wami41 11.05.07, 18:28 Co to oznacza? Moja sprawa zostala odrzucona przez WSA, tak mnie dzisiaj poinformowano. Czy to koniec sprawy? Mam jakies mozliwosci odwolania, zlozenia zaskarzenia? Co dalej? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
robert_walczak Re: Sprawa odrzucona przez WSA 11.05.07, 19:37 Odrzucenie skargi oznacza, że sąd uznał ją za niedopuszczalną. Na podstanowienie o odrzuceniu przysługuje Panu zażalenie do NSA. Trudno mi powiedzieć czy Pańska skarga została słusznie odrzucona, nie wiedząc o jaką sprawę chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
wami41 Re: Sprawa odrzucona przez WSA 11.05.07, 20:40 Chodzi o to, ze nadzor prawny UW w drodze rozstrzygniecia nadzorczego stwierdzil niewaznosc Uchwaly Rady Gminy w sprawie utrzymania porzadku i czystosci w punkcie ograniczajacym hodowle zwierzat gospodarskich na terenach wylaczonych z produkcji rolnej. Chodzi tu o tereny zabudowy mieszkaniowej jednorodzinnej,(osiedle domkow)W naszym przypadku na dzialce przyleglej do naszej nieruchomosci wlasciciel prowadzi uciazliwa dla nas hodowle.Pod naciskiem pewnych radnych, prasy, rada gminy uwzglednila zapis ograniczajacy hodowle.Wojewoda uchylil ten zapis usasadniajac to przekroczeniem kompetencji rady gminy. Zaskarzylismy do WSA wspomniane rozstrzygniecie nadzorcze. Po uzupelnieniu brakow formalnych WSA wyznaczyl termin rozprawy. Dzisiaj dowiedzielismy sie ze skarga nasza zostala odrzucona z powodu "drobnych brakow formalnych". Wydawalo nam sie, ze decyzja sadu o terminie rozprawy oznacza iz sad rozpatrzy nasza skarge a nie ja odrzuci. P.S szukam prawnika ktory zajal by sie ta sprawa bo prawdopodobnie bez Strasbourg sie nie obejdzie. Odpowiedz Link Zgłoś