadaniami, księgowość, różne integracje ze sklepami internetowymi i programami(między innymi Symfonia), wszystko działa szybciej niż w tradycyjny sposób, jako szef możesz widzieć wszystko co Twoi pracownicy robią, o której są w pracy, ile przepracowali. Jest tego o wiele więcej, zależy też czego byś oczekiwał i szukał. Polecam sprawdzić sobie ten program, skorzystać z wersji próbnej, może Ci się spodoba ;)
    • agnieszka.wojtczak Re: Jaki CRM? 17.09.19, 14:20
      Polecam spróbować Firmao CRM firmao.pl/?pk_campaign=dm_oferty, mają darmowy okres próbny więc można sobie przeklikać system i zobaczyć jak to wygląda. Mają integrację z Symfonią więc myślę, że dałoby radę to pogodzić. Na pewno pomógłby Ci właśnie z ogarnięciem klientów i sprzedażą oraz organizacją pracy. Sprawdź sobie ich ofertę, myślę, że mogłaby Ci się spodobać ;)
    • Gość: Anga Re: Jaki CRM? IP: *.leon.com.pl 27.09.19, 14:14
      Ja pracuję na CRM365 na platformie Firmotron.pl - mam bazę klientów z historią kontaktów, nie było problemów z ogarnięciem systemu, przypomina o zadaniach do zrobienia, mogę przekazywać zadania innym jeśli idę na urlop, lejek sprzedażowy dla szefa - widzi że pracuję. Wersja webowa, mobilna - z każdego miejsca mogę wejść do CRM. Cena do przyjęcia. A i co fajne, w cenie jest wirtualny pulpit Firmotron z komunikatorem - czatem i moduł z dokumentami. Fajne polecam:)
    • monika.baska Re: Jaki CRM? 07.01.21, 15:52
      Polecam www.technology.poznan.pl mają świetne rozwiązania.
    • Gość: MichałMarcinkowski Re: Jaki CRM? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.21, 12:52
      Naprawdę ciekawą ofertę udało mi się znaleźć w firmao CRM. System pracuje w chmurze, więc nie musieliśmy na start wydawać dodatkowych pieniędzy na specjalistyczne serwery, dodatkowo oprogramowanie jest bardzo intuicyjne i można go używać z każdego urządzenia. Teraz jest super okazja żeby sprawdzić czy ich oferta jest dla Ciebie, bo mają 14 dni testowania za darmo. U mnie się fajnie sprawdziło więc serdecznie polecam ;) tutaj jest link do ich strony: www.firmao.pl/ds
    • marianklos Re: Jaki CRM? 31.03.21, 11:41
      Ze swojego doświadczenia uważam, że profesjonalna obsługa klientów bez CRM jest dużo, dużo bardziej utrudniona. U nas świetnie sprawdził się system od Firmao CRM : www.firmao.pl/ds . oprogramowanie jest bardzo intuicyjne i można go używać z każdego urządzenia. Z tego co widzę u nich na stronie to mają 14 dni testowania za darmo, więc na prawdę warto spróbować .
    • sieciakk Re: Jaki CRM? 02.04.21, 12:52
      Ze swojego doświadczenia uważam, że profesjonalna obsługa klientów bez CRM jest dużo, dużo bardziej utrudniona. U nas świetnie sprawdził się system od Firmao CRM : www.firmao.pl/ds . Oprogramowanie jest bardzo intuicyjne i można go używać z każdego urządzenia. Z tego co widzę u nich na stronie to mają 14 dni testowania za darmo, więc naprawdę warto spróbować.
    • Gość: matrims Re: Jaki CRM? IP: *.241.62.188.kylos.net.pl 10.09.21, 08:05
      U mnie rownież darmowe crm do zarządzania firmą się nie sprawdziły Mialy ograniczone funkcjonalności, było sporo reklam. Juz lepiej chyba kierować firmą za pomocą arkuszy google ;)

Jeśli jednak miałbym tutaj polecić coś płatnego, polecam flowdog
      flowdog.pl/elektroniczne-zarzadzanie-firma/

Korzystam w firmie w sumie od niedawna, tak wiec nie jestem w stanie wydać ostatecznej recenzji. Ale jak na razie jestem zadowolony. Ułatwia kierowanie firma jak również jest prosty do wprowadzenia w firmie. Pracownicy nie mieli problemów z przyswojeniem zasad.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka