savrin 20.05.09, 09:22 jak widzę firmę doradczą albo konsultingową to mi scyzoryk w kieszeni podskakuje, te firmy w życiu słowa prawdy nie powiedziały chyba, że akurat klient zapłacił za prawdę Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Ma-ryja Re: "PB": Centra usług? Byle nie w Polsce IP: *.dip.t-dialin.net 20.05.09, 10:01 > jak widzę firmę doradczą albo konsultingową to mi scyzoryk w kieszeni podskakuje, te firmy w życiu słowa prawdy nie powiedziały chyba, że akurat klient zapłacił za prawdę" Klienci w Polsce nie chca placic za prawde, tylko za papierek, na ktory w razie, gdy przedsiewziecie nie wypali mozna zlozyc cala wine. A najlepsi sa klienci zagraniczni, ktorzy polskim konsultantom, marketingowcom i innym darmozjadom podobnej masci wciskaja pieniadze do portfela za rozne analizy rynkowe czy porady, ktore sa wyssane z palca i to tak bardzo, ze przecietnie myslacy czlowiek ogarnia to juz po pierwszym spojrzeniu na papier. Ale za to maja papierek z polska analiza. Ze ta nie ma pokrycia w rzeczywistosci, lub ze badania rynkowe byly fingowane to jest inna strona medalu. Ale za rozum trzeba placic. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az "PB": Centra usług? Byle nie w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:22 Wzrost kosztów, tzn. w Polsce wzrosły płace i Polacy nie muszą już pracować jak niewolnicy w centrach usługowych. Czyli bardzo pozytywna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: az Re: "PB": Centra usług? Byle nie w Polsce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.05.09, 11:24 savrin napisał: > jak widzę firmę doradczą albo konsultingową to mi scyzoryk w kieszeni > podskakuje, te firmy w życiu słowa prawdy nie powiedziały chyba, że akurat > klient zapłacił za prawdę Zgadzam się. To jeden z nowotworów neoliberalnej gospodarki, który powinien być jak najszybciej usunięty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: willy wzrost kosztow? $1'08 =2,2 zl '09=3,2 zl IP: *.pools.arcor-ip.net 20.05.09, 11:53 coza glupoty. Koszty dla zagranicznych inwestorow spadly o 25-50%. Odpowiedz Link Zgłoś