Dodaj do ulubionych

Nauczyciel instalatorem

IP: *.sympatico.ca 16.02.05, 01:41
Wszystko ladnie i pieknie. Tylko jak zaklad zacznie przynosic znaczace zyski
zaraz zglasza sie Wania albo rodzimi gangsterzy. Ja tez prowadzilem uslugi w
Polsce, teraz w Canadzie bez problemow.
Andre
Obserwuj wątek
    • Gość: z USA Kmiotem pozostal IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 16.02.05, 07:18
      Jestem w USA od 20 lat lekarzem. Napatrzylem sie swiata... Nie wyobrazam sobie
      czlowieka sukcesu, prawdziwego businessmana - aby fotografowal sie z BMW w tle.
      To tak zalatuje ledwo wczorajszymi, albo dzis pozyczonymi pieniedzmi... Ludzie,
      czy w Pl tylko groch i buractwo sie wybilo?
      • Gość: paw_dady lekarze z czym sie fotografuja? IP: *.153-201-80.adsl.skynet.be 16.02.05, 08:54
        bo jak widze to lekarze zawsze sie reklamuja z bmw czy mercem. a coo jak nie
        lekarz to zaraz kmiot?

a mzoe w europie pokazuja lekarzy i prawikow tylko burackoz z usa ;P

> Jestem w USA od 20 lat lekarzem. Napatrzylem sie swiata...

<lol> to ze jestes w anjbardziej burackim kraju swiata ma swiadczyc jaki lew
        salonowy z ciebie?!
      • Gość: tmk Sfotografował się na tle szyldy firmy IP: *.malopolska.mw.gov.pl 16.02.05, 10:11
        stać go na niejedno bmw, i to nie tak niskiej klasy, jak na zdjęciu. Zazdrość,
        zazdrość i jescze raz zazdrość aż od was bije. Otóż bmw to bardzo dobry
        samochód z najwyższej półki (jeżdżą nimi kolumny rządowe wielu krajów - zaraz
        ktoś to skomentuje, ze w rządzie same buraki i będzie na forum śmiechu po
        pachy...)
        TYlko w tym burackim kraju ludzie mogą pisać tak niedorzeczne komentarze
      • Gość: hummer Re: Kmiotem pozostal IP: *.athome222.wau.nl 16.02.05, 10:57
        Czy wy emigranci polscy do USA musicie caly czas pouczac Polakow jak sie
        powinno robic to albo tamto? Znam kilku emigrantow co za kazdym razem jak
        przyjezdzaja do Polski to wszystko krytykuja i mowia ze to jest zle, to
        niedobrze, tak nie powinno byc. Co z tego ze sie sfotografowal z BMW ???? Komu
        to przeszkadza ??
        • Gość: z USA Zawsze mam racje IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 16.02.05, 12:33
          Wlasnie dlatego, ze jestem emigrantem z PL do USA. Dlatego mam prawo pouczac,
          bo wiem wiecej i mam lepsze wyksztalcenie. Chociaz Polacy mysla, ze w USA
          musimy byc wylacznie idiotami / robotnikami, mysle, ze mozna was wyprowadzic z
          bledu: wielu z nas osiaga tu sukces i dawni polscy koledzy nie siegaja nam
          piet. Rozumiem ze to trudno zaakceptowac...
          • Gość: lolek Re: Zawsze mam racje IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.02.05, 13:08
            A ja myślę że leczysz kozy a jeżdzisz na ośle. Ktoś kto kończy studia medyczne
            z reguły ma trochę oleju w glowie i nie chełpi się swoim majątkiem , posiadanie
            Jaguara w Stanach nikogo nie powala na kolana . A jeżeli tak ci zbrzydła Polska
            że , stąd zwiałeś to siedz tam gdzie jesteś i dyskutuj sobie ze swoimi nowymi
            rodakami , oni cię szybko wyleczą z kompleksu wyższości.
          • rasid Re: Zawsze mam racje 16.02.05, 13:36
            Uwierz mi, nie jest trudno zaakceptowac, ze Polak osiaga sukces za granica. I
            wcale nie uwazam, ze Polacy w USA sa idiotami/robotnikami. Natomiast w Twoich
            postach widac wyraznie, ze to wlasnie Ty nie potrafisz zaakceptowac faktu, ze
            dobry biznes zrobil ktos w Polsce. A ze nie masz sie czego czepic, to sie
            czepiasz zdjecia. Dla mnie facet moglby sobie zrobic nawet z wielbladem, w
            niczym to nie umniejsza jego osiagniec. Poza tym uwazam, ze trzeba nie miec
            klasy, aby wypowiadac sie negatywnie o charakterze kogos na podstawie tylko
            fotki.
          • Gość: hummer Re: Zawsze mam racje IP: *.athome222.wau.nl 16.02.05, 13:38
            To znowu ja. Tak sie składa ze nie mieszkam od 2 lat w Polsce tylko w Holandii
            i jestem pracownikiem Uniwersyteckim. Tez mnie czesto korci zeby pouczac
            rodakow bo widze ile rzeczy mozna by robic lepiej. Ale widze tez ile tutaj w
            Holandii jest glupich rzeczy, ktore mi ciezko zrozumiec i sie powstrzymuje bo
            wiem ze kazdy kraj ma swoje wlasne realia i punkty widzenia na rozne rzeczy.
            Jesli chodzi o USA to widac ze juz dobrze wrosles w stereotyp prawdziwego
            amerykanina czyli pewnego siebie bufona twierdzącego co to nie on i uwazającego
            siebie za najmądrzejszego na swiecie i bezgranicznie wierzacego w dolara.
            Apeluje o troche zrównoważenia. Tez uwazam ze mam lepsze wyksztalcenie od
            przecietnego Polaka bo studia skonczylem w Polsce i w Holandii ale nie musze
            sie z tymobnosic i chwalic tak jak ty to robisz. Przypominasz wlasnie takiego
            kmiota tylko nie takiego chwalącego się BMW tylko studiami i ze Ci sie udalo
            kariere na zachodzie zrobic. Chyba masz jakies kompleksy i nie byles doceniany
            w mlodosci. Pozdrawiam
            • Gość: z USA do hummera A teraz Ty masz racje - zgoda! IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 16.02.05, 18:06
              W mlodosci istotnie bylem smieciem pelnym kompleksow: zylem nedznie w Wwie,
              jezdzilem na Akademie Medyczna autobusem, a moi koledzy handlujacy scalakami z
              Tajlandii - zadawali szyku Oplem czy chocby VW. Mowili o mnie z pogarda
              wszyscy: - trzeba bedzie klepac biede, ciezko pracowac i bac sie, zeby nie
              zlapali na wypisywaniu zwolnien L-4 za lapowke. Tak mialem obiecujaco w PL!
              Stypendium w USA pozwolilo mi powtorzyc studia, nauczylo szanowac moje i innych
              wyksztalcenie, i dalo mi wolnosc ekonomiczna - jedyna prawdziwa wolnosc na
              swiecie... I to juz nie demagogia amerykanska, ale socjologia sie klania. Wiec
              teraz mam prawo twierdzic, ze wiem co nieco lepiej niz pozostali w kraju
              rodacy, ktorzy - jak czesto zauwazam - tocza piane, gdy wypowiada sie
              ktokolwiek z USA. Bo powtarzam: Polacy sa zli, gdy ktos z nich sie wybije na
              Zachodzie. Narod zakompleksionych pacholkow, wciaz zabory i komuna zbieraja swe
              zniwo...
              • Gość: Echud Re: A teraz Ty masz racje - zgoda! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.02.05, 10:07
                Jakim prawem twierdzisz ze wiesz lepiej? Co wiesz lepiej? Podkuliles ogon i
                uciekles z kraju, a w tym czasie inni handlujac "scalakami z Tajlandii"
                pootwierali zaklady dzieki ktorym wiele osob znajduje zatrudnienie, placone sa
                podatki, cos sie w kraju dzieje. Gdy o ktoryms napisze prasa to wtedy wiesniaki
                ze stanow czepiaja sie ze fotka nie taka. Kto komu zazdrosci?
          • Gość: cynk Re: Zawsze mam racje IP: *.bchsia.telus.net 18.02.05, 01:29
            samo to ze jestes na tym czacie i probujesz sie wywyrzszac swiadczy o twoim
            buractwie a na dodatek to ze siedzisz miedzy idiotami ktorzy tylko mysla o
            kasie.
            zycie nie na tym polega, taka kase jak ty robisz to ja juz za komuny majac
            kilka osob rozstawionych dla mnie pod PEWEXEM robilem.
            spojrzyj do lustra i uczciwie powiedz sobie ze osiagnales szczyt a wtedy
            bedziemy rozmawiali.
            mieszkalem w ameryce przez jakis czas i nikt mi nie powie ze to kraj mlekiem i
            miodem plynacy, gdyby polacy w kraju charowali tak jak w ameryce to tez by
            mieli.
            moje motto w zyciu jest "co by tu zrobic zeby nic nie robic" i do ej pory
            swietnie mi sie to udaje a nie "ameryka lozko i fabryka"
            jezeli zeczywiscie jestes dobrym lekarzem w ca watpie to zawdzieczasz to
            polskiej edukacji.
            obawiam sie jednak ze ty tego nie zrozumiesz bo jestes burolem,kiedy pierwszy
            raz znalazlem sie w ameryce to jedna pani ze starej polonii powiedziala mi ze
            tutaj sa takie maszyny co brudy wciagaja. dlugo mi zajelo zeby w koncu
            zrozumiec ze ta stara torba mowila o odkurzaczu.
            jednakze moja przygoda z ameryka skonczyla sie po 6 tygodniach od przyjazdu
            kiedy to w 1983 roku poszedlem do dealera Chevroleta i kupilem sobie Pontiaca
            Trans Ama. Cale buractwo polonijne przed kosciolem sie oburzylo na nie ze jak
            to polak ktory dopiero przyjechal mogl sobie kupic nowe auto.
            nigdy nawet by mi do glowy nie przyszlo ze to moze byc cos nietaktownego lecz
            prawda jest ze oni wszyscy w tych czasach jezdzili autami ktore mialy po 10 lub
            15 lat. albo jak to mozliwe ze polak ktory dopiero przyjechal odmawia chodzenia
            do pracy dla jakiegos idioty ktory placi ochlapy i jeszcze oczekuje
            wdziecznosci.
            a czare goryczy dla nich przepelnilo to kiedy otworzylem wlasna firme to do
            tego stopnia mnie nienawidzili ze musialem ludzi z innych krajow najmowac (ale
            to lepiej bo uczciwie pracuja nie kombinuja i mozna na nich polegac.
            po kilku latach jednak kiedy firma juz stala na nogach sprzedalem to wszystko w
            diably i wrocilem do europy.
            i wiem ze to najlepsza decyzja jaka moglem zrobic zyje w spokoju nie tak jak w
            ameryce ze zaraz z rana w telewizji juz ludzi strasza a jezeli chodzi o kase to
            tam nigdy nie dosyc zadluzeni po uszy ze nawet strach myslec to nie dla mnie
            ludzie nie zostali stworzeni do takiego zycia chyba ze jak juz wspomnialem
            burole ktorzy nigdzie nie potrafiliby sobie poradzic.

• Gość: _nin_ Re: Zawsze mam racje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.02.05, 16:08
            > bo wiem wiecej i mam lepsze wyksztalcenie

buhahah co za koleś..przypominam że rynek USA bez przyjezdnych z innych rejonów
            już by dawno upadł, wiec tak się nie wypowiadaj bo nie jestes Amerykaninem
            tylko jakimś cieciowatym emigrantem a u nas zostało jeszcze masę osób które
            mają kase i dobre pomysły, tylko oni są na tyle mądrzy że spokojnie sobie
            zarabiają i o nich nie przeczytasz w gazetach a żyje im się perwno lepiej od
            CIebie....
    • Gość: MacColin Re: Kmiotem pozostal IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 18:13
      Nie rozumiem o co chodzi... Facet zajmuje sie branza motoryzacyjna, to niby
      czemu mialby sobie nie robic zdjecia przy samochodzie? A ze lubi BMW- jego
      sprawa. Gdzie ta slynna amerykanska tolerancja? Prawda jest brutalna- nigdy nie
      staniesz sie amerykaninem bo po prostu za dlugo przebywales w Polsce i
      niestety, sadzac po Twoich wypowiedziach zdarzyles stac sie "polaczkiem".
      Gratuluje osiagnietych sukcesow w USA, aczkolwiek wiekszy szacunek mam do
      bohatera arykulu- on odniosl sukces tu w Polsce, Tobie sie to nie udalo...
      • Gość: z USA Na szczescie IP: 5.3.* / *.proxy.aol.com 16.02.05, 18:36
        w PL mi sie nie udalo...
        • Gość: Mnich Re: Na szczescie IP: 81.219.249.* 16.02.05, 22:10
          Ta ożywiona dyskusja, która się między Wami wywiązała świadczy o tym, że w
          gruncie rzeczy jesteście ulepieni z tej samej gliny, tkwicie w tym samym świecie
          wartości i trudno Wam to zamaskować. Licytujecie się kto więcej osiągnął i kto
          czym tam jeździ, czy lepiej mieć Jaguara i się nie fotografować, czy Mercedesa i
          się fotografować, dajcie sobie spokój, popatrzcie na to z boku kim jesteście, co
          mamona z Was zrobiła...Nie widzę między Wami istotnej różnicy.
    • Gość: wania Re: Nauczyciel instalatorem IP: *.bchsia.telus.net 18.02.05, 01:06
      chyba juz czas zeby ciebie odwiedzic, a jezeli myslisz ze Kanada cie ochroni to
      sie grubo mylisz.
      • warium Re: Nauczyciel instalatorem 21.02.05, 11:47
        Do Wszystkich dyskutantów;
        Kiedy czytam takie różne wypowiedzi widzę jedną rzecz. Polacy nigdy nie potrafią
        wyciągać wniosków - uczyć się, współpracować.
        W tym narodzie są same kłótnie. Jeżeli są różnice zdań to nie ma myslenia
        konstruktywnego. Zawsze każdy ma inne zdanie i każdy jest najmądrzejszy.
        Gdyby tak z tej dyskusji wyciągnąć wnioski i pomysleć - każdy by mógł skorzystać
        i czegoś się nauczyć. Ale tego nie ma; jest tylko zawiść i pieniactwo.
        Chciałbym zapytać gdszie jest prawda obiektywna. Czy w Polsce lepiej się żyje
        niż w Ameryce ? A dlaczego tam się żyje lepiej przecież Polska ma 1000 lat a
        Ameryka 200.
        Są w Polsce ludzie, którzy odnoszą sukces, ale do k.. nędzy polskiej wystarczy
        być zwykłym robotnikiem w USA żeby mieć więcej niż wielu przedsiębiorców u nas.
        Owszem są tutaj ludzie, którzy myślą i wielu potrafi więcej niż wielu tam za
        oceanem. Tylko że tam się pracuje i wdraża w życie różne idee. A tu się tylko
        kłócą se sobą. Począwszy od góry - Lepper, Rydzyk, SLD, PO, LPR itd ,
        skończywszy na Kargulach i Pawlakach.

• Gość: Orzeł Re: Nauczyciel instalatorem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.02.05, 01:43
          Nie ma dla mnie znaczenia gdzie kto trzepie kasiorke i gdzie chce zrobić
          kariere. To każdego indywidualny wybór. Ja wole robić swoje w PL. Ale to moja
          sprawa. Nie rozumiem waszych sporów tu jest lepiej, a nie bo tam...
          Życie jest jedno i niech każdy decyduje o sobie.
          Kij zawsze ma dwa końce. Pomóżcie innym to pomożecie sobie. Narka

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka