GoĹÄ: leks IP: 213.77.14.* 30.10.07, 11:08 czy sa jakies dotacje dla malych NZOZow na informatyzacje oraz doszkalanie personelu lekarskiego? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ekspert_ernst.and.young Re: Dotacja dla NZOZow 30.10.07, 12:13 Bardzo proszę o określenie województwa, w którym zlokalizowany jest NZOZ (umozliwi to odwołanie się do zarówno do programów krajowcych, jak i odpowiedniego programu regionalnego). Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leks Re: Dotacja dla NZOZow IP: 213.77.14.* 02.11.07, 10:03 sprawa dotyczy woj. podkarpackiego, oraz dwóch niezaleznych NZOZow zatrudniajacych dokładnie 5-6osób. planowane inwestycje w dziedzinie informatyki (komputeryzacja), przebudowy siedziby i zakupu sprzętu diagnostycznego. dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
ekspert_ernst.and.young Re: Dotacja dla NZOZow 06.11.07, 14:00 Obecny dokument programowy Uszczegółowienie Regionalnego Programu Operacyjnego dla woj. podkarpackiego przewiduje dotacje dla systemu opieki zdrowotnej w ramach Działania 5.2 „Infrastruktura ochrony zdrowia i pomocy społecznej”. Zakłada ono wsparcie m.in. na rozbudowę, przebudowę obiektów oraz ich wyposażenie m.in. w aparaturę medyczną. Wskazanymi beneficjentami są jednak m.in. zakłady opieki zdrowotnej działające w publicznym systemie ochrony zdrowia, jednostki samorządu terytorialnego czy partnerzy społeczni i gospodarczy. Proszę śledzić informacje na temat tego działania na stronie internetowej Urzędu Marszałkowskiego, być może po konsultacjach społecznych pojawią się w nim jeszcze jakieś zmiany. Natomiast jako niepubliczny ZOZ działający w formie spółki mógłby Pan ubiegać się o wsparcie w ramach Działania 1.1 Wsparcie kapitałowe przedsiębiorczości, które skierowane jest do mikro, małych i średnich przedsiębiorstw. Zakłada ono m.in. bezpośrednie dotacje inwestycyjne w zakresie podnoszenia konkurencyjności mikro, małych i średnich przedsiębiorstw m.in. na inwestycje z zakresu informatyzacji, inwestycje z zakresu rozbudowy lub rozszerzenia zakresu działania przedsiębiorstwa, inwestycje z zakresu zmian w procesie produkcyjnym lub sposobie świadczenia usług, a także unowocześnienia wyposażenia niezbędnego do prowadzenia działalności gospodarczej. Wartość projektu musi wynosić od 20 tys. PLN do 8 mln PLN, kwota dofinansowania nie może być niższa niż 10 tys. PLN i nie może przekroczyć 800 tys. PLN. Agnieszka Skręt-Bednarz, Agnieszka Roman, Dział Ulg i Dotacji Inwestycyjnych Ernst & Young Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: leks dopytanie... IP: 213.77.14.* 07.11.07, 09:55 dziekuje za odpowiedz. mam jednak watpliwosc, czy w ramach Dzialania 1.1. bedzie mozna zakupic np nowe komputery i ekg oraz wyremontowac gabinety, dostosowujac je do potrzeb osob niepelnosprawnych i wymogow narzucanych przez sanepid? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: adasiek tez mnie interesuje IP: *.rzeszow.mm.pl 11.11.07, 20:09 moze expert odpowie ? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: madry ciekawy............ IP: 213.77.14.* 17.12.07, 11:24 temat ciekawy ale nikt nie podjal sie go, czyzby za trudne dla specjalistow? Odpowiedz Link Zgłoś
GoĹÄ: ekspert Re: tez mnie interesuje IP: 212.69.77.* 17.12.07, 12:08 nie ma co się czarować - jedynym źródłem dostępnym dla NZOZ-ów jest regionalny program operacyjny. problem polega na tym, że rpo są rózne i w jednych dofinansowanie jest tylko dla nzozu który podpisał umowe z nfz, a w innym inaczej. dodatkowo po kl - na akcje profilaktyczne itp. - czyli na projekty miękkie, dodatkowo - w zależnosci od rpo i statusu nzozu jako przedsiębiorca projekty inwestycyjne wiec. plan jest taki: przegladam rpo mojego województwa - szukam wsparcia dla nzozu/przedsiebiorstwa. przegladam uszczegółowienie do rpo (jak nie ma to jego projekt)- szukam wsparcia dla nzozu/orzedsiębiorstwa dzwonie do urżedu marszałkowskiego i zadaję konkretne pytania. poadrawiam - ekport Odpowiedz Link Zgłoś