Dodaj do ulubionych

Marketing??

04.08.08, 14:36
Zalozmy ze do miliona mi jeszcze daleko, ale zloty biznes juz załozyłem, tylko
ta zlota kura cos jaj nie chce znosic kruca bomba. Mam niejasne poczucie, ze
rzecz tkwi w marketingu, jakos ulotki i strona w necie nie sprawiaja, żeby
walily takie tlumy, jakbym chcial. Czytam knigi o reklamie, szturcham swoj
dzial marketingu ale kurcze, wszystkie pomysły te same, ksero z ksera. Jakies
pomysly, milionerzy ;) ??
Obserwuj wątek
    • Gość: ani-grabki Re: Marketing?? IP: 91.199.22.* 04.08.08, 15:16
      NO WIESZ TO ZALEZY OD TEGO JAKA BRANZA I JAKIMI SRODKAMI DYSPONUJESZ. WIADOMO ZE
      DO NAJWIEKSZEJ ILOSCI LUDZI DOTRZESZ PRZEZ TELEWIZJE JESLI MASZ NA TO SRODKI TO
      MOŻESZ ZAINWESTOWAC W JAKIS PROSTY SPOT W LOKALNEJ TELEWIZJI BO RACZEJ
      POTENTATEM NA RYNKU NIE JESTES SKORO MASZ TAKIE ZAGWOZDKI.
      • strasznyzdzich Re: Marketing?? 04.08.08, 16:05
        No wiesz, surowo mnie oceniasz ;) Firma nie jest duza, ale dobrze zarabia, z tym
        ze wiem, ze moglaby o wiele wiecej. Branza handlowa, na spot mnie stac, ale nie
        widze w tym sensu wlasnie ze wzgledu na branze (niemedialna - handluje
        pneumatyka, urzadzeniami pneumatycznymi, technika prozniowa, armatura
        wysokocisnieniowa, automatyka i hydraulika siłowa. No i jak niby mam to
        reklamowac, ze co?? Stoi gostek i mowi – "nie wyobrazam sobie zycia bez
        sprezarki powietrza która kupilem tu i tu" i melodyjka, i logo firmy i zmyslowy
        damski glos kusi "zadzwon....." Bez sensu.
        • kingusinka Re: Marketing?? 04.08.08, 16:42
          Ehehehehehe uśmiałam się, wyobraziłam sobie ten spot, tego zadowolonego kupca
          zagrałby ten sam wąsaty pan, który uratował zlecenie swej firmy dzięki pożyczce
          Providenta :D:D:D Ten pomysł ma potencjał, rozważ to, Kaja Paschalska mogłaby
          śpiewać i szeptać zadzwoń jako Chinka Czikulinka :D

A tak na poważnie, to mimo że masz sprecyzowany target, to nie rezygnuj z
          rozszerzania grupy docelowej. Może po prostu Twa firma nie ma jeszcze
          ugruntowanej pozycji albo niewiele o niej wiadomo. Ja bym poszła w rozbudowę
          strony internetowej, pozycjonowanie i informowanie klientów potencjalnych.
          Powinni wiedzieć o tym, że strona istnieje i firma działa, linkuj gdzie się da,
          może nawiąż współpracę z jakąś firmą i zróbcie wymianę linków.
          • Gość: Troll Re: Marketing?? IP: 140.116.245.* 04.08.08, 17:28
            i blog firmowy załóż, to teraz się zrobiło modnee. Wszytskie większe firmy to
            mają, obczaj sobie ten www.ingblogs.com/mycupofcha/ ludzie się logują,
            mogą komentować i śledzić jakieś tam wydarzenia blabla i to jest fajne, bo jeśli
            ktoś czegoś szuka to jeśli trafi na blog tosię zainteresuje bo to ciekawsze i
            bardziej takie ludzkie niż wiesz, suche informacje na ulotkach które i tak każdy
            wyrzuca. Z ulotkami jest tak, ze dostaja je często ludzie którzy wogule nie
            potrzebują tych twoich sprężarek, wiec powinieneś to olać.
            • strasznyzdzich Re: Marketing?? 05.08.08, 10:07
              Yyyyyyyyyyyyyy..... no wiesz, ale ING to potezny koncern, nie dziwne, ze ma
              bloga o wszystkim dla wszystkich, nie? Nie wiem czy mniejsze firmy tak robia. I
              poza tym to zachodnia firma.
              • troll.2 Re: Marketing?? 05.08.08, 10:43
                teraz i mniejsze firmy mają, i w polsce to norma, a te większe robiączęsto wiele
                blogów albo jeden o konkretnej inwestycji czy ofercie czy prdodukcie. obczaj to
                ostojawilanow.wordpress.com/ bo to dobry pszyklad, bo w tych blogach nie
                idzie o to żeby tylko i wyłącznie gadać o firmie czy produktach bo to nudne
                tylko ogulnie żeby przyciągało, jakieś śmieszne wypowiedzi czy wpisy żeby
                byłyczy opowieści ciekawe. jeszcze jeden ci znalazlem
                www.webusability.pl/ ale tutaj zrobili błąd że nieciekawie jest,mogliby
                popracować żeby te posty były bardziej jak felietony.
                • kunegundzia1978 Re: Marketing?? 05.08.08, 11:29
                  Hihihi, przypomniałam sobie, że firma Dell ma bloga. Kiedy zaczęli wypuszczać
                  kompy z wgraną Vistą, ludzie na tym blogu zarzucili ich komentami i krytyką i
                  zagrozili bojkotem i teraz Dell znów wypuszcza z XP-kiem. Nieźle co? Komunikacja
                  siłą konsumenta ;)!
        • vananka Re: Marketing?? 18.01.15, 14:42
          witam, przepraszam, ze sie wtrące, ale ze swojej strony proponowalabym na poczatek dobre pozycjonowanie w wyszukiwarce po słowach kluczowych. W tego typu branżach liczy sie znalezienie listy docelowych klientów, a w branży technicznej klienci sami znajdują podwykonawców. Dopełnieniem bedzie telefoniczny kontakt z klientem, jeśli moze Pan sobie pozwolić na choćby jedną "telemarketerkę".
          Proponowałabym dalej prowadzić taka strategie, ale nie bede sie rozpisywac . ;) pozdrawiam, vananka
    • Gość: bhn123 Re: Marketing?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.06.14, 14:47
      zapoznaj się z ofertą firmy ulotex toruń :) mają wiele możliwości prowadzenia kajci marketingowych, od ulotek przez sampling do ankier konsumenckich ;) na pewno znajdziesz coś opowiedniego dla twojej firmy :)
    • nana_kl Re: Marketing?? 07.07.14, 14:07
      Jeśli nie masz strony, to już wiesz, jaki robisz podstawowy błąd. Ludzie są teraz przyzwyczajeni do tego, że wszystko znajdą w internecie. A jak czegoś nie ma, to jest to podejrzane. Zadbaj o fajną, nowoczesną stronę, wypozycjonuj ją, no i rozreklamuj się gdzie możesz ;)
      • fredri Re: Marketing?? 14.07.14, 12:24
        Stary post do dnia dzisiejszego już gość pewnie jest milionerem to w najlepszym wypadku, no a w najgorszym?....jest bankrutem :-)
    • Gość: prawie-milioner Re: Marketing?? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.07.14, 21:39
      Hmmm... a jaki jest ten Twój pomysł na milion? Może problem tkwi właśnie w nim, a nie w sposobie reklamowania?! Mi na początku strona internetowa i ulotki bardzo pomogły w rozwinięciu biznesu. Później aby poszerzyć grono odbiorców zamówiłem kilka billboardów z pewnej agencji reklamowej, z czasem okleiłem służbowe samochody. Nie powiem, że zarabiam mało. Moja agencja reklamowa to VIZION STUDIO . Może i Tobie pomogą.
    • krystian.signum Re: Marketing?? 04.02.15, 19:30
      Coraz więcej ludzi chce mieć swój własny
      PAKIET PRYWATNEJ OPIEKI MEDYCZNEJ
      bo na państwową coraz trudniej liczyć...

Masz dość kolejek do lekarzy?
      Wykup abonament medyczny już od 65 zł i nie czekaj miesiącami na wizytę u lekarza.

więcej na masz masz-jedno-zdrowie.pl/

OPIEKA Medyczna Signum S7

Posiadanie Pakietu Opieki Medycznej :

- gwarancja bezpłatnej wizyty u lekarza specjalisty w przeciągu 5 dni bez skierowania lekarskiego.
      - w pakietach dostęp do lekarzy 30 specjalności , 230 badań diagnostycznych , badań laboratoryjnych, szczepień, rehabilitacji, transportu ,zabiegów jednego dnia i wielu innych.
      - rejestracja telefoniczna za pomocą infolinii Medycznej dostępnej 24h ? 7 dni w tygodniu ? 365 dni w roku.
      - 1000 placówek medycznych o wysokiej jakości świadczonych usług i obsługi pacjenta wyposażonych w najnowocześniejszy sprzęt medyczny.
      - pakiety świadczeń medycznych dla klientów indywidualnych i biznesowych w opcjach indywidualnych, partnerskich, rodzinnych.
    • starczew4 Re: Marketing?? 02.03.15, 14:35
      Moim zdaniem dużo ważniejszy jest system jaki oferujemy niż sam produkt. Oczywiście nie może to też być coś kompletnie bezużytecznego. Jak już znalazłem produkt, który chciałem reklamować to zacząłem się rozglądać za sposobami w jaki moge go rozreklamować w sieci. Po długich poszukiwaniach znalazłem go! Nie mówię, że dla Was też będzie "cudowny". Jeżeli jesteś właśnie w trakcie poszukiwań to może akurat To jest to

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka