Dodaj do ulubionych

Zanim wystartujesz, sprawdź, ile będzie cię kos...

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.05, 11:27
szkoda tylko, ze nikt nie wspomnial o tym, ze powiazanie kosztow z przychodem
jest latwe na papierze a znacznie trudniejsze w praktyce, gdy okazuje sie, ze
pomimo uplywu terminu platnosci faktury nasz kontrahent nam nie zaplacil...
tym argumentem trudno sie obronic przed zusem, us czy bankiem...
Obserwuj wątek
    • Gość: Ania Re: Zanim wystartujesz, sprawdź, ile będzie cię k IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.02.05, 09:15
      Autor artykułu pięknie opisał sposoby zaoszczędzenia na szyldzie, nie doczytał
      tylko że od czasu wejścia w życie ustawy o swobodzie działalności gospodarczej
      nie ma już obowiązku oznaczania na zewnątrz firmy ;)
      • Gość: prudi Re: Zanim wystartujesz, sprawdź, ile będzie cię k IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.04.05, 01:08
        Właśnie - nieaktualna wiedza tzw. "ekspertów" to jest problem niejednego
        portalu. Najpierw tworzy się podstrony o atrakcyjnym tytule, a potem udziela
        się nieaktualnych porad albo zaprzestaje w ogóle uaktualniać informacje.
        To taki specyficzny przejaw "dziennikarskiej" solidności.
    • Gość: bankier Konta dla firm najtaniej przez internet IP: 217.149.249.* 10.06.05, 12:50
      finansowe.toptrendy.com
      - wybór najlepszych kont firmowych, obsługiwanych przez internet!
    • Gość: Ja Koszty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.05, 20:52
      Te koszty są zawyżone. Można zrobić wszytko o wiele prościej.
      • pinus25 Re: Koszty 05.10.05, 12:34
        Wydaje mi sie że wszystko jest przejaskrawione. Jak chcę założyć frimę handlową
        - pośredniczaca w sprzedaży - to jedynie mam koszty Zus itp. Firmę zarejestruję
        we własnym domu. NA początek telefon domowy, meile do różnych firm. To chyba nie
        tak dużo. Jak znajdę odpoweidni towar w firmie A to sprzedam go to firmy B. Z
        poczatku nie potrzeba zadnego magazynu wystarczy samo pośrednictwo.
    • Gość: seishin Re: Zanim wystartujesz, sprawdź, ile będzie cię k IP: *.wsisiz.edu.pl / *.ibspan.waw.pl 19.12.05, 13:29
      czyli jeśli mam umowe o pracę na czas nieokreślony to płacę do zusu tylko
      "zdrowotne" - 8,5% od podstawowego wymiaru - 115,76zł ?!! czy może dochodzi
      jeszcze składka na Fundusz Pracy - 2,45%, albo coś innego ??
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka