Gość: nina IP: *.tkk.pl 03.10.07, 15:27 Czy jest możliwość przepisania faktury z osoby prywatnej na firmę to znaczy jeżeli zakupię coś jeszcze przed założeniem firmy jako osoba prywatna. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jck.x Re: Przepisanie faktury 03.10.07, 23:23 Nie ma takiej możliwości. Na szczęście, potrzeby również nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Przepisanie faktury IP: *.tkk.pl 04.10.07, 12:27 Czyli jeżeli kupię coś miesiąc przed założeniem firmy to mogę to sprzedać po rejestracji? A co z fakturą która będzie na moje nazwisko nie na firmę (firma jednoosobowa na ryczałcie). Pytam bo nie chcę popełnić jakiegoś błędu a trafiła mi się okazja zakupu fajnego towaru. Odpowiedz Link Zgłoś
mich.999 Re: Przepisanie faktury 04.10.07, 13:37 Z tego co wiem towar taki możesz wykazać inwentaryzacją i wtedy użytkować go na potrzeby firmy.VAT-u nie odliczysz a faktura zakupu będzie dowodem wyceny inwentaryzacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nina Re: Przepisanie faktury IP: *.tkk.pl 04.10.07, 14:22 Jeszcze jednej rzeczy nie rozumiem jeżeli jestem ryczałtowcem to odprowadzam co miesiąc zaliczki a deklaracje składam raz na rok ale jak przekroczę limit zwolnienia z vat to będę musiała jakoś inaczej się rozliczać? Z czym to się wiąże? Odpowiedz Link Zgłoś