Dodaj do ulubionych

"Ochrona pubu"

IP: *.leszno.cvx.ppp.tpnet.pl 25.06.05, 08:41
Zbieram sie do otwarcia pubu ale męczy mnie dzień i noc pytanie co zrobić gdy
wpadnie ekipa łysych i stwierdzi że ochrania mój lokal.
Czy lepiej płacić jednej bandzie i mieć spokój z innymi a może wynająć
czeczeńską mafie.
Ciekawi mnie jak inni radzą sobie z tym problemem.
Obserwuj wątek
    • biznesforum Re: "Ochrona pubu" 25.06.05, 14:28
      Kilka lat temu oplacalo sie placic haracze, teraz juz nie.

• Gość: alternatywny to nie tak... IP: *.sopot.wirt.pl / *.sopot.wirt.pl 26.06.05, 14:29
      pracowalem w pubach i klubach artystycznych min w sopocie i oslo.
      niestety tez mialem okazje widziec na czym polega to co zwykle widzimy tylko w
      filmach tak wiec mialem stycznosc z mafią od haraczów.
      i konkluzją jest to ze ISTNIENIE HARCZOW NIE MOŻE BYĆ POWODEM ZE NIE OTWORZY
      PAN PUBU.
    • Gość: antykretyn Re: "Ochrona pubu" IP: *.fbx.proxad.net 26.06.05, 15:42
      Gość portalu: pifko napisał(a):

> Zbieram sie do otwarcia pubu ale męczy mnie dzień i noc pytanie co zrobić gdy
      > wpadnie ekipa łysych i stwierdzi że ochrania mój lokal.
      > Czy lepiej płacić jednej bandzie i mieć spokój z innymi a może wynająć
      > czeczeńską mafie.
      > Ciekawi mnie jak inni radzą sobie z tym problemem.

Najlepiej kupic od razu AK-47 KALASZNIKOW'a i przy pierwszej takiej wizycie
      wystrzelac ich wszystkich do nogi z umotywowaniem w obronie koniecznej i potem
      na pewno bedzie spokoj.
      • Gość: mruk Re: "Ochrona pubu" IP: *.dip.t-dialin.net 26.06.05, 16:47
        Z tym kalasznikowem to nie jest zly pomysl. Ja bym walczyl do konca.
        Tak walczyl tez nasz znajomy, wlasciciel kantoru. Zastrzelil 3 bandziorow a po
        ok. 1,5 roku zastrzelono go gdy stal w budce telefonicznej. W bialy dzien, w
        centrum Gdanska. Wczesniej zastraszano jego zone i dziecko. Tego typu sytuacji
        znam o wiele wiele wiecej. Problem na skale calego kraju i az wstyd, ze Polska
        jest tak skorumpowana i nieprawa!
        • Gość: verte Re: "Ochrona pubu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.06.05, 20:25
          Gość portalu: mruk napisał(a):

> Z tym kalasznikowem to nie jest zly pomysl. Ja bym walczyl do konca.
          > Tak walczyl tez nasz znajomy, wlasciciel kantoru. Zastrzelil 3 bandziorow a
          po
          > ok. 1,5 roku zastrzelono go gdy stal w budce telefonicznej. W bialy dzien, w
          > centrum Gdanska.

Aż dziw bierze że nie pisali o tym w gazetach.Taaaki news...
      • Gość: prakiyk Re: "Ochrona pubu" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.05, 18:12
        nie AK47,tylko UZI.I ekipę murarsko sprzątającą od[ady.Murarze są świetni bo
        mają dostęp do dołów z wapnem.
    • Gość: wx5 Re: "Ochrona pubu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 15:55
      Temat tez mnie interesuje, wiec prosilbym o sensowne odpowiedzi
      • Gość: antykretyn Re: "Ochrona pubu" IP: *.fbx.proxad.net 26.06.05, 16:32
        Gość portalu: wx5 napisał(a):

>
        Temat tez mnie interesuje, wiec prosilbym o sensowne odpowiedz

Alez AK47 KALASZNIKOW to jest jedyny skuteczny srodek na zredukowanie
        licebnej i silowej przewagi bandytow.
        Innym rozwiazaniem moze byc tylko liczna i odwazna czesc rodziny rodzaju
        meskiego majaca sile i odwage stawienia czola bandytom w bezposredniej
        konfrontacji.
        Innego rozwiazania nie ma : albo sie bic ,albo placic bandytom ale to najgorsze
        rozwiazanie z najgorszych prowadzace wczesniej lub pozniej do bankructwa,albo w
        ogole nie otwierac interesu i nie brac ryzyka
    • Gość: janek Jak w ogołe możecie rozważać płacenie? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 16:10
      Wpada ktoś, to się zgadzacie. Nagrywacie kilka wizyt na kamerę, prosicie policję
      o pomoc, oni nakrywają ich na gorącym i tyle. Wiem, że to tylko teoria i nie
      musi to być takie proste, ale zgadzając się z założenia na haracze robimy źle.
      • Gość: Rzadki Re: Jak w ogołe możecie rozważać płacenie? IP: 62.29.248.* 27.06.05, 09:30
        A juz wkrotce po pokazaniu materialu policji lysi pokaza ci dlaczego nie warto
        byc kapusiem. Sam przyznasz sie do prowokacji i fotomontarzu a sad - z uwagi na
        twoja niekaralnosc - da ci niewielki wyrok w zawieszeniu.
    • Gość: o-o Re: "Ochrona pubu" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.06.05, 18:08
      Jest coś takiego jak Wydział Terroru Kryminalnego oni wiedzą co robić w takich sytuacjach.
      • Gość: doświadczony. Re: "Ochrona pubu" IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.06.05, 18:18
        z tym WTK to nie do końca tak.Tam dowodzi baba o wykształceniu BIBLIOTEKARZ
        (teraz ma kłopoty przez Magdalenkę ale nie sądzę żeby było lepiej),a dowodzi
        grupą FILOZOF.Poważnie.Tak było przynajmniej jeszcze niedawno.Ale to i tak
        najsensowniejsze wyjście.
        • zla.kobieta1 Re: "Ochrona pubu" 26.06.05, 19:41
          Wypraszam sobie obraze zawodu bibliotekarki Skoro ludzie nie czytaja ksiaze to
          jak maja byc biblioteki Ciekawi mnie nawet co i kiedy ostatnio czytałes? a ze
          pani sie poszzczesciło i skonczyła w WTK to inna sprawa
    • Gość: Joanna Re: "Ochrona pubu" IP: *.chello.pl 26.06.05, 18:55
      Tez myslalam o tym interesie i dokladnie z tego samego powodu zrezygnowalam...
      strach... ale przyznam, ze nie mam pojecia jak radza sobie inni; chetnie sie
      dowiem...
      • Gość: byly wlasciciel Re: "Ochrona pubu" IP: 195.205.32.* 26.06.05, 19:53
        No to ja Wam powiem jak to bylo w moim przypadku... do mnie przyszli dopiero
        po uplywie 2 lat od rozkrecenia interesu,moze przez przypadek "wpadli", a moze
        poczekali az sie interes zacznie rozkrecac ( rzeczywiscie dobry moment wybrali).
        Walczyc z nimi nie mialem zamiaru, a moze sie po prostu balem, ale mialem
        dobry sposob, mianowicie prowadzilem rownolegle dwie "ksiegowosci", ta druga
        specjalnie dla moich kolegow, nie musze mowic, ze wykazywala ona dosc wysokie
        straty lokalu, na tej podstawie udalo mi sie wywinac w miare mala sumka + pare
        imrez dla kolegow( srednio 2 razy w miesiacu), trwalo to jakis czas, jednak
        interes na tyle sie krecil( oczywiscie dla nich lokal przynosil straty), ze nie
        poszedlem z torbami, a pozniej no coz- lokal faktycznie stal sie malo
        oplacalny, kombinowalem jak moglem, zeby sie utrzymac na rynku, ale w koncu
        dalem sobie spokoj, co do "przygod", ktore przeszdlem to obylo sie tylko na
        paru siniakach i to wszystko, nie bylo zadnego zastraszania rodziny, nawet
        ciezkiego pobicia, nie mowiac o morderstwie, coz moge jescze dodac... sytuacja
        miala miejsce na poludniu Polski, w okresie 04.2000-11.2003, to tyle.
        Byly wlasciciel
    • khas khas 26.06.05, 20:32
      ja bym zrobił tak. jak juz wpadnie ekipa łysych. zaprosić ich kulturalnie,
      postawic piwo i wyjasnic, że nie po to otwieram pub , żeby mi tu jakies czorty
      po haracz przyjeżdzały. powiedziałbym , że juz Wasze twarzyczki znam i jesli
      bedzie jakikolwiek incydent to łysym panom nawet policja nie pomoże. wiem, że
      łatwo mówić, ale nie mozna dac się zastraszyć. zamiast płacić i bezczynnie
      czekać, tzreba wyjść z kontrofensywą. pozdrawiam
    • Gość: zdzichu Re: "Ochrona pubu" IP: *.icpnet.pl 26.06.05, 21:27
      z tą czeczeńską mafią znakomicie trafiłeś.
      co prawda chłopaki są dosyć drodzy ale takich łysych frajerków z leszna i z
      innych zapierdziałych wiosek potrafią odpowiednio nastraszyć.
      po wizycie kumpli krzycha jarzyny ze szczecina (szefa wszystkich szefów) łyse
      główki w audicach osiemdziesiątkach szybko zostają ochłodzone i masz spokój na
      parę lat a twój lokal ma renomę w mieście...
    • chamzbmw Re: "Ochrona pubu" 26.06.05, 22:55
      sa dwie mozliwosci, musisz wybrac czy w twoim miescie lepiej
      placic "gangsterom" czy firmie ochroniarskiej ktora rzadzi na danym terenie,
      jedyna roznica ze to drugie wrzucisz sobie w koszty
      • Gość: barman Re: "Ochrona pubu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:19
        od 5 lat prowadze w Poz knajpy. raz mniejszą raz większą. u nas rządzi w
        gastronomi contes tj nazwa firmy ochroniarskiej. prawda jest taka że wystawiają
        fakturę, kwotę się negocjuje jak z każdym dostawcą usług. nie są to kwoty
        wysokie od 250 netto miesięcznie. i mam święty spokój. w razie kłopotu naciskam
        guzik i panowie są za 5 minut.
        prawdziwe haracze płacą firmy - dyskoteki gdzie się diluje narkotykami, tam
        gdzie są do ukrycia lewe pieniądze. lewe interesy.
        z usług firm ochroniarskich korzystają sklepy, banki itd a nawet szkoły, bo na
        policje można liczyć tylko wtedy kiedy przyjeżdzają z mandatem za nocne hałasy.
        to chyba wszystko zależy od miasta.. zamiast marwić się ochroną zainwestuj w
        dobry design lokalu , dobrą nazwę i obsługę
    • Gość: avc Fakt: gangsterzy nie przychodza po haracz jak IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.06.05, 23:34
      płacisz firmie ochroniarskiej. Gangsterzy to zazwyczaj kilku miejscowych
      chłopaków z osiedla, którzy ćwiczyli trochę na siłowni. Zazwyczaj mają
      powiązania z grubszymi rybami, którym płacą dolę od twojego haraczu. Gdy
      zaczynasz im bruździć mogą liczyć na pomoc szefów. Natomiast firmy ochroniarskie
      to prywatne armie zatrudniające często kilka tysięcy ludzi z bronią ostrą
      prowadzone zresztą przez byłych esbeków. Z nimi nie chce zadzierać żadna mafia.
    • Gość: Waldek Mafie to specyfika biednego kraju IP: *.ms.acxiom.com 27.06.05, 06:16
      A niby co ma zrobic osilek pelen zycia ktory wlasnie wyszedl z woja?
      Polska przypomina Ameryke Kolonialna.. Co za durny kraj pozwololby importowac
      wszystko z zagranicy.
      Czyzby Polski niestac byloby wyprodukowac wlasnej marki samochodu gdzie moglby
      znalezc prace przyslowiowy osilek? Nawet Czesi maja Skode, a niemadry Polak
      cieszy sie ze moze jezdzic starym niemieckim zlomem....
      Sklodowska, Kopernik, Lukaszewicz i Cegielski przewracaja sie w ich grobach.
      • Gość: mmm Re: Mafie to specyfika biednego kraju IP: 217.8.163.* 27.06.05, 08:45
        Czesi to moze i maja skode, ale nalezy do volkswagena. Ale z drugiej strony to
        naprawde przykre ze nie mamy swojego samochodu. Nawet ranault zainwestowal w
        rumunska dacie. Skandal:)
        • Gość: Cyś Re: Mafie to specyfika biednego kraju IP: 217.153.142.* 27.06.05, 09:28
          no tak.....
          zemsta niewydazonych zabojadów za to ze polska kupila F-16 a nie francuskie
          pie..ty..
          • bartolomeo81 Re: Mafie to specyfika biednego kraju 27.06.05, 11:03
            No co Wy?? Przeciez Ukraincy maja inwestowac w nasz przemysł motoryzacyjny :)
            Wiec reaktywacja Poloneza zbiża się wielkimi krokami, a wtedy Polonez 1,8Turbo
            4X4 Coupe będzie robił furrorę na giłdach samochodowych całego świata! Strzeżcie
            się!

:)
            • Gość: Waldek Polska nie istnieje.. IP: *.ms.acxiom.com 27.06.05, 11:23
              W latach 60 w Ameryce wysmiewano produkty rodem z Japoni i Koreii...a teraz
              smieja sie Japonczycy.
              Dlaczego kpic z Poloneza, jesli by byl porownywalny z Toyota to i Polska bylaby
              porownywalna z..Japonia, a tak to uwazaja nas za ..slabych albo nieistniejacych
              wogole.
              W USA jest tak; jesli slyszy sie o Czeskich modelkach to sa Czechy, Wolkswagen
              to Niemcy, Polski nie ma jest tylko kupa Polakow po calym swiecie.
      • Gość: edek [...] IP: *.crowley.pl 27.06.05, 11:39
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • ankow5 Re: "Ochrona pubu" 27.06.05, 13:37
      Witam.
      Czy "źli chłopcy" interesują się również Domami Weselnymi"? Napiszcie proszę.
    • ankow5 Re: "Ochrona pubu" 27.06.05, 13:41
      To jest naprawdę duży problem ci łysi.Ja myślę otworzyć dom weselny i też się
      boję.Czy oni przyjdą do mnie?Co w tej sytuacji radzicie zrobić?
      • 2yoo4yoocorne2 Karki i dresy interesuja sie wszystkim,co daje kas 27.06.05, 19:00
        Dom weselny,dyskoteka,knajpa,agencja towarzyska,nawet zaklady rzemieslnicze
        oraz produkcyjne.Jak przychodza po haracz-zawsze odmawiac/brat w policji np.lub
        komus juz daje lub moge wam postawic piwo.Znajomy w nowootwartym domu weselnym
        zaprosil karki na niby wesele,upil,wezwal policje i juz mial spokoj.Ale bywaja
        tez agresywne karki.I wtedy problem...
        • Gość: Znawca tematu karków bać się nie należy IP: *.udn.pl 29.06.05, 07:59
          Karków bać się nie należy bo są silni tylko w grupie a potem gdy łapie ich za
          karki brygada antyterrorystyczna to płaczą, sikają w spodnie z wrażenia.
          Jeśli natomiast karki wyczują, że właściciel pubu boi się to będą go doić ile
          wlezie i na jednej zapłacie nie skończy się.
          Należy zlecić ochronę Agencji Ochroniarskiej tak czy owak opłat nie unikniemy
    • kate-gun Re: "Ochrona pubu" 27.06.05, 19:32
      "nie, dziekuje wam chłopaki - mafia czeczenska juz mnie ochrania"
      • Gość: Sajko Re: "Ochrona pubu" IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 27.06.05, 22:30
        ale jestescie naiwni... znam ten problem z drugiej strony i najlepiej jakby
        wybrac taką grupe która ma do powiedzenia najwiecej w miescie, i im placic. To
        bzdura ze zbankrutujesz, to dla nich tez biznes, im dluzej działasz tym dluzej
        im placisz. Oczywisce nie palc byle glupkom z podworka, tylko komus ktos sie
        liczy.
        • Gość: SZPAK Re: "Ochrona pubu" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.06.05, 12:20
          CO ZNACZY,ze znasz problem z drugiej strony??czyzbys zbieral Haracze??
          a moze tylko je ksiegujesz??
    • camel_3d Re: "Ochrona pubu" 28.06.05, 11:40
      a jak wynajmiesz czeczenska mafie to tez bedziesz placil..
    • aagain Re: "Ochrona pubu" 29.06.05, 09:06
      Proponuję wg kolejność: otwarcie, dochód.
      Najpierw zarób a potem będziesz zastanawiał się nad problemem o ile się pojawi.
      Nie szukaj i nie stwarzaj sobie przeszkód, które jeszcze się nie pojawiły, bo
      takie podejście zniechęci cię do każdego przedsięwzięcia.
      • Gość: Renata Re: "Ochrona pubu" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.06.05, 13:52
        Niestety pudło, o ochronie należy pomyśleć wcześniej, bo potem będzie tylko
        otwarcie, a dochodu już nie bo się zrobi speluna. Prowadzę to wiem, młodzi jak
        nie czują nad sobą bata, zrobią bydło a potem powiedzą, że lokal jest
        niebezpieczny. Mafii bym się nie bała, oni mają już lepsze interesy z większą
        kasą. Proponuję wynająć firmę ochroniarską znaną w okolicy, ci panowie mają z
        reguły niezłe układy w półświatku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka