lila16 22.03.07, 07:35 na czym polega ocena pracownika - ma to być coś na zasadzie ankiety - gdzie wynikiem będzie podział pracowników na karegorie A, B, C Podobno jest to stosowane w General Morots Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krytykantka07 Re: ocena pracownika 22.03.07, 17:52 Hmmmmmm ja bym tego nie nazwała ankietą, jeśli chodzi o wprowadzenie systemu okresowych ocen pracowników ;))). Jest to wykaz kompetencji wymaganych na poszczególnych stanowiskach pracy. Przy czym definiuje się kluczowe kompetencje takie jak : identyfikacja z firmą, zaangażowanie, kreatywność, rzetelność itp ;))). Ale w tak mądrym systemie i tak można wprowadzić linię Maginota :))). Pozdrawiam. Basia :) Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 Re: ocena pracownika 01.06.07, 17:02 Dokładnie. Jestem przełozoną pracowników których muszę ocenić pod względem - inicjatywy - zaangażowania - orientacji n klienta (wewnętrznego i zewnętrznego) - pracy zespołowej - podejmowania decyzji - otwartości na zmiany (elastyczności) - świadomości organizacyjnej Ja jako ich przełozona jestem oceniana z tego samego a dodatkowo z - planowania i organizacji - motywowania pracowników Muszę ocenić pracowników, ich kompetencje i wyznaczyć im zadania kartalne. Ich premia zależy od wykonania tych zadań i mojej ich oceny na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
squirrel9 PS 01.06.07, 17:04 Te oceny A,B.C.D to A - przewyższa wymagania B - spełnia wymagania (kompetentny, samodzielny) C - Częściowo spełnia wymagania (nie zawsze spełnia ale wyraża chęć poprawy) D - Nie spełnia wymagań Odpowiedz Link Zgłoś
politechnik4 Re: PS 01.06.07, 21:29 a jak czesto zdarzaja sie ludzie, ktorzy przejawiaja bardzo male zainteresowanie systemem oceny i premii? jak ich motywujesz? pzdr Odpowiedz Link Zgłoś