Dodaj do ulubionych

"GP" Kryzys w biurach podróży

IP: *.kpwig.gov.pl 05.03.09, 08:32
parę lat temu, jak euro stało ponad 4 złote, byłem w Tunezji na
tydzień za 1500 pln. Jak euro spadło do 3,2-3,3, tydzień w tym
hotelu ciągle był po 1500. Skoro ceny wycieczek nie spadły, jak
waluty były tanie, to raczej nie ma powodu, żeby rosły jak waluty
drożeją. Pewnie artykuł znowu inspirujący do tego, żeby na gwałt
wykupywać teraz wycieczki, bo później nie będzie... Wiem, że na
forum często pojawia się zarzut, że teksty są sponsorowane, i
obserwując artykuły z branży, w której jestem na bieżąco, zaczynam
nabierać przekonania, że to prawda
Obserwuj wątek
    • Gość: turysta "GP" Kryzys w biurach podróży IP: 195.78.238.* 05.03.09, 08:41
      kilka tygodni temu czytalem tu artykul o nadmiarze ofert last minute w tym roku. podobno firmy przeszacowaly ilosc turystow na ten rok, zgodnie ze wzrastajacym trendem od lat kilku. jaka wiec jest prawda?
      • Gość: tom Re: "GP" Kryzys w biurach podróży IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.03.09, 09:02
        Prawda jest taka, że biura podróży robią nas w konia! W 2005 roku
        byłem na Fuertaventurze za około 2000 zł/osobę, a w 2008 r, gdy euro
        było po 3.20 zł, ta sama wycieczka, w tym samym biurze kosztowała
        2800 zł/osobę.
    • Gość: turek na wakacje mnostwo prawdziwych last minute, czekam IP: *.olsztyn.mm.pl 05.03.09, 09:15
      wiec ofert last minute bedzie do oporu!!!
      nie dajcie sie wkrecic
      • Gość: asior popieram - kasa psuje ludzi IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 09:28
        jak maja mozliwosc wyciagnac to sie nie lituja, a kursowi nic do tego. najgorszy jest moment spadku koniunkturki. i trzeba przyciac wydatki, plany zmieniać. wtedy i ceny sie proponuje nizsze aby lepiej szła sprzedaż. i człowiek jakis lepszy wtedy.
        kasa psuje ludzi.
        • Gość: oja32 Re: popieram - kasa psuje ludzi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.03.09, 09:43
          ja już zapłaciłem zaliczkę za organizację wakacji na Krecie w Alfastar, ale mam
          gwarancję stałej ceny, więc nie będzie dopłat? Nie lubię lastów, nie wie się
          wtedy gdzie się trafi, raz tak miałem i była lipa...
          • Gość: Edek Re: popieram - kasa psuje ludzi IP: *.wbs.ssh.gliwice.pl 05.03.09, 12:13
            No to mają cię. Do lata Euro spadnie o 30%, twoja cena zostanie. Prawdopodobnie
            w lecie kupiłbyś to samo za 50% aktualnej ceny.
    • Gość: Swan kto nie kupi w marcu ten przegra życie.... IP: 89.174.254.* 05.03.09, 09:42
      więc ciupasem macie udać się do "biur podróży" by życia nie
      przegrać... Dziennikarz napisał wam , że taniej to już nie będzie
      więc nad czym się tu zastanawiać i na co czekać bo powszechnie
      wiadomo, że dziennikarze (a szczególnie ci z gazowni) mają najlepsze
      informacje i nie mylą się nigdy. Ci z was którzy przypuszczają, że
      to artykuł sponsorowany to katofaszyści czy oszołomy niegodne miana
      europejczyka....
      • Gość: Le Re: kto nie kupi w marcu ten przegra życie.... IP: 77.79.234.* 05.03.09, 10:04
        O tak! O tak!

A wogóle koniecznie tzreba jeździć na wakacje do Hiszpani. Jak bez
        tego można żyć?
        Wakcje w tropikach prawem człowieka.

Oj pustaki, pustaki...

• Gość: luzik Re: kto nie kupi w marcu ten przegra życie.... IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 10:32
          eeee, no nie gadaj - jest coś w tej atmosferze wyjazdu, wiesz - dzieciaki sie cieszą, lotnisko, nowe zapachy - ma to swój urok. No a smak kawy w Tunezji.... niebieskie okiennice w Grecji, czy kebaby w Turcji - nie kusi?
          Choć fakt - plecaczek i z bucika przez nasze grzbieciki też daje frajde. Niestety nasze morze jakies niedobre jest.
          • jacek1f tia, podpisane kontrakty z hotelami i liniami 05.03.09, 10:56
            lotniczymi, i teraz to se moga:-) ograniczac.

Ten rok bedzie rokiem LASTÓW wlasnie...
          • Gość: Le Re: kto nie kupi w marcu ten przegra życie.... IP: 77.79.234.* 05.03.09, 10:58
            Znam to, znam to... i lubię.
            Ale nigdy nie byłem na takim wyjeździe z poczuciem przyjemności "za
            ostatni grosz". I nigdy bym się nie zdecydował, bo to potrafi być nie
            przyjemne. Myślę, że szczególnie duże ryzyko jest w tym roku.
            Wakacje to mają być wakacje, a nie powroty Tupolewem, jak się pan
            Prezydent zlituje.
            Nie doradzam nikomu nigdzie wyjeżdzać jeśli nie ma na tyle środków,
            żeby powiedzieć Turasowi co mu będzie aresztował paszport i bagaże:
            "masz 500 euro i spadaj" i nastepnych 1000 na powrót do domu.

Jak się ma to jest przygoda, a jak się prawie- ma to jest stres.
            Pewnie jeszcze większy niż w pracy.
        • Gość: majkel Re: kto nie kupi w marcu ten przegra życie.... IP: 195.188.191.* 05.03.09, 13:22
          > Wakcje w tropikach prawem człowieka.
          >Oj pustaki, pustaki...

jakies jestes jebniety
          pracuje po to zeby sobie gdzies na wakacje pojechac i odpoczac
          uwazam to za disyc naturalne, a jak jestes fanem urlopu na dzialce twoja sprawa
    • Gość: Fabian "GP" Kryzys w biurach podróży IP: 77.46.50.* 05.03.09, 10:57
      Biura wykupiły już miejsca w hotelach i samolotach i będą musiały je sprzedać! A
      jak nie będzie chętnych (ważniejsza jest rata za mieszkanie niż wyjazd do
      Egiptu) to sprzedadzą i za 700 zł. Tysiące miejsc w hotelach Tunezji, Egiptu,
      Turcji będzie musiało być zapełnione, bo właściciele spłacają raty za budowę i
      utrzymanie tych jednostek.

Jeszcze biura będą prosić, aby Polacy pojechali do Turcji za 700 zł.
      Klient przeżyje bez wyjazdu do Turcji, biuro bez klientów nie przeżyje!!!
    • Gość: LE Re: "GP" Kryzys w biurach podróży IP: 77.79.234.* 05.03.09, 11:59
      Te niskie ceny doprowadzą biura podrózy do bankructwa.
      Bardziej opłaca się kupić drożej i pojechać niż tanio i nie pojechać.
    • Gość: WelcomeToHell Taaa w kryzysie sprzedadza milion wycieczek First IP: 193.254.155.* 05.03.09, 12:17
      .. Minute ! :)
    • Gość: WelcomeToHell Ceny dopiera pojda w gore jak wdepniemy w Euro ! IP: 193.254.155.* 05.03.09, 12:23
      Juz teraz prawdziwe tropiki (Azja Pld, Dominikana, Kenia) sa drozsze z Wawy niz
      z Niemiec a co dopiero jak wejdziemy do strefy Ojro !

Zerzna nas Klientow rowno. Za gowniane chartery i pokoje ktorych Niemcy nie chca :)
      • Gość: joasia Re: Ceny dopiera pojda w gore jak wdepniemy w Eur IP: *.ssp.dialog.net.pl 05.03.09, 13:14
        z tym zarznieciem to nie rozumiem. z tego co piszesz to ma byc nieprzyjemne, a przeciesz zerzniecie jest przyjemne dla obu stron. to taka win-win sytuacja. proszę Cie, użyj innego słowa.
    • Gość: Karkos Re: "GP" Kryzys w biurach podróży IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.03.09, 10:07
      No coz , jak zabraknie ludzi moze beda wycieczki odwolywac , ale ja sie trzymam
      raczej mysli , ze sypna lastami ;) i na taka okazje poluje . Zwlaszcza w alfie ,
      podobalo mi sie w zeszlym roku jak nas w Egipcie obsluzyli . Teraz chetnie na
      Krete ;) . Jeszcze sie na lastach nigdy zle nie przejechalem .
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka